Polski Death Metal. Strona: 7

Dodano: 2011-02-14 14:51

Decapitated, Redemptor, Masachist, Azarath, Vanity - zdecydowanie wyróżniają sie z rodzimego poletka :)

.

Dodano: 2011-02-16 00:07

a z zagranicy co według Ciebie wyróżnia się z tych wszystkich kapel?:)

NeVeR Surrender!

Dodano: 2011-02-18 09:57

Moim zdaniem w DM wszystko zostało już zagrane co nie znaczy ,że nie można nadal tworzyć ciekawej choć niekoniecznie oryginalnej muzyki.
Stare patenty wiecznie żywe.

Dodano: 2011-02-18 10:07

leprosy napisał(a):
Moim zdaniem w DM wszystko zostało już zagrane co nie znaczy ,że nie można nadal tworzyć ciekawej choć niekoniecznie oryginalnej muzyki.

nie wiem czy tylko death metal kieruje sie już zasadą "wszystko zostało juz zagrane", można to odnieśc do każdej muzyki, ktora nie ma w sobie infantylnego przedrostka "progresywny" :-)
ja jestem daleki od takiego pojmowania death metalu, ciekawa muzyka nie musi byc orginalna :-)

Dodano: 2011-02-18 10:10

Raziel90 napisał(a):
a z zagranicy co według Ciebie wyróżnia się z tych wszystkich kapel?:)

pytasz o nowsze czy starsze kapele ? Powiedzmy, ze z tych post-2000ych to:

Ulcerate - bo nikt tak nie łączy DM z post-metalem

Necros Christos - bo DM nie musi być extremalny aby miał mega klimat (choc wydajem i sie że ta formuła moze byc zbyt hermetyczna i na kolejnych płyta będa wgryzać sie w swoja dupe)

Martyr - alternatywne podejście do technicznego grania

Anata - za pomysły, zwłaszcza na ostatniej płycie

Mitochondrion - mieszanie mnóstwa dysonansów z ambientem tworząc jedyny w swoim rodzaju klimat

Portal - za to, ze stworzyli podwalinę pod nowoczesny black/death metal (choc ich nie lubie)

to chyba te z wazniejszych :)

.

Dodano: 2011-02-18 10:18 Zmieniono: 2011-02-18 11:09

leprosy napisał(a):

Racja,ale sprawdza się to tylko przy okazjonalnym przesłuchaniu jakiejś DM płytki,przerabiając np 20 pozycji tygodniowo zaręczam ,że takie słowa jak świeży,innowacja i oryginalny nabierają ogromnego znaczenia.

Dodano: 2011-02-20 20:59 Zmieniono: 2011-02-20 20:59

http://www.youtube.com/watch?v=ZQJsir6eBEw
Podsyłam solówki z Epki RedemptoR 4`th Density.
nie typowe solówki jak na Death metal,można nawet fusion się tu doszukać

NeVeR Surrender!

Dodano: 2011-02-20 21:26

Decapitated, Hate i Crionics jedne z ciekawszych jeśli chodzi o nasze podwórkowe

"Święci mężowie powiadają, że życie to tajemnica i wierzą w ten koncept z radosnym obliczem, lecz są tajemnice, co gryzą z wściekłości i pragną Cię dopaść wśród nocnych ciemności..."

Dodano: 2011-02-20 21:52

Warto sprawdzić poboczny projekt braci Wołoncieji z Newbreed i Pacha z HugeCcm pod nazwą Angerpath. Osobiście uważam, że powinno tam być trochę lepsze brzmienie, ale fanom oldschoolu powinno się spodobać bo brak tam naleciałości Vadera i Behemotha.

http://www.myspace.com/angerpath

Wszystko się kiedyś kończy

Dodano: 2011-02-20 23:55

Polski Death Metal bardzo lubię a zwlaszcza Vader, Behemoth czy Christ Agony. Wart polecenia jest też rzeszowska Mysteria

Czasami warto uciec od zycia...

Dodano: 2011-03-14 12:39

Lost Soul, Behemoth, Imperator, Supreme Lord mozna wymieniac i wymieniać ;]

Dodano: 2011-03-14 22:59

Jako, że jestem fanem deathu to i trzeba powiedzieć, że poslki death to czołówka światowa, uwielbiam ten biały, czysty, polski nakurw.
Sceptic, Decapitated, Esqarial, Trauma, Supreme Lord, Azarath, Hate, Deivos, Lost Soul, Yattering.. nie ma końca lista.

Who is The Pied Piper?

Dodano: 2011-03-14 23:03

Vammp napisał(a):
Christ Agony.

następny znawca gatunków... tak, christ agony to death metal, a mayhem to grindcore.

Dodano: 2011-03-15 22:32

CruelCat napisał(a):
[quote:964912c5df="Vammp"]Christ Agony.

następny znawca gatunków... tak, christ agony to death metal, a mayhem to grindcore. [/quote:964912c5df]

dobrze powiedziane, no ale cóż niech sobie będzie dla jednych christ agony death metalem a nawet disco polo, no bo przecie nie chodzi o to aby rozkminiać co to za gatunek, ważne ze się podoba ;D

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2011-04-07 23:08

zapraszam na strone zespołu EXECUTE

http://pl.myspace.com/executedm

do posłuchania 2 kawałki z płyty Demo.

Prace nad nowym materiałem trwają!

Dodano: 2011-04-10 07:47

www.myspace.com/RedemptoR
cała epka 4th density dostępna do odsłuchania na myspace:)

BarTolmai fajne granie ale bez szału,nic specjalnego to to nie jest:)

NeVeR Surrender!

Dodano: 2011-04-13 21:54

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/Kq8ihzseKvE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dodano: 2011-04-13 22:13 Zmieniono: 2011-04-13 22:14

cellar_door napisał(a):
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/Kq8ihzseKvE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Że też komuś się się chcę produkować takie świniaczki plwające jadem i żółcią prosto w buźki entuzjastów gładkiej, cuchnącej stolcem i plastikiem, produkcji rodem z pewnego studia z Podlasia.

Nigdy nie rób tego, co może zrobić ktoś inny

Dodano: 2011-04-14 22:34

darmowy split do pobrania:

[URL]www.unbornsuffer.bydzia.com/4whx.rar[/URL]

Dodano: 2011-06-05 13:01

Chyba nikt nie wymienił lubelskiego Soul Snatcher. Niby nic nowego, a cieszy ucho jak się ich słucha. Zwłaszcza garnków, w które napierdala Paweł (m.in. ex Vader). Ogólnie stary niemodny death metal dla fanów np. Immolation. Cenię ich również za to, że wchodząc na scenę nie wyglądają jak cioty (vide ażurowe koszulki, spódnice, zwisający z bioder jakiś pseudo pordzewiały badziew).

Dodano: 2011-06-08 00:57

<lol>
WTF is "Złośliwy Pomruk Odbytnicy" ???
<lol>

Dodano: 2011-07-03 12:16

Death metalowcy z Krakowskiego Sothoth zakończyli pracę nad drugim albumem "Rise to Conquer"!
Zapraszam do profilu Facebook na którym możecie odsłuchać 3 nowe numery w jednym z nich gościnnie wzięli udział: Vogg z Decapitated oraz VX the Mind Ripper z Atrophia Red Sun!
[URL]www.facebook.com/sothothband[/URL]

NeVeR Surrender!

Dodano: 2011-08-03 22:25

<iframe width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/FLAphe-5tO0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

tak wiem, wg encyklopedi w necie to nie jest death metal hehe, ale to dobrze, dzieki temu czym sie przynajmniej wyróżnia mimo ewidentnej zrzyny z Discordance Axis dobre bo polskie, znów nabiera znaczenia :-)

Dodano: 2011-09-22 15:45

XQWZSTZ napisał(a):
[quote:cf8a0d6c1f="cellar_door"]<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/Kq8ihzseKvE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Że też komuś się się chcę produkować takie świniaczki plwające jadem i żółcią prosto w buźki entuzjastów gładkiej, cuchnącej stolcem i plastikiem, produkcji rodem z pewnego studia z Podlasia.[/quote:cf8a0d6c1f]

Oooo świnki moje ulubione hehehe...koncertowo świetni i kompani do browarka nie do zdarcia hehehe

Dodano: 2011-09-22 16:00

www.myspace.com/ulceruterus
Nikt nie wspominał a granie tej kapeli urywa głowę hehehe

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło