Death - Symbolic Dodano: 2009-05-14 23:30
Boję się, że już nigdy w swoim życiu nie doznam takich orgazmów jak podczas słuchania Symbolica. Dla mnie to najlepszy album wszechczasów. No cóż, poczekam jeszcze troche. 
Strzeż się plucia pod wiatr!
Dodano: 2009-05-15 05:21
Z tym najlepszym albomem wszychczasow to lekka przesada moim zdaniem :) Trzeba przyznac zalicza sie do 10 najlepszych :)
If i can`t be my own i feel better dead.
symbolic Dodano: 2009-05-15 06:47
Bardzo lubiłem tę płytę w momencie gdy wyszła, mimo że nigdy nie przebiła w moim rankigu Indyviduala. Ciekawa muzyka, dużo się na tej płycie dzieje i jest w niej dużo ładnych melodii... które nistety z prespektywy czasu powodują u mnie odpychająca reakcję, po latach ta płyta po prostu wydaje mi za słodka, wokal Chucka spokojniejszy, rify już nie takie szybkie i ciężkie jak kiedyś, sama muzka mocno straciła na ekstremalności przekazu, brzmi ona raczej jak melodyjny tchniczny thrash niż death metal
Zauważyłem że "Symbolica" ceni dużo osób, które od tradycyjnego death metalu na codzień trzymają się z daleka, albo bardzo młodzi adepci metalu, któzry dopiero zaczynają przygodę z cięższymi dzwiękami i dobrze, może dzięki niej posłuchają w przyszłości czegoś z większym jebnięciem 
Dodano: 2009-05-15 08:39
pomijajac Opeth, to nie znam innego, tak ładnego albumu deathmetalowego. I co z tego, że delikatniejszy, bardziej melodyjny, skoro i tak w każdym calu pzremyslany :)
.
Dodano: 2009-05-15 11:27
Zajebisty album ale imo na 2 miejscu z Death zaraz po "Individual Thought Patterns" a przed "The Sound of Perseverance" ale właściwie wszystkie 3 są ekstra.
Dodano: 2009-05-15 11:30
U mnie:
1. ITP
2. Symbolic
3. Human
4. TSOP
.
Dodano: 2009-05-15 13:51
płyta ma juz 14 lat ale dla mnie nadal wymiata orginalne brzmienie wd mnie najlepszy utwór to 1000 eyes
Dodano: 2009-05-15 14:39
| Harlequin napisał(a): |
| U mnie:
1. ITP 2. Symbolic 3. Human 4. TSOP |
i znowu sie zaczyna...
Symbolic melodyjnym death dla tru wyjadaczy zabijajacych spojrzeniem.... cale szczescie ze jeszcze nie emo, choc emo gotyk to co innego panie C.
Dodano: 2009-05-15 14:59
jaki melodyjny death? 8O chyba progresywny death metal
Re: symbolic Dodano: 2009-05-15 16:22
Zauważyłem że "Symbolica" ceni dużo osób, które od tradycyjnego death metalu na codzień trzymają się z daleka, albo bardzo młodzi adepci metalu, któzry dopiero zaczynają przygodę z cięższymi dzwiękami i dobrze, może dzięki niej posłuchają w przyszłości czegoś z większym jebnięciem
[/quote]
Ja jednak z wiekiem odchodzę od ciężkiej sieczki ponieważ obecnie niewiele kapel potrafi zaprezentować tak wysoki poziom jak kiedyś DEATH. Indyvidual to tez cudowna płyta, inna od Symbolica ale równie genialna. Natomiast The sound of perseverance - płytka dobra ale nie ma już tego czegoś.
Strzeż się plucia pod wiatr!
Dodano: 2009-05-15 17:15
Symbolic to naprawde fajny album, ale jak tu juz troche osob zauwazylo - dosc nowoczesny. nie ma to jak Scream Bloody Gore czy Leprosy bo byla sieka wczesniej nikt nie robil nic tak poteznego i z taka poschizowana muza.
Dodano: 2009-05-15 17:38
Leprosy piekna rzecz ,czolowka oldschoola na pewno pamietam jakie mialem ciary gdy uslyszalem vojs Chucka takie albumy sie nie nudza zreszta moj nick to hold dla tego materialu 8) . Symbolic to juz inna bajka bardziej dopracowany technicznie ale ciezko sie go slucha ,przydlugawy ,nudnawy ...
Re: symbolic Dodano: 2009-05-15 18:58
| sakic666 napisał(a): |
Zauważyłem że "Symbolica" ceni dużo osób, które od tradycyjnego death metalu na codzień trzymają się z daleka, albo bardzo młodzi adepci metalu, któzry dopiero zaczynają przygodę z cięższymi dzwiękami i dobrze, może dzięki niej posłuchają w przyszłości czegoś z większym jebnięciem ![]() |
Ja jednak z wiekiem odchodzę od ciężkiej sieczki ponieważ obecnie niewiele kapel potrafi zaprezentować tak wysoki poziom jak kiedyś DEATH. Indyvidual to tez cudowna płyta, inna od Symbolica ale równie genialna. Natomiast The sound of perseverance - płytka dobra ale nie ma już tego czegoś.[/quote]
a ja znam mnóstwo kapel, które grają technicznie a jednoczesnie technika nie zabija ekstremalnego przekazu w muzyce i nie uciekają w progresje, melodeath, czy cholera wie jakie jeszcze emo :-D
nie będe ich wymieniał, bo to wątek o kapeli DEATH, która jak zdążyłem zauważyć cieszy się niesłabnącym entuzjazmem wśród adeptów dark planet, którzy uwielbiają setki razy wymieniać swoj ranking ulubionych płyt Chucka :-D
Dodano: 2009-05-15 19:55
bo tu wszyscy mlodzi i nieznaja niczego z wiekszym jebnieciem, tak jak Ty.
ps.
polecam Nile, dębowe & sex, no chyba ze to jest zbyt emo mr tru.
Dodano: 2009-05-15 20:03
| BarTolmai napisał(a): |
| bo tu wszyscy mlodzi i nieznaja niczego z wiekszym jebnieciem, tak jak Ty. |
ojej, nie bierz tego tak do siebie, nie bądz emo
Dodano: 2009-05-15 20:12
| cellar_door napisał(a): |
| a ja znam mnóstwo kapel, które grają technicznie a jednoczesnie technika nie zabija ekstremalnego przekazu w muzyce i nie uciekają w progresje, melodeath, czy cholera wie jakie jeszcze emo :-D |
mnie tylko zastanawia co ma progresywna muzyka do emo?w sumie to dwa dalekie od siebie punkty. :lol:
Dodano: 2009-05-15 20:25
ogólnie kręce sobie beke z tego emo, bo bawi mnie ta subkultura i wszystko co mi nie leży do niej właśnie przyrównuje hehe, ale nie karzdy to kuma, co jestem w stanie nawet zrozumieć, bo to tylko słowo pisane, a i poziom poczucia humoru, gustu muzycznego i dystansu do samego siebie tez karzdy ma inny 
Dodano: 2009-05-15 20:36
juz sie przerazilem ,ze to w kontekscie do Symbolic heh
Dodano: 2009-05-15 21:28
| cellar_door napisał(a): |
ogólnie kręce sobie beke z tego emo, bo bawi mnie ta subkultura i wszystko co mi nie leży do niej właśnie przyrównuje hehe, ale nie karzdy to kuma, co jestem w stanie nawet zrozumieć, bo to tylko słowo pisane, a i poziom poczucia humoru, gustu muzycznego i dystansu do samego siebie tez karzdy ma inny ![]() |
Dodano: 2009-05-15 21:37
| Summoned napisał(a): |
[quote:9eab340257="cellar_door"]ogólnie kręce sobie beke z tego emo, bo bawi mnie ta subkultura i wszystko co mi nie leży do niej właśnie przyrównuje hehe, ale nie karzdy to kuma, co jestem w stanie nawet zrozumieć, bo to tylko słowo pisane, a i poziom poczucia humoru, gustu muzycznego i dystansu do samego siebie tez karzdy ma inny ![]() |
gdyby profesor Miodek grał death metal to zapewne było by mi głupio z powodu tych błędów, w innym wypadku mnie nie robi :-D
Natomiast jeśli kogoś robi to jestem dysgrafem, pokazać papier? hehe
Dodano: 2009-05-16 07:27 Zmieniono: 2009-05-16 09:49
nie trzeba, rozómiemy :D co do Death no nie słyszałem takiego zespołu który by grał choć w 25 % podobnie tak jak to robił Ch. Schuldiner
Dodano: 2009-05-16 07:28
hehehe CELLARze pochlałeś chyba wczoraj troche :D :D :wink:
PS SYMBOLIC u mnie miedzy 3 a 4
Dodano: 2009-05-17 16:58
| Kiszka napisał(a): |
| co do Death no nie słyszałem takiego zespołu który by grał choć w 25 % podobnie tak jak to robił Ch. Schuldiner |
to uslysz Lemorth, albo Deathbringer.