Herbata.... Strona: 26

Dodano: 2011-06-19 21:46

Reddishhh napisał(a):
[quote:c83a7de64d="Nuta"]W sumie nie wiem,ale zapytam się znajomej która tam pracuje,czy ta herbata ma swoją 'nazwę',ale nie wiem czy dostaniesz taką gdziekolwiek.Jakby co dam znać

No skoro jest to herbata z herbaciarni to na pewno.[/quote:c83a7de64d]
Mam już to co chciałaś.Ta herbata się po prostu nazywa 'Czarne winogrona'-jest z rodzaju czarnych herbat sypanych,w sobie ma aromat winogron,wzbogacona jest w takie dodatki jak rodzynki,czarny bez i borówki.Lecz w głównej mierze odczuwa się jednak smak słodkich winogron.
Mam nadzieję,że taką znajdziesz,co życzę Ci powodzenia :)

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Dodano: 2011-06-19 22:49

espectro (Anciliae)
espectro
tam gdzie słońce nie dochodzi

A ja jestem herbatoliczką :D codziennie pije ładnych parę kubków czarnej herbaty bez jakiś udziwnień ale...uwielbiam też ziołowe począwszy od rumianku przez mięte po dziurawiec, zieloną też nie pogardzę.

Umrę ci kiedyś. Oczy mi zamkniesz. I wtedy swoje Smutne, zdziwione, Bardzo otworzysz.

Dodano: 2011-06-19 22:55

Ja niedawno uzależniłam się od herbaty jak już znudziła mi się kawa:). Ulubiona zielona i biała jaśminowa:)! Pozdrowienia dla wszystkich herbaciarzy:):)

Dodano: 2011-06-20 02:51

Lubię herbaty owocowe: jabłkową, gruszkową, żurawinową

Dodano: 2011-06-20 16:18

Doriana86 napisał(a):
Lubię herbaty owocowe: jabłkową, gruszkową, żurawinową

Wszystkie owocowe są dobre. Dla mnie w herbacie liczy się właśnie owocowa esencja. Moja matka ciągle w domu robi zwykłe ciemne herbaty Earl Grey, których powoli mam dosyć, bo są takie proste, zupełnie bez poczucia dobrego smaku..

Noc jest ciemna i pełna strachów.

Dodano: 2011-06-20 16:23

Ja właśnie nie lubie owocowych bo zawsze mają taki płowy cierpki albo najczęściej kwaskowaty smak..

Dodano: 2011-06-20 16:33 Zmieniono: 2011-06-20 16:34

Reddishhh napisał(a):
Ja właśnie nie lubie owocowych bo zawsze mają taki płowy cierpki albo najczęściej kwaskowaty smak..

Każdy ma swoje ulubione herbatki Z tego co zauważyłem, to na forum jest mało wielbicieli tychże herbat. Wiem, że to żadna filozofia, ale smak owocowych herbat zależy od dodanej do nich ilości cukru. Jak widzę jak moja młodsza siostra słodzi herbatę, to normalnie nie mogę uwierzyć w ich słodkość. Co za dużo, to nie zdrowo..

Noc jest ciemna i pełna strachów.

Dodano: 2011-06-20 21:24

jak dla mnie owocowe + cukier = okropność/zbrodnia
Ja wcale nie słodzę herbat, no chyba, że zwykłą z dodatkiem cytryny, ale taką to pijam raz na tzw. ruski rok. Poza tym mam wrażenie, iż cukier zabija smak herbaty. A owocowa przecie jest zwykle słodka sama w sobie :)

'trwający chaos poczeka, posłuchaj jak noc szepta'

Dodano: 2011-06-20 21:29

litea napisał(a):
jak dla mnie owocowe + cukier = okropność/zbrodnia
Ja wcale nie słodzę herbat, no chyba, że zwykłą z dodatkiem cytryny, ale taką to pijam raz na tzw. ruski rok. Poza tym mam wrażenie, iż cukier zabija smak herbaty. A owocowa przecie jest zwykle słodka sama w sobie :)

dokładnie :) też mam takie zdanie

Dodano: 2011-06-20 22:16

espectro (Anciliae)
espectro

Ja owocowych nie pijam, ziołowe lepsze :D a dla mnie zbrodnią herbata z cytryną!! To zabija zupełnie jej smak!

Umrę ci kiedyś. Oczy mi zamkniesz. I wtedy swoje Smutne, zdziwione, Bardzo otworzysz.

Dodano: 2011-06-20 22:17

Interesujące, bo w życiu nie piłam owocowej herbaty, która byłaby słodka <szok>
Przecież to kwaśne jak cholera!
Ale dla mnie w ogóle owoce są kwaśne, po tysiąckroć wolę warzywa

Piliście może herbatę z czerwonokrzewu afrykańskiego?

Dodano: 2011-06-20 22:25

espectro (Anciliae)
espectro

mi się nigdy nie zdarzyło.. a pytasz bo polecasz, czy wręcz przeciwnie?

Dodano: 2011-06-20 22:45

espectro napisał(a):
Ja owocowych nie pijam, ziołowe lepsze :D a dla mnie zbrodnią herbata z cytryną!! To zabija zupełnie jej smak!

ja herbatę z cytryną pijam gdy mnie łapie jakieś choróbsko, zazwyczaj z miodem. pomaga :) tak na co dzień to raczej cytrynę używam tylko do celów kulinarnych

owocowe pije raz na ruski rok, częściej ziołowo owocowe mieszanki (ale jak już pisałam zielona rządzi ). nie słodzę żadnych herbat. tylko przy cytrynie potrzeba czegoś słodkiego

Dodano: 2011-06-20 22:51

Pytam, bo nie wiem, czy to samo co herbata czerwona?
Widziałam w netto i chyba kupię na spróbowanie

Dodano: 2011-06-20 22:53

nie piłam, ale jak to samo co czerwona to wiem że nie lubię

Dodano: 2011-06-20 23:07

również nie piłam, jak kupisz to zdaj relacje
a ta czerwona to może jednak tylko w nazwie, hmm, jestem ciekawa

GreenEyed napisał(a):
ale jak już pisałam zielona rządzi )

u mnie też kiedyś rządziła, zapijałam się nią bez końca xD teraz zaś króluje mięta^^

'trwający chaos poczeka, posłuchaj jak noc szepta'

Dodano: 2011-06-22 15:14

Dziś przez przypadek kupiłem Yerbe Fit! o Noże.-.-

"Sokrates powiedział."

Dodano: 2011-06-24 00:04

Meazel napisał(a):
Dziś przez przypadek kupiłem Yerbe Fit! o Noże.-.-

Hm,wiem chyba co to za ból.

Kiedyś piłam z obecnym facetem Yerbę Mate-nie rozumiem go jak może mu smakować,przecież to smakuje jak napar z tytoniu.Serio.

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubi&#261;,gdy odnosisz sukces.

Dodano: 2011-06-24 00:14

Nuta napisał(a):
[quote:7585c97a6b="Meazel"]Dziś przez przypadek kupiłem Yerbe Fit! o Noże.-.-

Hm,wiem chyba co to za ból.

Kiedyś piłam z obecnym facetem Yerbę Mate-nie rozumiem go jak może mu smakować,przecież to smakuje jak napar z tytoniu.Serio.[/quote:7585c97a6b]

Tak też pomyślałam kiedy pierwszy raz spróbowałam Mate. Z tym napojem trzeba się powoli oswoić. Z czasem można docenić i walory smakowe i właściwości pobudzające.

Dodano: 2011-06-24 01:44 Zmieniono: 2011-06-24 01:45

haha..ja jakiś czas temu kupowałam yerbe i piłam ją jak zwykłą herbatę, czyli około 10 kubków dziennie, czasem i więcej..wyobrażacie sobie tego pałera?
Choć ja nie czułam tego zbyt silnie, ponieważ mój organizm już był przyzwyczajony do mocnych czarnych herbat..piłam ją, bo mi bardzo smakowała.
Ciekawa jestem, ile yerba ma witamin i jakich

Chyba do niej wrócę, bo pijąc ją czułam się dosyć dobrze i nie chciało mi się spać, tak jak teraz.

Dodano: 2011-07-08 00:19

Yerba Mate jest paskudna w smaku ale idzie się do tego przyzwyczaić...

Dodano: 2011-07-08 01:12

Dodano: 2011-07-08 01:18 Zmieniono: 2011-07-08 01:20

ano wiem co piszę... ale to kwestia gustu .....

Dodano: 2011-08-23 18:28

dziś kupiłam sobie herbatę owocową z żurawiną, wiśniami, hibiskusem i aronią, potężna dawka witaminy C:) to lubię:)

Dodano: 2011-10-13 10:11

z bergamotką jest fajna herbata albo biała nawet taka zwykła z Liptona jest taka seria biała z malinami chyba; osobiście fanką zielonej jestem

"Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło