co ma w sobie Cytadela??. Strona: 3

Dodano: 2006-05-23 09:41

no tak z tym menelstwem to my chyba sobie faktycznie nie poradzimy, ale może zacznijmy dbanie o Cytadele od siebie...

ile razy zdarzyło Wam się zostawić po sobie śmieci, albo rozbić butelkę gdzieś o mur, albo zniszczyć coś nawet przez zwykły przypadek, czy nie sprzatać po swoim pupilu... może pora z tym skończyć??

Hexe ist ein Beruf mit Zukunft. ;)

Dodano: 2006-05-23 12:18

Szatan, mój pan, mówi: siedźcie na kupach, lejcie pod siebie i bratajcie się z menelstwem, pijąc z nimi jabole
I niech to będzie niezaprzeczalny urok Cytadeli :!:

Dodano: 2006-05-23 12:51

Wybacz Trischia ale chcielibyśmy zachować Cytadele w jak najlepszym stanie a "siadanie na kupach" nie należy do normalnych zachowań nie uważasz??

Dodano: 2006-05-23 13:20

Hexe napisał(a):
Wybacz Trischia ale chcielibyśmy zachować Cytadele w jak najlepszym stanie a "siadanie na kupach" nie należy do normalnych zachowań nie uważasz??

W jak najlepszym? I tak się posypie w końcu i zmieni w pył jak wszystko. Zresztą niektórzy mogą dostrzegać w fekaliach przyjemność :lol: I dla nich to jest jak najbardziej normalne...
Tak, Antygona, z dostrzeganiem aluzji to tuaj ciężko.

Dodano: 2006-05-23 15:07

A do czego to niby miała być aluzja? Czy może pomyliło Wam się z trudnym słowem ironia?
Masz racje, że wszystko się kiedyś rozsype w pył i zniknie... ciekaw jestem czy też byś sobie spokojnie patrzyła, gdyby ktoś demolował sukcesywnie Twoj dom? Bo niby po co w takim momencie reagować skoro i tak kiedyś zamieni się w proch?

"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

Dodano: 2006-05-23 15:22

Wyobraź sobie, że rozróżniam te dwa pojęcia :roll: To była aluzja co do "mroczności" co niektórych Chyba, że Antygona pomieszała pojęcia, bo ja to tak zrozumiałam :lol: Wypowiedź była aluzyjno-ironiczna :wink:
A dom mi się jak narazie nie sypie i nikt go nie demoluje.

Dodano: 2006-05-23 15:48

proponuje odpowiedzieć na pytanie zawarte w temacie, a mianowicie "co ma w sobie Cytadela?"

obie darujcie sobie za to aluzyjno-ironiczne wypowiedzi na temat Cytadeli, jeśli nic Was do niej nie przyciaga to nie musicie rozumieć co przyciąga nas

a o ile sie nie myle nic tu nie ma na temat owej wspomnianej przez Ciebie Trischia mroczności więc Twoja kpina wydaje sie zbędna[/quote]

Dodano: 2006-05-23 16:26

Aniol (Bicz)
Aniol
Poznań * *Loża nr 1 ;)* *

Jak widac poziom tolerancji.... i postow spada.... :evil:

"Bela Lugosi nie zyje, ja zreszta tez.."

...

Dodano: 2006-05-23 16:58

Aniele powiedz mi tylko czy powinniśmy być również tolerancyjni dla nietolerancji niektórych? Bo to jest granica, której nigdy nie potrafiłem nieprzekraczać... tolerancja dla nietolerancji przekracza moje zdolności samokontroli.

"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

Dodano: 2006-05-23 17:36

Aniol (Bicz)
Aniol
Poznań * *Loża nr 1 ;)* *

Gwynbleiddzie – odpowiem metaforycznie...

Tolerancja czasami jest obojetna wobec nietolerancji,
Z tych samych powodow, dla których Wampir nie polemizuje z komarem, choc oboje żądni krwi ...

"Bela Lugosi nie zyje, ja zreszta tez.."

...

Dodano: 2006-05-23 17:50

Racja... tylko, że czasem wyprowadzony z równowagi przez natrętnego komara Wampir szybko machnie ręką...efektów nie trzeba opisywać :twisted:

Dodano: 2006-05-23 18:12

temat tolerancji omowmy gdzie indziej a tu wróćmy do Cytadeli

Cytaldela itd Dodano: 2006-05-23 21:35

Wątek sie chyba wyczerpał

Chcialem tez delikatnie zwrocic uwage na język Inaczej mowimy na cytadeli inaczej na forum. Proponuje kontnuowac rozmowe o miłych rzeczach gdzie indziej - moze na w dyskusji "Alkohol"

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2006-05-23 22:29

Ależ, zostawić tak pięknie rysującą się dyskusję bez swoich 3 groszy??? To by było aż brzydkie...

Cytat:
cytadela z tego co mi sie wydaje to cmentarz

Cóż, Antyono, źle ci się wydaje. Tylko fragment - i to nie największy - jest przeznaczony na cmentarz.

Cytat:
zawsze wydalo mi sie ze przyciga ludzi mlodych radosnych potrafiacych sie smiac z zycia a nie smiertelnie powaznych nuciarzy

Cóż, Antygono, ponownie twoje wyobrażenie o rzeczywistości odległe zdaje się być od niej samej. Na Cytadeli można spotkać przeróżnych ludzi, i tych radosnych, i tych poważnych. Śmertelnie poważnych też. I bardzo dobrze, bo to powinno być miejsce dla wszystkich (oprócz meneli, oczywiście).

Gwynbleidd: masz oczywiście rację, należy odróżniać tolerancję od permisywizmu. Każdy może mieć swoje racje, ale nie wszystkie racje są dopuszczalne (np. meneli).

Amorphous: temat będzie wyczerpany, kiedy przestaniemy wstawiać posty. Ja na ten przykład, mam jeszcze coś do powiedzenia na temat tego, co ma w sobie Cytadela:
- mnogość meneli
- tereny dla sportowców (biegaczy, rowerzystów, rolkarzy, MTB i tak dalej)
- meneli
- mnóstwo zieleni, starych drzew, ścieżek do długich wiosennych spacerów
- meneli
- specerowiczów z psami, którzy w soboty i niedziele urządzają sobie prawdziwe gonitwy psów
- no i jeszcze paru meneli.

Czy admin dopuści, by temat Cytadeli rozwinął się także na inne miejsca? Ciekawy jest np. cmentarz na Nowinie, który też pewnie wielu z was zna. Tam zrobiłem część zdjeć, które znajdują się obecnie w mojej galerii, do której zapraszam.

Czasem wpadam.

Dodano: 2006-05-25 22:59

Tia Cytadela ma wiele "zastosowań", zdażało mi się tam jeździć na rolkach, choć katastrofalny stan chodników coraz bardziej to uniemożliwia...
A co do cmentarza na Nowinie to jego klimat, moim zdaniem, nie ma sobie równych, głównie dzięki pięknym rzeźbom i nie ma tam też menali (lub ja ich tam nie spotkałem).

Dodano: 2006-05-26 22:20

dymek (Bicz)
dymek
Ludomy (tudzież Poznań)

Cytadela dobra rzecz :twisted:
Pomnik przy amfiteatrze, miejsce żerowania żubrów... aż mam ochotę się tam wybrać...
Gdyby ktokolwiek zechciał kulturalnie spożyć coś (wiadomo co) na terenie poznańskiej Cytadeli, proszę o kontakt, sesesesese...

[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]

Dodano: 2006-05-27 00:23

Dymek, dymek, Dymek, dymek!!! ^^ hi hi miło Cie tu widzieć przecież wiesz że zawsze chętnie się z Tobą napiję..żebyśmy to tylko raz pili heh, łezka się w oku kręci... a Cytadela- fakt...fantastyczne miesce... nie tylko do picia :twisted:

Love your haters- they are your biggest fans!!! www.inermiss.deviantart.com Ev viva l'arte!

Dodano: 2006-05-27 11:32

dymek (Bicz)
dymek
Ludomy (tudzież Poznań)

No tak... nie tylko do picia... :wink:
Zresztą co tu pisać- posiadane przez niektórych (wybranych) galerie chyba lepiej obrazują Twój punkt widzenia, co? :twisted:
Cytadela rządzi!! Miejsce uniwersalne, niejednokrotnie lepsze niż klub\knajpa\bar...
Pozdrowienia dla wszystkich zwolenników poznańskiego Old Garnison Cmentary czy Fortu Winiary (jak kto woli).

[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]

Dodano: 2006-05-27 15:56

:roll: eh, ostatnio w poniedziałek zdarzyło mi się przysnąć na Cytadeli, hehe, podobno zgubiona część ekipy tez gdzies imprezowała na cytadeli z panem adminem na czele, hihi :lol:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2006-05-29 09:39

tak sobie zawitalem do was i czytam o cytadeli bo Hexe obiecalem. Nikt z was nie wspomnial ze na cytadeli mozna spotkac rycerzy bardziej lub mniej klimatycznych lub tez osoby grajace w LARP-a. Miejsce jest doskonale do zabaw ala wladca pierscieni mi sie zdarzylo spotkac taka ekipe i raz nawet z kumplem mieczem machalem miedyz murami

to co ludzi przeciaga na cytadele to jej wielorakosc styli. Mozna sobie czolg zobaczyc , mozna znalescm iejsce na lipe z miodem mozna tez zjechac na linie z mostu czy porobic zdjecia z kapela jak ktos chce to mozna tez isc na cmentarz lub popatrzec na te rzezby co pisaliscie.Innymi slowy kazdy znajdzie cos dla siebie

jak sam nick wskazuje;-)tajemniczy;-)

Dodano: 2006-05-29 10:59

no proszę jeden z Was obietnicy dotrzymał, a co z drugim?? ale w takim razie i ja obietnicy bedę musiała dottrzymac i się dokształcic troszkę

a wracając do Cytadeli to faktycznie nikt nie wspomniał o LARP-ie a LARP na Cytadeli to jest dopiero fajna sprawa... z tego co mi jednak wiadomo, władze miatsa zabroniły dalszego organizowania go właśnie w tym miejscu, ze względu na zniszczenia jakich uczestnicy dokonali...

Dodano: 2006-05-30 08:08

Jednym słowem lub więcej.. Cytadela to enklawa dla ludzi którzy czegoś szukają lub poprsotu dla ludzi którzy chcą się od czegoś oderwać&#8230rzynajmniej tak jest ze mną :]

Dodano: 2006-06-02 10:11

Cytat:
dla ludzi którzy chcą się od czegoś oderwać

żeby się oderwać... koniecznie:)

i dzisiaj będziemy się odrywać :lol:

Dodano: 2006-06-04 11:53

... nie ukrywam ze lubie takie odrywanie przy Żubrze :]...tylko deszczowej piosenki zabraklo =/

Dodano: 2006-06-05 07:37

deszczowa piosenka będzie jak mocniej popada :) i kałuże będą większe a mnie choroba opuści

a wracając do Cytadeli to jak Ci się podoba to miejsce, w którym byliśmy?? ma swój urok...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło