Lordi. Strona: 1

LORDI Dodano: 2006-06-15 11:59

Świetna kapel przyznam szczeże ze kiedy pierwszy raz uslayszałem ich piosenki to byłem nastawiony do ich twurczosci z dystansem ale potym co pokazali na Eurowizji jaetem całkiem innego zdania.

.. Dodano: 2006-06-18 00:27

Coz..mimo wszystko wydaja sie byc dosyc interesujaca kapela,no iklipy maja calkiem niezle 8)

Dodano: 2006-07-01 02:07

Kapela istnieje od 10 lat a ja poznalem ja jakos 6 lat temu wtedy jeszcze patrzyli na mnie jak na kosmite gdy mowilem: znacie Lordi? no ale fajnie ze wygrali bo wyslalem na nich esa

"Tonight's the night..."

Dodano: 2007-01-02 17:45

Przyznam się, że pierwszy raz usłyszałam ich na Eurowizji. Na początku byłam zafascynowana, często ich słuchałam, teraz już wcale
Widział ich kto bez masek ?

"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno gdu umrzesz"

Dodano: 2007-01-02 18:01

Teledyski to mają komiczne :] Grają w sumie nieźle.... też miałem na nich faze przez jakis miesiac a teraz właściwie nie zaglądam do folderu z napisem LORDI... co nie znaczy że graja słabo. Ich muzyka jest nawet przyjemna ale niestety strasznie jednolita i po jakimś czasie ma się wrażenie jakby sie w kółko tego samego słuchało.

Dodano: 2007-01-02 18:05

To yak jak ja, tez sluchałam ich przez jakis miesiąc.. A bez masek to podobno jeszce nigdy nikt ich nie widział 8O Ale dobrzy są, i kostumy mają swietne :)

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Dodano: 2007-01-02 18:06

Podobno tylko jednemu fanowi pozwolili sie zobaczyc bez charakteryzacji. A tak to nikt nie poznał ich ludzkiego oblicza :lol:

Dodano: 2007-01-02 18:21

http://teledyski.onet.pl/10175,1274314,teledyski.html <-- Znalazłam przed chwilą. Można zobaczyć tu ich ludzkie oblicze :twisted:

Dodano: 2007-01-02 19:02

Jak to ich ludzkie oblicze ?... nie chce mi się włączyć ... :?

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Dodano: 2007-01-02 19:53

SoulHunter napisał(a):
Teledyski to mają komiczne :] Grają w sumie nieźle.... Ich muzyka jest nawet przyjemna ale niestety strasznie jednolita i po jakimś czasie ma się wrażenie jakby sie w kółko tego samego słuchało.

Zgadzam się w 100% prawie jak IRON MAIDEN Muzyka jednostajna i nudna wystarczy posłuchac jednego wałka i zna sie wszystkie płyty

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Dodano: 2007-01-02 20:00

Nie no od Maidenów są bardziej zróżnicowani
A co do tego linka to mi on też nie działa :?

Dodano: 2007-01-02 20:21

a mi się włącza i jest wszystko ok...

Dodano: 2007-01-02 20:26

jak dla mnie badziew 8) szkoda czasu i sluchu :wink:

---------------
Sunny Day Real Estate-Grendel

united we stand divided we fall

Dodano: 2007-01-02 21:04

od Ironow wara, graja bardzo dobrze jesli nie slyszeliscie ich wszytskich kawalkow to sie nie wypowiadajcie ze graja jednolicie

Dodano: 2007-01-02 21:07

Jak dla mnie Lordi gra jednolicie.. Iron zdecydowanie nie tak bardzo, ale wydaje mi sie bynajmniej troszke tez...

Dodano: 2007-01-02 21:53

NorwegianWinter napisał(a):
od Ironow wara, graja bardzo dobrze jesli nie slyszeliscie ich wszytskich kawalkow to sie nie wypowiadajcie ze graja jednolicie

No ja przecież tylko żartowałem :) Ale schemacik mają tak czy siak.

Dodano: 2007-01-03 05:52

NorwegianWinter napisał(a):

taaa napewnosłyszałem chyba wszystko i jak pacze w moja płytoteke to tak dziwnie widze wszystkie płyty ich. Puszczam przykładowo hmm "No Prayer for the Dying" i dla porównania np, jedną z ostatnich "Dance of Death" i co słysze te same patataj patataj patataj i gdzie ta różnica ?? I dlaczego Dickinson gdy nagrywa Solo umie zrobic lepszy album i bardziej urozmaicony niż Ironi ? Dlatego chyba że Haris za dużo na koniu jeździ i słychac te zasrane patatatje na ich płytach.
Sory za to że tak pisze ale taka prawda bo nieznam takiej drugiej kapeli która by w swej prostocie była do granic wytrzymałości nudna.[/i]

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Dodano: 2007-01-03 10:49

Patatataj patataj... hahahaha Lepiej sie tego nie dało ująć :D Ja też tego sporo słuchałem i nie powiem podobało mi się... ale to "patataj" ( :lol: ) w pewnym momencie zaczyna nudzić.

Dodano: 2008-11-25 15:57

Lordi hmmm moj ulubipny zespol Hard Rockowy, zaraz po System of a Down.

Czasami warto uciec od zycia...

Dodano: 2008-11-25 18:05

Ani Lordi anie Ironi mi sie nie podobaja. Tylko ze ci pierwsi chodza w obciachowych maskach

... Dodano: 2008-11-25 18:36

Lordi to żenada...:/

Szkoda uszu :D

Dodano: 2008-11-26 08:44

Lordi są zajebiści, i są narodowymi bohaterami Finlandii. Po swojej wygranej w Eurowizji każdy Fin mały czy duży miał Hardrock Hallehujah w swojej komórce i koszulkę na karku.
Trzeba jednak mieć do nich i do muzyki która tworzą trochę dystansu, jak oni sami. Sami siebie a i wielu finów nazywa ich styl muzyki Monster metalem - i się wszyscy dobrze bawią.
Nie można jednak zapominać, że pod własnoręcznie zaprojektowanymi i wykonanymi przez wokalistę Tomi Putaansuu kryją się naprawdę świetni muzycy grający kawał dobrego, klasycznego... hard rocka :)

Bad Girls Have More Fun ]:->

Dodano: 2009-05-26 11:02

Angelwing napisał(a):
Lordi są zajebiści, i są narodowymi bohaterami Finlandii. Po swojej wygranej w Eurowizji każdy Fin mały czy duży miał Hardrock Hallehujah w swojej komórce i koszulkę na karku.
Trzeba jednak mieć do nich i do muzyki która tworzą trochę dystansu, jak oni sami. Sami siebie a i wielu finów nazywa ich styl muzyki Monster metalem - i się wszyscy dobrze bawią.
Nie można jednak zapominać, że pod własnoręcznie zaprojektowanymi i wykonanymi przez wokalistę Tomi Putaansuu kryją się naprawdę świetni muzycy grający kawał dobrego, klasycznego... hard rocka :)

popieram

Czasami warto uciec od zycia...

Dodano: 2009-05-26 13:31

Vammp napisał(a):
[quote:411cd610f5="Angelwing"]Lordi są zajebiści, i są narodowymi bohaterami Finlandii. Po swojej wygranej w Eurowizji każdy Fin mały czy duży miał Hardrock Hallehujah w swojej komórce i koszulkę na karku.

popieram[/quote:411cd610f5]

Na prawdę?

Dodano: 2009-07-19 05:59

Grają jednolicie? Możliwe, mnie to nie robi różnicy, bo ja to potrafię jednej piosenki codziennie po kilkaset razy słuchać przez okres jakiegoś miesiąca. xD

Co do samej twórczości, to nieco mocniejsza od tego, czego zwykle słucham, ale nawet mi się podoba. :) Zależy od humoru.

Dobry item nie jest zły.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło