Odious Mortem - Cryptic Implosion Dodano: 2009-07-30 19:27
nie wiem, jakoś mnie nie porwała ta płyta, recenzja świetna, robi strasznego smaka na nią ale sama muzyka? hmmm... nie zauważyłem na nich wiele wpływów Suffocation, stwierdzenie ze kapela gra 3 razy szybciej od Suufo jest grubo przesadzone wg mnie
może ją za mało razy przesłuchałem, ale nie zauważyłem żeby była jakoś trudna w odbiorze, to nie ta gęstość i ekstremalność co np. Ulcerate
Może za bardzo jestem podjarany brutalistami z Nowej Zelandii, ale Odious mnie nie porwali, a naprawde chciałem hehe. Osobiście porównałbym ich muze do Necrophagist, zdeczko brutalniejsze tylko, jednak nie jest to taka ściana dzwięków i nawałnica którą mnie niszczy 
Dodano: 2009-07-31 05:28
No to z tymi Necrosami, żeś pojechał 8O jak dla mnie Necrosi robią z death metalu Iron maiden, a OM grają jednak o wiele bardziej zwartą muzykę, wiec akurat z tym Twoim stwierdzeniem w ogóle się nie zgodzę :)
.
Dodano: 2009-07-31 06:38
Ja też, jak sie bardziej wsłuchałam, to moje skojarzenia muzycznie wędrowały w stronę Necrophagist, tudzież słabszej wersji Psycroptic. Suffocation ... może troche partie perki podobne mają z Odious Mortem, ale generalnie podobieństw mało.
Tak czy siak album mi się podoba, chociaż ostatnio mam wrażenie, że już to gdzieś słyszałam, nieraz.
I'm a sect of mine so my mind is my church.
Dodano: 2009-07-31 06:41
To prawda - oryginalnością nie grzeszą 
.