Dodano: 2008-11-02 12:18
| Vammp napisał(a): |
| U mnie tak jak i u ciebie nie zapowiada sie ze zaczne sluchac jakiegos po*** techna, disko czy hip hopa. :twisted: :twisted: :twisted: |
| MisterOzz napisał(a): |
| ...czy jest moda na rock? mysle ze w pewnym stopniu jest, ilez razy to mozna poznac ludzi ktorzy strasznie kochaja metal, rock itd, a sluchaja Avril Lavine czy innego shitu ^^... |
No ja tez kocham metal slucham avril ale nie uwazam tego za shit
| Wampgirl napisał(a): |
| Moje upodobania z cięższą muzyką zaczęły się w 6. klasie szkoły podstawowej, z małymi zmianami innowacjami do dziś i jakoś nie wydaje mi się, by istniała jakiekolwiek opcja, że ot tak zmieni mi się gust i zadowolę się jakąś tandetną komerchą. |
| Asynastra napisał(a): |
| To co dobre, to to co nie wypłynęło na szerokie wody pod postacią jednej dobrej piosenki granej przez całe wakacje do znudzenia |
cholera jak jest dobra to czemu jej nie puszczac, a smells like teen spirit puszczaja do wyrzygania od ponad 15 lat, i uwazam ze zespol jest niezly
| rudzik napisał(a): |
| ...No ale też nie rozumiem zafascynowania Tokio Hotel... |
Dodano: 2008-11-07 10:23
nie slyszalem
Czasami warto uciec od zycia...
Dodano: 2008-11-07 13:27
| Vammp napisał(a): |
| nie slyszalem |
więc po co pirdolisz 8)
towarzyszu OskareQ, jestem pod wrażeniem podejścia i podpisuję się 100procentowo pod ostatnim Twym postem 8)
Dodano: 2008-12-18 21:54
powiem tak: moim zdaniem w KAŻDYM gatunku można wyodrębnić zespoły, które poszły łatwiejszą, bardziej komercyjną lub trudniejszą, ale też zarazem ambitniejszą drogą...Np. lubię electro, ale sama widzę dobrze różnicę między tyleż chwytliwym, co manierycznym VNV Nation a różnorodnym tekstowo i muzycznie Panzer AG. a pseudorocka jest niestety calkiem sporo...np. Avril Lavigne
.... Dodano: 2008-12-18 22:04
Co wy w sumie chcecie od Avril? Robi muzę, jaką uważa za stosowne, ma swoich odbiorców... nie jej wina że ją słuchacze szufladkują.
Dodano: 2008-12-18 22:13
mnie po prostu nudzi Avril i tyle...to do niej mam
a czesc ludzi ma błędne pojęcie o tym co ona robi i uważa to za rock...
Dodano: 2009-01-14 00:20
wydaję mi się, że teraz ludzie uważają "rock" za coś całkiem innego niz kiedyś..
Dodano: 2009-02-09 22:31
Można teraz zapytać, co znaczy "kiedyś" :D
Różnorodność odmian rocka jest tak wielka, że niemal każde wyobrażenie ma w sobie element prawdy.
Inna sprawa, że niewiele osób uważa za rock muzykę Pink Floyd, a pojęcie "rock progresywny" znają tylko z Wikipedii.
Dodano: 2009-02-10 19:27
lubię Pink Floyd i zaliczyłabym ich do rocka...a także lubiane przeze mnie Led Zeppelin - do Hard Rocka :) 8)
Dodano: 2009-02-24 21:23
No, niektórzy twierdzą, że bez Led Zeppelin metal nigdy by nie powstał. Coś w tym jest.
Dodano: 2009-02-24 21:29
To już bardziej bez Black Sabbath :)
...and music? Well, it's just entertainment folks.
Dodano: 2009-02-25 20:03
Raczej Deep Purple :) Można się kłócić, ale wiele zespołów miało w powstanie danego gatunku swój wkład. Niedawno usłyszałem, że bez Pink Floyd rock progresywny by nie istniał, na co przypomniała mi się płyta Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band i nie byłbym taki pewny tamtej opinii...
Dodano: 2011-09-22 12:57 Zmieniono: 2011-09-22 12:58
| Viljar napisał(a): |
| Niedawno usłyszałem, że bez Pink Floyd rock progresywny by nie istniał, na co przypomniała mi się płyta Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band i nie byłbym taki pewny tamtej opinii... |
Widzę, ze nie odróżniasz rocka psychodelicznego od progresywnego. Zarówno "Sgt. Pepper", jak i wczesne płyty Floydów to psychodelia. Pierwszy progrockowy album PF to "Meddle". Rok 1971, a więc dwa lata później niż debiut King Crimson.
Z drugiej strony, za pierwszy utwór mający cechy rocka progresywnego można uznać "Happiness is a Warm Gun" Beatlesów. Oni też wymyślili metal - utwory "Helter Skelter" (1968) i "I Want You (She's So Heavy)" (1969). Co ciekawe w '69 roku Floydzi też nagrali bardzo ostry, jak na tamte czasy, utwór - "The Nile Song".
Deep Purple metal (a może raczej hard rock) zaczęli grać dopiero na swoim czwartym albumie, "In Rock" (czerwiec 1970), a więc później niż Led Zeppelin i Black Sabbath, którzy grali ciężko już na debiutanckich albumach (wydane odpowiednio: styczeń 1969 i luty 1970). Chociaż dla mnie Led Zepps to bardziej ciężki blues, niż metal.
http://pablofrompoland.blogspot.com/
Dodano: 2011-11-27 19:52
| Pablo69 napisał(a): |
| [quote:01f7a8bfc8="Viljar"]Niedawno usłyszałem, że bez Pink Floyd rock progresywny by nie istniał, na co przypomniała mi się płyta Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band i nie byłbym taki pewny tamtej opinii... |
Widzę, ze nie odróżniasz rocka psychodelicznego od progresywnego. Zarówno "Sgt. Pepper", jak i wczesne płyty Floydów to psychodelia. Pierwszy progrockowy album PF to "Meddle". Rok 1971, a więc dwa lata później niż debiut King Crimson.
Z drugiej strony, za pierwszy utwór mający cechy rocka progresywnego można uznać "Happiness is a Warm Gun" Beatlesów. Oni też wymyślili metal - utwory "Helter Skelter" (1968) i "I Want You (She's So Heavy)" (1969). Co ciekawe w '69 roku Floydzi też nagrali bardzo ostry, jak na tamte czasy, utwór - "The Nile Song".
Deep Purple metal (a może raczej hard rock) zaczęli grać dopiero na swoim czwartym albumie, "In Rock" (czerwiec 1970), a więc później niż Led Zeppelin i Black Sabbath, którzy grali ciężko już na debiutanckich albumach (wydane odpowiednio: styczeń 1969 i luty 1970). Chociaż dla mnie Led Zepps to bardziej ciężki blues, niż metal.[/quote:01f7a8bfc8]
Vil faktycznie wielu rzeczy nie odróżnia. Dla mnie Led Zeppelin to po prostu hard rock:)
Dodano: 2011-11-27 20:32 Zmieniono: 2011-11-27 20:36
Z tego co mi wiadomo twórczość Led Zeppelin składa się z następujących stylów muzycznych:
- hard rocka
- blues rock
- heavy metal
a nawet: rockabilly, reggae, soulu, funku, muzyki klasycznej.
Także droga Nadine,twórczość Led Zeppelin nie składa się tylko i wyłącznie z hard rocka,ale z wielu innych stylów muzycznych,w ich muzyce usłyszymy także wpływy muzyki celtyckiej, indyjskiej, arabskiej,latynoskiej i country :)
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2011-11-27 20:37
| HardKill napisał(a): |
| Z tego co mi wiadomo twórczość Led Zeppelin składa się z następujących stylów muzycznych:
- hard rocka - blues rock - heavy metal a nawet: rockabilly, reggae, soulu, funku, muzyki klasycznej. Także droga Nadine,twórczość Led Zeppelin nie składa się tylko i wyłącznie z hard rocka,ale z wielu innych stylów muzycznych,w ich muzyce usłyszymy także wpływy muzyki celtyckiej, indyjskiej, arabskiej,latynoskiej i country :)
|
tak, aczkolwiek heavy metalu jest w tym chyba najmniej.
Dodano: 2011-11-27 20:42 Zmieniono: 2011-11-27 21:03
No alkomatu nie posiadam niestety <radocha> trudno mi powiedzieć ile % w ich muzyce zawiera heavy metal,ale nie wątpliwie jakiś procent tam jest,czy ile % zawierają inne wspomniane prze zemnie style w ich muzyce,na pewno nie jest to zespół tylko i wyłącznie hard rockowy,aczkolwiek uważa się ich za jednych z pionierów hard rocka,Led Zeppelin ewoluował i wchłaniał z biegiem lat po drodze inne style muzyczne,co by nie powiedzieć byli genialni i olać to całe szufladkowanie :)
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2015-03-19 10:16
Również nie przepadam za szufladkowaniem. Sami artyści też tego nie lubią.
Co do rocka, od zawsze lubiłam rocka z lat 70, ten obecny do mnie nie przemawia. Ogólnie współczesna muzyka nie ma w sobie tego czegoś...
http://start4event.pl/