Nadwrażliwość na oceny i komentarze. Strona: 6

Dodano: 2008-10-23 19:14

Stary_Zgred napisał(a):
[quote:0a395ba4a4="HardKill"]i masz rację nie ma sensu pytać się ludzi dlaczego ktoś ocenił moje zdjęcie tak czy inaczej.

No cóz, z moich obserwacji wynika ze jednak taki sens jest :) Jak widać - indywidualne podejście każdego z nas nie pozwoli na wyciągnięcie wspólnych wniosków.

Swoją drogą - czasami złośliwe wystawienie komuś jedynki bywa procedurą przyjemną. Oczywiście - dla wystawiającego :D[/quote:0a395ba4a4]
Fest masz źródła radości :lol:

Dodano: 2008-10-23 19:41

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Jest to jakaś łagodna forma sadyzmu Ale ten temat kontynuujmy w temacie o fetyszach :wink:

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-10-25 08:53

HardKill napisał(a):
Osobiście i szczerze powiem,że nie lubię i nie podobają mi się zdjęcia zrobione profesionalnie przez zawodowego fotografa dla mnie są sztuczne i nie naturalne.

A możesz doprecyzować dokładniej sformułowanie "zdjęcia profesjonalne", po czym takie poznajesz? :) Mi tak jakoś się skojarzyło, że chodziło Ci może bardziej o zdjęcia studyjne/niestudyjne, to by mi bardziej pasowało do podziału sztuczne/naturalne :)
Tak sobie myślę swoją drogą, że to czy zdjęcie jest sztuczne czy naturalne nie zależy za bardzo od profesjonalizmu fotografa :)

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Dodano: 2008-11-05 23:03

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Którąkolwiek galerię by się nie przeglądało trend jest jeden : photoshop i odpowiednio powiększający/ pomniejszający kąt robienia zdjęcia i światełko kryjące mankamenty. Śmieszą mnie takie galeryjki. Albo pokazuję siebie, bo nie mam nic do ukrycia, albo robię sztuczną lalę i podpisuję ją swoim nickiem. Tylko po co? W realu takie rzeczy i tak wyjdą. Po co kogoś rozczarowywać?

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-11-05 23:10

Wampgirl napisał(a):
Tylko po co? W realu takie rzeczy i tak wyjdą. Po co kogoś rozczarowywać?

w realu takie rzeczy zamiast photoshopem zamazuje się tapetą i alkoholem 8)

Dodano: 2008-11-06 00:14

Stary_Zgred napisał(a):
[quote:2d5c1f4b44="mefir"]oceniam zdjęcia wg. swoich standardów estetycznych, to chyba niezbyt trudne.

I o to się wszelkie kłótnie rozbiją - bo jeden może stawiać piąteczki za artystyczne ujęcia, technikę wykonawcza i estetykę zdjęcia a drugi ma to wszystko w nosie, bo na fotkach jego uwagę najbardziej przyciąga nagi biust czy zad niewieści (bądź męski), a już zdjęcia przyrodniczo-urbanistyczne to ma zupełnie z tyłu. [/quote:2d5c1f4b44]

a ja właśnie najwięcej łażę po Cmentarzach i Widoczkach. :)

Ładnie podrasowane traktuję bardziej jak sztukę, a te "prawdziwe" - cieplejsze jakieś :)

"wybrednie w różach wymarzając kolor czarny"

Dodano: 2008-11-06 06:39

Wiadomo, że chamstwo w komentarzach to... chamstwo i tego nie zniese. Ale opinia to już coś innego i każdy może ją wyrazić (w granicach oczywiście dobrego wychowania). Jeśli chodzi o oceny zdjęć, ja punktuję tylko te, które bardzo mi się podobają, co nie znaczy, że nie można robić tego samego z gorszymi. O to chyba chodzi - by oceniać, a nie tylko chwalić. Wiadomo, że jest mi troszku przykro, kiedy ktoś da mi np. 1 i nie będę udawać, że tak nie jest. Każdy chciałby być postrzegany przez innych jako atrakcyjny. Jako osoba, która ma miliony kompleksów i uważa, że nie jest ładna (to nie kokieteria w stylu: powiedz mi, że tak nie jest)musiałam się sporo natrudzić psychicznie, by umieścić tu swoje zdjęcia. Dziewczyny, i tak wszystkie jesteście piękne, więc nie ma co tak mocno się przejmować krytyką. Na żywo na pewno macie jeszcze więcej czaru :)A ci faceci co tak patrzą na różne walory... hmm... niech patrzą - tylko tyle mogą :)

If you don't live for something, You'll die for nothing.

Dodano: 2008-11-06 09:03

Stary_Zgred napisał(a):
[quote:543a4e64ea="mefir"]oceniam zdjęcia wg. swoich standardów estetycznych, to chyba niezbyt trudne.

I o to się wszelkie kłótnie rozbiją - bo jeden może stawiać piąteczki za artystyczne ujęcia, technikę wykonawcza i estetykę zdjęcia a drugi ma to wszystko w nosie, bo na fotkach jego uwagę najbardziej przyciąga nagi biust czy zad niewieści (bądź męski), a już zdjęcia przyrodniczo-urbanistyczne to ma zupełnie z tyłu.

A problem nadwrażliwości na oceny jest sprawa zabawną - autorzy zdjęć oburzają się, że dostają kiepskie oceny od osób, które ich nie lubią i które w większości ich nie znają. Popstrykali się kiedyś na forum i wyszła z tego "obraza na całe życie", punktowana jedynkami w galeriach. Zresztą, co z tego że ktoś niska ocenę wystawi? - zawsze można przecież spytać osobę wystawiająca ocenę - co się tak naprawdę nie podobało. Odpowiedź może okazać się stymulująca do robienia lepszych zdjeć.[/quote:543a4e64ea]

Dokładnie Zgredziu, o to sie rozchodzi, CYCKI, CYCKI I JESZCZE WIĘCEJ CYCKÓW !! :twisted:

a co do fotek, to 2 ulubione na DP juz mam :D

.

Dodano: 2008-11-06 09:50

Estel napisał(a):
Dziewczyny, i tak wszystkie jesteście piękne, więc nie ma co tak mocno się przejmować krytyką. Na żywo na pewno macie jeszcze więcej czaru :)A ci faceci co tak patrzą na różne walory... hmm... niech patrzą - tylko tyle mogą :)

zostaje najwyżej przytulić się do ekranu

Dodano: 2008-11-06 10:07

Erzsebeth napisał(a):
[quote:41c97e0836="Estel"] Dziewczyny, i tak wszystkie jesteście piękne, więc nie ma co tak mocno się przejmować krytyką. Na żywo na pewno macie jeszcze więcej czaru :)A ci faceci co tak patrzą na różne walory... hmm... niech patrzą - tylko tyle mogą :)

zostaje najwyżej przytulić się do ekranu [/quote:41c97e0836]

I liznąć monitor i złapać się jednocześnie za metalową klamkę

Dodano: 2008-11-06 10:11

Allanon23 napisał(a):
[quote:5f565db485="Erzsebeth"][quote:5f565db485="Estel"] Dziewczyny, i tak wszystkie jesteście piękne, więc nie ma co tak mocno się przejmować krytyką. Na żywo na pewno macie jeszcze więcej czaru :)A ci faceci co tak patrzą na różne walory... hmm... niech patrzą - tylko tyle mogą :)

zostaje najwyżej przytulić się do ekranu [/quote:5f565db485]

I liznąć monitor i złapać się jednocześnie za metalową klamkę [/quote:5f565db485]

smak pocałunku:smakiem Pronto przeciw kurzowi

Dodano: 2008-11-06 11:34

Nie jestem pewna czy wszyscy panowie stosują Pronto... Możliwe, że ich monitory są szare od kurzu (twierdzenie poparte obserwacją

... Dodano: 2008-11-14 20:38

Dasstin napisał(a):
Lizanie dupy... czemu nie? Stawiam oceny tylko tam gdzie rece nie opadaja, a reszte pomijam brakiem komentarza. Stawiam tylko 5.

Co do opcji kasowania komentarzy (ocen) to oczywiscie taka funkcja dla szaraczkow istniec nie powinna

Nie nazwałabym tego lizaniem dupy... To taka wyrozumiałość w stosunku do osób, być może nadwrażliwych. 8) A sam sposób bardzo pozytywny! :D

Dodano: 2008-11-14 20:39

Estel napisał(a):
Nie jestem pewna czy wszyscy panowie stosują Pronto... Możliwe, że ich monitory są szare od kurzu (twierdzenie poparte obserwacją

Hehe! Dobre! :wink:

Dodano: 2008-11-14 20:49

a ja zapomniałam napisać, że używania Pronto do laptopa nauczyłam się od Faceta :lol:

Dodano: 2008-11-14 22:53

Estel napisał(a):

*** Nie jestem pewna czy wszyscy panowie stosują Pronto... Możliwe, że ich monitory są szare od kurzu (twierdzenie poparte obserwacją :)***

Nonono :wink: mój monitor i komp lśni jak lustereczko :D a do czyszczenia obudowy monitora i obudowy kompa używam roztworu mydlanego, ten patent sprzedał mi kiedyś zajefajny elektronik :wink: a do czxyszczenia matrycy monitora używam odpowiednich do tego celu płynów więc Nononono :D :D :D :D ^_^ hehehe...^^ z tym *** Możliwe, że ich monitory są szare od kurzu (twierdzenie poparte obserwacją *** Nononono^^ ostrożnie ^^ z takimi stwierdzeniami ^_^ hehehe...pozdrowionka ^^

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2008-11-15 00:04

a ja nie myje monitora i już są brudne efekty ;/

Dodano: 2008-11-15 10:25

HardKill napisał(a):
Estel napisał(a):

*** Nie jestem pewna czy wszyscy panowie stosują Pronto... Możliwe, że ich monitory są szare od kurzu (twierdzenie poparte obserwacją :)***

Nonono :wink: mój monitor i komp lśni jak lustereczko :D a do czyszczenia obudowy monitora i obudowy kompa używam roztworu mydlanego, ten patent sprzedał mi kiedyś zajefajny elektronik :wink: a do czxyszczenia matrycy monitora używam odpowiednich do tego celu płynów więc Nononono :D :D :D :D ^_^ hehehe...^^ z tym *** Możliwe, że ich monitory są szare od kurzu (twierdzenie poparte obserwacją *** Nononono^^ ostrożnie ^^ z takimi stwierdzeniami ^_^ hehehe...pozdrowionka ^^

Pokornie proszę i wybaczenie

Dodano: 2008-11-16 22:00

Erzsebeth napisał(a):
a ja zapomniałam napisać, że używania Pronto do laptopa nauczyłam się od Faceta :lol:

Gratuluje moja droga!!! :D

Dodano: 2008-11-16 22:04

HardKill napisał(a):
Estel napisał(a):

Ale w każdym razie tacy złoci mężczyźni jak Pan ( Czy jak kto woli Ty ) są dosyć żadko spotykani. :wink: Miło widzieć kogoś innego od stereotypowego faceta... :D 8) :D

Dodano: 2008-11-16 22:10 Zmieniono: 2008-11-17 17:14

eeej... :wink: no myślę że nie jest aż tak żle z tymi stereotypowymi facetami 8) :wink:

:D 8) :D

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2008-11-17 07:36

patrząc na ten obrazek przypomina mi się klip do Word Up Korna:D

Dodano: 2008-11-17 10:25

Temat troszkę zjechał z drogi i wypieprzył się dziadek na rowerze gdzieś w rowie

Czy nie uważa ktoś, że klamka na drzwiach tegoż tematu jest po to aby go zamknąć?

Dodano: 2008-11-17 14:53

...No dobra HardKill... :) Niech Ci będzie. :wink:

Koniec tematu Dodano: 2008-11-17 15:05

Allanon23 napisał(a):
Temat troszkę zjechał z drogi i wypieprzył się dziadek na rowerze gdzieś w rowie

Czy nie uważa ktoś, że klamka na drzwiach tegoż tematu jest po to aby go zamknąć?

Masz rację. Amen...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło