Nowa władza... Strona: 4

Dodano: 2011-10-06 19:18 Zmieniono: 2011-10-06 19:20

A, nie, bynajmniej, nie chodzi mi o to, którą stronę popierasz, tylko o

Nadine1986 napisał(a):

Nie tylko z opowiadań, ale i z innych źródeł wiedzy specjalistycznej, historycznej, a przebitki wspomnień z dzieciństwa też mam, mam w końcu 25 lat a nie 15. ale już kit z tym. W pewnych kwestiach nie masz doprecyzowanych poglądów i może dlatego głosujesz na PO. Ale cóż, Twój wybór.

ten lekko mądralowaty ton Bo najwyraźniej jak ktoś ma inne poglądy niż Ty, jest po prostu niedoinformowany i niedouczony, w przeciwieństwie do Ciebie , jak dla mnie to wyraźnie wyziera z Twoich wypowiedzi.

Ale to tylko taki mały prztyczek Tak się z nudów czepiam <lol>

Dodano: 2011-10-06 19:27

Alpha-Sco napisał(a):
A, nie, bynajmniej, nie chodzi mi o to, którą stronę popierasz, tylko o

[quote:092afe980a="Nadine1986"]
Nie tylko z opowiadań, ale i z innych źródeł wiedzy specjalistycznej, historycznej, a przebitki wspomnień z dzieciństwa też mam, mam w końcu 25 lat a nie 15. ale już kit z tym. W pewnych kwestiach nie masz doprecyzowanych poglądów i może dlatego głosujesz na PO. Ale cóż, Twój wybór.

ten lekko mądralowaty ton Bo najwyraźniej jak ktoś ma inne poglądy niż Ty, jest po prostu niedoinformowany i niedouczony, w przeciwieństwie do Ciebie , jak dla mnie to wyraźnie wyziera z Twoich wypowiedzi.

Ale to tylko taki mały prztyczek [/quote:092afe980a]

Nikogo nie nazywam niedouczonym, nie o to mi chodziło. :) choć może i zabrzmiało to wszystko za mocno niestety.

Dodano: 2011-10-06 19:31 Zmieniono: 2011-10-06 19:32

Napisałaś Nadine > W PO jest kupa ludzi o wątpliwej przeszłości < napiszesz nam w której partii politycznej w Polsce takich ludzi nie ma...?

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-10-06 20:27 Zmieniono: 2011-10-06 20:29

Nadine napisała A ja sama działam w mało formalnej organizacji prawicowej, Młodzież wszech...mocna ?:D

Dodano: 2011-10-06 21:22 Zmieniono: 2011-10-06 21:22

bibunia napisał(a):
Nadine napisała A ja sama działam w mało formalnej organizacji prawicowej, Młodzież wszech...mocna ?:D

Nieee...Akcja Alternatywna Naszość, ale i tak nic to tu większości osobom nie powie:) ciekawi mogą wygooglować:) są tam jednak nie tylko zagorzali zwolennicy PiSu, ale także np. UPR, akcje i demonstracje związane z walką o niepodległe państwo Czeczeńskie i wolny Kaukaz były przeprowadzone nawet wraz z organizacją dość lewicową - Lepszy Świat (ale to normalna lewica stylizowana na przedwojennym PPSie, a nie na postkomunistycznym SLD). Organizacje te działają w Poznaniu, choć mieliśmy też akcje i demonstracje na wyjazdach.

HardKill -> nie mówię, że nie ma w innych, ale w PO jest wyjątkowo dużo. No ale jak chcesz jeszcze wyższego VATu i dalszego kryzysu, droga wolna.

Dodano: 2011-10-06 21:28

A skąd wiesz że w PO jest wyjątkowo dużo...? a w innych partiach politycznych mniej...?

Dodano: 2011-10-06 21:31

HardKill napisał(a):
A skąd wiesz że w PO jest wyjątkowo dużo...? a w innych partiach politycznych mniej...?

mam dobre źródła informacji, ale i tak Cię nie przekonam, więc...

Dodano: 2011-10-06 21:34 Zmieniono: 2011-10-06 21:49

Dobre źródła informacji masz powiadasz ,no to wszystko wyjaśnia <radocha>

Dodano: 2011-10-06 21:57

Nie ma opji rządzącej której członkowie by się już nie skompromitowali, nieudolnymi decyzjami bądź kretyńskimi wystąpieniami. Po za tym, ja jestem za całkowitą decentralizacją władzy a czegoś takiego nie wprowadzi żadna z opcji która pragnie rządzić tym smutnym kraikiem.

Dodano: 2011-10-06 23:04

HardKill napisał(a):
Dobre źródła informacji masz powiadasz ,no to wszystko wyjaśnia <radocha>

Jak prezes - wiem ale nie powiem

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2011-10-06 23:19

Dokładnie :) jeśli prezes wygra te wybory , w co nie wierzę , no ale jeśli , to tylko dzięki STASI , innej opcji nie widzę , jeszcze nie dorwał się do władzy , a już Niemcom wojnę wypowiada i przy okazji oberwało się tej drobniutkiej niczemu winnej Merkel :)

Dodano: 2011-10-07 07:46

E, przy prezesie to nikt nie jest drobniutki

Ja tam jestem ostrożna w ocenie szans, kilka lat temu PO było takie pewne zwycięstwa w wyborach parlamentarnych a Tusk w wyborach prezydenckich, że wszyscy wielkie oczy zrobili jak wygrał Lesio i PiS. :)

Dodano: 2011-10-07 09:47

Będzie udana, będzie. <lol>

Jedni idą na wybory, my idziemy na strzelnicę :) To prawie to samo

Dodano: 2011-10-07 09:52 Zmieniono: 2011-10-07 10:46

Alpha-Sco napisał(a):
Jedni idą na wybory, my idziemy na strzelnicę :) To prawie to samo

Podobno rozpoczął się sezon polowań na kaczki

Ja niedzielne przedpołudnie spędzę na zawodach biegowych, a niedzielny wieczór, mam nadzieję, na koncercie Hurts.

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2011-10-07 11:11

Niestety przez to, że połowie ludzi sie nie chce pisauary się panosza potem.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2011-10-07 11:14 Zmieniono: 2011-10-07 11:15

amorphous napisał(a):
Niestety przez to, że połowie ludzi sie nie chce pisauary się panosza potem.

Politykom, bardzo szybko, bo w dzień po wyborach, też się już nie chce.

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2011-10-07 11:26

Ciekawy artykuł:
link

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2011-10-07 14:03

Benjamin_Breeg napisał(a):
[quote:4c4943488b="amorphous"]Niestety przez to, że połowie ludzi sie nie chce pisauary się panosza potem.

Politykom, bardzo szybko, bo w dzień po wyborach, też się już nie chce.[/quote:4c4943488b]

Hehe, też prawda

==> Amorphous - nie sądzę, by była to kwestia tylko niechcenia. W większości przypadków raczej zniechęcenia.

Dodano: 2011-10-07 14:04

CrommCruaich napisał(a):
Ciekawy artykuł:
link

owszem, ale bez AdBlocka przeczytać się nie da

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2011-10-07 15:44

Nadine1986 napisał(a):
[quote:253084084a="HardKill"]Jak napisałem mało mnie obchodzi zdanie innych o tym na kogo głosuję :) a głosuję na PO resztę mam gdzieś , a to że twoja mama Nadine działała w solidarności tak jak i ja za co jej wielki szacun z mojej strony , ale wiesz mi mimo to nie masz pojęcia o tamtych czasach , a to co wiesz , wiesz tylko z opowiadań mamy czy taty , a to trochę za mało , byś twierdziła że masz pojęcie o okresie stanu wojennego i jego realiach , no to tyle w kwestii wyjaśnienia :)

Zgadza się droga minawi , miałem nie głosować ,ale zmieniłem zdanie , wolno mi i mam prawo do zmiany zdania , czyż nie.

Nie tylko z opowiadań, ale i z innych źródeł wiedzy specjalistycznej, historycznej, a przebitki wspomnień z dzieciństwa też mam, mam w końcu 25 lat a nie 15. ale już kit z tym. W pewnych kwestiach nie masz doprecyzowanych poglądów i może dlatego głosujesz na PO. Ale cóż, Twój wybór. [/quote:253084084a]

Bardzo ciekawe, Nadine. Ja np mam lat 30 i przyznam szczerze, że nie pamiętam tego, co działo się w polityce w latach 80-tych. Ale może po prostu dlatego, że jako kilkuletnie dziecko interesowały mnie wtedy inne rzeczy.
Być może Ty jednak pamiętasz, mając te 2 czy 3 lata, gratuluję więc pamięci.

A tak już bez ironii, to może weźmiesz też pod uwagę fakt, że skoro należysz do jakiejś organizacji, to nasłuchałaś się (albo naczytałaś) zwyczajnie, propagandy.
Nie oceniaj ludzi, których nie znasz. Weź patrz na bieżąco co się dzieje w polityce i bierz wnioski z własnych obserwacji, a nie tylko relacji starszych, którzy lubią "ubarwiać" historię.

Dodano: 2011-10-07 16:08 Zmieniono: 2011-10-07 16:10

sphinxia napisał(a):
[quote:d9d6923ccf="Nadine1986"][quote:d9d6923ccf="HardKill"]Jak napisałem mało mnie obchodzi zdanie innych o tym na kogo głosuję :) a głosuję na PO resztę mam gdzieś , a to że twoja mama Nadine działała w solidarności tak jak i ja za co jej wielki szacun z mojej strony , ale wiesz mi mimo to nie masz pojęcia o tamtych czasach , a to co wiesz , wiesz tylko z opowiadań mamy czy taty , a to trochę za mało , byś twierdziła że masz pojęcie o okresie stanu wojennego i jego realiach , no to tyle w kwestii wyjaśnienia :)

Zgadza się droga minawi , miałem nie głosować ,ale zmieniłem zdanie , wolno mi i mam prawo do zmiany zdania , czyż nie.

Nie tylko z opowiadań, ale i z innych źródeł wiedzy specjalistycznej, historycznej, a przebitki wspomnień z dzieciństwa też mam, mam w końcu 25 lat a nie 15. ale już kit z tym. W pewnych kwestiach nie masz doprecyzowanych poglądów i może dlatego głosujesz na PO. Ale cóż, Twój wybór. [/quote:d9d6923ccf]

Bardzo ciekawe, Nadine. Ja np mam lat 30 i przyznam szczerze, że nie pamiętam tego, co działo się w polityce w latach 80-tych. Ale może po prostu dlatego, że jako kilkuletnie dziecko interesowały mnie wtedy inne rzeczy.
Być może Ty jednak pamiętasz, mając te 2 czy 3 lata, gratuluję więc pamięci.

A tak już bez ironii, to może weźmiesz też pod uwagę fakt, że skoro należysz do jakiejś organizacji, to nasłuchałaś się (albo naczytałaś) zwyczajnie, propagandy.
Nie oceniaj ludzi, których nie znasz. Weź patrz na bieżąco co się dzieje w polityce i bierz wnioski z własnych obserwacji, a nie tylko relacji starszych, którzy lubią "ubarwiać" historię.[/quote:d9d6923ccf]

Tak się akurat składa, że HardKilla poznałam osobiście, nic do niego nie mam, ale właśnie na podstawie paru rozmów doszłam do tego wniosku o niedoprecyzowanych poglądach. A niby w partiach lewicowych i u Palikota nie ma propagandy? Mam wrażenie, że spora ludzi głosujących na Palikota robi to dlatego, że jedzie on po Kościele i tyle. Tylko, że nie każdy z tych wyborców jest w stanie się do tego przyznać - do tego, że to jest dla nich główny argument. Ja patrzę kompleksowo, głównie na to, czy np. dana partia nie zamierza nadmiernie wchodzić w tyłek Rosji, czy dba o naszą suwerenność, jaki jest program ekonomiczny itp., itd. Nie twierdzę, że super znam się na polityce, ale po prostu patrzę na to wszystko inaczej. Co do relacji starszych, nie wyrażałabym się o nich tak lekceważąco, jak Ty - i tak jak już mówiłam, wiedzę o tamtych czasach opieram na różnych źródłach. Co do pamięci - kiedyś psychologowie twierdzili, że pamięć zaczyna się od wspomnień od 5tego roku życia dziecka, teraz już wiadomo, że od 3ciego lub nawet 2giego.

Dodano: 2011-10-07 17:00

Benjamin_Breeg napisał(a):
[quote:7fc157d534="amorphous"]Niestety przez to, że połowie ludzi sie nie chce pisauary się panosza potem.

Politykom, bardzo szybko, bo w dzień po wyborach, też się już nie chce.[/quote:7fc157d534]
Na złość mamie odmrożę sobie uszy.

“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

Dodano: 2011-10-07 17:33

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

A propos suwerenności i wchodzenia w tyłek Rosji, to PiS-owcy się chyba zatrzymali w poprzedniej epoce.

Elektrownia jądrowa i wydobycie gazu łupkowego (to jest trochę jak szukanie wody na pustyni, wiadomo, że jest, ale trudno się do niej dostać, nie od razu wiadomo gdzie szukać i szybko się kończy, więc trzeba się przenieść w inne miejsce) to chyba ma być na pokaz. No, ale nie ma to jak sobie powymachiwać szabelką.

Z Rosją trzeba rozmawiać jak z każdym innym krajem - bez kompleksów, a nie odcinać się od kogokolwiek, zwłaszcza od sąsiadów.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2011-10-07 17:37

Yngwie napisał(a):
A propos suwerenności i wchodzenia w tyłek Rosji, to PiS-owcy się chyba zatrzymali w poprzedniej epoce.

Elektrownia jądrowa i wydobycie gazu łupkowego (to jest trochę jak szukanie wody na pustyni, wiadomo, że jest, ale trudno się do niej dostać, nie od razu wiadomo gdzie szukać i szybko się kończy, więc trzeba się przenieść w inne miejsce) to chyba ma być na pokaz. No, ale nie ma to jak sobie powymachiwać szabelką.

Z Rosją trzeba rozmawiać jak z każdym innym krajem - bez kompleksów, a nie odcinać się od kogokolwiek, zwłaszcza od sąsiadów.

Ale jeśli Ci sąsiedzi lekceważą, utajniają dane dotyczących zbrodni historycznych na naszym narodzie, to nie widzę powodów, by włazić im w dupę.

Dodano: 2011-10-07 17:41

ja tam bardziej nie trawię włażenia w dupę Amerykanom i udziału w "ich" wojnach

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło