"Krwawe" hobby nauczyciela; musi wybrać. Strona: 1

"Krwawe" hobby nauczyciela; musi wybrać Dodano: 2010-05-09 18:04

http://wiadomosci.onet.pl/2167112,12,krwawe_hobby_nauczyciela_musi_wybrac,item.html

mówiąc jako nauczyciel, na jego miejscu nie wiedziałbym co wybrać bo z jednej strony nauczanie jest zje*ane, a z drugiej kapela gra nie wiele lepiej hehe

Dodano: 2010-05-09 18:07

O niee ; p
Chcialabym miec takiego nauczyciela.
Mrau.
niestety szara rzeczywistosc powraca razem z wychowawczynia dewotka.
Pf.

Nie załamuj się. Załam innych.

Dodano: 2010-05-09 19:06

Haha koleś dobry Chciałbym też mieć takich nauczycieli, ale na szczęście moja wychowawczyni słucha metalu Pozdro dla niej \m/

Dodano: 2010-05-09 19:12

Yy. też chcę taką wychowawczynię..
Ale jakoś obnosi się z tym czego słucha czy Ty wiesz to nielegalnie? ; p
Moja lubuje się w kazaniu zdejmowania rzekomo satanistycznych koszulek na lekcji i zabierania wszystkich wyćwiekowanych rzeczy.
Czasem się zastanawiam co ona potem w tym robi i czy nie popada w fetysz.
; PP

Dodano: 2010-05-09 19:14

Haha co kto lubi
Moja wychowawczyni raczej z wyglądu nie przypomina metala, ale na koncerty chodzi i w pierwszym półroczu ode mnie i kolegi piosenki zgrywała na fona ;D

Dodano: 2010-05-09 19:16

No to zazdroszczę. : )

Dodano: 2010-05-09 19:53

Chcę mieć takiego belfra,zwłaszcza wychowawcę! :DD
Zazdroszczę tym,którzy mają takich nauczycieli-ja mam samych sztywniaków,mój spedalony wychowawca słucha pop i disco polo,jedynie że babka z j.polskiego zasłuchuje się w klasykach[a,i jeszcze babka z j.niemieckiego lubi Niemena zapuszczać na swoich lekcjach].A tak to nikogo fajnego znależć nie mogę,a szkoda.

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Dodano: 2010-05-09 19:57

Ale czasami nie warto mieć takich nauczycieli.
Potrafią przesadzać z lansem.
Mój matematyk na okrągło opowiada jak to jeździ na festiwale i czego to on nie robi poza szkołą.
Czasami się niedobrze robi.

Dodano: 2010-05-09 19:59

Eee, to ja takich belfrów nie mam Na szczęście u mnie nie ma zbyt dużo sztywniaków

Dodano: 2010-05-09 20:04

Nozdormu napisał(a):
Eee, to ja takich belfrów nie mam Na szczęście u mnie nie ma zbyt dużo sztywniaków

Zamień się,tak ładnie proszę

Dodano: 2010-05-09 20:07

Haha nigdy w życiu Chociaż niektórych mógłbym Ci oddać

Dodano: 2010-05-09 20:09

Ale chcę metalowców,a nie pedałów
Może wtedy się załapiesz za to na małą zgrzewkę chmielowego?

Dodano: 2010-05-09 20:12

Nuta napisał(a):

Hehe tylko moja wychowawczyni słucha metalu A browców na razie nie mogę niestety pić, bo i tak mam już przez to przesrane w internacie Ale dzięki za propozycję

Dodano: 2010-05-09 20:34

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Zgodzę sie z opinia pewnego internauta; ''co ma piernik do wiatraka''

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2010-05-09 20:36

Ceiphied napisał(a):
Zgodzę sie z opinia pewnego internauta; ''co ma piernik do wiatraka''

Tyle samo liter w wyrazie

Dodano: 2010-05-09 21:03

Nozdormu napisał(a):
[quote:4ff9770c6f="Nuta"]Ale chcę metalowców,a nie pedałów

Hehe tylko moja wychowawczyni słucha metalu A browców na razie nie mogę niestety pić, bo i tak mam już przez to przesrane w internacie Ale dzięki za propozycję [/quote:4ff9770c6f]
Ee,szkoda...Trudno się mówi,heheh.Kiedyś[?] może takowy metal/metalówa się znajdzie wśród nauczycieli u mnie w mieście,trzeba w końcu mieć jakąś nadzieję
Hm,skoro nie możesz bro to może zgrzeweczka soku jakiegoś? Za propozycję nie ma sprawy,w sumie z każdym się mogę napić,zwłaszcza jeśli się ma przynajmniej jeden wspólny temat do obgadania[w kręgu płci przeciwnej tym bardziej,hehe] .
A co ma piernik do wiatraka? Mąka :D

Dodano: 2010-05-09 21:25

Tak wam wszystkim współczuję...
Ja w budzie ogólnie mam luzy(uroki prywatki)
i fajnych nauczycieli, ale nic nie przebije tego belfra od j.angielskiego.
Nosi glany i koszulki zespołów deathmetalowych.
Kiedyś go na ulicy spotkałam.
Miał czarny makijaż i kilogramy ćwieków na sobie.
Czasem nam puszcza metal na lekcji ale cicho bo w salach obok są inni nauczyciele.
Długo czekałam na takiego belfra
Wszyscy mogliby tacy być ale i tak już jestem bardzo wdzięczna losowi że am chociaż jednego normalnego nauczyciela.
Oczywiście nie chcąc się chwalić, jak przyszłam do tej szkoły to z 2 z języka wyciągnęłam się na 5.
To się nazywa pozytywny wpływ środowiska :]

Co do ubioru w mojej szkole to mogłabym przyjść nago i nikt nie zwróciłby mi uwagi.

Dodano: 2010-05-09 21:26

Proponuję założyć temat "mhroczny ideał belfra" lub coś w tym stylu, lub w kwestii ustawek przenieść się na priv :)

Wracając do artykułu - śmieszna sprawa, z jednej strony oświata ma nas otworzyć na świat, z drugiej strony czyni to tylko pod warunkiem, że świat ten będzie przedstawiony w zaakceptowanych przez nią podręcznikach Szkoda gościa trochę, ale jak będzie cięty to założy sprawę i wygra :)

Dodano: 2010-05-10 01:53

A u nas katecheta słuchał Camel, Rolling Stones, Dire Straits i Jazzu (np. Keith Jarrett)... pożyczyłem od niego kiedyś 9 kaset tego pierwszego :)

Swoją drogą spójrzcie na to z innej strony... wyobraźcie sobie że nauczyciel waszego 11 letniego dziecka gra w zespole który śpiewa o perwersjach i samobójstwach też pewnie nie chwialibyście takiego belfra... jako że mam przygotowanie pedagogiczne (zrobiłem w trakcie studiów) i być może zostanę nauczycielem, kto wie to się okaże... to gdybym umiał na czymś grać lub śpiewać to wybierałbym rzecz jasna zespoły w których nie śpiewa się o pewnych niepedagogicznych tematach... słuchać to w domu sobie mogę...

Nauczyciel jest od tego żeby edukować i przy okazji trochę wychowywać... młodzież buntuje się sama i często przy tym ma "czarne" myśli... nauczyciel nie jest od tego żeby im w tym pomagać... albo pić piwo pod sklepem czyli w niedozwolonym miejscu - albo wóz albo przewóz... niestety :)

Swoją drogą jako nauczyciel mógłbym się przyznać do pewnych niegorszących zespołów jak np. Deep Purple, Metallica

SalixFragilis napisał(a):
O niee ; p
Chcialabym miec takiego nauczyciela.
Mrau.
niestety szara rzeczywistosc powraca razem z wychowawczynia dewotka.
Pf.
Pewnie nie bardziej zdewociała niż ja

Moja lubuje się w kazaniu zdejmowania rzekomo satanistycznych koszulek na lekcji i zabierania wszystkich wyćwiekowanych rzeczy.
No niektórzy mają manie i wszystko kojarzy im się z satanizmem np. nazwa zespołu Megadeth mimo że wokalista przyznaje się do chrześcijańskiej wiary...

Ale czasami nie warto mieć takich nauczycieli.
Potrafią przesadzać z lansem.
Mój matematyk na okrągło opowiada jak to jeździ na festiwale i czego to on nie robi poza szkołą.
Czasami się niedobrze robi.
He HE a widzisz

A swoją drogą to muszę się pochwalić bo w opinii z praktyki pedagogicznej w szkole... nauczycielka opiekunka praktyki napisała że kształtuję postawy patriotyczne u młodzieży... Uczyłem przyrody fajnie co ??

Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Dodano: 2010-05-10 08:37

Jeśli chodzi o sam artykuł to nędza intelektualna tamtejszych władz oświatowych powala naszych.

Mój katecheta z gimnazjum grał w kapeli punkowej, był dość kontrowersyjny, i nikt mu problemów nie robił. Do tej pory nie robi.

Nie ma rzeczy niemozliwych

Dodano: 2010-05-10 10:13

Nuta napisał(a):

przecież metalowcy to bardzo często pedały i cioty

a tak już wracając na tory tematu to co ma do rzeczy czego słucha wychowawca? to osoba odpowiedzialna za waszą kulturę osobistą i rozwój emocjonalny w szkole, a nie kompan do jabola/koncertu czy słuchania muzy z mp3

Dodano: 2010-05-10 13:47

Najważniejsze podejście nauczyciela do ucznia/uczennicy to tolerancja i szacunek osoby fakt w tym kierunku każdy nauczyciel przechodzi kilkuletnie szkolenie pedagogiczne, jednak ideologii czy też najprostszego rozumowania to szkolenie nie zmieni, a właśnie z tego wypływa tolerancja, której w szkolnictwie często brakuje. stąd od początku większość tych co się wyróżniają są szykanowanych ze strony nauczyciela wychowawcy, co skutkuje wrogim podejściem od strony ucznia czy uczennicy.

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Dodano: 2010-05-11 10:37 Zmieniono: 2010-05-11 10:38

Paskievicz napisał(a):

przecież metalowcy to bardzo często pedały i cioty

a tak już wracając na tory tematu to co ma do rzeczy czego słucha wychowawca? to osoba odpowiedzialna za waszą kulturę osobistą i rozwój emocjonalny w szkole, a nie kompan do jabola/koncertu czy słuchania muzy z mp3

A ten znowu o "pedałach"
Stereotypów się trzymasz jakichś

I widać, że szkołę dawno kończyłeś. Dziś za kulturę osobistą i rozwój emocjonalny młodzieży odpowiedzialności nikt nie bierze, bo nie ma autorytetów

Dodano: 2010-05-11 11:25

uważam, że zwykłym nauczycielem przedmiotu może być każdy nauczyciel nie ważne od zainteresowań, o ile się nimi zbytnio nie chwali. takie 'dzielenie się' nie wpływa dobrze ani na uczniów ani nie poprawia współpracy z gronem pedagogicznym w szkole. ucząc w podstawówce czy gimnazjum miałem całkowicie w dupie czego słuchają moi uczniowie, podobnie nie chwaliłem się swoimi pasjami bo to do cholery nie lekcja muzyki była, tylko angielskiego.

wracając do wychowania to wychowawcą nie powinien zostawać na pewno jakiś ex pun z jarocina lat 90 albo inny brudas czy metalowiec tylko ustatkowana osoba mogąca dawać sobą przykład pożądnego człowieka.

Dodano: 2010-05-11 11:47

Pan napisał(a):
Czy nie mylicie trochę instytucji nauczyciela z instytucją kolegi? :)

Metal to po pierwsze tylko muzyka (więc uzależnianie od tego własnych starań na lekcjach jest GŁUPIE, nie nauczycielowi szkodzą dzieci, które, gdy nie słucha on metalu, cieszą się ze swych dwój), po drugie muzyka, która (obserwuję i obserwuję, czasem mnie to smuci, czasem bawi) wcale nie ma najlepszego na młodzież wpływu. :)

Kolegować się można z kolegą, a nauczycielowi warto pozwolić nauczać. To bardzo miłe, że się oburzacie krzywdą człowieka (a dajecie sobą manipulować, nic nie wiedząc o wpływie nauczyciela na uczniów, krótka wzmianka w internecie kreuje wasze postawy), a głupie, że tak wiele uzależniacie od czyjegoś gustu muzycznego. :)

Tak ale nauczyciel może tak nauczać by dało się o nim powiedzieć "fajny kolo z mojego nauczyciela" przy czym do kolegi też powiem, że "fajny kolo z niego" więc nauczyciela może coś łączyć z moim kolegą :) Ty także nie wiesz jaki wpływ miał ten nauczyciel na grupę swoich podopiecznych. Być może dzięki swemu barwnemu życiu był w stanie pozytywnie wpłynąć na chęć uważania na lekcjach (taki freak-teacher mógł łatwo stać się większym autorytetem dla młodzieży niż bezbarwna nauczycielka z 40-letnim stażem dyktująca regułki z zeszytów które służą jej jeszcze od studiów, znudzonym dzieciom). Z drugiej strony mógł też zachować swoje hobby dla siebie i w imię profesjonalizmu zwyczajnie oddzielić życie zawodowe od osobistego, znów nie czyniąc szkody młodzieży :) Mógł też zdemoralizować młodzież, jednak wówczas manipulatorski zmysł redaktora artykułu zapewne wykorzystałby wypowiedzi czy choć przesłanki o tym świadczące.

Skoro o manipulacji - idąc Twoim tokiem rozumowania zapoznanie się z programem nauczania czy np. "oświatową interpretacją" "Pana Tadeusza" oraz ustosunkowanie się do niej, to także manipulacja, nawet teraz gdy piszę tę wiadomość daję się manipulować Twoją wiadomością, a gdy Ty odpiszesz na moją też ulegniesz moim manipulacjom - trochę to bez sensu :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło