Wasze kryteria oceniania fotek. Strona: 2

Re: Wasze kryteria oceniania fotek Dodano: 2009-01-02 16:42

_ina_ napisał(a):
ja się nie bawię w prawo i sprawiedliwość. jak mi się zdjęcie podoba to daję po prostu 5, rzadko kiedy wpadają inne. resztą sobie dupy nie zawracam.

Zgadzam się z przedmówcą.

Halo, nie jesteśmy na jakimś pieprzonym digarcie czy bardziej szacownym deviantarcie 8) Czasem fotografia traci cały wdzięk tylko przez to, że po dodaniu do galerii staje się rozmazana, bo podczas transferu gdzieś wcięło głębię ostrości. A propos, dlaczego na darkplanet tak się dzieje :?:

"[...]prawdziwa droga do serca mężczyzny to sześć cali stali pomiędzy jego żebrami. Czasami cztery cale wykonają zadanie, ale żeby mieć całkowitą pewność, wolę mieć sześć. Zabawne, jak falliczne przedmioty są tym bardziej użyteczne, im są większe."

Dodano: 2009-01-02 16:54

5 albo nic, a jak mi się bardzo nie podoba - komentarz

Carpe jugulum

Dodano: 2009-01-02 18:49

Poniewaz to nie poratal artystyczny i zwykle zdjecia przedstawiaja samego uzytkownika wiec jesli zdjecie jest dobre to godzi sie ocenic na 5. Jesli nie spelnia naszych kryteriow estetycznych to nie oceniamy i tyle. Kazdy kto celowo daje niskie oceny robi to poprzez malo ambitna zlosliwosc.

Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl

Dodano: 2009-01-02 22:15

Nasza-klasa też portalem artystycznym nie jest, a zdjęć przecież nie deformuje :wink:

"[...]prawdziwa droga do serca mężczyzny to sześć cali stali pomiędzy jego żebrami. Czasami cztery cale wykonają zadanie, ale żeby mieć całkowitą pewność, wolę mieć sześć. Zabawne, jak falliczne przedmioty są tym bardziej użyteczne, im są większe."

Re: Wasze kryteria oceniania fotek Dodano: 2009-01-02 23:25

Paskievicz napisał(a):

jako iż jestem od dawna masowo atakowany za oceny, które wystawiam zdjęciom umieszczanym przez osoby na portalu, postanowiłem wstawić tu swe kryteria oceniania:

5 - zdjęcie które wzbudza zachwyt
4 - poprawne ale nic poza tym
3 - absolutny standard
2 - kiepsko ale nie masakrycznie
1 - beznadzieja 8)

Panie Paskiewicz, po przejrzeniu kilku ocenionych przez pana galerii to już nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. :roll: Kilka naprawdę rewelacyjnych zdjęć otrzymało noty najwyżej 3 - a więc "absolutny standard". Jednak nie to jest tak... powiedzmy - szokujące. Swoje własne zdjęcia, prezentujące skądinąd najwyżej amatorski poziom oceniłeś na 5 :lol: Rozumiem, iż jest to objawem Twojego krańcowego narcyzmu, a zachwyt wzbudza w Tobie jedynie widok własnej facjaty :lol:

Re: Wasze kryteria oceniania fotek Dodano: 2009-01-03 08:39

Dryp napisał(a):
Poniewaz to nie poratal artystyczny i zwykle zdjecia przedstawiaja samego uzytkownika wiec jesli zdjecie jest dobre to godzi sie ocenic na 5. Jesli nie spelnia naszych kryteriow estetycznych to nie oceniamy i tyle. Kazdy kto celowo daje niskie oceny robi to poprzez malo ambitna zlosliwosc.
sory, ale nie wszystkie zdjęcia, które otrzymują rządek piąteczek zasługują na nią. nie można dawać każdemu 5 bo to się staje mało rozrywkowe :wink: dlatego ja omijam takie zdjęcia, wolę ocenić coś, co jest warte mojej uwagi.

Mandraghora napisał(a):
[quote:532b12d827="Paskievicz"]
jako iż jestem od dawna masowo atakowany za oceny, które wystawiam zdjęciom umieszczanym przez osoby na portalu, postanowiłem wstawić tu swe kryteria oceniania:

3 - absolutny standard
1 - beznadzieja 8)

Panie Paskiewicz, po przejrzeniu kilku ocenionych przez pana galerii to już nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. :roll: Kilka naprawdę rewelacyjnych zdjęć otrzymało noty najwyżej 3 - a więc "absolutny standard". Jednak nie to jest tak... powiedzmy - szokujące. Swoje własne zdjęcia, prezentujące skądinąd najwyżej amatorski poziom oceniłeś na 5 :lol: Rozumiem, iż jest to objawem Twojego krańcowego narcyzmu, a zachwyt wzbudza w Tobie jedynie widok własnej facjaty :lol:[/quote:532b12d827] 8)

Re: Wasze kryteria oceniania fotek Dodano: 2009-01-03 09:54

Mandraghora napisał(a):

Panie Paskiewicz, po przejrzeniu kilku ocenionych przez pana galerii to już nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. :roll: Kilka naprawdę rewelacyjnych zdjęć otrzymało noty najwyżej 3 - a więc "absolutny standard". Jednak nie to jest tak... powiedzmy - szokujące. Swoje własne zdjęcia, prezentujące skądinąd najwyżej amatorski poziom oceniłeś na 5 :lol: Rozumiem, iż jest to objawem Twojego krańcowego narcyzmu, a zachwyt wzbudza w Tobie jedynie widok własnej facjaty :lol:

niestety jeśli nie ma ocen pod zdjęciem nie ukaże się ono w galerii tematycznej, jak np 'portrety', takoż wiele osób wpierw swe zdjęcie ocenia samemu aby prędzej tam wylądowało. z tego co widziałem nikt swojej fotki w ten sposób niżej niż na 5 nie ocenił 8)

Re: Wasze kryteria oceniania fotek Dodano: 2009-01-03 10:33

Paskievicz napisał(a):
niestety jeśli nie ma ocen pod zdjęciem nie ukaże się ono w galerii tematycznej, jak np 'portrety', takoż wiele osób wpierw swe zdjęcie ocenia samemu aby prędzej tam wylądowało. z tego co widziałem nikt swojej fotki w ten sposób niżej niż na 5 nie ocenił 8)

Ach, ale cóż to by była dla Ciebie za zabawa, móc ocenić swoje własne zdjęcia na mniej niż 5! Drogi panie, korzystajmy z pełnej gamy ocen 8)

Re: Wasze kryteria oceniania fotek Dodano: 2009-01-03 11:07

Paskievicz napisał(a):
niestety jeśli nie ma ocen pod zdjęciem nie ukaże się ono w galerii tematycznej, jak np 'portrety', takoż wiele osób wpierw swe zdjęcie ocenia samemu aby prędzej tam wylądowało. z tego co widziałem nikt swojej fotki w ten sposób niżej niż na 5 nie ocenił
jeśli uważają, że warte jest pięciu punktów to czemu nie? przecież nie będą biegać do Ciebie po porady, co mają sobie wystawić, żeby było sprawiedliwie. a poza tym nie ma to jak dowartościowanie samego siebie 8)

Re: Wasze kryteria oceniania fotek Dodano: 2009-01-03 14:28

Mandraghora napisał(a):
[quote:1b4532168d="Paskievicz"]niestety jeśli nie ma ocen pod zdjęciem nie ukaże się ono w galerii tematycznej, jak np 'portrety', takoż wiele osób wpierw swe zdjęcie ocenia samemu aby prędzej tam wylądowało. z tego co widziałem nikt swojej fotki w ten sposób niżej niż na 5 nie ocenił 8)

Ach, ale cóż to by była dla Ciebie za zabawa, móc ocenić swoje własne zdjęcia na mniej niż 5! Drogi panie, korzystajmy z pełnej gamy ocen 8)[/quote:1b4532168d]
pod jednym zdjęciem w galerii z naturą dałem bodajże 4 8)

Dodano: 2009-01-03 14:58

Och, nie wiem jak Ty to przeżyłeś, co za miażdżąca krytyka :lol:

Re: Wasze kryteria oceniania fotek Dodano: 2009-01-03 15:41

Paskievicz napisał(a):
zachęcam także inne osoby do przedstawiania swych kryteriów

1 - poniżej krytyki
2 - słabe
3 - poniżej przeciętnej
4 - przeciętne
5 - dobre

Re: Wasze kryteria oceniania fotek Dodano: 2009-01-03 15:49

Mandraghora napisał(a):

1 - poniżej krytyki
2 - słabe
3 - poniżej przeciętnej
4 - przeciętne
5 - dobre
przyłączam się do kryteriów koleżnaki. do 1 ewentualnie zamiennik "człowieku usuń to" :wink:

Dodano: 2009-01-03 15:57

a to moje

1- porażka, masakra
2- słabo ale nie najgorzej
3- przeciętnie
4- dobre
5- bardzo dobre
Komentarz dodaje kiedy jest tragicznie lub kiedy zdjęcie jest tak dobre,że warte dobrego komentarza .

Niczego nie można do końca przemyśleć, wszystko można do końca przetrwać.

Dodano: 2009-01-03 16:03

0 - zdjęcie nie wzbudziło zachwytu ani żalu
1 - Lepiej gdyby tego nie było
4 - dobre zdjęcie jednak nie mój gust
5 - Świetne zdjęcie

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Dodano: 2009-01-03 16:44

1- bogowie na dole widzicie a nie trzęsiecie ziemią
2- cóżeś pokemonie najlepszego uczynił
3- w sumie ok ale mogło byc lepiej
4- nieźle nieźle coraz lepiej :D
5- Mrrrrrrr ^^

Dodano: 2009-01-04 01:05

Pytanie trochę z innej beczki: A jak nazwiecie przyznanie komuś w ciągu jednej godziny pod niemalże wszystkimi fotami samych "1"? :lol:

Love your haters- they are your biggest fans!!! www.inermiss.deviantart.com Ev viva l'arte!

Dodano: 2009-01-04 01:44

Inermis napisał(a):
Pytanie trochę z innej beczki: A jak nazwiecie przyznanie komuś w ciągu jednej godziny pod niemalże wszystkimi fotami samych "1"? :lol:

Emm dziecinna zemsta??

Dodano: 2009-01-04 02:35

Paskievicz sprzed iluś miesięcy?

seulement noire! C'est une couleur de la mort.

Re: Wasze kryteria oceniania fotek Dodano: 2009-01-04 10:19

3 - absolutny standard
1 - beznadzieja 8)

jak na moje b. dobre kryteria ale komentarze czasem zabijają

Dodano: 2009-01-04 10:21

Inermis napisał(a):

a kto był taki straszny i co uczynił?

Dodano: 2009-01-04 10:28

kryteria kryteriami ale za co są przyznawane te punktacje za pomysły scenerię przeróbkę zdjęć czy może za urodę lub jakoś zdjęcia... bo kryteria choć różnie opisane są jednak podobne. Zdjęcia natury czy też jakieś elementy krajobrazu można oceniać dość surowo ale reszta czy można ocenić na 5 zdjęcie po całkowitum retuszu? chyba nie ja wolę naturalne fotki czasem zrobione w locie ale prawdziwe:)

Dodano: 2009-01-04 10:34

Inermis napisał(a):

ja bym to nazwał wątpliwą zemstą po mej wizycie i jej skutkach w galerii hehehe :wink: miałem taką sytuację bodajże 2 razy 8)

noire napisał(a):
Paskievicz sprzed iluś miesięcy?

absolutnie nikomu nigdy nie walnąłem samych 1 w galerii ... to, że czasem zdaży się przylepić ich troszkę nie oznacza odrazu, że się za cokolwiek mszczę bo walą mnie oceny moich fotek. nie traktuję ich jakoś wyjątkowo artystycznie i poważnie poza nielicznymi wyjątkami. większość była robiona dla jaj i po to także została wstawiona 8)

Dodano: 2009-01-04 10:47

Moim zdaniem, ta skala ocen jest zupełnie niepotrzebna, pozostawilbym jedynie komentarze pod zdjeciami, wiecej powiedza, niz liczby.

Dodano: 2009-01-04 12:28

ale łatwiej wyżyć się numerkiem niż wysilić mózg do sklecenia komentarza wykraczającego poza 1 znak :roll:

seulement noire! C'est une couleur de la mort.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło