Dodano: 2011-10-05 14:35
Lukaszart, załamałeś mnie tym artykułem :/
Moim zdaniem, to naprawdę trzeba być "zdolnym", aby tak rozpierdolić państwowe pieniądze.
Naprawdę przyszło nam żyć w "ciekawych czasach" dla tego kraju.
Wszystko jednak zmierza w takim kierunku, że ja wątpię już, czy kiedykolwiek będzie lepiej.
Raczej to zmierza ku przepaści.
A biorąc pod uwagę także fakt, że i edukacja zaczyna coraz bardziej kuleć, w końcu całkiem zabraknie specjalistów, zostaną sami nieudolni ignoranci, którzy już nawet nie za pieniądze, a za darmo oddadzą swoją własność i samych siebie.
Państwo Polskie przestanie istnieć.
Dodano: 2011-10-05 16:47
...
... I Nimcy nos zidzom...
Sphinxia, jak tak analizuję Twój tok myślenia, to dochodzę do wniosku, że ostatnie ( i jedyne ) dobre czasy do życia w Polsce to jakoś tak... za ostatnich Jagiellonów ;>.
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Dodano: 2011-10-05 17:09 Zmieniono: 2011-10-05 17:09
DLA TYCH KTÓRZY JESZCZE NIE WIEDZĄ NA KOGO GŁOSOWAĆ ORAZ TYCH KTÓRYM SIĘ TYLKO WYDAJE NA KOGO.
http://kwejk.pl/obrazek/488497
Osobiście zagłosuje na PPP
Dodano: 2011-10-05 18:06
Alfa..byc moze czasen lakonicznie sie wypowiem ,ale przyznaję,ze poza kasą,która idzie na "nauczanie tajemnic wiary" rzeczywiscie wkurza mnie też sama obecnosc tego "przedmiotu" w szkołach.Nie uważam tego za dziecinne,ponieważ moje dziecko od czasu przedszkola musi się dostosowac do chorych godzin "lekcyjnych",co jest utrudnieniem nie tylko dla mnie,ale też dla nauczycieli,którzy muszą znaleźc dla niej jakieś zajęcie na tzw "okienku". Fakt plus jest taki,że może czasem albo wcześniej iśc do domu,albo dłużej pospac.Jednak wolałabym,aby wszystkie dzieci w szkole mogły skupic się na poszerzaniu wiedzy przez duże W,a na religię,te co chcą(badź muszą), chodziłyby do salek przykościelnych, tak jak miało to miejsce za moich czasów szkoły podstawowej.
Dodano: 2011-10-05 18:22
| Naqara napisał(a): |
| DLA TYCH KTÓRZY JESZCZE NIE WIEDZĄ NA KOGO GŁOSOWAĆ ORAZ TYCH KTÓRYM SIĘ TYLKO WYDAJE NA KOGO.
http://kwejk.pl/obrazek/488497 Osobiście zagłosuje na PPP |
Fajny test. Mój wynik:
X = -3,5
Y = 5
Czyli na styku SLD i PPP. Biorąc poprawkę na ostatnie lokalne wydarzenia w Częstochowie, o których bez sensu się rozpisywać utwierdziłem się w swoim wyborze.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2011-10-05 18:39
| bibunia napisał(a): |
:) Ja też wyszłam na to co planowałam RPP ![]() |
I fajnie
RPP - poglądy w miarę spoko, ale u mnie odpada przez sposób dochodzenia do władzy.
Dodano: 2011-10-05 19:14
http://rpp-czestochowa.org/index.php?page=15-postulatow no to się "wżarłam" :) krótko na temat i jestem za :)
Dodano: 2011-10-05 19:26 Zmieniono: 2011-10-05 19:28
haha, a co Cię tak obchodzi Częstochowa
. Poza tym weź poprawkę na to, że zawsze jest coś za coś, a przed wyborami to wszystko tak ładnie wygląda na papierze, hehe.
Parę rzeczy w tym częstochowskim socjalu (rządzi lewica aktualnie) jest fajnych jak dla mnie, ale nic samemu nie można zrobić nawet jak się ma dużo dobrych i fajnych pomysłów i nawet jak są pro-społeczne. W rankingu dużych miast w PL jest uznawana za najmniej szczęśliwa do życia i wszystkie wartościowe jednostki stąd uciekają. Koniec offtopa.
Dodano: 2011-10-05 19:36 Zmieniono: 2011-10-05 19:40
Miałem olać te zbliżające się wybory , ale niestety , nie chcę ale muszę i nie będę ukrywał że zagłosuję na PO , dla mnie to mniejsze zło , i nic tego nie zmieni , zaznaczam że nie zrobię tego z sympatii dla PO . Kolejny już raz ojczyzna mnie wzywa , a myślałem że w stanie wojennym zrobiłem co do mnie należało :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2011-10-05 19:41
Częstochowa czy nie postulaty nie są regionalne :)i bardzo mi odpowiadają :) Wiadomo,że wszystko na papierze może wyglądac lepiej,ale jakbym miała tak myślec to pewnie nie szłabym do wyborów.Pozostanę jedną z naiwnych :)
Dodano: 2011-10-05 19:49
Coś tam zawsze z tego mixu wyborczego wyjdzie :-). Ja mimo wszystko też nie tracę entuzjazmu i naiwności, pomysły poczekają na lepsze czasy albo/i poza Czewą :-), przynajmniej lepiej je dopracuję. Ja głosuję przede wszystkim dla siebie, to jest jakaś tam część mojej tożsamości.
Dodano: 2011-10-06 10:39
| HardKill napisał(a): |
Miałem olać te zbliżające się wybory , ale niestety , nie chcę ale muszę i nie będę ukrywał że zagłosuję na PO , dla mnie to mniejsze zło , i nic tego nie zmieni , zaznaczam że nie zrobię tego z sympatii dla PO . Kolejny już raz ojczyzna mnie wzywa , a myślałem że w stanie wojennym zrobiłem co do mnie należało :)
![]() |
Jeśli uważasz, że w stanie wojennym zrobiłeś, co do Ciebie należało, to chyba jednak nie rozumiałeś tego, co robiłeś, skoro głosujesz na PO. Taka jest moja skromna opinia. Ja jednak, jak się okazało, z przyczyn technicznych nie zagłosuję, muszę zostać na weekend w Poznaniu z powodu pracy, a nie mam tego świstka upoważniającego z mojej miejscowości (bo wcześniej myślałam, że jednak pojadę do domu), więc nie będę mogła zagłosować
Dodano: 2011-10-06 14:12 Zmieniono: 2011-10-06 14:14
| Nadine1986 napisał(a): |
| (bo wcześniej myślałam, że jednak pojadę do domu), więc nie będę mogła zagłosować |
Czyli nie myślałaś. Też miałem głosować na PO. Jestem w miare zadowolony z ostatnich czterech lat gdyby nie to, że zmiany postępują jak dla mnie za wolno. Poza tym ktoś musi się raz na zawsze rozprawić z dyktatem KRK, rydzykami, kaczorami, ziobrami, kurskimi, maciarewiczami, kempami i innymi, którzy szkodzą Polsce dlatego zagłosuje na Palikota.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2011-10-06 15:59 Zmieniono: 2011-10-06 16:00
| amorphous napisał(a): |
| [quote:88bf2f164e="Nadine1986"](bo wcześniej myślałam, że jednak pojadę do domu), więc nie będę mogła zagłosować |
Czyli nie myślałaś. Też miałem głosować na PO. Jestem w miare zadowolony z ostatnich czterech lat gdyby nie to, że zmiany postępują jak dla mnie za wolno. Poza tym ktoś musi się raz na zawsze rozprawić z dyktatem KRK, rydzykami, kaczorami, ziobrami, kurskimi, maciarewiczami, kempami i innymi, którzy szkodzą Polsce dlatego zagłosuje na Palikota.[/quote:88bf2f164e]
czyli Palikot ma dużo zwolenników na forum. ale i tak się może okazać, że to populista jak wielu polityków. Jedzie w sumie w kółko na tych motywach antyklerykalnych i na tym wygrywa, jakiegoś superprogramu odbudowy u niego nie widzę. amorphous mnie w ten weekend sprawy zawodowe głównie w Poznaniu zatrzymują, wyszło coś, czego nie planowałam hehehe zdarza się.
Dodano: 2011-10-06 17:54
Ja zagłosuję na Pis, bo mam dośc podwyżek podatków oraz wzrastającej armii urzędników.
Dodano: 2011-10-06 18:30 Zmieniono: 2011-10-06 18:36
Nadine wiesz mi zrobiłem więcej w stanie wojennym niż musiałem i doskonale wiem co robiłem i dla czego to robiłem . Skutki tego odczuwam na zdrowiu do dziś i proszę nie pisz mi co zrozumiałem , a co nie . Bo naprawdę nie masz zielonego pojęcia o tym co robiłem w stanie wojennym i dla czego , a tym bardziej nie masz pojęcia o realiach życia w tym okresie noo...jak napisałem głosuję na PO i gdzieś mam czyjeś zdanie czy mu się to podoba czy nie , wolno mi głosować na kogo chcę o ten przywilej walczyłem w stanie wojennym :)

Dodano: 2011-10-06 18:36
Nadine wiesz mi zrobiłem więcej w stanie wojennym niż musiałem i doskonale wiem co robiłem i dla czego to robiłem . Skutki tego odczuwam na zdrowiu do dziś i proszę nie pisz mi co zrozumiałem , a co nie . Bo naprawdę nie masz zielonego pojęcia o tym co robiłem w stanie wojennym i dla czego , a tym bardziej nie masz pojęcia o realiach życia w tym okresie noo...jak napisałem głosuję na PO i gdzieś mam czyjeś zdanie czy mu się to podoba czy nie :)
![]() |
Nadal nie rozumiesz. W PO jest kupa ludzi o wątpliwej przeszłości, także TW (tajni współpracownicy), poza tym udają partię prawicową, a nią nie są. Czyli głosując na nich, postępujesz nielogicznie. A pojęcie mam o tych czasach lepsze, niż Ci się zdaje, ze względu np. na to, że matka kiedyś działała w Solidarności i była inwigilowana nawet, więc daruj sobie. A ja sama działam w mało formalnej organizacji prawicowej, więc nie rób jaj, nie będziesz mnie pouczał.
Zgadzam się, że podatki są za wysokie, rok temu byłam na demonstracji przeciw podwyższeniu VATu.
Dodano: 2011-10-06 18:40
| jak napisałem głosuję na PO i gdzieś mam czyjeś zdanie czy mu się to podoba czy nie , wolno mi głosować na kogo chcę o ten przywilej walczyłem w stanie wojennym :)
|
kontra:
| Ja swoje w życiu już pogłosowałem , teraz tą przyjemność pozostawiam młodszym , a co niech się wykażą :)
|
Hardkill, byś się chłopie zdecydował, bo zaprzeczasz sam sobie
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2011-10-06 18:43 Zmieniono: 2011-10-06 18:46
Jak napisałem mało mnie obchodzi zdanie innych o tym na kogo głosuję :) a głosuję na PO resztę mam gdzieś , a to że twoja mama Nadine działała w solidarności tak jak i ja za co jej wielki szacun z mojej strony , ale wiesz mi mimo to nie masz pojęcia o tamtych czasach , a to co wiesz , wiesz tylko z opowiadań mamy czy taty , a to trochę za mało , byś twierdziła że masz pojęcie o okresie stanu wojennego i jego realiach , no to tyle w kwestii wyjaśnienia :)
Zgadza się droga minawi , miałem nie głosować ,ale zmieniłem zdanie , wolno mi i mam prawo do zmiany zdania , czyż nie.

Dodano: 2011-10-06 18:50
| Jak napisałem mało mnie obchodzi zdanie innych o tym na kogo głosuję :) a głosuję na PO resztę mam gdzieś , a to że twoja mama Nadine działała w solidarności tak jak i ja za co jej wielki szacun z mojej strony , ale wiesz mi mimo to nie masz pojęcia o tamtych czasach , a to co wiesz , wiesz tylko z opowiadań mamy czy taty , a to trochę za mało , byś twierdziła że masz pojęcie o okresie stanu wojennego i jego realiach , no to tyle w kwestii wyjaśnienia :)
Zgadza się droga minawi , miałem nie głosować ,ale zmieniłem zdanie , wolno mi i mam prawo do zmiany zdania , czyż nie. ![]() |
Nie tylko z opowiadań, ale i z innych źródeł wiedzy specjalistycznej, historycznej, a przebitki wspomnień z dzieciństwa też mam, mam w końcu 25 lat a nie 15. ale już kit z tym. W pewnych kwestiach nie masz doprecyzowanych poglądów i może dlatego głosujesz na PO. Ale cóż, Twój wybór.
Dodano: 2011-10-06 18:50 Zmieniono: 2011-10-06 18:54
Najbardziej to lubię te wstawki o "ludziach z przeszłością", taki "Rok 1984" tylko od drugiej strony, bokiem mi to wychodzi. Tylko nieudacznicy tłumaczą swoje niepowodzenia złymi zakusami "ludzi z przeszłością".
Może już znacie, a jak nie to można sobie pooglądać.
| Nadine1986 napisał(a): |
| [quote:bfd72e76c9="HardKill"]Jak napisałem mało mnie obchodzi zdanie innych o tym na kogo głosuję :) a głosuję na PO resztę mam gdzieś , a to że twoja mama Nadine działała w solidarności tak jak i ja za co jej wielki szacun z mojej strony , ale wiesz mi mimo to nie masz pojęcia o tamtych czasach , a to co wiesz , wiesz tylko z opowiadań mamy czy taty , a to trochę za mało , byś twierdziła że masz pojęcie o okresie stanu wojennego i jego realiach , no to tyle w kwestii wyjaśnienia :)
Zgadza się droga minawi , miałem nie głosować ,ale zmieniłem zdanie , wolno mi i mam prawo do zmiany zdania , czyż nie. ![]() |
Nie tylko z opowiadań, ale i z innych źródeł wiedzy specjalistycznej, historycznej, a przebitki wspomnień z dzieciństwa też mam, mam w końcu 25 lat a nie 15. ale już kit z tym. W pewnych kwestiach nie masz doprecyzowanych poglądów i może dlatego głosujesz na PO. Ale cóż, Twój wybór. [/quote:bfd72e76c9]
==> Hardkill, no widzisz - to Ci Nadine wyjaśniła co trzeba, skoro nie przyłożyłeś się do pracy domowej
==> Nadine, no to pojechałaś, pachnie mi tu Natalią-Julią Nowak, to nie jest przypadkiem Twój drugi profil?
Swoją drogą - ciekawe, że jeszcze NJN nie umieściła żadnego pouczającego felietonu...
Dodano: 2011-10-06 18:59 Zmieniono: 2011-10-06 19:16
Kupa ludzi o wątpliwej przeszłości jest w każdej z działającej w Polsce partii politycznej , jeśli znasz partie polityczną która w 100% jest czysta jak łza i działający w niej ludzie , to napisz nam która to partia polityczna , droga Nadine ,no chociaż tu się zgadzamy , to mój wybór :)

Dodano: 2011-10-06 19:13
| Alpha-Sco napisał(a): |
| Najbardziej to lubię te wstawki o "ludziach z przeszłością", taki "Rok 1984" tylko od drugiej strony, bokiem mi to wychodzi. Tylko nieudacznicy tłumaczą swoje niepowodzenia złymi zakusami "ludzi z przeszłością".
Może już znacie, a jak nie to można sobie pooglądać. [quote:b27d9232bb="Nadine1986"][quote:b27d9232bb="HardKill"]Jak napisałem mało mnie obchodzi zdanie innych o tym na kogo głosuję :) a głosuję na PO resztę mam gdzieś , a to że twoja mama Nadine działała w solidarności tak jak i ja za co jej wielki szacun z mojej strony , ale wiesz mi mimo to nie masz pojęcia o tamtych czasach , a to co wiesz , wiesz tylko z opowiadań mamy czy taty , a to trochę za mało , byś twierdziła że masz pojęcie o okresie stanu wojennego i jego realiach , no to tyle w kwestii wyjaśnienia :) Zgadza się droga minawi , miałem nie głosować ,ale zmieniłem zdanie , wolno mi i mam prawo do zmiany zdania , czyż nie. ![]() |
Nie tylko z opowiadań, ale i z innych źródeł wiedzy specjalistycznej, historycznej, a przebitki wspomnień z dzieciństwa też mam, mam w końcu 25 lat a nie 15. ale już kit z tym. W pewnych kwestiach nie masz doprecyzowanych poglądów i może dlatego głosujesz na PO. Ale cóż, Twój wybór. [/quote:b27d9232bb]
==> Hardkill, no widzisz - to Ci Nadine wyjaśniła co trzeba, skoro nie przyłożyłeś się do pracy domowej
==> Nadine, no to pojechałaś, pachnie mi tu Natalią-Julią Nowak, to nie jest przypadkiem Twój drugi profil?
Swoją drogą - ciekawe, że jeszcze NJN nie umieściła żadnego pouczającego felietonu...[/quote:b27d9232bb]
Hahahahah, rozbawiłaś mnie do łez teraz. Nieee, nie jestem Natalią Julią Nowak, jak widzisz nie zwykłam pisać artykułów, tylko posty. A poza tym z nacjonalizmem nie mam nic wspólnego. Zgodziłam się jedynie z Natalią w sprawie aborcji, choć styl technicznie tej dziewczyny i znaczna część jej poglądów mi po prostu nie odpowiada. :)Także strzał nietrafiony, no cóż, przynajmniej się uśmiałam setnie:). To, że ktoś słucha ciężkiej muzyki, nie musi oznaczać od razu, że automatycznie musi być ateistą lub też zwolennikiem Palikota czy PO. Nie lubię automatycznego szufladkowania:)
taki Żart :)