Dodano: 2008-08-07 16:30
A ja specjalnie poszłam do kiosku. Powiem krótko: dobry artykuł. I dobrze, że "Polityka" zainteresowała się tematem. Sprawa nabrała ogólnopolskiego rozgłosu. 8)
Jeżeli AT odbędzie się w przyszłym roku, na pewno się pojawię - chociażby po to, by zrobić na złość moherowemu komandu. A poza tym, w odróżnieniu od wielu osób, z pewnych względów wspominam Kłodzko bardzo dobrze. 8) 8) 8)
I prefer to remain silent
Dodano: 2008-08-07 17:13
| kontragekon napisał(a): |
|
Mnie rozśmieszyła raczej "reprezentacyjna" para, która bardziej pasowałaby na Hunter Fest niż do Bolkowa. |
O ci Ci chodzi? Każdy ubiera się (czy maluje) jak chce. Zwłaszcza na Bolkowie
A swoją drogą to szkoda, że pentagram kojarzy się większości z satanizmem, bo tak naprawdę to nie wiele ma wspólnego...
Dodano: 2008-08-07 18:51
| sphinxia napisał(a): |
| [quote:7b03af1745="kontragekon"]
A swoją drogą to szkoda, że pentagram kojarzy się większości z satanizmem, bo tak naprawdę to nie wiele ma wspólnego... ![]() |
I z tego powodu są bezsensowne konflikty
W szkołach powinien być przedmiot na temat symbolizmu... Takich konfliktów było by mniej.
Dodano: 2008-08-07 20:35
| [quote:aa7b9bf38c="kontragekon"]
Mnie rozśmieszyła raczej "reprezentacyjna" para, która bardziej pasowałaby na Hunter Fest niż do Bolkowa. |
O ci Ci chodzi? Każdy ubiera się (czy maluje) jak chce. Zwłaszcza na Bolkowie
A swoją drogą to szkoda, że pentagram kojarzy się większości z satanizmem, bo tak naprawdę to nie wiele ma wspólnego...
[/quote:aa7b9bf38c]
Właśnie chodzi mi o to, jak się pentagram kojarzy tzw. większości. Również swastyka i tego rodzaju symbole, które pierwotnie miały zupełnie inny wydźwięk. Dziennikarska przewrotność, że fotoreporter zaczepił parę z akurat TAKIM symbolem - zwłaszcza, że zdjęcie było robione już po Kłodzku - zatem wiadomo, do jakiego artykułu
Ale oczywiście dziękuję za uświadomienie odnośnie symboliki :twisted: :twisted: :twisted:
Co do tego, czy mam coś do pary, sugeruję jeszcze raz przeczytać całą moją wypowiedź, zamiast cytować część i zadawać dziwne pytania :-) Raz jeszcze dziękuję.
Dodano: 2008-08-07 22:34
jeny, ludzie jak ludzie, ci są w miarę "normalni"
a co mieli zaczepić różową pannę z rurkami na głowie :lol:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2008-08-07 22:54
| minawi napisał(a): |
jeny, ludzie jak ludzie, ci są w miarę "normalni" a co mieli zaczepić różową pannę z rurkami na głowie :lol: |
Sprawa jest prosta - wzięli tych, którzy zgodzili się być ilustracją do artykułu (którego zapewne wcześniej nie czytali) w gazecie. Gdyby na zdjęciu mieli 10 osób, nie dwie, to każda z dziesięciu musiałaby na to wcześniej wyrazić zgodę. Zatem postawili na minimalizm :)
Dla mnie zabawny jest po prostu zbieg okoliczności (nie sama para!) - to 666 w numerze i pentagram na szyi dziewczyny - w zestawieniu z treścią artykułu daje to niezły efekt. Taka komedia obrazkowo-sytuacyjna. A że i sam tekst na lekko ironiczny wydźwięk (przy całym swym obiektywizmie) to wszystko razem fajnie się komponuje :)
Dodano: 2008-08-07 23:28
heh ja w sumie to bardziej zwórciłam uwagę na ich fantazyjne makijaże niż na to co maja na szyjach:) Każdy mierzy swoja miarka... Parka fajna
Bad Girls Have More Fun ]:->
Dodano: 2008-08-07 23:34
|
A swoją drogą to szkoda, że pentagram kojarzy się większości z satanizmem, bo tak naprawdę to nie wiele ma wspólnego... ![]() |
Pentagram, jako symbol pięciu ran Chrystusa, był samego od początku, tj. dużo wcześniej niż krzyż używany przez pierwszych chrześcijan.
Oczywiście mowa o wersji z jednym rogiem do góry.
Do not quote - think for yourself
Dodano: 2008-08-08 10:06
Jak już tam mamy się mądrzyć, jest to pogański symbol Matki Ziemi. A potem miał "sto pięćdziesiąt" kolejnych znaczeń. Ale jakie ma to dla tego, co wyżej napisałam? Chyba żadne
Przedstawiłam pewien humor sytuacyjny, trzy razy wyjaśniłam, o co mi chodzi, a i tak komentujecie to, jakbym miała coś do tych biednych ludzi lub snuła filozoficzne rozważania o pentagramie :)
Dodano: 2008-08-08 10:23
Najważniejsze jest chyba by wesprzeć organizatorów Twierdzy i zapobiegać podobnym incydentoma w przyszłośći.
Wesprzeć czyli zapomniec o niesmaku i zjawic sie na Alternatywnej Twierdzy w przyszłym roku, podpisać się pod petycjami i schować babci sekator 
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2008-08-08 10:49
no przecie napisałam, że wolałabym coś obrazoburczego :twisted: a czy to dziennikarsko fair to nie wnikam, jakby ktoś zauważył to "Polityka" jest jednak trochę lewostronna, całe szczęście
i to jedyne czasopismo, które czytam tak na dobrą sprawę (oczywiście jedyne na papierze) - cieszę się więc, że to akurat ten tygodnik zainteresował się Alternatywną Twierdzą :)
Dodano: 2008-08-08 11:24
Ale przecież nikt nie broni Ci spłodzić czegoś obrazoburczego i próbować opublikować. A łamy DarkPlanet zawsze są otwarte - zwłaszcza dla Pani Admin :-)
Ja żałuję, że w "Polityce" nie było zdjęcia chłopaków z Kłodzka z jakims logo Alternatywnej Twierdzy. Po całym tym zamieszaniu i ich charytatywnym zaangażowaniu naprawdę na taką pozytywną "reklamę" zasłużyli. Ale mam nadzieję, że po artykule będzie coraz więcej ludzi, którzy zechcą wesprzeć ich inicjatywę i działania. W taki czy inny sposób.
Dodano: 2008-08-08 14:14
| Jak już tam mamy się mądrzyć...
Przedstawiłam pewien humor sytuacyjny |
Nie o wymądrzanie chodziło.Jakbyś się przyjrzała dobrze temu co napisałem, to łatwo znalazłabyś w tym właśnie ...ten rodzaj humoru
Do not quote - think for yourself
Dodano: 2008-08-08 14:57
Na CP na polu namiotowym miałam sąsiadów właśnie z Kłodzka. Powiedzieli, że staną na głowie żeby zorganizować raz jeszcze AT, nawet w tym roku... :)
...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...
Dodano: 2008-08-08 15:10
| gothic_girl napisał(a): |
| Na CP na polu namiotowym miałam sąsiadów właśnie z Kłodzka. Powiedzieli, że staną na głowie żeby zorganizować raz jeszcze AT, nawet w tym roku... :) |
hehe i znowu taki kawał po*********
ale co tam, jak się bawić to na całego :D
Niktorzy sie chyba nigy nie naucza. Regulamin forum zabrania uzywania wulgaryzmow.
Phantom
Dodano: 2008-08-08 15:32
| Phantom napisał(a): |
|
Niktorzy sie chyba nigy nie naucza. Regulamin forum zabrania uzywania wulgaryzmow. Phantom |
szkoda że regulamin nie zabrania nadgorliwości, trzeba wprowadzić stosowne zmiany 8)
Dodano: 2008-08-08 21:03
Plus dla Polityki za ten artykuł
Jak bedzie podany termin kolejnego AT to pojade , jak nie na koncert to chyba po to aby zakleic Czuwaj z Jezusem fotkami zespolow 8) :wink:
Schuld und Sühne
Dodano: 2008-08-09 14:05
| Ale przecież nikt nie broni Ci spłodzić czegoś obrazoburczego i próbować opublikować. |
Otóż, Olu, nie było mnie na AT, więc nie byłabym wiarygodna, poza tym relacja z CP jak na razie pożarła całą moją twórczą wenę
Dodano: 2008-08-09 14:16
| minawi napisał(a): |
jeny, ludzie jak ludzie, ci są w miarę "normalni" |
No nie wiem, ale niech będzie, dzięki
Po głębokim namyśle jednak muszę się przyznać, że to ja z mężem jesteśmy na tym zdjęciu.
Co prawda w Kłodzku nie byliśmy, ale jesteśmy zbulwersowani tym co się tam stało. Mamy nadzieję, że już więcej żadna impreza czy koncert nie zostanie odwołana przez jakiś fanatyków religijnych, czy ludzi niewiedzących, że wojna się skończyła ( cytat - " Niemcy przyjadą odebrać nam ziemie")
Dodano: 2008-08-09 14:31
No i brawa dla Was, że się zgodziliście :) Dla zainteresowanych - w internecie wrzucają nasze zdjęcia na prawo i lewo, w gazecie z prawami do wizerunku jest trochę inaczej :) I wcale nie jest łatwo zdobyć ludzi do zdjęcia. Zrobiliście nam wszystkim ("walczącym dla sprawy", hehe) przysługę. Zdjęcie duże, to i artykuł dobrze widoczny :twisted:
* brawa *
Minawi, felietoniści piszą nie tylko o tym, co sami przeżyli. W ogóle dziennikarze. Gdyby tak było, to gazeta miałaby maksymalnie 2 kolumny. Możesz napisać o swoim stosunku do sprawy na podstawie zgromadzonych informacji i też będzie dobrze
Ale rozumiem, że się trochę wypaliłaś przy swoim superlongu :)
Dodano: 2008-08-12 08:54
Kolejne foto z Kłodzka

Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2008-08-12 09:37
Dosyc już tej antyreklamy :evil: Wystarczy :evil: Ale swoją drogą... ta prawdziwa polska patriotyczna telewizja kusi... :wink:
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Dodano: 2008-08-12 21:52
| gothic_girl napisał(a): |
| Na CP na polu namiotowym miałam sąsiadów właśnie z Kłodzka. Powiedzieli, że staną na głowie żeby zorganizować raz jeszcze AT, nawet w tym roku... :) |
I pewnie sporo ludzi by pojechało, nawet więcej niż było teraz. Tylko niech się zaopatrzą na przyszłość w przenośny generator chociażby taki jak mieli organizatorzy CP, wtedy nikt prądu nie odetnie, a gadaniem ludzi nie ma się co przejmować.
Dodano: 2008-08-13 12:20
| Zibi napisał(a): |
|
I pewnie sporo ludzi by pojechało, nawet więcej niż było teraz. Tylko niech się zaopatrzą na przyszłość w przenośny generator chociażby taki jak mieli organizatorzy CP, wtedy nikt prądu nie odetnie, a gadaniem ludzi nie ma się co przejmować. |
Łatwo gadać, trudniej znaleźć sponsora lub kogoś, kto taki generator wypożyczy. Zważywszy na dość charytatywne działania chłopaków na pewne braki tegorocznego festiwalu wypada po prostu przymknąć oko. I zrobić wszystko, co w naszej mocy, żeby za rok było lepiej. Najprościej zawsze marudzić, prawda? :roll: :wink: