Dodano: 2007-01-24 21:29
Probuje sobie przypomniec jeszcze jeden film made in ZSRR ale za cholere nie pomne tytulu. Rzecz dziala sie w czasie wojny domowej w Rosji, a film opowiadal historie dzielnej czerwonoarmistki, ktora eskortowala wzietego do niewoli bialego oficera. Oczywiscie zakochala sie w nim ale kiedy probowal uciec spelnila swoj rewolucyjny obowiazek i zastrzelila go. Film dosc czesto puszczany w telewizji w latach 80tych. Jakby ktos znal tytul to bylbym wdzieczny za podpowiedz. A jeszcze jeden tytul z polskiej klasyki wojennej: "Jarzebina czerwona".
Wredne, złośliwe i uparte bydlę. ;-)
Dodano: 2007-04-11 10:43
Nie wiem czy już ktoś wspominał<
rzepraszam jakby cio:)>
"Nieustraszeni Pogromcy Wampirów" Romana Polańskiego:) Po prostu piękne:):):) Można nazwać klasykiem.
Dodano: 2007-06-28 12:27
| Allanon23 napisał(a): |
Nie wiem czy już ktoś wspominał< rzepraszam jakby cio:)>
"Nieustraszeni Pogromcy Wampirów" Romana Polańskiego:) Po prostu piękne:):):) Można nazwać klasykiem. |
Piękny film XD
Ostatnio noc zarwałam oglądając... klasyk :D Genialny! :twisted:
Dodano: 2007-07-08 19:24
Jak klasyka, to dla mnie na pewno David Lynch z Dzikością serca na niekwestionowanym pierwszym miejscu. Blue Velvet... tak, to też jest Coś :lol: Zagubiona autostrada podoba mi się już mniej, pewnie dlatego, że nie mogę dojść z tym filmem do ładu :wink: Lyncha można lubić, można go też nie lubić, tak, czy siak czegoś takiego przed nim jeszcze nie było.
Dodano: 2007-07-08 23:36
Jak dla mnie to: Brave Heart, Król Artur, Dracula, Wywiad z wampirem, Śniadanie u Tiffany'ego, Sami swoi, Nie ma mocnych, Czterej pancerni, Pies Cywil, Mężczyźni wolą blondynki, Pół żartem, pół serio, Gilda, Przygody Robin Hooda, Siedmiu Wspaniałych, W 80 dni dookoła świata, wszystkie części żandarmów, Ojciec Chrzestny, trzej i czterej muszkieterowie, Nieśmiertelny, Przeminęło z wiatrem, Star Wars, Niebezpieczne związki. Tylko tyle na razie pamiętam