Dodano: 2011-10-07 21:40 Zmieniono: 2011-10-07 21:43
No i nareszcie się dogadali :) Wiecie co? Ale z was AGENTY
A tak wogóle to jak na moje oko za trzy dni będzie pełnia.Ponoc u ludzi w tym czasie wzrasta agresja :) czekają nas OSTRE WYBORY :) Mam nadzieję,ze wynik wszystkich zaskoczy..Oby było na moje
Dodano: 2011-10-07 21:42
| szarl napisał(a): |
Yngwie, żeby prowadzić politykę bez kompleksów, trzeba ich nie mieć . A mam takie nieodparte ( podkreślam to słowo: nieodparte ) wrażenie, że PIŚ i jego zwolennicy mają dość spory kompleks - niższości. Chcą prowadzić politykę imperialistyczną, zupełnie niewspółmierną do naszych możliwości. Stosunki międzynarodowe nie mają się opierać na dumie, bucie i arogancji, lecz umiejętności kompromisu, bo inaczej kraj traci. I to nie jakiś abstrakcyjny etos, lecz całkiem wymierne rzeczy.
W ogóle cała ta partia promuje model takiego polaczka - cwaniaczka, o obłudnej moralności. Jak w "Weselu" Wojtka Smarzowskiego, bądź u Zapolskiej. @Nadine - ciągłe rozpamiętywanie historii niszczy teraźniejszość. Przykładu nie trzeba szukać daleko, spójrz na Bałkany. |
A tam, dla mnie prawda historyczna jest ważna. Nie mówię o rozpamiętywaniu, tylko o dociekaniu prawdy, a z dociekaniem u ludzi nieraz jest krucho, zwłaszcza (i mówię to z wielką przykrością) wśród młodych. Jak dla mnie, pójście na łatwiznę.
Dodano: 2011-10-07 21:46
Ja jestem bardzo dociekliwą osobą.jednak tyczy się to osób dla mnie ważnych,o których chcę wiedziec wszystko co dla mnie jest najwazniejsze.Obcych traktuję z dystansem,ale nie wrogo.A jeśli chodzi o wybory to szukam tego,który jak to napisałaś będzie jechał na kościół. :)
Dodano: 2011-10-07 21:49 Zmieniono: 2011-10-07 21:51
Droga bibunio wiesz co będzie po wyborach...? już o tym wcześniej pisałem , niezależnie od tego jaka opcja polityczna wygra :)
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2011-10-07 22:04 Zmieniono: 2011-10-07 22:06
ACH! POMYŚLCIE JAK WSPANIALE ŻYŁOBY SIĘ W MONARCHII DESPOTYCZNEJ!
Finalnie odebranoby nam ten karkołomny przymus wyborów, który kosztuje nas tyle nerwów i prowadzi do niebezpiecznych stanów chorobowych. Czasami po głosowaniu dochodzi bowiem do samorzutnego odłączenia się ręki od tułowia, lub swędzenia stopy (to szczególnie groźny symptom!)
Generalnie lepiej nie parać się polityką, bo to czarna magia przecież. Mnie przeraża jak Buka z "Muminków". Naprawdę.
| bibunia napisał(a): |
| A jeśli chodzi o wybory to szukam tego,który jak to napisałaś będzie jechał na kościół. :) |
Przy tej tragedii polskiego narodu gospodarka i katastrofalny stan armii bledną. Szczególiki takie ot co.
Dodano: 2011-10-07 22:04
| bibunia napisał(a): |
| Ja jestem bardzo dociekliwą osobą.jednak tyczy się to osób dla mnie ważnych,o których chcę wiedziec wszystko co dla mnie jest najwazniejsze.Obcych traktuję z dystansem,ale nie wrogo.A jeśli chodzi o wybory to szukam tego,który jak to napisałaś będzie jechał na kościół. :) |
Kwestia, czy to jedyny powód, że na niego głosujesz? Nie no, faktycznie jego partia skoczyła w sondażach i raczej wejdzie do sejmu, te kilka % potrzebne do tego raczej będzie miał.
Dodano: 2011-10-07 22:12
Oglądaliście tv w ostatnich dniach?
Paranoja jakaś dosłownie. Wszędzie tylko "wybory" i "wybory". Szkoda tylko, że partie zamiast zachęcać wyborców, zniechęcają.
Nie mają już żadnych racjonalnych argumentów tylko straszą, że jak nie oni to wygrają tamci i będzie piekło. Żenada po prostu.
I te wyniki sondażów. Co chwile jakieś inne i z innymi, przeczącymi sobie, liczbami.
Kołtunerstwo i tyle.
Widać wynik jest już ustalony. A będą ściemniać, że nie sieją propagandy 
Dodano: 2011-10-07 22:27 Zmieniono: 2011-10-07 22:34
Wynik ustalony powiadasz sphinxio , może nie tyle wynik , co podział ról w przyszłym sejmie i nowym rządzie , kto z kim trzymać będzie pałeczkę i jaki stołek dostanie , ci co byli żli teraz będą tymi dobrymi i na odwrót , czyli wszystko po staremu będzie ot i cała prawda :)

Dodano: 2011-10-07 22:36
Sphinxia - no bo to ostatnie godziny przed ciszą przedwyborczą, teraz już czasu starcza tylko na przekrzykiwania.
Jakieś 10 lat temu sam byłem w komisji, trochę przez przypadek (znajomym zależało, ale mnie też wpisali na listę chętnych i zapomniałem o tym, wylosowali akurat mnie i żadnego znajomego, hehe) organizacja tego całego przedsięwzięcia to też spora nerwówka, nie spałem ponad 30 godzin aż do zliczenia ostatniego głosu - trochę jak przy organizacji koncertów.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2011-10-07 22:40 Zmieniono: 2011-10-07 23:39
| SanguineVenari napisał(a): |
| ACH! POMYŚLCIE JAK WSPANIALE ŻYŁOBY SIĘ W MONARCHII DESPOTYCZNEJ! |
No nie? Lecz obawiam się, że tylko nam - nie smęcącym. Cała reszta miałaby problem, bo w tym ustroju ciężko jest krytykować system
.
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Dodano: 2011-10-07 22:56 Zmieniono: 2011-10-07 23:02
| [quote:fcd7448391="SanguineVenari"]ACH! POMYŚLCIE JAK WSPANIALE ŻYŁOBY SIĘ W MONARCHII DESPOTYCZNEJ! |
No nie? Lecz obawiam się, że tylko nam - niesmęconcym. Cała reszta miałaby problem, bo w tym ustroju ciężko jest krytykować system
.[/quote:fcd7448391]
Niesmęconym? Chyba jakieś neologizmy tworzysz:)
Dodano: 2011-10-07 23:51 Zmieniono: 2011-10-07 23:51
| [quote:45b25a2936="SanguineVenari"]ACH! POMYŚLCIE JAK WSPANIALE ŻYŁOBY SIĘ W MONARCHII DESPOTYCZNEJ! |
No nie? Lecz obawiam się, że tylko nam - nie smęcącym. Cała reszta miałaby problem, bo w tym ustroju ciężko jest krytykować system
.[/quote:45b25a2936]
Krytykowanie wtedy urosłoby do rangi heroicznego czynu. Walki o wolność nawet.
Dodano: 2011-10-08 09:01
No to mamy ciszę wyborczą <milczek>

Dodano: 2011-10-09 21:41
Wg. wstępnych obliczeń wygrało PO (ok. 39 %), potem PiS (ok. 30%) i na trzecim miejscu... TYLKO PALIKOOOT! Jest szansa, że przynajmniej nie będzie fermentu związanego z nieciągłością przeprowadzanych reform, dobre jest jeszcze to, że priorytetami rządu nie będą polowania na czarownice w kontekście Smoleńska. :D
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2011-10-09 21:44
No i klawo jak cholera <radocha>

Dodano: 2011-10-09 21:54
Tia klawo, aż kolana miękną hehe. Na szczęście nie przyłożyłam palca do kolejnej masakry...i to by było na tyle pozytywnych wiadomości na dziś hehe.
Dodano: 2011-10-09 21:57
E tam, idealistyczne szlochanie za tym, jak być powinno w sytuacji, gdzie można jednak wybrać mniejsze zło jest pewną formą płochego permisywizmu i nakręcaniem własnego gniewu, którego zjadliwość tuszowana jest pseudoironicznym "hehe" niepoprzedzonym przecinkiem, fffuuuu.
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2011-10-09 22:18
Mów chopie po ludzkiemu bardziej, boś poleciał sobie z językiem, a mnie się słownika szukać nie chce. A po za tym kochaniutki, tak na moje oko to też sobie dziś wybrałam mniejsze zło. Po za tym to ja sobie żarty stroję, bo mi tak jakoś z nimi dziś po drodze. Dodam jeszcze, że z ortografią i interpunkcją to mnie nie zawsze po drodze. Tak sobie polecę, by inni nie mogli. Ale dumy z tego powodu nie czuję, żeby nie było.
Dodano: 2011-10-09 23:16
No to PO wyborach :)

Dodano: 2011-10-09 23:28
No to naród się nie poPiSał.
Westchną pan prezes, strzepując z sierść kota z marynarki.
Dodano: 2011-10-09 23:31
A to dopiero prezesowi gęba zrzedła <radocha>

Dodano: 2011-10-09 23:38
| HardKill napisał(a): |
No to PO wyborach :)
![]() |
Jestem zadowolony ze wstępnych wyników. Zobaczymy co dalej. Kij w oko tym którzy do urn nie poszli.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2011-10-09 23:43 Zmieniono: 2011-10-09 23:43
Ja też nie powiem ,wynik mi zdecydowanie odpowiada,oczywiście byłem zagłosować, a tym którzy nie poszli do urn,druki kij,w drugie oko :) ano zobaczymy co z tego wyniknie,pożyjemy zobaczymy.

Dodano: 2011-10-09 23:45
Oooo nie tylko nie w oko...ja się tak nie bawię. Metr niżej i bardziej z tyłu, będzie znacznie lepiej. Przynajmniej choć przyjemność drobną będę miała z okazji nie pójścia na wybory...