Dodano: 2010-02-01 09:45
| BarTolmai napisał(a): |
| [quote:f2e90fdc44="Harlequin"]nowego Esqarial nie słuchałem, ale patrząc na poprzendie płyty, to w ogole mi sie oni nie podobają. |
uuu... [/quote:f2e90fdc44]
No coooooooo :> Dawno nie słyszałem, aby ktoś tak kaleczył angielski - jak słuchałem "Discoveries" to wybitnie mnie to irytowało.
p.s. acid drinkers też z ta angielszczyzną są do dupy !!!!!!!!!!!!! :D
.
Dodano: 2010-02-01 09:57 Zmieniono: 2010-02-01 09:58
| Harlequin napisał(a): |
| No coooooooo :> Dawno nie słyszałem, aby ktoś tak kaleczył angielski - jak słuchałem "Discoveries" to wybitnie mnie to irytowało.
p.s. acid drinkers też z ta angielszczyzną są do dupy !!!!!!!!!!!!! :D |
a niby taki muminek staszczyk czy jak mu tam to prywatne lekcje z polskiego u miodka pobieral?
Pajak byl zajebisty do czasu burned ground...
Dodano: 2010-02-01 10:04
Nooo, Muniek to czołowy polski deathmetalowiec :)))
.
Dodano: 2010-02-01 10:14
| Nooo, Muniek to czołowy polski deathmetalowiec :))) |
i to tego "szatanista"
mowimy o kaleczeniu jezyka ziomus :)
Vedonist ktos obczail? bede mial okazje ich posluchac na zywca a zle nie graja na moje :)
Dodano: 2010-02-01 10:18
Nom, vedonist tylko dwójke słychałem, ale solidnie grają chłopaki. Szału nima, ale muza ok. W przeciwieństwie do Tehace - Ci jak dla mnie sa zbyt syntetyczni, zbyt nowoczesnie i za mocno smierdzą deicide
.
Dodano: 2010-02-01 14:04
jeśli chodzi o "Awakening to Mortality" Vedonist jak najbardiej jestem za. Zdrowo pokręcony album. Moja skromna osoba i jej zdanie jest jak najbardziej na tak 
Dodano: 2010-02-01 18:44
Vedonist słyszałem na żywo i chłopaki dobrze napierają, jeśli chodzi o ich albumy to preferuję dwójkę, wydaje mi się bardziej dojrzała i ciekawiej rozwiązana niż debiut.
Esqarial to w gruncie rzeczy też nie lubię, słyszałem jakieś płyty, widziałem 2 razy na żywo i podziękuję.
Ogólnie jeśli chodzi o polski death to do moich ulubieńców należą Trauma, Parricide (mogliby jakiś LP w końcu wydać), Decapitated no i Lost Soul który ostatnią płytą mnie zaskoczył bo tak rozbudowanych i ciekawie zaaranżowanych kompozycji to się nie spodziewałem. Oprócz tego kapelą która może jeszcze dużo nawojować jest wg mnie Deivos, dobry tech death.
You breathe to live You breathe - you die
Dodano: 2010-04-14 23:19
| kisiel81 napisał(a): |
| A R M A G E D O N!!!!!!!!!!! |
Popieram. W końcu kapela z mojego miasta Kwidzyna
Trzy są rycerza przymioty święte: czystość w miłości i prawdzie; cześć rycerska moc uczynku rodząca; sprawność oręża, ku obronie słabych i przestrodze niesprawiedliwych
Dodano: 2010-04-17 23:32
nie lubię death metalu, ale taki Symbolic Immortality był bardzo fajny, no i mieli wokalistkę.
Dodano: 2010-04-19 14:00
| Jak dla mnie Vader to kapela z dupy :/ |
Do "Litany" grali bardzo ciekawie ale fakt po niej byla sromotna kupa,praktycznie granie na jedno tempo i podobne sola.Przy kazdej kolejnej plycie mam ubaw dowiadujac sie jaki to ten nowy album bedzie wybitny,przelomowy,oryginalny pla pla pla......
Jednak szacun za stare plyty pozostal.
Damnation ktos zna/slucha/ma koszulke z pierwszego tloczenia?
Dodano: 2010-04-19 14:12
| Hitler napisał(a): |
| nie lubię death metalu, ale taki Symbolic Immortality był bardzo fajny, no i mieli wokalistkę. |
Trzeba obadać, bo nie znam :]
Co do Damnation - słyszałem "Rebel Souls" i "resist" i w ogole na mnie to wrazenia nie zrobiło
.
Dodano: 2010-04-19 15:43 Zmieniono: 2010-04-19 15:49
| leprosy napisał(a): |
|
Damnation ktos zna/slucha/ma koszulke z pierwszego tloczenia? |
no cieżko słuchac polskiego metalu i nie znać Damnation... Ale na mnie też nie zrobili wrażenia.
A co do Symbolic Immortality, to obadajcie koniecznie, bo świetnie grali, a panna miała dobry głos. Wydali tylko kasetę w 1995 roku, potem była jakaś niskonakladowa reedycja na CD wydana przez Ryłkołaka i jego Dywizję Kot. Może gdzies to znajdziecie jeszcze... O, właśnie widzę że jest na allegro jedna plytka w folii za 14,99. Jeszcze tylko jeden dzien do końca aukcji, wiec kupujcie bo warto!
Na zachętę:
Dodano: 2010-04-21 15:13
"Vader to zespół z dupy"... z dupy to jest takie myślenie prosze państwa.
Don't try to show them, how much above them you are
Dodano: 2010-04-21 15:35
| Coyote napisał(a): |
| "Vader to zespół z dupy"... z dupy to jest takie myślenie prosze państwa. |
Jak myślenie moze być z dupy - słuchałem Vadera i nigdy nie mogłem zrozumiec jego fenomenu. Kapela mocno przereklamowana jesli chodzi o to co gra - za znani są w swiecie, bo udało im sie wybic juz przy okazji debiutu, który był wydany przez dużą wytwórnię. Gdyby teraz zaczynali działalnosc byliby zapewne co najwyzej sredniakiem.
Więc powtórzę sie - dla mnie Vader to kapela z dupy :)
.
Dodano: 2010-04-21 15:43
z dupy - jest już nie tylko Vader ale cały polski death metal
Dodano: 2010-04-21 15:49
...taa...i jest moc..heh
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2010-04-21 16:08
| Coyote napisał(a): |
| "Vader to zespół z dupy"... z dupy to jest takie myślenie prosze państwa. |
z dupy to jest myslenie typu "to musi być świetny zespół, skoro sa znani na świecie"
Dodano: 2010-04-21 17:15
Hehe '' "to musi być świetny zespół, skoro sa znani na świecie" ''
raczej "to musi być świetny zespół,skoro jest najwięcej liczby wyświetleń na YouTube '' :D
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2010-04-21 17:50 Zmieniono: 2010-04-21 17:50
| cellar_door napisał(a): |
| z dupy - jest już nie tylko Vader ale cały polski death metal |
Tylko bez skrajnosci.Jest do wyboru sporo kapel moze nie rewolucjonizujacych rynku ale majacych cos do zaoferowania. W tym gatunku wiekszosc zostalo powiedziane/zagrane,czesto czytam o kolejnych wielkich nastepcach na scenie jednak kiedy odpalam material okazuje sie ,ze to znowu nudny powielacz wczesniejszych patentow. Polski rynek na pewno ma potencjal nie gorszy od Skandnawii czy USA.
Dodano: 2010-04-21 18:23
| Ceiphied napisał(a): |
| Hehe '' "to musi być świetny zespół, skoro sa znani na świecie" ''
raczej "to musi być świetny zespół,skoro jest najwięcej liczby wyświetleń na YouTube '' :D |
nooo, dlatego własnie lamusy na zajlepsze polskie zespoly uważają Vadera i Behemotha...
Dodano: 2010-04-21 18:23
| Hitler napisał(a): |
| [quote:56ed291eba="Coyote"]"Vader to zespół z dupy"... z dupy to jest takie myślenie prosze państwa. |
z dupy to jest myslenie typu "to musi być świetny zespół, skoro sa znani na świecie"[/quote:56ed291eba]
Dokładnie - wiele kapel jedzie na opinii wypracowanej przed 20 laty. Wystarczy wsomniec Obituary, Deicide, Unleashed czy Dismember, kóre od lat nagrywaja płyty z dupy :/ Vader to dokładnie identyczna sytuacja - wybili się 20 lat temu, rzeczywiscie do "Litany" grali swoje, ale ie ukrywajm - wtedy byli w zasadzie jedyna rozpoznawana marka z Polski, głównie przez to, ze w pierwszych latach działalnosci byli pod banderą Earache, która miała w stajni takie ekipy jak Morbod Angel czy Napalm Death - mieli wiec łatwiejszy start w świat. Potem tych kapel sie namnozyło - decapitated, yattering, sceptic, behemoth, ale to Vader będzie tym "pierwszym". Nie oznacza to jednak, że ich muzyka jest w jakis szczególny sposób wartosciowa w sensie instrumentalnym/kompozycyjnym.
.
Dodano: 2010-04-22 00:23
| leprosy napisał(a): |
| [quote:80df0066f5="cellar_door"]z dupy - jest już nie tylko Vader ale cały polski death metal |
Tylko bez skrajnosci.Jest do wyboru sporo kapel moze nie rewolucjonizujacych rynku ale majacych cos do zaoferowania. W tym gatunku wiekszosc zostalo powiedziane/zagrane,czesto czytam o kolejnych wielkich nastepcach na scenie jednak kiedy odpalam material okazuje sie ,ze to znowu nudny powielacz wczesniejszych patentow. Polski rynek na pewno ma potencjal nie gorszy od Skandnawii czy USA.[/quote:80df0066f5]
czekam zatem na twoje propozycje w tej materii , cały czas jestem głodny death metalu i bardzo chętnie się oczaruje jakimś materiałem znad Wisły :-)
PS. Pamiętam Dead Congreagtion :-)
Dodano: 2010-04-22 08:03
A ja się powtórze : Ghost - The Lost Of Mercy :)) świetny, jedyny album tej 3miejsjiej formacji :))
.
Dodano: 2010-04-23 19:11
"jak całuy polski death metal" . Prosze panstwa, jesli nawet jest, to tylko dzieki ludziom ktorzy pisza takie rzeczy. W tym kraju prawda jest taka, ze nie mozna wychodzic poza pewne granice bo bedzie "pedalstwo" albo moje ulubione slowo "komercha". w zwiazku z tym trzeba nagrac plyte w garazu, nie wydaewac jej i zagrac 5 koncertow rocznie - wtedy jest legenda, moc, nowość i wogole cudo. natomiast jesli zespol osiaga cos, usiluje sie wyrwac spod schematu to wiadomo - pedały, wole to i tamto... no i kolo sie zamyka
co do Vader - to tez fajny tekst "jakby teraz zaczynali..." jakby teraz zaczynal Slayer, to zostalby wysmiany na 1 koncercie.
Chodzi o to misie że Vader zaczynal pewien trens w polsce, Slayer w stanach itp i dlatego to legendy....
a co do przereklamowania - w polsce lubi sie mowic o tym przy okazji kazdego zespolu ktory wogole sie reklamuje
Don't try to show them, how much above them you are