Dodano: 2010-10-06 22:04 Zmieniono: 2010-10-06 22:05
| Luk napisał(a): |
| Zaistnieć w sensie politycznym wywalczyć coś...
Na przykład nie nazywanie każdej nowej ulicy imieniem świętego albo księdza |
Sorry, ale to, że ktoś jest ateistą, nie znaczy, iż od razu zna się na polityce i ma się nią zajmować. No, ale coż, mamy erę reality shows, tv i mass mediów, gdzie starczy, że ktoś pójdzie na paradę, ani się nie zna na polityce, ani nie ma nieraz nawet intelektu, ani nawet urody, ale spox, ważne, że w TV jest. I o to tylko niektórym chodzi. I wolę, żeby były ulice imienia księży czy świętych, niż np. komunistów.
Dodano: 2010-10-06 22:16
W teorii mamy społeczeństwo obywatelskie demokracje ze wszystkimi tego konsekwencjami, wiec nie tylko zarabiane złotówek i wydawanie ich, ale tez choć odrobina świadomości.
Nie mówiłem żeby nazywać ulic od komunistów.
Ani tez żeby uprzeć sie i nie nazywać żadnej ulicy imieniem księdza czy świętego.
Dodano: 2010-10-06 22:23
Vika może moje ujadanie spowoduje, że jak zgwałcą twoją córkęw wieku 12-14 lat to będzie mogła legalnie i bezpiecznie ciąże usunąc i zaden ksiądz nie bedzie za nią jeżdził po Polsce i palcem wytykał, o stadach mocherów nie wspomnę.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Dodano: 2010-10-06 22:25
| W teorii mamy społeczeństwo obywatelskie demokracje ze wszystkimi tego konsekwencjami, wiec nie tylko zarabiane złotówek i wydawanie ich, ale tez choć odrobina świadomości.
Nie mówiłem żeby nazywać ulic od komunistów. Ani tez żeby uprzeć sie i nie nazywać żadnej ulicy imieniem księdza czy świętego. |
Tak, tylko ciekawe, że część ludzi żąda tego prawa tylko dla osób o poglądach ateistycznych, lewicowych, a nie np. prawicowych czy republikańskich. To jest interesujący fenomen. Tak z ciekawości: ile masz lat?
Dodano: 2010-10-06 22:44
| black_gothic napisał(a): |
| Vika może moje ujadanie spowoduje, że jak zgwałcą twoją córkęw wieku 12-14 lat to będzie mogła legalnie i bezpiecznie ciąże usunąc i zaden ksiądz nie bedzie za nią jeżdził po Polsce i palcem wytykał, o stadach mocherów nie wspomnę. |
Tak, i umrzeć przy zabiegu aborcyjnym albo przezyc i nie moc mieć więcej dzieci? Dziękuję bardzo! To rozumiem, że wnuków nie chcesz mieć? Bo potencjalna wnuczka/wnuk raczej się nie ucieszy, jesli po latach tego posta zobaczy. No chyba, że bedzie miec podejscie identyko do Ciebie. Już lepiej wracaj do tych sukieniek, bo i tak mnie nie przekonasz...
Luk chodziło mi o prawo do demonstracji i nieposłuszeństwa obywatelskiego (odsyłam do dzieła Henry'ego Thoreau "Civil Disobedience" jeśli to kogoś ciekawi).
Dodano: 2010-10-06 22:54 Zmieniono: 2010-10-06 22:57
| U mnie jest podobnie. I uważam to za bardzo zdrowa sytuacje. |
Sam widzisz, w jak "pokojowy" i prosty sposób osiągnęliśmy konsensus w tej kwestii.
| Marsz marszowi nie równy, widziałeś ten marsz? może wcale nie jest śmieszny? |
A pokaż mi proszę, w którym miejscu napisałem, że taki marsz jest lub byłby śmieszny?
Uważam, że są w tym kraju sprawy ważniejsze niż bezproduktywne dysputy czy marsze.
Spójrz np. na służbę zdrowia - leży i kwiczy! Pamiętasz może "białe miasteczko"? Ile wśród tych kobiet było katoliczkami, a ile ateistkami (dywaguję). Wszystkie miały wspólny cel - reforma służby zdrowia i zarobki pozwalające godnie żyć.
Znajdujesz tą pewną subtelną różnicę pomiędzy jedną demonstracją a drugą?
| Może chodzą na niego ludzie uważający ze niewiężący powinni zaistnieć w życiu publicznym? |
Zerknij w "lewą" stronę
| jak zgwałcą twoją córkęw wieku 12-14 lat to będzie mogła legalnie i bezpiecznie ciąże usunąc i zaden ksiądz nie bedzie za nią jeżdził po Polsce i palcem wytykał, o stadach mocherów nie wspomnę. |
Dywaguję dalej.
Załóżmy, że puszczasz tę córkę na dyskotekę przekonana, że nic złego wydarzyć się nie może. Załóżmy również, że nie dopilnowałaś, by córka poinformowała cię jakie towarzystwo tam będzie, czy będzie alkohol oraz czy będzie nadzór osób dorosłych (gdyż o 12-14latce mówimy). Córka na tej imprezie zostaje zgwałcona i w konsekwencji zachodzi w ciążę (bo był alkohol, nie było nadzoru ze strony dorosłych). Kto zawinił? Katolicy, "mohery", księża? Nie. Twoim pieprzonym obowiązkiem jako matki, było zapewnienie córce bezpieczeństwa i dopilnowanie by nic złego się nie stało, nie naprawianie błędów rodzicielskich za pomocą ustaw i przerzucanie winy na księży, "moherów" czy innych cudaków.
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...
Dodano: 2010-10-06 23:00
| Benjamin_Breeg napisał(a): |
| [quote:89ec846192="Luk"]U mnie jest podobnie. I uważam to za bardzo zdrowa sytuacje. |
Sam widzisz, w jak "pokojowy" i prosty sposób osiągnęliśmy konsensus w tej kwestii.
| Marsz marszowi nie równy, widziałeś ten marsz? może wcale nie jest śmieszny? |
A pokaż mi proszę, w którym miejscu napisałem, że taki marsz jest lub byłby śmieszny?
Uważam, że są w tym kraju sprawy ważniejsze niż bezproduktywne dysputy czy marsze.
Spójrz np. na służbę zdrowia - leży i kwiczy! Pamiętasz może "białe miasteczko"? Ile wśród tych kobiet było katoliczkami, a ile ateistkami (dywaguję). Wszystkie miały wspólny cel - reforma służby zdrowia i zarobki pozwalające godnie żyć.
Znajdujesz tą pewną subtelną różnicę pomiędzy jedną demonstracją a drugą?
| Może chodzą na niego ludzie uważający ze niewiężący powinni zaistnieć w życiu publicznym? |
Zerknij w "lewą" stronę
| jak zgwałcą twoją córkęw wieku 12-14 lat to będzie mogła legalnie i bezpiecznie ciąże usunąc i zaden ksiądz nie bedzie za nią jeżdził po Polsce i palcem wytykał, o stadach mocherów nie wspomnę. |
Dywaguję dalej.
Załóżmy, że puszczasz tę córkę na dyskotekę przekonana, że nic złego wydarzyć się nie może. Załóżmy również, że nie dopilnowałaś, by córka poinformowała cię jakie towarzystwo tam będzie, czy będzie alkohol oraz czy będzie nadzór osób dorosłych (gdyż o 12-14latce mówimy). Córka na tej imprezie zostaje zgwałcona i w konsekwencji zachodzi w ciążę (bo był alkohol, nie było nadzoru ze strony dorosłych). Kto zawinił? Katolicy, "mohery", księża? Nie. Twoim pieprzonym obowiązkiem jako matki, było zapewnienie córce bezpieczeństwa i dopilnowanie by nic złego się nie stało, nie naprawianie błędów rodzicielskich za pomocą ustaw i przerzucanie winy na księży, "moherów" czy innych cudaków.[/quote:89ec846192]
Masz rację, bo póki ta dziewczyna jest niepełnoletnia, to odpowiedzialność za nią ponoszą rodzice.
Dodano: 2010-10-06 23:40
| Zaistnieć w sensie politycznym wywalczyć coś...
Na przykład nie nazywanie każdej nowej ulicy imieniem świętego albo księdza |
O, idealny przyklad pustego pieprzenia glupot w stylu zacietrzewionego ateisty.
Kazdy wie doskonale, ze nie kazda nowa ulica jest nazywana imieniem swietego czy ksiedza, nawet polowa nie jest, ale co tam, palne glupote w ktora ani ja ani nikt inny nie wierzy. Ale palne.
Poza tym - ja jestem skrajnie wolnorynkowym agnostykiem wiec jaki mam cel, by w zyciu politycznym zaistnial komuch ateista? Bo nie jest katolikiem? Idiotyzm, tak samo jak idiotyzmem jest uznawanie, ze wszyscy ateisci maja jakikolwiek wspolny cel.
Dodano: 2010-10-07 08:36
Wilczurnocy - może księzy jest za mało.Dlaczego wierzący się wypowiadaja o marszu ateistów ?. WAS TO NIE DOTYCZY !!!
Zapytanie o marsz jest skierowane do ateistów i agnostyków.
Zadne z Was nie zaczęło - jestem a..
Pamiętajcie - jak was okradną i pobiją do stanu inwalidztwa lub zgwałcą to będzie Wasza wina, lub Waszych rodziców.Jak to pięknie zwalać na ofiarę, tak myślą przestępcy.Wracała o 17.00 ze szkoły, sama to wzieliśmy ja zerżneliśmy lub zarżneliśmy, sama chciała.
Widzę , że szybko zapomnieliście o dziewczynie , którz popełniła samobójstwo bo koledzy na oczach całej klasy udawali gwałt na niej.
A ileż to razy Vika Cię zgwałcono, że się wypowiadasz o gwałconych dziewczynasz i skąd przekonanie , że gwałcą w dyskotece a nie w Twoim domu, gdy przyjdzie kolega z klasy po książkę ? a rodzice pracują w tym czasie.
Jakie to cudowne myśleć o świecie- to tam jest zle mnie to nie dotyczy, to tam zabijają za przekonania u nas już nie palą.
Dodano: 2010-10-07 09:33 Zmieniono: 2010-10-07 09:35
Wy wszyscy macie rację... po części :) No bo tak Benjamin Breeg słusznie zauważył że obowiązek "upilnowania" nieletniej córki spada na jej rodziców, opiekunów... ale jeszcze chwilkę podywagujmy, załóżmy że black gothic pyta się córki czy wymienione przez ciebie czynniki (obecność osób dorosłych, brak alkoholu itp.) pojawią się na imprezie czy nie... córka jako że pewnie bardzo chce znaleźć się na imprezie zapomina chwilowo o tym jak mamę kocha i kłamie tak po prostu (wie przecież że nic złego się nie stanie, bo "całe zło jej nie dotyczy"). Black Gothic ufa córce, bo jakby mogła postąpić inaczej, przecież dobrze ją wychowała. Na imprezie dochodzi do nieszczęścia... kto jest winny gwałtu? Ufająca matka? Kłamliwa córka? Czy zwyrodnialec? (Przy czym zauważmy że dywagacje nie tyczą się religii) Odpowiedź zdaje się dość prosta... Córka nie chce dziecka tak samo jak jej matka i tu zaczyna się problem religijny... No bo nasze katolickie państwo powzięło jakże mądry zamysł chronienia dziecka od poczęcia. Jednak matce udaje się uzbierać niezbędną sumę odnajduje chyżego lekarza i ten dokonuje lubieżnego czynu nielegalnie. Sprawa wypływa na jaw, szkolny ksiądz chcąc dać klasie przykład potępia dziewczynkę, za nim idzie cała klasa, może po za przyjaciółką dziewczynki... Dziewczyna nie wytrzymuje i odbiera sobie życie... kto jest winny kolejnej tragedii? Matka? Córka? Rówieśnicy? A może ksiądz-w dobrej wierze-podżegacz?
Benjaminie kochająca matka tak jak za gwałt obciąży kogoś innego tak i za samobójstwo córki :) To są dwie różne sprawy, tak jak sam czyn gwałtu i nagonka na dziewczynę dopuszczającą się aborcji :)
A co do Wilczura Nocnego to powiem ci tak jeśli uważasz że ateiści nie są dyskryminowani NA ŚWIECIE (a nie tylko w Polsce) to spróbuj zostać prezydentem jakiegokolwiek kraju chwaląc się żeś ateistą :)
Aetas dulcissima adulescentia est
Dodano: 2010-10-07 10:26
Gorg666: w pełni zgadzam się z Twoją powyższą wypowiedzią. Nic dodać nic ująć
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Dodano: 2010-10-07 10:55
Czemu tu znow sie wdziera piep... bez sensu o usuwaniu tych garstek komorek bez wyksztalconych wiekszosci organow jakimi sa embriony. O czlowieku mozna mowic jak sie wyksztalci dzialajacy mozg i inne organy wazne organy. Aborcja i in vitro tak czy siak beda dozwolone. Mozna tylko opozniac nie uniknione :). To jest swietne uczucie wiedziec, ze nawet jesli cos potrwa 10-20 lat to wkoncu sie wygra :).
| Gorg666 napisał(a): |
|
A co do Wilczura Nocnego to powiem ci tak jeśli uważasz że ateiści nie są dyskryminowani NA ŚWIECIE (a nie tylko w Polsce) to spróbuj zostać prezydentem jakiegokolwiek kraju chwaląc się żeś ateistą :) |
Ha! W USA byly badania na kogo by ludzie glosowali i wyszlo, ze wieksza szanse na glosy spoleczenstwa ma byly kryminalista niz ateista :).
W Polsce politycy, ktorzy sa przeciwko ingerencji kleru w zycie publiczne w wiekszosci obawiaja sie utraty wplywow wiec nalezy im pokazac wlasnie takimi marszami oraz spoleczna aktywnoscia ludzi niewierzacych. Skoro wierzacy moga sie spotykac na mszach to ateisci maja prawo do wlasnych imprez
. Na tym polega spoleczenstwo obywatelskie. Ludzie sie organizuja, powstaja wspolne inicjatywy, ustawy lub poprostu staraja sie zaznaczyc swoja obecnosc w spoleczenstwie. A jest to potrzebne: nazwy ulic, krzyz pod palacem, nazwy szko, poczatki roku w podstawowkach w kosciolach, banda darmozjadow za nasze pieniadze uczacych po szkolach wlasnej ideologii, kazda debata w TV o moralnosci/etyce z udzialem pana w sukience (skoro jego organizacja to ostatnia instytucja uprawniona do wypowiadania sie w tym temacie), etc. Naszczescie spoleczenstwo sie zmienia w dobrym kierunku :).
Dodano: 2010-10-07 11:01 Zmieniono: 2010-10-07 11:15
generowania offtopa ciąg dalszy
| Wy wszyscy macie rację... |
Wszyscy nie mogą mieć racji.
| No bo tak Benjamin Breeg słusznie zauważył że obowiązek "upilnowania" nieletniej córki spada na jej rodziców, opiekunów... ale jeszcze chwilkę podywagujmy, załóżmy że black gothic pyta się córki czy wymienione przez ciebie czynniki (obecność osób dorosłych, brak alkoholu itp.) pojawią się na imprezie czy nie... córka jako że pewnie bardzo chce znaleźć się na imprezie zapomina chwilowo o tym jak mamę kocha i kłamie |
I tu zatrzymajmy się na chwilę po raz pierwszy. Kłamstwo. Jaki to rodzic, który wychowując dziecko, uczy je kłamać? Jaki to rodzic, który tym samym uczy braku szacunku dla samego siebie? Takie wartości jak uczciwość są uniwersalne i ponadczasowe. Są ponad podziałami religijnymi czy narodowościowymi.
| tak po prostu (wie przecież że nic złego się nie stanie, bo "całe zło jej nie dotyczy"). Black Gothic ufa córce, bo jakby mogła postąpić inaczej, przecież dobrze ją wychowała. Na imprezie dochodzi do nieszczęścia... kto jest winny gwałtu? Ufająca matka? Kłamliwa córka? Czy zwyrodnialec? (Przy czym zauważmy że dywagacje nie tyczą się religii) Odpowiedź zdaje się dość prosta... Córka nie chce dziecka tak samo jak jej matka i tu zaczyna się problem religijny... |
Tutaj, to zaczyna się problem natury moralnej.
| No bo nasze katolickie państwo powzięło jakże mądry zamysł chronienia dziecka od poczęcia. |
To nasze "katolickie państwo" dopuszcza przerwanie ciąży.
Ustawa z dnia 7 stycznia 1993 r. o planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerywania ciąży (Dz. U. z 93 r., nr 17, poz 78 z pózn. zm.)
art 4a Przerywanie ciąży może być dokonane wyłącznie przez lekarza, w przypadku gdy:
1. ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety ciężarnej,
2. badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu,
3. zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego
| Jednak matce udaje się uzbierać niezbędną sumę odnajduje chyżego lekarza i ten dokonuje lubieżnego czynu nielegalnie. |
Lubieżny? Sprawdź w słowniku.
Bzdura. Dlaczego dokonywać aborcji nielegalnie, gdy przepisy prawa ją dopuszczają? Gdzie tu logika?
| Sprawa wypływa na jaw, szkolny ksiądz chcąc dać klasie przykład potępia dziewczynkę, za nim idzie cała klasa, może po za przyjaciółką dziewczynki... |
Pierwsze co zrobiłeś, to założyłeś, że KSIĄDZ jest zły, że to z jego strony pójdzie potępienie popełnionego czynu. Reszta gremium uczniowskiego, pedagogicznego czy rodzicielskiego jest bez skazy.
| Dziewczyna nie wytrzymuje i odbiera sobie życie... kto jest winny kolejnej tragedii? Matka? Córka? Rówieśnicy? A może ksiądz-w dobrej wierze-podżegacz?
Benjaminie kochająca matka tak jak za gwałt obciąży kogoś innego tak i za samobójstwo córki :) To są dwie różne sprawy, tak jak sam czyn gwałtu i nagonka na dziewczynę dopuszczającą się aborcji :) |
Prawdziwie kochający rodzic pierwsze co zrobi, to będzie winił samego siebie. Będzie się pytał czy mógł zrobić coś więcej, czy mógł jednak w jakiś sposób uchronić dziecko od tragedii.
| A co do Wilczura Nocnego to powiem ci tak jeśli uważasz że ateiści nie są dyskryminowani NA ŚWIECIE (a nie tylko w Polsce) to spróbuj zostać prezydentem jakiegokolwiek kraju chwaląc się żeś ateistą :) |
Pozostańmy w naszym kraju. Nasz obecny prezydent, nie wywodzi się nawet ze środowiska katolickiego. Kandydat tegoż, przegrał w wolnych i uczciwych wyborach. Gdzie więc ta, wyimaginowana przez niektóre umysły, siła "katolickiego narodu", która nie potrafi nawet wynieść na urząd prezydenta?
Dodano: 2010-10-07 11:22
Benjamin krótko i zwięźle...
1. Czytaj do końca, wszyscy macie rację po części :) Zatem jeśli w każdym zdaniu jest jakaś część prawdy wszyscy mają rację właśnie po części :)
2. Nie rozumiesz... nie idzie o uczenie dziecka kłamać, myślisz że dzieci nie uczone przez rodziców kłamstwa ich nie oszukują? Myślisz że jak Balbina zauważyła że gdy Kasia ze słodką minką powiedziała mamie że to nie ona stłukła wazon tylko kot, choć wcale tak nie było,a ta jej uwierzyła, to nie wypróbuje tego we własnym domu?
3. Racja problem natury moralnej ale powodowany przez religię gdyby nie religijne (bo o biblijnym w tym przypadku nie może być mowy)prawo moralne, problem by nie powstał :)
4. Szukałem właśnie tego... więc tutaj rzeczywiście mój błąd, co nie zmienia że i tak (znam takie przypadki) wywierany jest nacisk na zwłaszcza młode matki by jednak dziecka nie usuwały.
4a Sorry za błąd
5. Założyłem że ksiądz bo ksiądz był najlepszym punktem... gremium nauczycielskie powiadasz... a jakiego wyznania jest to gremium :) Ja na przykład miałem katolików w szkole, o czym świadczyły wypowiedzi i stanowiska zajmowane wobec różnych "religijnych okazji".
6. Zatem ta matka tak i za gwałt jak i za samobójstwo córki ma obarczać siebie? Może i tak ale to nie jest zdrowa z psychologicznego punktu widzenia postawa, a mówimy o normach nie odchyleniach.
7. A w sejmie jaki symbol wisi nad drzwiami? A czy pan Komorowski obchodzi Wigilię? Czy brał lub bierze udział we mszach? Nie mówię o ortodoksyjnym katoliku mówię o katoliku :)
Dodano: 2010-10-07 17:07
| Wilczurnocy - może księzy jest za mało.Dlaczego wierzący się wypowiadaja o marszu ateistów ?. WAS TO NIE DOTYCZY !!!
Zapytanie o marsz jest skierowane do ateistów i agnostyków. Zadne z Was nie zaczęło - jestem a.. Pamiętajcie - jak was okradną i pobiją do stanu inwalidztwa lub zgwałcą to będzie Wasza wina, lub Waszych rodziców.Jak to pięknie zwalać na ofiarę, tak myślą przestępcy.Wracała o 17.00 ze szkoły, sama to wzieliśmy ja zerżneliśmy lub zarżneliśmy, sama chciała. Widzę , że szybko zapomnieliście o dziewczynie , którz popełniła samobójstwo bo koledzy na oczach całej klasy udawali gwałt na niej. A ileż to razy Vika Cię zgwałcono, że się wypowiadasz o gwałconych dziewczynasz i skąd przekonanie , że gwałcą w dyskotece a nie w Twoim domu, gdy przyjdzie kolega z klasy po książkę ? a rodzice pracują w tym czasie. Jakie to cudowne myśleć o świecie- to tam jest zle mnie to nie dotyczy, to tam zabijają za przekonania u nas już nie palą. |
Ale nie bądź śmieszna - nie powiesz mi, że czesc gwaltow jest z winy rodzicow. No spoko masz syna a nie corkę, to nie Twoj problem, ale jesli bys nie byla w chacie w chwili, jak chlopak kolega Twojej corki (laska 12-14 lat),to też by było zaniedbanie. A i tak na parę innych kwestii mi nie odpowiedziałaś. Do sukienek do sukienek!!! Niech kazdy robi to, w czym jest dobry.
@Gorg666: a jakiego symbolu sie spodziewasz jak 97% Polakow sie delkaruje jako katolicy? Pentagramu? Krzyżu Ankh? To naiwny jestes chlopie!
Dodano: 2010-10-07 18:52
| "black_gothic" zastanawiam się, kto jest bardziej śmieszny. Tacy ateistyczni pozerzy jak Ty, obnoszący się (przynajmniej tutaj, na DarkPlanet) swoją "niewiarą" czy Ci dewoci broniący krzyża. Skłonię się chyba do postawienia między wami znaku równości. Zarówno Wy, jak i oni, plujecie jadem, fakt, że jadem nieco innej treści. |
|
Uwierz mi, można. Można być kimś gorszym niż człowiekiem zmanipulowanym. Można winą za całe zło czy własną życiową nieudolność, obarczać Boga, Kościół czy nawet Myszkę Miki. Sam oceń co jest śmieszniejsze. |
Fakt nie napisałeś ze marsz jest lub byłby śmieszny, ale z twoich slow można wywnioskować ze tak uważasz. Jeśli tak nie jest to źle zinterpretowałem twoje słowa.
|
Spójrz np. na służbę zdrowia - leży i kwiczy! Pamiętasz może "białe miasteczko"? Ile wśród tych kobiet było katoliczkami, a ile ateistkami (dywaguję). Wszystkie miały wspólny cel - reforma służby zdrowia i zarobki pozwalające godnie żyć. Znajdujesz tą pewną subtelną różnicę pomiędzy jedną demonstracją a drugą? |
Pamiętam ten strajk. ale nie bardzo rozumiem czemu bierzesz go za przykład. Marsz jest inicjatywa z innej polki i z innych motywacji.
Przecież nie zabronimy takich inicjatyw do czasu aż służba zdrowia czy górnictwo stanie na nogi.
Dodano: 2010-10-07 19:01 Zmieniono: 2010-10-07 19:04
| Pamiętam ten strajk. ale nie bardzo rozumiem czemu bierzesz go za przykład. Marsz jest inicjatywa z innej polki i z innych motywacji.
Przecież nie zabronimy takich inicjatyw do czasu aż służba zdrowia czy górnictwo stanie na nogi. |
"Luk", ciężko dyskutuje się z osobą, mającą problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Tyle ode mnie, jako podsumowanie tejże dyskusji.
Dodano: 2010-10-07 19:07
| [quote:4cdd35e9b1="Luk"]Pamiętam ten strajk. ale nie bardzo rozumiem czemu bierzesz go za przykład. Marsz jest inicjatywa z innej polki i z innych motywacji.
Przecież nie zabronimy takich inicjatyw do czasu aż służba zdrowia czy górnictwo stanie na nogi. |
"Luk", ciężko dyskutuje się z osobą, mającą problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Tyle ode mnie, jako podsumowanie tejże dyskusji.[/quote:4cdd35e9b1]
aaaa...!!! tak szczerze? ten temat jest dowodem na to, że wiek nie ma znaczenia
można się nie ogarnąć nawet przez kilkadziesiąt lat.
nawet na tyle, by ściągnąć dla siebie program dla dyslektyków - bo chcę wierzyć, że błędy niektórych osób tutaj, zwłaszcza starszych, wynikają z dysleksji, a nie z głupoty czy też niewiedzy.
Dodano: 2010-10-07 19:55
| Vika napisał(a): |
|
@Gorg666: a jakiego symbolu sie spodziewasz jak 97% Polakow sie delkaruje jako katolicy? Pentagramu? Krzyżu Ankh? To naiwny jestes chlopie! |
Skoro nie chcemy państwa wyznaniowego oraz oddzielenia tego co świeckie od tego co religijne nie chcę żadnego symbolu religijnego w miejscu politycznych debat :) Z krzyżem do kościoła :)
Dodano: 2010-10-07 21:06
Uważam,że taki marsz to świetna sprawa.Również mam dośc pasożytów społecznych,na które idą moje pieniadze bez wzgledu na to czy chcę tego czy nie.Kler powinien płacic podatki a krzyż powinien byc w kościele.Ale jak już ktoś wspomnieł wszystko i tak zmierza ku normalności i ufam,że moje dziecko bedąc pełnoletnią już osobą nie będzie musiało ukrywac się ze swoimi pogladami,jeśli bedą ateistyczne.Wówczas zdanie wolnośc słowa i wyznania nabiorą dopiero sensu i prawdziwości.
Dodano: 2010-10-07 21:34
| Vika napisał(a): |
|
aaaa...!!! tak szczerze? ten temat jest dowodem na to, że wiek nie ma znaczenia można się nie ogarnąć nawet przez kilkadziesiąt lat. nawet na tyle, by ściągnąć dla siebie program dla dyslektyków - bo chcę wierzyć, że błędy niektórych osób tutaj, zwłaszcza starszych, wynikają z dysleksji, a nie z głupoty czy też niewiedzy. |
OH HAI!!! Jestes wspaniala! Wielka szkoda, ze wszyscy, ktorzy z Toba dyskutuja i sie z Toba nie zgadzaja sa nieogarnieci pomimo wieku. Masz na to pelno dowodow np. sam fakt, ze sie z Toba nie zgadzaja. Jest mi bardzo smutno z tego powodu, jak Ty sobie dajesz rade? Dojrzale to i takie kuuuuul. A i jeszcze mozna po calej bandzie pojechac i sie doczepic do gramatyki i ortografii. Fatality na pelnej linii. Dyskusja wygrana, jeszcze niech tylko ktos porowna ateistow do hitlerowcow i mozna lock this thread na mocy prawa Godwina.
Dodano: 2010-10-08 07:42
Vika - a u Nas Murzynów nie biją.
Dodano: 2010-10-08 13:28
ja uważam, że to kretyństwo
idąc dalej możemy oczekiwać w najbliższej przyszłości marszy kierowców samochodów nadwozia typu sedan, marszy fetyszystów obgryzania paznokci czy marszy miłośniczek satynowej bielizny
następnie przyjdzie czas na marsze pijanych kierowców i pedofili - także walczących o swoje prawa, chcących aby postrzegano ich jako 'normalnych' obywateli
istna idiokracja 
Dodano: 2010-10-08 14:35 Zmieniono: 2010-10-08 14:36
| . napisał(a): |
| może księzy jest za mało.Dlaczego wierzący się wypowiadaja o marszu ateistów ?. WAS TO NIE DOTYCZY !!!
Zapytanie o marsz jest skierowane do ateistów i agnostyków. Zadne z Was nie zaczęło - jestem a.. |
Jakbys czytala dokladniej i ze zrozumieniem to bys wiedziala, ze jestem agnostykiem.
| że szybko zapomnieliście o dziewczynie , którz popełniła samobójstwo bo koledzy na oczach całej klasy udawali gwałt na niej. |
A co maja do tego katolicy i ateisci ?:D
Jak wiekszosc kobiet posiadasz niezwykla umiejetnosc odplyniecia w dyskusj na zupelnie inne tematy.
| co do Wilczura Nocnego to powiem ci tak jeśli uważasz że ateiści nie są dyskryminowani NA ŚWIECIE (a nie tylko w Polsce) to spróbuj zostać prezydentem jakiegokolwiek kraju chwaląc się żeś ateistą |
2 najpotezniejsze postacie XX wieku, Hitler i Stalin to kolejno agnostyk i ateista.
Jesli chcesz moglbym ci wymienic kilkudziesieciu przywodcow bedacych agnostykami i ateistami.
| czlowieku mozna mowic jak sie wyksztalci dzialajacy mozg i inne organy wazne organy |
A porafisz to poprzec w sposob naukowy, a nie "bo ja tak uwazam?"
Dziwnym trafem nikt jeszcze nie potrafil stwierdzic kiedy czlowiek staje sie czlowiekiem a ty to juz wiesz?