UFO.... Strona: 2

Dodano: 2011-08-09 23:00

HardKill napisał(a):
A jak ja twierdzę że UFOludki istnieją i jeden nawet mieszka u mnie to nikt mi nie wierzy

<beczy>

Może to Ciebie pocieszy: u kumpla w lodówce, ogórek po miesiącu wynalazł koło. Po drugiej butelce whisky (Producent: Magic Spirits) doszliśmy do wniosku, że musiał się zasiać z pyłem gwiezdnym. Ludziom zajęło więcej czasu dokonanie tego wynalazku. Rozumiesz do czego zmierzam?

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2011-08-09 23:04 Zmieniono: 2011-08-09 23:06

ŻE ŚNIMY DELIRYCZNY SEN SZALEŃCA A ŻYCIE NASZE Z TEJ SAMEJ MATERII CO OBŁĄKANE MARZENIA UTKANE, HEHEHEHEHEHE (-_-'')

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2011-08-09 23:30

Durante napisał(a):
ŻE ŚNIMY DELIRYCZNY SEN SZALEŃCA A ŻYCIE NASZE Z TEJ SAMEJ MATERII CO OBŁĄKANE MARZENIA UTKANE, HEHEHEHEHEHE (-_-'')

Zanotuj sobie, że masz u mnie piwo :)

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2011-08-09 23:43 Zmieniono: 2011-08-09 23:53

Jeden z głównych problemów to niepewność. Trwamy w zawieszeniu. Inne cywilizacje istnieją, bo nie ma dowodu na ich nieistnienie, czy odwrotnie - nie istnieją, bo nie ma dowodu na ich istnienie? Człowiek się w tym gubi, nie wie, co myśleć. Myślę, że cześć społeczeństwa chciałaby znać prawdę, choćby najgorszą, mieć jakiś grunt pod stopami, jakiś fakt, a nie same domysły. Oczywiście nie jest to najważniejsza życiowa kwestia :D
Jednak załóżmy, że są inne inteligentne formy życia. Jakie to niesie dla nas konsekwencje? Nie będę się zagłębiać w kwestie ewentualnego kontaktu z nimi. Mam raczej na myśli fakt niejakiego zdegradowania pozycji człowieka. Już nie bylibyśmy tymi jedynymi. Uszczknięte zostałoby trochę z tego naszego bądź co bądź egocentryzmu. A może "tamci" są lepsi, mądrzejsi? A jeśli nie, to może nas jeszcze "przegonią"? A jak to zrobią, to może będą chcieli nas sobie podporządkować? Albo my ich nam? I co wtedy? Wojna? Star Wars? :D
Ech, trochę się zagalopowałam w swych wizjach, w końcu opieram się na samych domysłach. Jest to tylko jedna strona medalu. Niemniej, ewentualne istnienie życia pozaziemskiego pociągnęłoby lawinę konsekwencji.

Nie da się określić swojego życia jednym mottem.

Dodano: 2011-08-09 23:55

Chłodna historia, siostro.

KostuCh - zanotowane. :D

Dodano: 2011-08-09 23:57 Zmieniono: 2011-08-10 00:00

Ludzie wolą bać się nierealnego zagrożenia, chociaż rzeczywiste są o wiele gorsze. Nie potrzeba nam urzeczywistnienia Star Wars przez przybyszów z obcej planety. Wystarczy wojna jądrowa, ewentualnie użycie potencjału HAARP. Kosmici nie wyrządzą nam takiej krzywdy, jaką możemy wyrządzić sobie sami.

Chociaż... Zawsze można zgonić winę na Marsjan.

Dodano: 2011-08-10 00:05

SanguineVenari napisał(a):
Ludzie wolą bać się nierealnego zagrożenia, chociaż rzeczywiste są o wiele gorsze. Nie potrzeba nam urzeczywistnienia Star Wars przez przybyszów z obcej planety. Wystarczy wojna jądrowa, ewentualnie użycie potencjału HAARP. Kosmici nie wyrządzą nam takiej krzywdy, jaką możemy wyrządzić sobie sami.

Chociaż... Zawsze można zgonić winę na Marsjan.

Właśnie dlatego zaznaczyłam, że ewentualne istnienie kosmitów nie jest najważniejsze w życiu, oraz, że się zagalopowałam. Ale oczywiście przyznaję Ci rację.

Dodano: 2011-08-10 00:07

Wzmianka o "ewentualnym użyciu potencjału HAARP" nasuwa skojarzenia z teorią spiskową dotyczącą niejawności badań rządowych, co sprzyja podejrzeniom o nieliczenie się z depopulacją w ramach możliwych działań militarnych. :D

O Marsjan bym się nie martwił, Tom Cruise nas ocali. <3

Dodano: 2011-08-10 00:14

Durante napisał(a):
Wzmianka o "ewentualnym użyciu potencjału HAARP" nasuwa skojarzenia z teorią spiskową dotyczącą niejawności badań rządowych, co sprzyja podejrzeniom o nieliczenie się z depopulacją w ramach możliwych działań militarnych. :D

Czyli nadal niepewność :D Swoją drogą każdą (no prawie każdą), nawet absurdalną hipotezę można by udowodnić brakiem dowodów... Na jej zaprzeczenie.

Dodano: 2011-08-10 00:38 Zmieniono: 2011-08-10 00:42

Durante napisał(a):

O Marsjan bym się nie martwił, Tom Cruise nas ocali. <3

Nie. Tezy o depopulacji są mi znane i opierają się na Bilderbergach. Samo określenie "teoria spiskowa" ma bardzo pejoratywny wydźwięk. Można posądzić B. Wołoszańskiego, który w programie telewizyjnym i felietonach poruszał niejasności i tajemnice historii XX i XXI, o głoszenie takowych teorii. Co nie jest przecież prawdą, bo opieranie się na prawdomówności rządów jest błędem. Z HAARP jest tak samo, jak z bronią jądrową. Mało brakowało, żeby w trakcie kryzysu kubańskiego doszło do III wś. Chociaż obecnie potencjał nuklearny utrzymuje pokój na świecie.

Podobno w Polsce ulokowane były głowice nuklearne na mocy układu warszawskiego. Dowodzą tego analizy bunkrów i umowy. Nie są jednak to dowody wystarczające. Gotowy scenariusz na spisek międzynarodowy

No i nie można się tylko opierać na artykule z niewiarygodne.pl

Dodano: 2011-08-10 08:42

Nozdormu napisał(a):
To, że ja twierdzę iż jestem mądry nie oznacza, że jest to prawdą
A tak na serio, to czort ich wie, czy oni tylko tak twierdzą, czy rzeczywiście byli porwani
No i to jest ciekawe właśnie o ile Ci wszyscy "obłąkani " ludzie,którzy siedzą w szpitalach psychiatrycznych mają zaburzenia psychiczne a ilu z nich miało jakieś przeżycia ,które teraz nie mieszczą sie w naszych ramach myslowych.-opetania,porwania przez obcych ,wizjonerstwo... Może za ileś tam lat okaze sie,ze to ludzie,którzy odbierają swoimi umysłami więcej niz my teraz jesteśmy w stanie zaakceptowac i okażemy się zupełnymi ignorantami?:)Lepiej teraz nie zastanawiac sie nad tym i cynicznie ze wszystkiego kpic,aby przypadkiem nie wyjsc na "marzyciela-fantaste".Moim zdaniem realne podejście do życia nie wyklucza "samotnych zamyśleń nad wszechświatem."

... Dodano: 2011-08-10 11:54

Kiedys nad moim miastam latało UFO i dało sie słyszec z niego donosny głos- "Ufojcie, ufojcie!!!'

Dodano: 2011-08-10 13:51

A co sądzicie o fenomenie Wylatowa ?

Dodano: 2011-08-10 14:31

Nie mam pojęcia czemu w Wylatowie pojawiły się te piktogramy. Może obcy chcieli zebrać trochę zboża, ale nie bardzo im to wyszło i zamiast zebrać, zgnietli uprawy

Dodano: 2011-08-10 14:54

Sądzę, że obcy chcieli tylko zdewastować pole.

Dodano: 2011-08-10 15:38

Na temat figur różnorakich w polach jest tyle teorii ilu "znawców" .Ja osobiście nie wiem co o tym sądzic.Skłaniałabym sie do połączenia sił natury(wiatr) z jakimś polem magnetycznym.

Dodano: 2011-08-10 15:44 Zmieniono: 2011-08-10 15:46

A może to lotniska dla UFO, które utworzyli zmanipulowani mieszkańcy?

Dodano: 2011-08-10 15:47

Sądzę, że obcy chcieli tylko zdewastować pole.

Tjaa...a kręgi w zbożu są świadectwem na to,że gdy Chuck Norris powie "leżeć" słucha nawet zboże.

Rodzina od strony ciotki pochodzi właśnie z Wylatowa. Oczywiście nie szczędzą oni fantastycznych wręcz opowieści związanych z tym miejscem.

Dziesiątki piktogramów powstających z dnia na dzień ? Wydaje się nieprawdopodobnym by było to dziełem jakieś grupy dowcipnisiów, tym bardziej, że owe kręgi wykonane są z pieczołowitą wręcz precyzją, zaś cała okolica monitorowana jest ( była ? ) kamerami termo i noktowizyjnymi. Poza tym rolnicy nie dewastowaliby własnych upraw, z których plonów właśnie żyją. Dziwny jest też stopień napromieniowania okolicy ( przez to wysoka zachorowalność na raka ) i brak łącza internetowego.

W związku z tym, iż całym tym fenomenem zainteresowane jest wojsko można jedynie suponować, iż mogą mieć coś wspólnego z powstawaniem kręgów w zbożu. Kto wie...może jakiś tajny projekt wojskowy.

Istnieje też trzecia opcja. Mieszkańcy tej jak i okolicznych wiosek postanowili podtrzymywać mit Wylatowa, by zarobić więcej na turystyce, podobnie jak to ma się w Roswell. Pozostaje jednak zadać pytanie co wywołuje tak wysokie promieniowanie i wariacje liczników Geigera, co zdaniem naukowców nie ma precedensu w fizyce.

Dodano: 2011-08-10 15:56 Zmieniono: 2011-08-10 16:04

Tylko czekać, jak u mieszkańców pojawią się chitynowe pancerzyki i czułki.

Polska strefa 51 to dobry sposób na zarobkowanie. W pobliżu nie ma składowiska odpadów radioaktywnych ?

Dodano: 2011-08-10 16:12

Tylko czekać, jak u mieszkańców pojawią się chitynowe pancerzyki i czułki.

Polska strefa 51 to dobry sposób na zarobkowanie.

Stworzenie mitu i rozpowszechnianie go w świadomości ludzkiej to w w gruncie rzeczy łatwy sposób na zarobek. Iluż to gorliwych pasjonatów UFO zjeżdżałoby się, by z lotu ptaka ( faktycznie, istnieje [ lub istniała ] chyba możliwość rzucenia okiem na piktogramy z samolotu ) przyjrzeć się owym piktogramom.

Tak jak wspomniałem we wcześniejszym wpisie pozostają jeszcze kwestia zainteresowania tym wojska i tymi dwoma zjawiskami,które wymieniłem... skąd bierze się te napromieniowanie promieniami miękkiego roentgena i anomalie związane z licznikiem geigera, który de facto w czasie powstawania owych zjawisk po prostu się wyłączał.

Dodano: 2011-08-10 16:41

S.T.A.L.K.E.R Shadow of Wolanowo

Dodano: 2011-08-10 16:43

Kuźwa miałem napisać "Wylotowo"
Sorki za post pod postem, ale nie mogę edytować

Dodano: 2011-08-10 17:27

Spoko :) Czy jest tam jakieś składowisko tego raczej nie wiem.

Co dziwne..od czasu, gdy naukowcy bardziej zainteresowali się tym fenomenem owe tajemnicze zjawiska po prostu ucichły. Póki jednak przeprowadzali badania odnotowywali różne dziwne rzeczy ( nie jestem pewien, ale miało to miejsce chyba w 2005 r. i chyba właśnie wówczas po raz ostatni odnotowano piktogramy ).

Dodano: 2011-08-10 17:33

A jakie wyjaśnienia zaproponowali sami naukowcy, wiesz może?

Dodano: 2011-08-10 17:37

Durante napisał(a):
A jakie wyjaśnienia zaproponowali sami naukowcy, wiesz może?

Postawione pytania zostały chyba bez odpowiedzi.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło