Dodano: 2009-09-20 13:30
| Raven napisał(a): |
Oceniaj muzyka po muzyce nie po wizerunku - lepiej na tym wyjdziesz, jeśli zrobisz na odwrót on lepiej na tym wyjdzie :wink: |
Wszystkie Raveny myślą tak samo :wink:, ja też zawsze powtarzam, że nie liczy się wizerunek tylko muzyka. Tak pisałem w przypadku Nergala, po jego wybrykach z dodą, tak pisałem o Gaahlu kiedy okazało się, że jest gejem 8)
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2009-09-20 13:32
Co do wypowiedzi, ktorej nie chce mi się cytować - Manson nigdy nie ukrywał, ze lubi narkotyki, więc moje uwagi o ćpaniu maja sens.
Dodano: 2009-09-20 13:42
| thistle89 napisał(a): |
| Ekhm - cały czas piszę, ŻE WYGLĄD NIE JEST WAŻNY, co nie oznacza, że nie można go wykorzystać w taki czy inny sposób. |
W tym temacie tak.
| Raven napisał(a): |
Słowem Nihil Novi. Dlatego tak jak napisałem w pierwszym poście - na dłuższą metę śmieszna ta cała dyskusja. Oceniaj muzyka po muzyce nie po wizerunku - lepiej na tym wyjdziesz, jeśli zrobisz na odwrót on lepiej na tym wyjdzie :wink: |
Yeah! 8)
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2009-09-20 16:24
| Blood_Cherry napisał(a): |
|
Spójrz Raven. Jackson też był negowany za swoje. Patrz przykład pedofili z jego strony. |
jakiej pedofilii :?: nic z tych rzeczy nie zostało mu udowodnione, facet był tak zniszczony że nawet swoich żon nie był w stanie pykać a co dopiero dzieci lol
w ogóle jak możesz przypieprzać się do wyglądu Mansona skoro sam na pierwszy rzut oka wyglądasz na fotach jak braciszek Tuck z filmu o Robin Hoodzie :lol: i biegasz w śmierdzących ciuchach tworzonych w bractwach najczęściej z tapicerki samochodowej :wink:
jak widzisz przypierdolić się zawsze można 8)
podobnie mógłbym nie słuchać heavy metalu albo glam rocka bo muzycy najczęściej wyglądają jak totalne pedalce (a Halford nawet nim jest), a nie słucham muzy z tych gatunkóm zwyczajnie (z nielicznymi wyjątkami) bo muza ta zwyczajnie najczęściej mi cholernie nie podchodzi
Dodano: 2009-09-20 18:22
| Paskievicz napisał(a): |
|
w ogóle jak możesz przypieprzać się do wyglądu Mansona skoro sam na pierwszy rzut oka wyglądasz na fotach jak braciszek Tuck z filmu o Robin Hoodzie :lol: i biegasz w śmierdzących ciuchach tworzonych w bractwach najczęściej z tapicerki samochodowej :wink: |
Wiesz...zadam Ci pytanie. Jakie masz pojęcie o bractwach, strojach historycznych ,aby się wypowiadac na ten temat???? Materiały z jakich robimy stroje to są aksamit, len i wełna. A robię to bo jest to moją pasją i nie robię tego dla pieniędzy. Jeżeli nie masz zielonego pojęcia o RR to się nie wypowiadaj, bo w tym momencie obraziłeś nie tylko mnie ale całą rzesze ludzi którzy się Tym zajmują...
Trzy są rycerza przymioty święte: czystość w miłości i prawdzie; cześć rycerska moc uczynku rodząca; sprawność oręża, ku obronie słabych i przestrodze niesprawiedliwych
Dodano: 2009-09-20 18:26
| fx napisał(a): |
| Co do wypowiedzi, ktorej nie chce mi się cytować - Manson nigdy nie ukrywał, ze lubi narkotyki, więc moje uwagi o ćpaniu maja sens. |
Ale nie wyolbrzymianie, że "go na ćpanie nie stać więc dlatego nagrywa płyty" bo to jest pieprzenie kotka przy pomocy młotka :roll:
Blood_Cherry :arrow: Nie oburzaj się tak. Pasek ostatnio stwierdził, że wszyscy metale to cioty, takze czasami trzeba lekko wziąć poprawkę na to co w/w pan wypisuje :wink:
A poza tym Ty sie czepiasz to on też się czepia i tak sie będzie czepiać
Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.
Dodano: 2009-09-20 19:05
Dokładnie - nie dajcie się wciągać w offtop
Pasek ma racje ale oczywiście nie byłby sobą gdyby wyraził ją jak kulturalny człowiek- musiał kogoś przy tym obrazić. Ale on tak ma więc się nie przejmuj tylko uznaj to za coś na co nie masz wpływu. :wink:
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Dodano: 2009-09-21 04:32
| Ev napisał(a): |
| Pasek ostatnio stwierdził, że wszyscy metale to cioty |
nie wszyscy, tylko miażdżąca większość :wink:
| Blood_Cherry napisał(a): |
| Wiesz...zadam Ci pytanie. Jakie masz pojęcie o bractwach, strojach historycznych ,aby się wypowiadac na ten temat???? |
takie mam pojęcie, że znam bractwowych ludzi i sami cisną zlewę z tych tapicerek hehe oraz z tego, że najczęściej ostro śmierdzą :D
o smrodzie w bractwach możemy stworzyć kolejny temat :idea:
a offtopom mówimy stanowcze NIE i wracamy do pana Mansona 8)
Dodano: 2009-09-21 11:46
To spotkałeś się widac z bardzo "mrocznymi" kolesiami...nie spotkałem się jeszcze w swojej karierze żeby w jakikolwiek sposób używac tapicerki samochodowej...ale co może wiedziec laik , osoba która nigdy osobiście nie miała styczności z RR i nie poznała tego od kuchni
Dobrze tyle na ten temat.
Nieodbiegajmy od tematu 
Trzy są rycerza przymioty święte: czystość w miłości i prawdzie; cześć rycerska moc uczynku rodząca; sprawność oręża, ku obronie słabych i przestrodze niesprawiedliwych
Dodano: 2009-09-21 11:48
Nie wiem czy manson udawał dziwaka dla pieniędzy, ale po tylu latach udawania musiał się tym zachłysnąć i na pewno w jego dziwactwie jest sporo szczerości.
Lubię sporą część twórczości mansona, a jego image zblazowanego świra dodaje klimatu muzyce.
Re: Marlin Manson- pozer czy true Dodano: 2009-10-04 11:42
| matianox napisał(a): |
| No a teraz wypowiedzcie się na ten temat bo według mnie Manson to ściema. Populistyczna gwiazda robiąca wokół siebie duzo szumu |
Ale o co biega konkretnie? O to co mowi w wywiadach,jakie ciuchy,nosi,z kim sypia czy jaka muzyke robi?
Ja wywiadow z reguly nie czytam,na modzie sie nie znam,innym do wyra nie zagladam i generalnie mam w d. co robi MM poza scena muzyczna,natomiast Antichrist Superstar uwazam za jeden z lepszych albumow jaki slyszalem do tej pory.
Dodano: 2009-10-04 14:35
Sam wygląd Mansona i zachowanie na scenie nie podchodzą mi w wiekszości przypadków - ale każdy ma jakis pomysł na zdobycie popularności. A sposób Mansona się sprawdza od lat.
Co do muzyki, człowiek ma niesamowity i bardzo charakterystyczny głos - świetnie pasuje do mrocznych albo psychodelicznych kawałków. Jest kilka piosenek MM, które uwielbiam, acz żaden album nie jest w całości arcydziełem.
Jako osobę szanuję Mansona za odwagę, podążanie pod prąd, bezkompromisowość i wszechstronność - on jest nie tylko muzykiem, ale i poetą, malarzem, pisarzem i aktorem. Mimo że jego wiersze i grafiki do mnie nie przemawiają, podziwiam ile zainteresowań ma ten pan. Poza tym on jest ikoną popkultury, symbolem dzikiej wolności i buntu. Do tego potrafi mówić sto razy mądrzej niż wszyscy ci burżuje u władzy. Jak napisała Thistle - polecam wywiad z MM do filmu "Bowling for Columbine". Po masakrze w Columbine High School pół Ameryki oskarżało Mansona, że to przez jego muzykę nastolatki prują do rówieśników z automatów. Tymczasem on sam najsensowniej mówi o powodach tragedii, o polityce USA i ludzkiej hipokryzji:
http://www.youtube.com/watch?v=cYApo2d8o_A&feature=related
A tu nieco okrojone dla tych, którzy nie znają jankeskiego
http://www.youtube.com/watch?v=OGWYNzlOqVM
Zwłaszcza ostatnie zdanie - jeden z najlepszych cytatów z MM. Znacie jakąś inną zblazowaną gwiazdeczkę, która potrafi tak mądrze mówić?
Dodano: 2009-10-09 23:46
Największym pozerem, to jest autor tego tematu, skoro nie umie nawet poprawnie napisać imienia Mansona... Po drugie niesamowicie zabawne jest krytykowania wyglądu Mansona na forum, którego połowa użytkowników na castle party wygląda na jeszcze większych pajacy niż on. Po trzecie nie jestem i nigdy nie byłem jego fanem, choć takie płyty jak anitichrist superstar i mechanical animals są świetne. Ale po przeczytaniu jego autobiografii i kilku wywiadów naprawdę lubie gościa. Mamy podobne spojrzenie na kilka spraw, poza tym to inteligentny facet, który całym tym zachowaniem i wyglądem chce raczej zmusić ludzi do myślenia. Przecież on uważa że amerykańskie społeczeństwo jest strasznie durne skoro zrobiło z niego gwiazdę. Poczytajcie wywiady, a nie oceniacie go po jakichś pierdołach które nie mają znaczenia.
Dodano: 2009-10-10 16:55
ja do Jego fanów nie należę ale kilka kawałków wpadających w ucho nagrał i to się liczy. A swoich fanów ma i nagrywa nadal choć obecne dokonania są dla mnie lekko denne...
wódka jest bardzo niedobra, zwłaszcza niedobra wódka...
Dodano: 2010-04-28 16:50
Ja tam się nigdy nie zastanawiałam czy jest pozerem czy nie.
Ważne że muzyka w miarę dobra i szybko wpada w ucho :]
Dodano: 2010-04-28 17:21
Cenię go za jego twórczość i niektóre poglądy :) Według mnie ma własny styl i trzyma się swoich zasad 
+Non Omnis Moriar+
Dodano: 2010-04-28 21:03
Ostatnio oglądałem ciekawy dokument o kolesiu i powiem szczerze, że kiedyś robił fajniejsza muzykę za czasów The Spooky Kids
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2010-04-29 18:54 Zmieniono: 2010-04-29 18:55
| Raven99 napisał(a): |
| Ostatnio oglądałem ciekawy dokument o kolesiu i powiem szczerze, że kiedyś robił fajniejsza muzykę za czasów The Spooky Kids |
Zgadzam się, chociaż myślę, że jak każdy artysta miewał lepszą i gorszą muzykę
Zależy też co się komu podoba.
+Non Omnis Moriar+
Dodano: 2010-04-29 21:45
ogólnie to nie przepadam za jego nowymi albumami
Pociesza fakt ze ma tytuł kapłana nadany przez Antona Szandora LaVey
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2010-05-01 13:35
| Raven99 napisał(a): |
ogólnie to nie przepadam za jego nowymi albumami
Pociesza fakt ze ma tytuł kapłana nadany przez Antona Szandora LaVey |
Też prawda :) Chociaż sam stwierdził, że z tego tytułu nie korzysta
+Non Omnis Moriar+
Dodano: 2010-05-01 14:25 Zmieniono: 2010-05-01 14:26
http://www.classicrockmagazine.com/wp-content/uploads/2009/07/marilyn-manson-mechanical-animals.jpg
http://merlin.pl/Antichrist-Superstar_Marilyn-Manson,images_big,28,4900862.jpg
To sa najlepsze plyty Mansona moim zdaniem.:)
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-05-01 21:32
mansona zaczęłam słuchać niedawno i nie od razu się w nim zakochałam. moim zdaniem nie miał złych albumów, zmienia się, ale jego muzyka jest zawsze bardzo głęboka. osobiście urzeka mnie jego ton głosu, niby taki bez wyrazu a jednak jedyny w swoim rodzaju. i bardziej przypadły mi do gustu jego nowe albumy.
Dodano: 2010-05-01 21:53
Manson wg. mnie robi ciekawą muzykę. Słucham go od niedawna, ale najbardziej podoba mi się jego operowanie głosem