POST. Strona: 2

Dodano: 2011-12-02 21:00

buahahaha - kolejny religijny topic. buahahaha
<lol> <lol> <lol>

“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

Dodano: 2011-12-02 21:01 Zmieniono: 2011-12-02 22:18

kata3luk napisał(a):

dokładnie- jedni poszczą drudzy nie

Ja też poszczę, postami na tym forum :)

szarl napisał(a):
buahahaha - kolejny religijny topic. buahahaha
<lol> <lol> <lol>

Tym razem to nie ja zaczynam jakieś głupie dyskusje swoim blogiem. (dumna)

Dodano: 2011-12-02 21:02

skoro pościsz postami to nie pisz głupot i skończ już ten temat- nie chwal się jaką to ateistką jesteś. powodzenia w praktykowaniu

Miłość jest bez sensowna

Dodano: 2011-12-02 21:08 Zmieniono: 2011-12-02 21:18

Zaraz...zaraz tentego mwtal,Demonika ma pełne prawo pisać o swoich poglądach religijnych,lub ich braku,tak samo jak i tentego ty.

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-12-02 21:14

To Ty zacząłeś temat. :)
A ja mam dziś dobry humor na głupie dyskusje :) Wczoraj również argumentowałam wiele rzeczy w gronie rodzinnym :)
Nie będę głupią chorągiewką na wietrze. Albo śmieciem podążającym z prądem rzeki :) Mam głos więc mogę krzyczeć, że bóg nie istnieje, bo to mój pogląd.
Mogę równie dobrze krzyczeć że mam nadzwyczajne moce i dwadzieścia marynowanych kamieni w lodówce.
Możesz się z tym zgodzić lub nie, to tylko mój pogląd

Dodano: 2011-12-02 21:15

Pytanie dotyczy postu, więc odpowiedzi powinny być tylko i wyłącznie na ten temat. Pościsz albo nie pościsz. A tu się zaczynają zbędne wywody religijne :)

Więc z racji, że nie jestem praktykująca to nie poszczę.

Do wszystkiego trzeba dorosnąć.

Dodano: 2011-12-02 21:17

senga napisał(a):
Pytanie dotyczy postu, więc odpowiedzi powinny być tylko i wyłącznie na ten temat. Pościsz albo nie pościsz. A tu się zaczynają zbędne wywody religijne :)

Więc z racji, że nie jestem praktykująca to nie poszczę.

A właśnie, że pościsz A kto tu niby pisze posty? :>
A tak serio, to ja już napisałam. Więc co w tym złego, że temat się rozwinął?
To że pytanie dotyczy tylko postu można nawiązać również do wszystkiego. :)
Np. odżywianiu polaków

Dodano: 2011-12-02 21:22 Zmieniono: 2011-12-02 21:36

senga a tentego Post jest chyba nieodzowną częścią wiary i religii,więc tam gdzie Post,tam tentego wiara i religia :)

Dodano: 2011-12-02 21:27

HardKill napisał(a):
senga a tentego Post jest chyba nieodzowną częścią wiary i religii,więc tam gdzie Post,tam tentego wiara i religia :)

<3 Twoje "tentego" tentego bardzo tentego cieszy wytentegowane oczka me <3 :D

Dodano: 2011-12-02 21:39 Zmieniono: 2011-12-02 21:44

Chodzi mi oczywiście,tentego o Post – dobrowolne powstrzymanie się od jedzenia w ogóle, lub od spożywania pewnych rodzajów pokarmów (np. mięsa), przez określony czas. Pości się przede wszystkim z przyczyn religijnych.Jak widzisz droga senga,nie da się oddzielić Postu od religii.Ja tam lubię Post,bo wtedy tentego mogę do woli nażreć się mięcha :)

Dodano: 2011-12-02 21:48

Nie powiedziałam, że się da. Chyba moje ostatnie zdanie potwierdza Twoją opinię: "Więc z racji, że nie jestem praktykująca to nie poszczę".

Dodano: 2011-12-02 21:59

Nie poszcze, nie wierze.

Dodano: 2011-12-02 21:59 Zmieniono: 2011-12-02 22:06

No tentego nie powiedziałaś senga ,że się da,ale masz coś przeciwko religii w tym temacie tentego,a Post = religia,żeby nie było ja też nie poszczę inaczej nie mógłbym żreć mięcha <mniam>

Dodano: 2011-12-02 22:06

hahah Panie Hardkill nie wiem w sumie o co Panu ale sądzę, że szuka Pan dziury w całym moich wypowiedzi

Dodano: 2011-12-02 22:07

Nie prawda,tentego po postu bardzo uważnie je czytam tentego :)

Dodano: 2011-12-02 22:09

Dobrze, ciesze się niezmiernie. Oby więcej takich użytkowników :)

Dodano: 2011-12-02 22:19

Też tego sobie życzę,oby tentego więcej takich :)

Dodano: 2011-12-02 22:20

No to tentego argumenty się tenteges skończyły tennotemu naszemu drogiemu poszczącemu panowi od bloga o poszczeniu.

Dodano: 2011-12-02 22:30

Albo tentego poszedł na Kebab :)

Dodano: 2011-12-02 22:37

HardKill napisał(a):
Albo tentego poszedł na Kebab :)

Myślałam, że pości Pseudo asceta, nono.

Dodano: 2011-12-03 07:23 Zmieniono: 2011-12-03 08:01

Ale się gościa czepiliście. Tak się srożycie i usiłujecie uczyć innych kultury a sami zachowujecie się jak rozwydrzona gówniarzeria.

.....

==> Demoniko, bardzo proszę Cię o odpowiedź na moje pytanie: dlaczego "z tym tematem do Radia Maryja"?

Swoją drogą, ciekawa jestem, czy ktoś napisze o swoich adwentowych postanowieniach. W końcu nawet tutaj udziela się kilka osób deklarujących bycie wierzącym i katolikiem. Ale, jak widać, to może wymagać sporo odwagi.

Mwtal, raczej nie spodziewaj się zbyt wiele, u większości osób tutaj tematy religijne wywołują natychmiast chęć wywrzaskiwania całemu światu swojego ateizmu i jak najciekawszego wykpienia kwestii wiary. To wywołuje uskrzydlające wręcz poczucie oświecenia i solidarności z mroczną/ateistyczną bracią (niepotrzebne skreślić).

......

Demonika napisał(a):
No to tentego argumenty się tenteges skończyły tennotemu naszemu drogiemu poszczącemu panowi od bloga o poszczeniu.

Wcale się nie dziwię. Mnie też by zabrakło.
P.S. Żart powtarzany zbyt często zaczyna być nudny.
......

Sama uważam się za osobę, jak to ładnie ktoś określił, religijnie indyferentną, więc i post mnie nie obowiązuje :)

==> Mwtal, za to nic nie napisałeś o swoich postanowieniach?

P.S. W pierwszej chwili też myślałam, że chodzi o jakiś błąd w forum :) Ot, skojarzenia

wow Dodano: 2011-12-03 09:57

Jak mi wiadomo to właśnie zaczął się w KK adwent, a nie post i doprawdy nie wiem skąd u ludzi ta tendencja do poszczenia w tym okresie. Ludzie wierzący to najczęściej gnostycy, a nie katolicy chociaż sami sobie z tego nie zdają sprawy. Należało by zadać pytanie czemu te wyrzeczenia miały by służyć, jaki jest cel i sens. Zadowolić siebie czy Boga? Jeżeli siebie to wyrzeczenie rzadko kiedy może zadowolić gdyż odbieramy sobie jakąś część siebie którą na ogół lubimy, jeżeli Boga skąd wiadomo że będzie się cieszył na widok tego że coś sobie odmówiłeś lub odmówiłaś.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło