Najbardziej mroczny zespół muzyczny. Dodano: 2010-11-10 16:45 Zmieniono: 2010-11-10 17:02
Jaki waszym zdaniem jest zespól,który wykonuje najbardziej mroczną,posępną i melancholijną muzykę?Ja osobiście uważam,że są 3 takie zespoły-Unholy,Aghast i Winter.Ale być może jeszcze za mało słyszałem.
Dodano: 2010-11-10 17:43
te najbardziej mroczne to przeważnie są najbardziej śmieszne.
Dodano: 2010-11-10 17:52
| cHrzanek napisał(a): |
| te najbardziej mroczne to przeważnie są najbardziej śmieszne. |
Chodzi o samą muzykę,nie o image.
Dodano: 2010-11-10 18:33
| shamankha napisał(a): |
| Shazza, zdecydowanie. |
Dobre...a moim zdaniem to Nocturnal depression i Nortt...
Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych
Dodano: 2010-11-11 16:22
Chyba jeszcze takiego nie słyszałam
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2010-11-12 01:23
Mrok i melancholia ?
Dead can dance
Virgin black zespół jest ostrzejszy zawiera elementy black-metalu jak i muzyki poważnej.
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Najbardziej mroczny zespół muzyczny. Dodano: 2010-11-12 06:24
| Tomnord15 napisał(a): |
| Jaki waszym zdaniem jest zespól,który wykonuje najbardziej mroczną,posępną i melancholijną muzykę?Ja osobiście uważam,że są 3 takie zespoły-Unholy,Aghast i Winter.Ale być może jeszcze za mało słyszałem. |
zgadzam się
Unholy i Winter tworzą najbardziej depresyjne dzwięki jakie dane było mi usłyszeć. od siebie dodałbym jeszcze Nighly Gale. Przy nich wszystkie black metalowe siusiaczki to jakaś kreskówka
Dodano: 2010-11-12 07:31
Mroczny i posępny: Necros Christos
Melancholijny: Joy Division
.
Dodano: 2010-11-12 08:43
| Harlequin napisał(a): |
| Mroczny i posępny: Necros Christos
|
Zgadzam sie,ja dorzucam
bagnistomroczny-DISEMBOWELEMENT
polnocnonordyckomroczny-SLAGMAUR
melancholijnoschizofrenicznomroczny-URFAUST
:) Pzdr.
Dodano: 2010-11-12 09:33
Thergothon
http://www.youtube.com/watch?v=EMRClsuUiX4
Forgotten Tomb
http://www.youtube.com/watch?v=Ke-v4-KXmmU
Dodano: 2010-11-12 12:02
Dodano: 2010-11-12 17:11
Nortt
W dzisiejszych czasach nikomu nie można ufać, nawet własnej dupie - wydaje ci się że chcesz pierdnąć a możesz się zesrać.
Dodano: 2010-11-14 03:32
A to się da tak na serio? W narodzie poniżej mrocznej Dody mało kto schodzi :D
Gridlock - na pewno mocno wkręca
Dvar - oni tego nie robili bez głębi wskazującej
Wumpscut - za szybcy, za mroczni
T.R.H. - na naszym podwórku zdecydowanie na czele
Devil Doll - na dobranoc
Infekktion - no jest całkiem mrocznie
Poza tym zasadniczo My Dying Bride czy jakaś starsza Katatonia, ale na wkręcenie hipnotycznego mrocznego klimatu raczej stanowiska bliższe elektronice - metal może ładnie zawodzić, ale tak naprawdę hałas nigdy nie jest straszny.
Dodano: 2010-11-14 14:40
Xasthur - W sumie znam tylko trzy nagrania, ale mają specyficzny klimat. Nie jest to bynajmniej tak wesoły black jak Dimmu Borgir
Jeżeli chodzi o moją opinię to chociażby Lycia również znalazłaby miejsce w tym "mrocznym" zbiorze wybranych przez nas kapel.
Noc jest ciemna i pełna strachów.
Dodano: 2010-11-14 19:59
SOPOR AETERNUS - nie wiem co to ma być i jaką to miało płeć, a jaką ma:D o ile muzyka nie jest zbytnio mroczna, to wizerunek już tak, chociaż bardziej to chore niż mroczne, ale warto wspomnieć:) dla mnie przesadzone mocno
Dodano: 2010-11-23 06:24
Witam wszystkich obecnych i nieobecnych. Oto mój pierwszy post, więc mam nadzieję, że obejdzie się bez bicia. :)
Najmroczniejszą muzyką jest zdecydowania dark ambient, przy okazji mój najbardziej ulubiony gatunek muzyki. Jest wiele doskonałych projektów, które tworzą naprawdę mroczne dźwięki. Polecić mogę np. Lustmord (Płyta "Risen"), Sephiroth ("Cathedron"), czy Raison D'etre ("The Empty Hollow Unfolds"), z tych powiedzmy nieco bardziej popularnych. Na youtube można znaleźć kilka fanowskich (z reguły) klipów artystów dark ambientowych (i pokrewnych).
Dodano: 2010-11-27 08:49
FURIA - Martwa Polska Jesień
Nie ma rzeczy niemozliwych
Dodano: 2010-11-27 12:28 Zmieniono: 2010-11-27 12:28
Coil "Are You Shivering?":
http://www.youtube.com/watch?v=BFdiW2soDag
A także Deutsch Nepal "Executioner Angel":
http://www.youtube.com/watch?v=toLb8s2Y80o
Obydwa gorąco polecam posłuchać w maksymalnych ciemnościach jakie uda się Wam osiągnąć, szczególnie pierwszy kawałek jako jedyny utwór muzyczny jest w stanie wzbudzić u mnie lęk.

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2010-11-27 12:51
| Rubezahl napisał(a): |
| FURIA - Martwa Polska Jesień |
:)
Paint it black