Sprawa Polańskiego. Strona: 4

Rock and troll Dodano: 2009-10-05 08:39

Pan napisał(a):

Jezus---"Metropolis" Langa --- wieśniaków ścigających monstrum Frankensteina. Niezrozumienie, złość, tłum, który w zasadzie chce sprawiedliwości, zabija kulturę, sztukę, pali książki.
To zemsta, nie sprawiedliwość.

Co za koktail - uważaj, bo z tym tonem wiejskiego proboszcza jeszcze założysz kościół Pana. Tylko lepiej jak najdalej stąd :D

Zamottany szukam wyjścia

Dodano: 2009-10-05 12:49

HardKill napisał(a):
tylko winny ucieka...8)

Nieprawda.

Po prostu: nie.

Nie.

Chyba, że żyjemy w różnych kosmosach, Hardkillu :)

Dodano: 2009-10-05 13:28

Prawda.

Po prostu: tak.

Tak.

Na pewno 8) żyjemy w różnych kosmosach,Alpha-Sco :lol: xD a z tego co widzę w tym temacie 8) to są tu ludzie chyba z całej galaktyki :D buhahaha...

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-10-06 14:41

mam gdzieś twoje zdanie o mnie PAnie dynda mi to co sobie o mnie myślisz Ciulu :lol:

I nie zajmuj się moją skromną osobą a tematem głównym ,jeśli można prosić :wink: i jakoś śmiem wątpić co byś pochodził z tej samej planety co Alpha-Sco ,pewnie chciałbyś bardzo aby tak było ,ale niestety PAnie o tym możesz sobie tylko pomarzyć :D buhahaha
Jeśli możesz to powstrzymaj swój tępy język, bez zbędnych wyzwisk i przezwisk,a wszystko będzie oki :wink:

a co do tematu zawinił,więc musi za to odpowiedzieć :D

Dodano: 2009-10-06 15:29 Zmieniono: 2009-10-06 17:12

ponownie proszę nie zajmuj się moją osobą ,a tematem głównym :wink:

Uciekasz PAnie od tematu głównego ja nim z pewnością nie jestem :lol:

Zgłoszono moderacji :lol:

PAnie napisałeś do mnie na prive,nie życzę sobie tego więcej:

:arrow:

Od: Pan
Do: HardKill
Date: Tue 2009-10-06 16:34
Temat: czym zawiniłeś, że tak uciekasz, jak tchórz? :D
no czym? musisz być baaaardzo winny, będąc takim niesamowitym tchórzem. Smile

Nie życzę sobie abyś pisał do mnie na prive.

Od: Pan
Do: HardKill
Date: Tue 2009-10-06 16:42
Temat: czy molestowałeś dzieci? tak uciekasz...
a priv przecież jest od tego, by załatwiać prywatne sprawy.

To jak? Przyznasz się do zbrodni, czy nie?

Zgłoszono moderacji...8)

Odnośnie tematu ,wczoraj w programie telewizyjnym Zbigniew Hołdys powiedział bardzo otwarcie, że nie podpisał się pod petycją,a właściwie żądaniem jakie zostało napisane przez artystów polskich w sprawie uwolnienia Polańskiego, generalnie dla tego że było właśnie napisane w formie żądania. 8) Żądania dobre sobie,a niby jakim to prawem roszczą sobie nasi wspaniali artyści to prawo żądania :lol: Co ciekawe wszyscy zgromadzeni w studio zaproszeni goście zgodni byli co do jednego, to co zrobił Polański jest czymś nie do zaakceptowania.Jedno czym się różnili to to w jaki sposób i czy ukarać Polańskiego. Jeden z widzów w studio zadał pytanie,chyba Agnieszce Holland : gdyby to pani/panu zgwałcono dziecko,czy wybaczyła by pani/pan tego czynu gwałcicielowi i odstąpiła by pani/pan od ukarania gwałciciela...? i tu generalnie nie padła odpowiedż ani na tak, ani na nie...?

Dodano: 2009-10-06 16:57

W sprawie Polańskiego, bo podobno o nim jest to forum, mam do powiedzenia jedynie to, że czy to będzie ów Polański - znany i ceniony reżyser, czy Kowalski, Malinowski - nazwisko ani status społeczny mnie nie interesuje, powinien odpowiedzieć za swój czyn. Nie interesuje mnie również, czy dziecko (dla mnie dziewczyna mająca 13 lat to dziecko) wyglądała na starszą itp. takie argumenty mnie nie przekonują.
Osobną sprawą możne być to, ze owa dziś już kobieta, matka dzieciom może nie mieć ochoty na przechodzenie przez to wszystko jeszcze raz. I tu przez moment można zadać sobie pytanie - czy warto rozdrapywać jakże przecież stare rany.:roll:

Następna kwestia - matka owej wtedy małolaty dopuściła się stręczycielstwa, by nie powiedzieć, iż wyraziła zgodę na ów proceder.(nie sądzę by była nieświadoma czym zajmuje się jej córka). Jednakże to juz nie dotyczy moralności Polańskiego.

Reasumując bez dalszych wywodów : jest czarne albo białe dla mnie w tego typu sprawach nie ma odcieni szarości.

Dodano: 2009-10-06 17:11

dokładnie Rosemary :wink: może w jakimś tam sensie nie powinno się powracać po latach do tej sprawy, jednak z punktu widzenia prawa karnego tak,powinno się powrócić do tej sprawy,a sprawca powinien zostać za ten czyn :arrow: doprowadzony do sądu i to on zdecyduje o formie i wymiarze kary 8) o winie lub niewinności R.Polańskiego 8)

Dodano: 2009-10-06 17:16

Ani sądu ani prawa karnego nie interesuje to czy pokrzywdzona na boku dogadała się ze sprawcą doszło do złamania prawa i do przestępstwa i tylko to jest istotne dla prawa karnego i dla sądu,a nie to kto z kim się dogadał :lol:

Dodano: 2009-10-06 17:24 Zmieniono: 2009-10-06 17:31

Oczywiście sprawiedliwość jest ważna i istotna dla każdego z nas.
Wobec tego niech Polański przed sądem udowodni swoją niewinność i niech przed sądem docieka swej sprawiedliwości nie ma innej alternatywy. 8)

Kupując np. na rynku kradziony komputer,według prawa karnego nabywając cokolwiek,co pochodzi z kradzieży (i ty wcale o tym nie wiesz) według prawa karnego automatycznie stajesz się paserem podlegającym karze...
i tu nie ma przebacz...ot taki nie istotny przykładzik :D może nie adekwatny do tematu..

Dodano: 2009-10-06 17:29

Pan napisał(a):
Rosemary - "odpowiedzieć za swój czyn" nie jest stwierdzeniem konkretnym. Czy odpowiedzią jest ugoda z pokrzywdzoną czy może milion lat w więzieniu?

Nikt nie twierdzi, że Polański jest ponad prawem, kwestia w prawie. :) I konkrecie.

Polański dostał szanse by sprawę wyjaśnić, stanąć przed sądem przedstawić swój punkt widzenia a nawet być moze zawrzeć ugodę. Nie zrobił nic w tym kierunku, przeciwnie omijał Stany szerokim łukiem - ciekawe z jakiego powodu.

Dla mnie jest oczywiste, bał się odpowiedzialności a to znaczy ze zdawał i zdaje sobie sprawe ze swojego czynu. Nie mam zamiaru przekonywać kogokolwiek do swoich racji a jedynie wyraziłam swoją opinie w tym temacie.

Tak na marginesie, wcale nie uważam by Polański stał ponad prawem. Sądzę ze Temida tym razem będzie miała oczy szeroko otwarte.

Z pozdrowieństwem Rose.

Dodano: 2009-10-06 17:38

Z tego co nam wiadomo Polański dopuścił się przestępstwa gwałtu tylko w Stanach Zjednoczonych 8) chyba że wiesz o jego podobnych przestępstwach w inny krajach,a to by dopiero była bomba (seryjny gwałciciel) :lol:

Dodano: 2009-10-06 17:41 Zmieniono: 2009-10-06 17:45

Rozumiem ciebie,ale nie ma idealnego świata ani idealnego prawa karnego czy też idealnego sprawiedliwego ponad wszystko sądu...taki już jest ten nasz dziwny i nie doskonały świat 8)

Dodano: 2009-10-06 17:44

Pan napisał(a):
[quote:c948dd5926="Rosemary"][quote:c948dd5926="Pan"]Rosemary - "odpowiedzieć za swój czyn" nie jest stwierdzeniem konkretnym. Czy odpowiedzią jest ugoda z pokrzywdzoną czy może milion lat w więzieniu?

Nikt nie twierdzi, że Polański jest ponad prawem, kwestia w prawie. :) I konkrecie.

Polański dostał szanse by sprawę wyjaśnić, stanąć przed sądem przedstawić swój punkt widzenia a nawet być moze zawrzeć ugodę. Nie zrobił nic w tym kierunku, przeciwnie omijał Stany szerokim łukiem - ciekawe z jakiego powodu.
[/quote:c948dd5926]

Gdyby tak się bardziej trzymać faktów - Polański się do seksu z dziewczyną przyznał, poddał się obserwacji psychiatrycznej i podobno zawarł ugodę. To nie jest nic.

A ucieczka przed niesprawiedliwym wyrokiem (wyobraź to sobie kolejno w różnych państwach świata) jest złem?[/quote:c948dd5926]

Podobno nie znaczy na pewno. Fakty są następujące ona lat 13, on lat około 45...uprawiali seks delikatnie mówiąc. Czy trzeba coś więcej tłumaczyć?

Dodano: 2009-10-06 17:51 Zmieniono: 2009-10-06 17:53

Dokładnie Rose takie a nie inne są fakty,jednak nie dla wszystkich są one jasne i do zaakceptowania 8)

PAn napisał(a):

Cytat:
Polański akurat od tego nie uciekał.

Oczywiście że nie uciekał 8O tylko omijał dalekim łukiem :roll:

Dodano: 2009-10-06 17:57 Zmieniono: 2009-10-06 18:01

ciekawe ,a co znasz więcej faktów od samego Polańskiego i wymiaru sprawiedliwości...?

A skąd wiesz jaki będzie wyrok,sprawiedliwy lub nie...?

i nie chodzi mi o samego Polańskiego,niech to będzie chodziło o Kowalskiego...o kogo kolwiek.

Dodano: 2009-10-06 18:03 Zmieniono: 2009-10-06 18:06

a jakie były przyczyny wyjazdu Polańskiego ze Stanów ,oświeć nas Panie... 8)

Tak się składa że mam od bardzo wielu lat rodzinę w Stanach i doskonale orientują się i znają mnóstwo faktów związanych z tą sprawą.

Dodano: 2009-10-06 18:03

Pan napisał(a):
(Pytałem już, kto z komentujących nie ukrywa jakiegoś przestępstwa? Czy nie świadczy o obłudzie, dwulicowości, mówienie o prawie, gdy się samemu swoje przestępstwa ukrywa?)

Dobra przyznam się na forum...możne komornicy tu nie zaglądają. Mam parę mandatów za złe parkowanie - nie twierdze, ze to w porządku ze ich nie zapłaciłam bo pewnie i tak mnie dopadnie Urząd Skarbowy. Jednakże uważam, iż nie robię swoim postępowaniem krzywdy (zwłaszcza fizycznej) komukolwiek .

Dodano: 2009-10-06 18:09 Zmieniono: 2009-10-06 18:12

taaa dzięki za wyczerpującą odpowiedz :wink: więc jakie to były powody...?

:arrow: A jeśli Samantha Geimer twierdzi, że Polański swoim postępowaniem nie zrobił jej krzywdy, to..? 8)

To nic nie znaczy dla prawa i dla sądu,doszło do złamania prawa...!

Dodano: 2009-10-06 18:13

Pan napisał(a):

A jeśli Samantha Geimer twierdzi, że Polański swoim postępowaniem nie zrobił jej krzywdy, to..?

A o której mówisz o tej zastraszonej 13-letniej, czy ponad 40-letniej która nie chce być moze do tego wracać?

Dodano: 2009-10-06 18:22

więc według ciebie Panie ,Polański nie zrobił krzywdy S. Geimer, to co zrobił jej pewnie dobrze...? i dlatego doszło między nimi do ugody...?

Dodano: 2009-10-06 18:33

Pan napisał(a):
[quote:e4cf179ba8="Rosemary"][quote:e4cf179ba8="Pan"]
A jeśli Samantha Geimer twierdzi, że Polański swoim postępowaniem nie zrobił jej krzywdy, to..?

A o której mówisz o tej zastraszonej 13-letniej, czy ponad 40-letniej która nie chce być moze do tego wracać?[/quote:e4cf179ba8]

Przez kogo zastraszonej? :) Na pewno nie mówię o tej wyobrażonej, nieistniejącej nigdy i nigdzie.
Zastraszyć to ją matka mogła.[/quote:e4cf179ba8]

Ja nie wnikam przez kogo była zastraszona. Więc o której mowisz...o tej z przed 30 lat czy obecnej.? Bo dla mnie to zasadnicza różnica...Moze to było inaczej - ta mała zgwałciła Polańskiego. O zgrozo...!

Dodano: 2009-10-06 18:34

Ty także Panie nie odpowiedziałeś na moje pytanie,na którą odpowiedz nadal czekam i pewnie się nie doczekam :wink:

Wobec popełnionego przestępstwa jakim jest gwałt na nie letniej w stanie California ,nie przejdzie załatwienie sprawy polubownie między stronami,w obliczu dokonanego przestępstwa..

Coś się tak uczepił tego że dogadali się między sobą...? skoro i tak według prawa karnego stanu California doszło do gwałtu...

Dodano: 2009-10-06 18:48

o tak jeśli będziesz aż tak łaskawy,skopiuj proszę Panie dla mnie odpowiedz, na zadane prze zemnie pytanie do ciebie :D i jeśli będziesz tak łaskawy przypomnij mi twoje pytanie do mnie oki :wink:

:arrow: czyli dowiedzenie swojej niewinności i sprawiedliwości polegać ma na ucieczce...8) hmmm....? :roll:

Dodano: 2009-10-06 19:05 Zmieniono: 2009-10-06 19:13

Pan napisał(a):
czy trzeba tak pisać? O gwałcie 13-latki? Czy konieczne są podobne uwagi, wyłącznie emocjonalne, wskazujące na zakończenie merytorycznej dyskusji?

Zatem jak nazwać ów czyn i całe to zajście...dzika nieokiełznana namiętność z odrobiną przemocy 45 latka w stosunku do 13-latki...Za dużo pisania. Trzeba nazywać rzeczy po imieniu - proste. Kończąc swój udział w tej jakże ciekawej dyskusji pragnę powiedzieć, iz moje zdanie nie uległo zmianie.

Pozdrawiam Rose.

Dodano: 2009-10-06 19:06 Zmieniono: 2009-10-06 19:10

odnośnie pytania podaj mi proszę Panie przykład:

:arrow: o dwulicowych hipokrytach, którzy kradną cudze teksty, przyłapani - kłamią, 8)

a wtedy odpowiem na twoje pytanie 8)

Twoja odpowiedz Panie jest niestety ni jaka ale rozumiem twój brak argumentów ,co mnie wcale nie dziwi. :wink:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło