Dodano: 2006-10-08 14:28
| VampirePandora napisał(a): |
| A tak wogóle!!!Ma może ktoś z Was muzyke zespołu Kultura de Natura? Kupiłam ostatnio gazete Free Colours i na dołączonej tam płytce była ich jedna piosenka i się zachwyciłam. Szukałam w necie i znalazłam kolejną piosenke, ale tylko jedną i się w nich zakochałam!!!
Ma może ktoś coś ich?(ale nie po polsku zdanie ) |
Poszukałem sobie i znalazłem 3 kawałki na Bearshare. Całkiem pozytywne
Więcej utworów można posłuchać na ich stronie http://www.kdn.pl. Nie da się ich ściągnąc bezpośrednio, ale jest sposób, jak już się załadują można je znaleźć w katalogu tymczasowym przeglądarki
Kawałek "What am I" roxxx :twisted:
Dodano: 2006-11-24 17:30
Dodano: 2006-11-25 10:45
Ja sobię teraz słucham Jah Meek'a :)
aa i już odpływam i już mnie nie ma!Oglądałam ostatnio jakiś program o rasta. Super!Przez chwile poczułam tamtejszy wiatr i byłam tam a nie w coprawda słonecznym Sosnowcu.
I jeszcze Wam jedno powiem!Sosnowiec jest rasta! Dlaczemu?:D Bo idę sobie a tu płot w przedszkolu jest pomalowany na znane nam kolory.
i wogóle papryka też jest rasta 
Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^
Dodano: 2006-11-25 17:49
Światła na skrzyżowaniach też
A ja katuję dramenbejsowy mix regowego kawałka - Chase the devil Maxa Romeo :) Niezłe..
Dodano: 2006-11-25 17:50
O właśnie!!!Dziękuje za muzyczke!Jest genialna i piękna!!!Strasznie się Pandorci podoba ^^
Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^
Dodano: 2006-11-26 17:48
Dodano: 2006-11-26 18:05
A u mnie dziś rządzi Gentleman i album "Journey to Jah". Piękna sprawa :)
Dodano: 2006-11-27 17:44
A ja jeszcze dodam Culha candela mrau ^^ a w środę chyba idę na Indiosów :D
Dodano: 2006-11-27 17:48
kochanie, zabierz mnie ze sobą.... nawet pomaluję się na czerwono-żółto-zielono.... tylko zabierz mnie ze sobą......
Dodano: 2006-11-27 20:17
Jak się uda to porobie zdięcia i powysyłam :)
Dodano: 2006-11-28 01:21
Oj... kurcze kurcze.... Ja ze Strzalikiem 9 grudnia próbujemy sie wybrać na koncercik VAVAMUFFIN.... ciekawa jestem czy to dojdzie do skutku znając życie..... hmmmmmmmm..............
Dodano: 2006-11-28 16:28
Dodano: 2006-11-28 18:25
Łooo a jak to planujesz zrobić?:>
Dodano: 2006-11-28 18:48
Czerwone, zółte i zielone lampki, szklane bluby zamiast bombek i liście zamiast sianka pod obrusem 
Dodano: 2006-11-28 21:35
I ja chce Mikołaja z dredami (na brodzie też może mieć dredy:D)
Dodano: 2006-11-28 23:16
Robimy święta w stylu reagge? Super. :D Tylko jeszcze odzyskam mój kochany bęben i żaden Mikołaj mi nie straszny. :twisted:
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Dodano: 2006-11-29 09:00
Święta w stylu reggae- niezły pomysł- pośpiewamy kolędy na nutkę reggae :D
DarkMono mam nadzieję, że jakoś nam wypali ten wypad na Vavamuffin- pamiętasz jak się gibałyśmy na Woodstocku :wink: zrobimy powtórkę :!:
Dodano: 2006-11-29 15:32
już tylko czekam na swój już ukochany pokój a zrobię właściwe święta :twisted:
a tak szczerze powiedziawszy.... fajny pomysł z tym zamiennikiem sianka :twisted:
Dodano: 2006-11-29 18:55
Akurat kolendy w tych rytmach by całkiem pasowały - w końcu ogólnie najlepsze piosenki religijne to właśnie reagge (może wyjąwszy na prawdę piękne, wzniosłe utwory). I atmosera radości ściśle wiąże się z Bożym Narodzeniem. 
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Dodano: 2006-11-29 19:16
tak.... nie wiemy czemu ale uśmiech jest ciągle na twarzy :wink: jak w Boże Narodzenie :wink:
Dodano: 2006-11-29 22:54
Wiemy! Bo radi sc rodzi jeszcze więcej radości -więc jak cos samo w sonie ma już szczęście - jak reagge albo święta (kiedy wyglądają tak, jak powinny) - to odrazu slacze poziom endorfin. :D
Dodano: 2006-11-30 12:49
| Morgana napisał(a): |
| Akurat kolendy w tych rytmach by całkiem pasowały |
A ja znalazłem coś fajnego: "The Reggae Christmas Collection" :D W tym roku w wigilię zmuszę rodzinę do słuchania tego, dość już mam smęcenia w wykonaniu Rysia Rynkowskiego czy innego Krawczyka, którym katują mnie co roku
Dodano: 2006-11-30 14:47
Ja z reggae znam tylko Boba Marleya i Inner Circle fajna muzyka i dobrze sie jej słucha w grupie. można sie nieźle pobujać i wyluzować. Ogólnie odbieram ją jako muzykę pokojową i wytonowaną.
Reggae w świątecznym klimacie to jest to. Prawdziwy pokojowy styl w pokojowym okresie. Chyba sobie zapuszczam dredy i kupie sobie trzykolorową czapeczkę. Uwe ma racje dość ryszardów i krzysztofów, ja mam jeszcze jedno życzenie i żeby nie było pedalskiego G.Michaela i The Wham na radiowym eterze, bo już mi to wrosło w mózg i troche boli hehehehehe
Jamajka to jest miejsce, które odwiedze w swoim życiu zaraz po Egipcie. Narazie czas mnie kurczy ale sie nie wyłamie. Jak je zwiedze i będzie jeszcze istniał ten portal to załącze na nim fotki z mojego podboju.
A może nawet wyśle do moderatorów zielone listko ;-D na znak pokoju i pojednania, żeby sie oddali duchowej medytacji. Choć oni pewnie i tak sie nieźle wymedytowali.....
RASTA RULES ;-D
Dodano: 2006-11-30 16:21
| uvekolarz napisał(a): |
A ja znalazłem coś fajnego: "The Reggae Christmas Collection" :D W tym roku w wigilię zmuszę rodzinę do słuchania tego, dość już mam smęcenia w wykonaniu Rysia Rynkowskiego czy innego Krawczyka, którym katują mnie co roku ![]() |
O, dzięki za podanie tytułu, poszukam sobie tego w necie albo popytam w klasie (jest trochę fanów tej muzyki, szczególnie jednemu koledze reagge jest szczególne bliskie, co wręcz od niego emanuje). Zdecydowanie się zgadzam, że będzie to przyjemne urozmaicenie, do tego dodam coś bardziej gotyzkiego (nie na raz
i będzie pięknie. :)
ale z to już planuję choinkę rasta :D