Dodano: 2007-08-17 07:55
Ciekawe podejście do tematu tych fatalnych koszulek. Są jeszcze spodnie z napisami "Gothic Girl" a tego już jest naprawde za dużo. Taka panna idzie na dyskoteke i świeci tyłkiem z takim napisem. WSTYD :twisted: niewiem co one chcą pokazać? MOŻE BUNT :evil:
Dodano: 2007-08-17 09:33
| NATAS napisał(a): |
| WSTYD :twisted: niewiem co one chcą pokazać? |
jak to co? dupę 8)
Dodano: 2007-08-27 19:23
Moda jest na ten niby rock co prezentuje Tokio Hotel, ale to rockiem nie można nazwać.
Dodano: 2007-11-28 22:12
Mam nadzieje, że ta "moda na rock" tak jak szybko przyszła tak i szybko sobie pójdzie......
To po prostu straszne....
Uważam, że w tej całej modzie bardziej chodzi o styl ubierania niż o muzykę, chociaż po części też...
Np. w mojej szkole jest taka laska, typowa lalka. Teraz ubiera się na czarno i w pieszczochy. Tylko jeszcze jakiś czas temu była cała różowa.....
No i twierdzi też że słucha rocka a na przerwach puszcza z telefonu typową techniawę......
Niech ta cała moda już się skończy....
Uważam że rocka, metalu itp. słuchają tylko te osoby którym naprawdę podoba się tego typu muzyka.... a nie dlatego, że jest "modna". :evil:
Dodano: 2007-11-28 22:47
| AliceGothica napisał(a): |
| Moda jest na ten niby rock co prezentuje Tokio Hotel, ale to rockiem nie można nazwać. |
Oczywiscie, ze mozna
wkoncu to rock. Ja osobiscie nie odczulem zeby panowala teraz moda na rock ?!
Dodano: 2007-11-29 07:28
| OskareQ napisał(a): |
| [quote:67b0bece14="AliceGothica"]Moda jest na ten niby rock co prezentuje Tokio Hotel, ale to rockiem nie można nazwać. |
Oczywiscie, ze mozna
wkoncu to rock. Ja osobiscie nie odczulem zeby panowala teraz moda na rock ?![/quote:67b0bece14]
prawda :idea:
teraz jest moda na paski 8) hehehe http://uroda.onet.pl/55041,0,2,,,pasek_hit_sezonu,galeria_spec.html
Dodano: 2007-12-07 18:58
Moda na paski swoją drogą
Ale to prawda, że ostatnio coraz więcej osób ubiera się tak jakby słuchało rocka.
Po Wrocławiu chodzi duużooo pseudo rockowców i punkowców, którzy zmienią swój styl kiedy ktoś powie, że to już niemodne.
Ale śmiało mogę stwierdzić, że moda na EMO jest jeszcze bardziej popularna niż na rocka, zwłaszcza wśród trzynastolatek 
Dodano: 2007-12-07 19:57
niestety wszystko to, co zostało napisane to prawda. Ja również zauważam takie nowe trendy u niedawnych różowych panienek. Sama nigdy taka nie bylam, ale teraz nie chodzę ubrana nie wiadomo jak. ubieram się raczej na kolory pastelowe, czasami czarne, ale nie przesadzajmy. Co do mody, jaka teraz panuje to paski już wspomniane (sama mam chyba 1 bluzkę, ale nie wiem dlaczego, ale jest to jakoś tak, że zawszę kupuję niektóre ciuchy zanim staną się modne...) no i oczywiście góruje teraz fiolet i spodniczki w kratkę (do cholery, jak kilka lat temu chciałam sobie kupić to nigdzie nie było, bo nie było to modne, a teraz nie mam zamiaru takiegoś ubrania kupować). Pozdrawiam, gdyż dawno mnie tutaj nie było
"To see a World in a Grain of Sand And A Heaven in a Wild Flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an Hour." <William Blake> , my master
Dodano: 2007-12-09 22:11
Ja jakoś nie zaobserwowałem u mnie w szkole mody na rock. Wręcz przeciwnie: wszyscy słuchają techno czy hip hopu. Rocka słucha dosłownie parę osób.
Dodano: 2007-12-09 22:34
u mnie nadal panuje moda kierowana gazetami typu "dziewczyna " badz Emo
Schuld und Sühne
Dodano: 2007-12-10 00:29
MOda na rock? tak..ale jakosc nowych rockmenow. Moze inaczej. Plytko i pozersko. Pozatym byce rockmenem czy Metalem kiedys bylo czyms wiecej nizposiadanie naszywki czy paru. Kiedys dostrzegalem jakas jednosc wsrod ludzi w klimatach. Muzyka wszystkich laczyla. Teraz.. pozerstwo? wspolzawodnictwo? bycie fajniejszym?
Kto ma fajniejsze glany.. i o to krzyk. A muzycznie. np. Coma jest fajna normalsi sa do dupy.. sluchajacych normalsow nie lubimy i ich...ekhm. Behemoth i Childreni sa fajni ale cradle of Filth, In flames.. sa do dupy. Dlaczego bo sa. Albo nie wydali ostatnio nic nowego. etc etc.
Moze nie wszedzie tak jest. Tutaj.. jest dziwnie kiedys jedna spolecznosc teraz pelna podzialow i konfliktow. Zanika tolerancja..
Mowie o rockmenach i metalach w wieku 13-18 lat takich zazwyczaj spotykam.
Dodajmy jeszcze do tego sluchajacych komercyjnej muzyki rockowej. Calego plastikowego rocka. Ehh.. Zaczynam sie gubic.
Dodano: 2007-12-10 07:16
no nie wiem ja tam nigdy żadnej jedności wśród fanów nie widziałem 8)
Dodano: 2007-12-25 11:35
Fakt, kiedyś chyba było coś w rodzaju "jedności". Chociaż ja bym tego nie przeceniała jakoś strasznie.
Wracając do tematu - czy rock jest modny? No cóż.
Wystarczy włączyć radio czy jakąs telewizyjną stację tzw muzyczną - czy to, co tam się pokazuje ma coś wspólnego z rockiem? Modny jest, jak zawsze, plastik w różnych odmianach ale napewno nie rock. (I może to i lepiej, ale z paru powodów dobrze byłoby gdyby na taką muzykę był również rynek w tym kraju..)
Just because I don't care doesn't mean I don't understand
Dodano: 2007-12-25 13:08
Teraz rock modny jest w tej emowatej wersji ... tz zapłakanych mężczyzn w czarnym makijażu ... nic więcej... co do jedności to akurat u mnie w gimnazjum hjednośc pomiędzy ludźmi była, moze dlatego, że było nas mało
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Dodano: 2007-12-25 13:36
Moda na rock?
Tak, chociaz niekoniecznie.
Wystarczy zajrzeć do jakiegokolwiek sklepu czy po prostu wyjść na ulice. Wszędzie widać ten „bunt” przeciwko wszelkim regułom, co w rezultacie staje się kolejna regułą i powstają nowe mody walczace z tamtymi… Takie błedne koło..
Podobnie z Emo… Wszystkich denerwuje/drazni/bawi, ale na dobra sprawe wszyscy przy każdej możliwej okazji musza się do niego ustosunkowac i dac wyznawcom ta pewność i zarazem cel, ze jednak ich „cierpienie” ma sens;/
Wracając do tematu: taka moda istnieje jednak należy odnaleźć jej pozytywy, co przedmowcy zauważyli. Wiele niezłych zespołow zostanie odkrytych, inne zgina śmiercią naturalna. Tak jest, było i będzie. Poza tym czy pomimo wszystko nie lepiej nam słuchac dosc kiczowych wykonawców pseudo rockowych niż tych wcześniej wspomnianych Mandaryn i Dod?
Co do metali… Czy to nie taka sama moda jak punk/Emo/pop? No może żywotność inna, ale idea ta sama – wyróżnić się jak najbardziej. A to ilością naszywek, a to jaskrawością ubran, a to znowu oryginalnością glanow/ nowym numerem Bravo….
Chcąc czy nie chcąc jesteśmy podporządkowani jakims zasadom i regułom, co najwyżej wybieramy te które najbardziej nam odpowiadają i zgodnie z nimi zyjemy…
Pozdrawiam
[url=http://www.lastfm.pl/user/slashy_dp]Chasing the sun[/url] [img:446aba9c11]http://img209.imageshack.us/img209/1863/sig02aslashylo4.jpg[/img:446aba9c11]
Dodano: 2007-12-25 19:59
Trochę sie mylisz . Co jakiś sezon borykamy się z róznymi modami . Tylko nieliczni którzy dostosowali się do tej mody pozostają przy takim trybie życie .Nie sadze aby mode tworzono z myśla o checiu wyroznienia sie jakies jednostki , tu głownie liczy sie kto sie na to zlapie i ile bede mial z tego kasy . Jesli sluchasz Rocka to w jakims stopniu pokazujesz to poprzez ubiór korzystasz z panujacej mody w miescie bo masz wreszcie w czym wybierac ale minusem tego jest fakt ze juz w gruncie rzeczy sie nie wyrozniasz bo nagle okazuje sie ze w tym samym chodzi polowa spoleczenstwa . :) Ludzie zaczynaja ciebie kopiowac i nawet czasami uwa\zaja sie za lepszych fanow twojego ulubionego zespolu
- nie byloby to zle gdyby chociaz wiedzieli coś wiecej niz imie wokalisty . :D Poza tym nagle dziewczyna ktora cie wyzywala od brudasow nagle zaczyna czuc odrzucenie i niezrozumienie przez równieśników . Po panujacej modzie wyrzucane sa w kąt ciuchy i z EMO mamy PUNKa bądz Dodzie :twisted: i tak w kółko .
Teatr . Szkoda że o takim kiepskim przedstawieniu
Ludzie kierujacy sie moda podporzadkuja sie jednej regule : BYC TRENDY chocby nie wiem jak kiczowato mieliby wygladac
A na upartego sens zawsze da sie znalesc
Schuld und Sühne
Dodano: 2007-12-25 20:35
| Death_Dealer napisał(a): |
| Trochę sie mylisz . Co jakiś sezon borykamy się z róznymi modami . |
Zgoda. Ale niektore przezywaja wiecej niz jeden sezon i wtedy okresla sie je mianem subkultur...
| Nie sadze aby mode tworzono z myśla o checiu wyroznienia sie jakies jednostki , tu głownie liczy sie kto sie na to zlapie i ile bede mial z tego kasy . |
I znowu zgoda, ale tylko po czesci.. Uwazam ze w pierwotnej fazie, to co rodzi sie w głowie artysty ma na celu pokazanie swojej odmiennosci /innosci a przez to wyróznienia sie z tłumu by zostac zauwazonym. Skutkiem ubocznym sa pieniadze i słąwa... Tak było, a teraz niestety coraz czesciej jest tak jak Ty to opisujesz.
| Jesli sluchasz Rocka to w jakims stopniu pokazujesz to poprzez ubiór korzystasz z panujacej mody w miescie bo masz wreszcie w czym wybierac ale minusem tego jest fakt ze juz w gruncie rzeczy sie nie wyrozniasz bo nagle okazuje sie ze w tym samym chodzi polowa spoleczenstwa . :) |
A co jesli nie? A co jesli nie obnosze sie ze swoimi pogladami i muzycznymi preferencjami? Czy czyni ze mnie kogos gorszego? Czy to ze nie chodze non stop ubrana na czarno, w cwiekach i nie mam kruczoczarnych włosów stawia mnie na końcu kolejki po tytuł Metala/Punka(/kto tam wie kogo jeszcze)Roku? (pomijając fakt ze jakos nie czuje sie ani jednym ani tym bardziej drugim)
Podsumowujac czy jednak wybierajac taki a nie inny styl bycia nie powinnismy byc przygotowani na to jak ludzie beda nas odbierali? Pozostajac w obrebie metalu: czy nadal patrzylibysmy w ten sam sposob na metali, ktorzy dla odmiany propaguja braterska miłosc, religijnosc, abstynencje, itd itd? Taki wizerunek jest wpisany w mentalnosc subkultury i najczesciej to własnie czyni ja tym czym jest.
[url=http://www.lastfm.pl/user/slashy_dp]Chasing the sun[/url] [img:446aba9c11]http://img209.imageshack.us/img209/1863/sig02aslashylo4.jpg[/img:446aba9c11]
Dodano: 2007-12-25 21:26
| Jesli sluchasz Rocka to w jakims stopniu pokazujesz to poprzez ubiór korzystasz z panujacej mody w miescie bo masz wreszcie w czym wybierac ale minusem tego jest fakt ze juz w gruncie rzeczy sie nie wyrozniasz bo nagle okazuje sie ze w tym samym chodzi polowa spoleczenstwa . :) |
A co jesli nie? A co jesli nie obnosze sie ze swoimi pogladami i muzycznymi preferencjami? Czy czyni ze mnie kogos gorszego? Czy to ze nie chodze non stop ubrana na czarno, w cwiekach i nie mam kruczoczarnych włosów stawia mnie na końcu kolejki po tytuł Metala/Punka(/kto tam wie kogo jeszcze)Roku? (pomijając fakt ze jakos nie czuje sie ani jednym ani tym bardziej drugim)[/quote]
Nie nie jesteś gorsza . w ogóle skad ci przyszlo to do głowy ? Napisałam tylko że duzo osob lubi to pokazywać . To nie grzech , przeciez :twisted:
Chcialabym aby chociaz 1/3 ktorzy beda sie ubierac w stylu rock pozostala nimi przez dluzszy czas a nie jeden marny sezon .
Jakoś nie zawracam sobie głowy co o mnie ludzie myślą :) w gruncie rzeczy w szkole ludzie mnie lubią albo swietnie udaja :twisted:
Schuld und Sühne
Dodano: 2007-12-25 22:21
| w ogóle skad ci przyszlo to do głowy ? Napisałam tylko że duzo osob lubi to pokazywać . To nie grzech , przeciez :twisted: |
Hmmm... Stereotypy? Poglady innych? A ja rózniez o nic bron boze Cie nie oskarżam. Wyraziłam po prostu swoje spostrzeżenia na ten temat.
Dodano: 2007-12-25 22:29
Za bardzo się przejęliście. Na szczęście z tego się wyrasta. W pewnym wieku nikogo już nie obchodzi jak kto się ubiera bo ma się inne problemy na głowie. Chyba, że jest się bogatym snobem, któremu się nudzi i nie ma co z kasą robić. Inna sprawa, kiedy musisz zmienić styl, żeby znaleźć pracę. W glanach na rozmowę kwalifikacyjną raczej się nie idzie, ale to już inna historia. Muszę też przyznać, że jest jeden kolor, którego bym nie ubrała. Ale to tylko dlatego, że jestem na niego "uczulona". A tak to ubieram się jak chce i nie przeszkadza mi jak inni chodzą ubrani (chyba, że przeczy to estetyce ale przecież się nie wpielę) Według mnie mogą sobie chodzić nawet w workach na śmieci. Mrrr
Dodano: 2007-12-25 22:47
hmmm.. Chyba powodowana Twoim postem strzele sobie kreacje z worka na zwłoki :twisted:
Dodano: 2007-12-26 11:37
ja se kupie zajebiste dresy, pośród wszechogarniającej mody na rock będę się wyróżniać z tłumu 8)
Dodano: 2007-12-26 11:38
znam to z własnej rodziny.. kuzynka zaczęła słuchać punka i rocka tylko dlatego że nie chciała być taka jak dziewczyny w jej szkole a nie dlatego że się muzyka jej podoba..
"Życie jest zbyt krótkie aby postępować według zasad. Wolę mieć zmarszki ze śmiechu niż z płaczu. Jeść ile wlezie, obijać ile się da, być sobą mimo wszystko, robić to na co ma się ochotę a wszystkich co się śmieją ze mnie mieć w dupie".