Jak zrobić klimat?. Strona: 1

Jak zrobić klimat? Dodano: 2006-10-01 17:32

Ha!Tak patrzę na ten dział i naszło mnie pytanie...Co rozumiecie przez pojęcie "klimat"? Jaka jest Wasza receptura na zrobienie klimatu?

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Dodano: 2006-10-01 17:39

Nie wyobrażam sobie "klimatu" w sypialni bez świec, pastelowej pościeli, wina, spokojnej muzyki i zapachu róż :twisted:

Re: Jak zrobić klimat? Dodano: 2006-10-01 17:50

VampirePandora napisał(a):
Jaka jest Wasza receptura na zrobienie klimatu?

Mnóstwo czerwieni, purpury... oczywiście świece (najlepiej zapachowe) jak najbardziej...lekka woń kadzidła (ale nie takiego duszącego) Stare lustro, świeczniki, na ścianach malungi dośc niejednoznacznie w interpretacji, może tak jak w moim pokoiku klimatyczne czarno-białe akty na ścianach?

Mój pokoik jest na poddaszu co samo w sobie jest już klimatyczne

Jesli chodzi o sprawy czysto łóżkowe to pościel...satynowa...czerń, bordo, granat lub fiolet... Ponadto marzy mi się coś w rodzaju zasłony z materiału półprzezroczystego nad łóżkiem.. tak jak w bajkach :) No i planuję zakup prześcieradła z lacki... efekt jest piorunujący! :twisted:

Love your haters- they are your biggest fans!!! www.inermiss.deviantart.com Ev viva l'arte!

Dodano: 2006-10-01 17:57

Dla mnie klimatyczne miejsce to takie w którym czuję sie dobrze. To klimat , który odpowiada mojemu temperamentowi i upodobaniom - tworzę go w taki sposób by był z nimi zgodny.

między fiordami a fieldami

Dodano: 2006-10-02 15:46

klimat? wtedy, kiedy czuję, że jest inaczej niż zwykle i jest.... zajebiście

Dodano: 2006-10-02 18:05

Zgadzam się. Dla mnie też klimat oznacza atmosferę czegoś innego niż zwykle. Najlepiej czegoś czego nie da się opisać słowami i trzeba to poczuć.

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Dodano: 2006-10-02 18:15

"Klimat" w lokalu to na pewno odpowiednia muzyka. I ludzie, którzy go tworzą. Dość ważnym dodatkiem jest też wystrój. Bo na przykład czerwone kaloryfery i plakaty z komercyjnych filmów nie do tematu w gotyckiej knajpie, jak dla mnie, tylko klimat psują a nie stwarzają :)

Dodano: 2006-10-02 20:33

Hmmm u mnie klimat też zależy do nastroju...Raz mam ochotę na gotyk przy świecach, innym razem na muzyke klasyczną przy strógach deszczu.
Albo kadzidełko Jah roots i reggae...I jest radość!:D
Albo jakiś fajny jazz, świece...Kadzidełko...Taki chilloutowy klimat...
Zresztą klimat to pojęcie bardzo szerokie.
Klimat to chyba umiejętność dobierania szczegółów by stworzyć przyjemną całość.

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Dodano: 2006-10-03 09:27

troszeczke taki zbyt ogolny ten temat zeby sie preznie rozwinal. moze najpierw omowmy konkretnie co wedlug was to klimatyczna knajpa? Tutaj pewnie noone zaraz zacznie obrazy roztaczac przed naszymi oczami:). Ciekawa jestem co reszta na taki temat ma do poiwedzenia? Prosilabym o ladne i pelne zdania, duzo epitetow i porownan:). takie idealne miejsce na picie, wedlug was? Czyli co sprawia ze knajpa ma KLIMAT?

I potem jak sie to wyczerpie to przejdziemy do klimatu w sypialni..

Dodano: 2006-10-03 16:22

już nie nie mogę doczekać się sypialni knajpa? ciemniejsze kolory na ścianach (fiolety, czernie, ciemne winne czerwienie, mniam), brak pustki w przestrzeni knajpy. wygodne siedziska i przede wszystkim, stylowe. nastrojowe świeczniki na stolikach, meble w kolorach mahoń, heban; kimatyczna muzyka, dobre trunki :twisted: i ludzie tworzący świetną atmosferę... brak symetrii... i nie wysoki na 3 metry sufit tylko wpasywujący się w ogólny zarys przestrzeni. a co tam:)

Dodano: 2006-10-03 18:14

Kolor zgaszona czerwień, mięciutkie fotele w których się dosłownie zatapiasz gdy siadasz. Stoliczki takie nie za wysokie, mogą być takie niziutkie by położyć na nich kufel z piwem...Muzyka nie może być za głośno, tak by się dało normalnie rozmawiać a nie przekszyikwać się nawzajem...Co jeszcze? Oświetlenie takie z malutkich lapeczek i ze świeczką na każdym stoliku...

Dodano: 2006-10-03 18:49

drewniane stoly roznej wielkosc o nieregularnym ksztalcie.z stolikow wychodza swieczniki.blaty umieszczone sa na roznych wysokosciach. Przy niektorych lawy, przy innych kanapy. Tu przy wejsciu bar (sprzedaja kozlaka;&gt. Juz gdy schodzisz do tej piwnicy masz wrazenie ze polubisz to miejsce. w pierwszej sali sciany sa mazniete na czarno i czerwono. krwistoczerwono. Gdyby spokojnie na to spojrzec tworza pewien rysunek. w paru miejscach powieszone grafiki m in royo, ale nie tylko, zaznajomieni graficy tez cos wyrysowali na scianie czarnym pedzelkiem.
Do drugiej sali wchodzi sie przez szafe. w srodku sciany z czerwonej cegly, stoliki nie inne niz w sali poprzedniej. W scianie po lewej powiekszona wneka wymalowana na ciemno zielono, odgrodzona od sali polscianka. O to miejsce walcza pierwsi klienci. dalej korytarz do rownoleglej do tych dwoch mniejszych salek - nie duza sala do poskakania sobie. Nic wielkiego.koncertow tu raczej nie bedzie, chyba ze gitarowe, ale by wyskakac te pare piw akurat.

Moglabym tak jeszcze troche i wiecej.
no to kto mi cos takiego postawi:D?

Dodano: 2006-10-04 15:53

ogłaszasz przetarg? zgłaszam się:D

Dodano: 2006-10-04 16:24

Lathea napisał(a):
troszeczke taki zbyt ogolny ten temat zeby sie preznie rozwinal. moze najpierw omowmy konkretnie co wedlug was to klimatyczna knajpa? Tutaj pewnie noone zaraz zacznie obrazy roztaczac przed naszymi oczami...

Wiesz Lathi, ja to się właściwie przyczepiłam do jednego konkretnego lokalu w Trójmieście, który niektórzy śmią nazywać "klimatycznym". Temat jest rzeka, więc moje obrazy niekonicznie muszą się innym podobać :D

Dodano: 2006-10-04 16:49

wiele osob i moja idee uznaloby za malo ciekawa. szczegolnie ze nie rozwinieta.
Ale mi chodzi nie o pub ktory gdzies tam jest opisywany jako klimatyczny, tylko o wlasna wizje, tudziez wydzieranke - to mi sie podobalo w tym pubie, to w tamtym, wiec ten idealny powienien wygladac tak...

Dodano: 2006-10-04 17:16

zrzucić wszystko do jednego gara i jest klimacior:D

Re: Jak zrobić klimat? Dodano: 2006-10-04 22:39

Inermis napisał(a):
Ponadto marzy mi się coś w rodzaju zasłony z materiału półprzezroczystego nad łóżkiem.. tak jak w bajkach :)

a ja mam takie coś !!!! baldachim/moskitiera - na razie jest biała, ale juz niedługo będzie miała nieco inny kolor - musze tylko znaleźc czas, żeby zanieśc ją do farbiarni.

Inermis, takie cudo kosztuje 30 zł i bez większego problemu można kupić je w IKEI - rewelacja.... naprawde tworzy niesamowity klimat i czuję się w łóżku jak księżniczka

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Dodano: 2006-10-05 14:11

fajne... zarzucić jaikś materiał koło łóżka i tez może jakoś być

Dodano: 2006-10-05 18:25

Czyli przechodzimy do tematu sypialni:), tak?

Dodano: 2006-10-05 18:39

VampirePandora napisał(a):
Kolor zgaszona czerwień, mięciutkie fotele w których się dosłownie zatapiasz gdy siadasz. Stoliczki takie nie za wysokie, mogą być takie niziutkie by położyć na nich kufel z piwem...Muzyka nie może być za głośno, tak by się dało normalnie rozmawiać a nie przekszyikwać się nawzajem...Co jeszcze? Oświetlenie takie z malutkich lapeczek i ze świeczką na każdym stoliku...

ale się teraz rozmarzyłam... moglibyśmy otworzyć taką DP - owską knajpkę! :twisted:

Re: Jak zrobić klimat? Dodano: 2006-10-05 18:48

Angaria napisał(a):
Inermis, takie cudo kosztuje 30 zł i bez większego problemu można kupić je w IKEI - rewelacja.... naprawde tworzy niesamowity klimat i czuję się w łóżku jak księżniczka

niah niah! ^^ Angaria, dzięki słodziaku! :*

To jak po 10-tym (najlepszy dzień pracy w firmie- z wiadomych powodów ) nawiedzam Ikee :D jedzie ktoś ze mną? :D

Love your haters- they are your biggest fans!!! www.inermiss.deviantart.com Ev viva l'arte!

Dodano: 2006-10-06 12:10

wszyscy jadzimy:] u mnie najbliższa jest chyba w Trójmieście...

Dodano: 2006-10-08 16:46

Narea napisał(a):
wszyscy jadzimy:] u mnie najbliższa jest chyba w Trójmieście...

W Trójmieście, to u mnie moja droga :D

Dodano: 2006-10-08 17:00

fajnie:] najwyżej zwalę Ci się na głowę:] w olsztynie takich atrakcji nie ma a co dopiero u mnie w mieście... olsztyn najbliżej jak coś większego ma być a i tak te 24 km trzeba przejechać...

Re: Jak zrobić klimat? Dodano: 2006-10-11 18:09

Aniol (Bicz)
Aniol
Poznań * *Loża nr 1 ;)* *

Inermis napisał(a):
Jesli chodzi o sprawy czysto łóżkowe to pościel...satynowa...czerń, bordo, granat lub fiolet... Ponadto marzy mi się coś w rodzaju zasłony z materiału półprzezroczystego nad łóżkiem.. tak jak w bajkach :) :twisted:

Mhhrrrr ... i do tego jeszcze szklany sufit, przez ktory widac gwiazdy i ksiezyc...
srebrny snop jego swiatla subtelnie podkreslalby delikatnosc baldachimu nad lozkiem...
wygladalby niczym zaslona utkana z mgly :)

"Bela Lugosi nie zyje, ja zreszta tez.."

...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło