Coma- dają po garach! Dodano: 2006-09-22 10:38
Własnie teraz tego słucham-wspomnienia woodstockowe żyją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Dodano: 2006-09-22 11:37
Na drugą płytę Comy czekałam kilka lat. Co prawda, gdy się ukazała, zaskoczyło mnie, że chłopaki nie zamieścili na niej dwóch, jakże dobrych utworów: "Cisza i ogień" oraz "Anioły".
Jeśli chodzi o występy "live" no po prostu rewelacja. Koncert w gdańskim Parlamencie zapamiętam do końca życia :D
Dodano: 2006-09-22 11:56
w koszalinie na generacji występ mieli ciekawy...wokalista wyje*ał się na scenie :twisted: :twisted: :twisted:
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
... Dodano: 2006-09-22 14:13
własnie slucham :)
niezle graja , teksty tez sa niczego sobie!
Najbardziej lubie "sto tysięcy jednakowych miast" który własnie teraz mam włączony 8)
Dodano: 2006-09-22 14:25
Co do tekstów, to nie do końca się zgodzę
"z dokładnościa atomowej sekundy globalnej" jest dla mnie trochę dziwaczne.
No ale to sporadyczne epizody językowe w twórczości Roguca :D
Dodano: 2006-09-22 15:10
Ja bardzo lubię COMĘ :twisted:
A koncerty jak ktoś już wsześniej wspominał maja zaje..iste :twisted:
Żadnego na którym byłam nie żałuję
A z wokalistą można sobie normalnie pogadać, pożartować :twisted:
Dodano: 2006-09-22 15:36
Ja również uważam COME za świetny zespół....
Na koncertach potrafią pokazać na co ich stać... i za to ich cenię...
świetna muzyka, wpadająca w ucho melodia i rytm... a jeżeli chodzi o teksty to mnie osobiście się podobają
no cóz ale do moich ulubionych należy utwór "Leszek Żukowski" , "Sierpień" no i słynne "Spadam".......
drugiej płytce ze szczególną uwagą sie nie przysłuchiwałam bo jeszcze nie miałam okazji..............
Dodano: 2006-09-22 16:02
| frija napisał(a): |
| w koszalinie na generacji występ mieli ciekawy...wokalista wyje*ał się na scenie :twisted: :twisted: :twisted: |
Dziwny byl ten koncert. Nadal swietny, fajny... Ale po tym co widzialam w Poznanskim Blue Note to stwierdzam ze sie nie umywal do tamtego w ogole. Tradycyjn pokiereszowany zbyszek na koniec
. I gdzie te bisy?
ja chcialam wieeeeceeeej!!
Dodano: 2006-09-22 17:45
Na bis podczas gdańskiego koncertu COMA zaśpiewała Ciszę i ogień, a ludzie siedzieli na parkiecie.. Po prostu rewelacyjny klimat, prawie się poryczałam ze wzruszenia.
Dodano: 2006-09-22 20:23
A był ktoś na tegorocznym Woodstocku??? Tam usłyszałam Comę po raz pierwszy na żywo i się zakochałam w tych dzwiękach....A przy piosence "Sierpień" odpływam
Dodano: 2006-09-22 20:25
Ja byłam z Tobą strzalik....... i razem sie zakochałyśmy w Comie
ale ja odpływam przy utworku "Leszek Żukowski"
Dodano: 2006-09-23 09:26
| DarkMona napisał(a): |
| Ja byłam z Tobą strzalik....... i razem sie zakochałyśmy w Comie
ale ja odpływam przy utworku "Leszek Żukowski" |
Ja BYM odplywala na koncertach przy zbyszku. Sentyment. A takze moment poznania Comy wlasnie sie klania. BYM odplywala gdyby zbyszka tak nie cieli...
Dodano: 2006-09-23 13:53
Dotychczas tylko raz miałem okazję słuchać Comy na żywo- w Puszczykowie, w czerwcu- ale niech pojawią się z koncertem w okolicy Poznania, a z największą chęcią pojadę. Są po prostu świetni.
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Dodano: 2006-09-23 15:03
hmm w poznaniu w tym roku byli juz dwa razy... wiec moga nie zawitac tak szybko.. ale w koncu duze miasto:>... moze sie myle
Dodano: 2006-09-25 16:03
no i stało się... krążek przesłuchany od a do z i muszę powiedzieć, że zostałam mile zaskoczona... świetna bardzo mi sie podoba...
wydaje mi sie, że ten krążek jest mocniejszy i ostrzejszy od poprzedniego... ale to tylko moje zdanie...
Dodano: 2006-09-27 16:05
| dymek napisał(a): |
| Dotychczas tylko raz miałem okazję słuchać Comy na żywo- w Puszczykowie, w czerwcu- ale niech pojawią się z koncertem w okolicy Poznania, a z największą chęcią pojadę. Są po prostu świetni. |
Również w Puszczykowie bawiłem się na ich koncercie po raz pierwszy, no i muszę przyznać, że chłopaki naprawdę dali ostro czadu, zrobili na mnie piorunujące wrażenie. Scenicznie są pierwszorzędni, mają taką energię w sobie, i tak niespożyty pontencjał, że głowa mała. Dają ostrego kapa, ale i potrafią wzruszyć do łez.
Z niecierpliwością czekam na ich kolejny występ gdzieś tu w pobliżu.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2006-11-12 17:27
Niedawno grali w częstochowie. Osobiscie nie byłam, troche przeraziła mnie cena biletów ( 30 zł )... Ale z tego co słyszałam ( z opini brata), to zagrali prawie identycznie jak na krązku. Więc całkiem niezle. Z tym, że jakos zabrakło im ponoć spontanicznosci. jakiejkolwiek...
Dodano: 2006-11-12 17:30
Dodano: 2006-11-14 00:49 Zmieniono: 2006-12-11 13:24
a ja nie znosze Comy na żywo.... kilka piosenek owszem podoba mi sie.... ale ogolnie teksty ich uwazam za przerost formy nad treścią :/
"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"
Dodano: 2006-11-15 19:12
Dodano: 2006-11-17 10:57
| Samurai napisał(a): |
| a ja nie znosze Comy na żywo.... kilka piosenek owszem podoba mi sie.... ale ogolnie teksty uch uwazam za przerost formy nad treścią :/ |
Coma na żywo jest chyba jeszcze lepsza niż na płytach. Do tej pory pamiętam jak zbierałem szczękę z podłogi, kiedy dwóch gitarzystów zagrało solówkę na jednej gitarze :)
Dodano: 2006-11-17 11:02
| Wainamoinen napisał(a): |
|
Coma na żywo jest chyba jeszcze lepsza niż na płytach. Do tej pory pamiętam jak zbierałem szczękę z podłogi, kiedy dwóch gitarzystów zagrało solówkę na jednej gitarze :) |
Polemizowałbym
Dodano: 2006-11-17 11:34
Ja Comę lubie, ale nie spuszczałbym się nad ich zajebistością, bez przesady ...
.
Dodano: 2006-11-17 11:42
Coma - kolejny zespół szołmenów dla nastolatków i tyle :)
Dodano: 2006-11-17 11:57
Kwestia gustu :). Są na pewno osoby na świecie, dla których Britnej Spirs jest mega super i w ogóle, a reszta świata może tylko spojrzeć na to z politowaniem :)