Klasyka. Strona: 4

Dodano: 2006-11-13 21:42

O, chyba czegoś takiego mi właśnie trzeba, poszukam w necie... Dzieki!

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Dodano: 2006-11-14 11:04

Ależ nie ma za co. Szkoda żepolacy nawet za 50 lat nie będą robili takich filmów jak niemcy 82 lata temu...

Dodano: 2006-11-14 11:18

lili napisał(a):
a "Dzień tryfidów"? Film lubię podobnie jak ksiażkę. Może nie o wampirach ale jest niezłe; tak myślę. Krwiożercze roślinki. Na klasyka się nadaje.

Oj, muszę przeszukać net, bo nie wiedzialam, że jest ekranizacja (książka trochę "inna niż wszystkie" ) :lol:
thnx

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Dodano: 2006-11-19 14:55

Wczoraj leciał Pulp Fiction.

Jak dla mnie pozycja obowiązkowa wśród klasyki.... :)

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Dodano: 2006-11-19 21:15

Zgadzam się w 666%, to jest prawdziwe dzieło sztuki, jedyne w swoim rodzaju i na swój sposób niesamowicie oryginalne; genialny to film nie da się ukryć, tak samo jak i jego twórca.

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Dodano: 2006-11-20 12:51

th napisał(a):
Wczoraj leciał Pulp Fiction.

Jak dla mnie pozycja obowiązkowa wśród klasyki.... :)

Świetne w swojej prostocie i genialne w wyświechtaniu!!!!! :wink:

Dodano: 2007-01-03 16:08

Z Klasyki podobał się Ojciec Chrzestny jaki ten film ma klimat.
Bardzo fajny stary film podobny do Ojca Chrzestnego jest Chłopcy z Ferajny( Goodfeelas) jedzie od niego taką typową włoską gangstą. :)

Dodano: 2007-01-04 20:42

Mnie ostatnio bardzo ucieszyła wiadomość że mają &#8222ulp Fiction” jeszcze raz w kinach puszczać. O tym powiedział mi znajomy; no i mam nadzieje że to prawda :D

Dodano: 2007-01-05 14:10

W ramach szeroko pojętej klasyki moje typy to:
E.T.
no i "Przyjaciel wesołego diabła"
"Ja kudłaty durnowaty nie wiedziałem co to taty" :lol:

P.S. Moja koleżanka stwierdziła ostatnio, że prezydentowa jest podobna do Piszczałki :twisted:

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Dodano: 2007-01-05 22:33

Draven napisał(a):
Mnie ostatnio bardzo ucieszyła wiadomość że mają &#8222ulp Fiction” jeszcze raz w kinach puszczać. O tym powiedział mi znajomy; no i mam nadzieje że to prawda :D

Najprawdziwsza prawdą Dravenie, tylko wiesz co...
Premiera była w grudniu zaszłego roku i wiesz co...
Grali to chyba nie całe dwa tygodnie i wiesz co...
Potwornie mnie to wkurwiło, bo kiedy chciałem się przejść do kina, to zobaczyłem że już zeszło z afisza, no kurwa, fatalnie. Szkoda, że nie było na to popytu (bo chyba dlatego tak szybko zniknęło z ekranów), bo film godny obejrzenia w kinie. Ale co poradzić, że ludzie są jacy są i filmy już wielokrotnie puszczane w TV olewają. Dupy są i tyle, nie czują klimatu.

Dodano: 2007-01-05 22:38

Oj tak, Pulp Fiction to na pewno klasyka! Film świetny w swojej prostocie i wytarciu! Świetna ścieżka dźwiękowa!

Dodano: 2007-01-06 20:36

Z klasyki filmów polskich uwielbiam " Seks Misję"
:) Świetna komedia.

Dodano: 2007-01-06 20:47

Ano zgodzę się, Seksmija należy niewątpliwie do klasyki polskiego filmu jednak prawdę mówiąc przejadła mi się już przeokrutnie. Ciągle wałkowana do znudzenia w telewizji, bez przerwy powtarzane z niej dialogi, no ludzie, ja rozumiem, że to jest świetne, ale do kury nędzy, ile można.
Jeśli chodzi o polskie wspaniałe kino klasyczne, to proponuję obejrzeć Hydrozagadkę z lat bodajrze '60, jeśli dobrze pamiętam. Widział to ktoś? naprawdę świetne, gorąco polecam.

Dodano: 2007-01-07 22:08

Cholera….a namierzałem się na &#8222ulp Fiction” aby na to pójść do kina. Ale cóż, to będzie moim celem przed śmiercią – Zobaczyć ten film w kinie =)

Dodano: 2007-01-07 22:50

Dla mnie klasyka to napewno "Lot nad kukułczym gniazdem" Formana z 75 roku ,wspaniała kreacja Nicholsona...
Zresztą po obejrzeniu tego filmu , przestałam być fanką "Z archiwum X" I cieszę się, że dane mi go było obejrzeć we wczesnym stadium podstawówki gdyż bardzo wpłynął na moje ówczesne spojrzenie na świat.

Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D

Dodano: 2007-01-08 01:09

ja widziałem "hydrozagadkę", naprawdę przedni film, "alkohol zabija prawdziwych mężczyzn".
też mam taki cel, zobaczyć "pulp fiction " w kinie.
dodał bym "hair" formana, może jeszcze "heat" michaela manna.

Dodano: 2007-01-08 15:02

1973 Gorączka Sobotniej Nocy z Johnem Travoltą w roli głównej.
Ten film jest świetny , ten klimat lat 70. 8)
Chciał bym mieć takie zycie.

Dodano: 2007-01-08 22:32

o tak! "saturday night fever ", to klasyka.

Dodano: 2007-01-20 16:23

Polecam polski film " MIŚ "

Dodano: 2007-01-21 02:31

"Misia" nie trzeba polecać, każdy wie, że to jest dobre i nie tylko dlatego że tam niezłymi tekstami rzucają.
Poleciłbyś "Pancernik Patiomkin" lepiej.

Dodano: 2007-01-21 19:08

Nosferatu - symfonia grozy, Nosferatu wampir, komentarza nie wymagaja.. A tak z innej beczułki to co mi akurat przychodzi do glowy, to np. rewelacyjny Taksowkarz, tragikomiczny Dzien swira, czy poruszający My, dzieci z dworca Zoo.. Ach, no i oczywiscie niezapomniany Titanic, o ktorym bym zapomniał;]

Co nas nie zabije, to nas wzmocni;]

Dodano: 2007-01-21 22:42

zet napisał(a):
"Misia" nie trzeba polecać, każdy wie, że to jest dobre i nie tylko dlatego że tam niezłymi tekstami rzucają.
Poleciłbyś "Pancernik Patiomkin" lepiej.

Rzucę jednym tekstem np:
- Wiesz jak byłem młodszy to byłem murzynem.

Dodano: 2007-01-21 22:53

GAD napisał(a):
Rzucę jednym tekstem np:
- Wiesz jak byłem młodszy to byłem murzynem.

Mi bardziej podoba się ten:
-Przepraszam, o której odlatuje ten do Londynu, o 11.40?
-A skąd ja mam wiedzieć, No nie wiem, chyba o pierwszej.

No właśnie Symfonia Grozy, to jest prawdziwy klasyk, od którego nota bene chyba zaczęła się ta dyskusja. A najbardziej wkurza mnie to, że go jeszcze kurna nie widziałem. Muszę to czym prędzej nadrobić.

Dodano: 2007-01-21 23:39

No to ja polece Pancernik Potiomkin i jeszcze jednego klasyka rodem z ZSRR: Aleksander Newski. :)

Wredne, złośliwe i uparte bydlę. ;-)

Dodano: 2007-01-24 20:42

O, widzę że nie tylko ja doceniam "Pancernik Patiomkin", to miło.
A co sądzicie o "Obywatelu Kane" Orsona Wellsa, jak dla mnie to fantastyczny film, który do klasyki chyba raczej należy, ale nie wiem czy ktoś pamięta o takich genialnych dziełach.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło