czym jest dla Was Muzyka? Dodano: 2007-06-03 16:10
wiec, chcialabym sie dowiedziec czym jest dla Was muzyka, jak ja odbieracie, jak czesto jej sluchacie, czego oczekujecie od muzyki?
zapraszam :wink:
Dodano: 2007-06-03 16:12
o ja tey znów ktoś zbiera dane do ankiety jakiejś, albo pracy magiserskiej/licencjackiej.....
http://www.lastfm.pl/user/Zwierzax
Dodano: 2007-06-03 16:21
Powiem tak......Muzyka jest dla mnie WSZYSTKIM , cokolwiek to oznacza. :twisted:
Jak to często mawiam....w muzyce znajdziesz siebie.
Mogę w domu nie mieć mebli, ale sprzęt grający musi być. :twisted: Bez muzyki nie potrafię sie obejść. Towarzyszy mi zawsze i wszędzie.
Pozdrawiam.
Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.
Dodano: 2007-06-03 16:23
| Zwierzax napisał(a): |
| o ja tey znów ktoś zbiera dane do ankiety jakiejś, albo pracy magiserskiej/licencjackiej..... |
skoro nie potrafisz odpowiedziec, wyglada na to ze nie interesuje cie muzyka.
Dodano: 2007-06-03 17:21
Tym co codziennie 24 godziny na dobe, dudni mi w glowie i nie chce przestac
-sniadaniem
-obiadem
-kolacja
-kosciolem
-szkolą
-radoscią
-smutkiem
-zloscią
MIŁÓŚCIĄ!!!
Dodano: 2007-06-03 17:28
muzyka... muzyka jest częścią mnie, muzyka mnie ukształtowała, muzyka mnie prowadziła, muzyka mnie pocieszała... dlatego zawsze pozostanie ze mną :)
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Dodano: 2007-06-03 17:59
| Semjan napisał(a): |
| Powiem tak......Muzyka jest dla mnie WSZYSTKIM , cokolwiek to oznacza. :twisted:
Jak to często mawiam....w muzyce znajdziesz siebie. Mogę w domu nie mieć mebli, ale sprzęt grający musi być. :twisted: Bez muzyki nie potrafię sie obejść. Towarzyszy mi zawsze i wszędzie. Pozdrawiam. |
Dla mnie tez muzyka jest wszystkim , bez muzyki nie umiał bym zyć.
Muzyka to zycie jest wszędzie.
Dodano: 2007-06-03 18:00
Ciężko powiedzieć, ale równie ciężko się bez niej obyć.
Jak napisała Lynn:
| Cytat: |
| Tym co codziennie 24 godziny na dobe, dudni mi w glowie i nie chce przestac |
Gra cały niemal czas- czy to z głośników w domu, czy słuchawek poza nim i pewnie już dawno dostałbym na łeb gdyby nie ona, bo zbyt długa cisza doprowadza mnie do obłędu.
Jak ją odbieram? To zależy głównie od nastroju. Czego od muzyki oczekuję? Że pozwoli mi się zrelaksować, wyładować bądź naładować...
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Re: czym jest dla Was Muzyka? Dodano: 2007-06-03 18:15
| Shelly napisał(a): |
| wiec, chcialabym sie dowiedziec czym jest dla Was muzyka, jak ja odbieracie, jak czesto jej sluchacie, czego oczekujecie od muzyki?
zapraszam :wink: |
Hmmm, coz za arcyciekawy temat, taki gleboki, az grzech sie nie wypowiedziec...
Wiec czym jest muzyka?
- Muzyka jest wiedzą o tym, jak modulować, tzn. jak zmienić wysokość dźwięków, żeby zrobić sobie dobrze :twisted:
Jak ją odbieram ją?
jak przez gluchy telefon odbieram ją choć czasem przerywa...a czasem nawet brak mi pola tj. zasięgu...
Jak często jej słucham...?
slucham często jej bardzo slucham i lubię ją też bardzo...
Czego oczekuje?
Hmm...bardzo dużo oczekuje i oczekuje jeszcze zeby byla ponad moje oczekiwania, taka nieoczekiwana, zeby nie powiedziec zaskakujaco fajna...
:twisted: :twisted: :twisted:
Dodano: 2007-06-03 18:41
dla mnie muzyka to pasja i emocje. :twisted:
Jest przede wszystkim duchowym spełnieniem i wypełnieniem pustki, która czasami się pojawia. Muzyka jest ucieczką od szarej rzeczywistości i problemów-jest wyższym poziomem. To dzięki niej potrafimy się rozwijać i poznawać siebie. To coś więcej niż zainteresowanie. To przyjaciel.
Re: czym jest dla Was Muzyka? Dodano: 2007-06-03 18:57
| dr_Faustus napisał(a): |
| Wiec czym jest muzyka?
- Muzyka jest wiedzą o tym, jak modulować, tzn. jak zmienić wysokość dźwięków, żeby zrobić sobie dobrze :twisted: Jak ją odbieram ją? jak przez gluchy telefon odbieram ją choć czasem przerywa...a czasem nawet brak mi pola tj. zasięgu... Jak często jej słucham...? slucham często jej bardzo slucham i lubię ją też bardzo... Czego oczekuje? Hmm...bardzo dużo oczekuje i oczekuje jeszcze zeby byla ponad moje oczekiwania, taka nieoczekiwana, zeby nie powiedziec zaskakujaco fajna... :twisted: :twisted: :twisted: |
Hmmm, coz za arcyciekawa wypowiedz, taka gleboka, pewnie od nadmiaru jodu we lbie...
muzyka wypelnia mi dzien, komponuje i slucham, slucham i komponuje, wymagam emocji i zaspokojenia
:twisted:
ta z najwyzszej polki funduje ciarki, porusza wyobraznie, rysuje obrazy, przenosi w obszar dostepny tylko dla samego siebie. Inspiruje.
Re: czym jest dla Was Muzyka? Dodano: 2007-06-03 19:18
| BarTolmai napisał(a): |
|
Hmmm, coz za arcyciekawa wypowiedz, taka gleboka, pewnie od nadmiaru jodu we lbie... muzyka wypelnia mi dzien, komponuje i slucham, slucham i komponuje, wymagam emocji i zaspokojenia :twisted: ta z najwyzszej polki funduje ciarki, porusza wyobraznie, rysuje obrazy, przenosi w obszar dostepny tylko dla samego siebie. Inspiruje. |
Panie "Rozum bez formy, a nawet bez wyboru" - zaspokajaj sie dalej komponowaniem, sluchaniem i na zmiane sluchaniem i komponowaniem, a jak trzeba to jodu z mila checia uzycze, co by sie myslenie wlaczylo... Odpowiedz byla arcyciekawa w arcyciekawym temacie - (dla Ciebie łopatologicznie: na glupie pytania - glupie odpowiedzi) jakze przewidywalnym i banalnym i nie rozumiem jaki byl sens jego zakladania. Chyba tylko po to, aby mozna bylo sobie wyscigi urzadzic kto wiekszych dostaje spazmow przy sluchaniu jakiej muzyki... No zapomnialbym ze jest jeden wyjatek, ktory zaspokaja sie, dostajac ciarek przy sluchaniu i komponowaniu...
Dodano: 2007-06-03 20:00
:arrow: GAD dzia! widzę, że czujesz i odbierasz muzę podobnie :twisted:
:arrow: BarTolomai....hmm...przykro brachu bo całą swą wypowiedż zrypałeś mówiąc kolokwialnie, że zacytuję:
| Cytat: |
| Hmmm, coz za arcyciekawa wypowiedz, taka gleboka, pewnie od nadmiaru jodu we lbie... |
w pierwszym zdaniu.
odebrałem to również jak Dr...złośliwe i mało smacznie. Masz swoje zdanie , ok. Ale po co gryziesz kąśliwie po dupie? :twisted: Dr. ma rację, mało ambitny temat.
:arrow: Dr...bratku :) trochę więcej luzu trochę więcej powagi mihihi :)
:arrow: Lynn...co chcesz od Dr.
domeną każdego doktorka jest stawianie diagnozy :twisted:
Ja sie wypowiedziałem i by piany nie bić więcej..Kocham muzę ponad życie, gdyż ona wyznacza mi ścieżki, którymi podążam.
Dodano: 2007-06-03 20:44
Ha! temat srednio ambitny...ale widzialam gorsze, pozatym mily to przerywnik w braifuckingu, bo sie wysilac nie trza :wink: co do doktorka to zazwyczaj bardzo dobre diagnozy stawia ale czasami za duzo czasu poswieca ogrodnictwu :D a wystarczyloby machnac reka...no ale it's not my business, anyway
muzyke kochom że dychac nie moge ale nie jest calym moim zyciem :wink:HEJ!!!
Dodano: 2007-06-03 22:08
zamiarem tego tematu bylo poznanie waszych opinii, jako ze kazdy z was ma zainteresowania muzyczne. Forum jest miejscem na wypowiedzi w danym temacie, ale mam wrazenie ze zamiast sprecyzowanej odpowiedzi 2 osoby: lynn i faustus wolicie czepiac sie charakteru postawionego pytania. :?
Dodano: 2007-06-03 22:26
| Shelly napisał(a): |
| zamiarem tego tematu bylo poznanie waszych opinii, jako ze kazdy z was ma zainteresowania muzyczne. Forum jest miejscem na wypowiedzi w danym temacie, ale mam wrazenie ze zamiast sprecyzowanej odpowiedzi 2 osoby: lynn i faustus wolicie czepiac sie charakteru postawionego pytania. :? |
Nie czepiam sie twojego tematu...a raczej go bronie, to ze jest malo orginalny to inna sprawa...na tym forum jest wiele tematow o podobnym charakterze i uzytkownicy czasem czuja sie nimi zmeczeni dlatego przyszlo ci sie spotkac z negatywnym odzewem-aczkolwiek nie z mojej strony, nigdzie nie wspomnialam ze mi to przeszkadza. radze dokladnie czytac posty nim zaczniesz wysnowac oskarzenia. :twisted: :twisted: :twisted:
Prywatna rada: Jesli tak dotykaja cie negatywne komentarze uzytkownikow. poczytaj tematy na forum i jesli zakladasz watek postaraj sie zeby nie brzmial jak pytanie z ankiety do pracy licencjackiej albo parafraza innego. :wink:
Pozdrawiam
Dodano: 2007-06-04 12:09
czym jest dla mnie muzyka?
sposobem na relaks
muzyka towarzyszy mi ostatnio wszedzie
w domu,w pracy,na rowerze,na deskorolce
uspokaja mnie i koi moje nerwy
pozwala sie odciac od wszystkich problemow
dzieki kojacemu dzialaniu muzyki na wiele spraw patrze inaczej
tak wiec muzyka jest najpiekniejsza rzecza jaka stworzyl czlowiek
gorzej byc nie moze.... no chyba ze zacznie padac deszcz
Dodano: 2007-06-05 22:48
ucieczka od żeczywistosci
każdy moze dązyć ale nie każdy do celu............
Dodano: 2007-06-05 22:59
| manthus napisał(a): |
| ucieczka od żeczywistosci |
,,ż"eczywiście...w nieznajomość ortografii.
Dodano: 2007-06-06 00:13
Temat trochę dziwny - o tak to określę, chociaż powinnam to ująć inaczej,ale sorka nie chce mi się. Przecież normalną rzeczą jest że muzyka jest dla każdego "tym" czymś.
W końcu muzyka to nie tylko gitara, perkusja i reszta garów do grania, ale to śpiew ptaszków, szelest liści, powiew wiatru- choć tu chyba chodziło o bardziej przyziemnego coś...
Ps.Oj pocieszający jest fakt że ktoś zwraca uwagę na ortografię, błędy działają na mnie porażająco !!!
Buuuuuuu
muzyka? Dodano: 2007-06-06 00:34
Czym jest dla mnie muzyka?
WSZYSTKIM!!!!!!!
NAjwspanielszym pięknem jaki istnieje...
jest moim ukojeniem, moim azylem
bez niej nie przeżyłabym, jest moją największą miłością
jednym z najwspanialszych wytworów człowieka...
Życiem jednostki nie rządzi żadne seksualne przeznaczenie; na odwrót, erotyzm jednostki wyraża jej ogólną postawę wobec istnienia. — Simone de Beauvoir Wielkim celem życia jest doznanie - aby czuć, że się istnieje, choćby nawet cierpiąc.
Dodano: 2007-06-08 16:53
| HANAHHH napisał(a): |
| Temat trochę dziwny - o tak to określę, chociaż powinnam to ująć inaczej,ale sorka nie chce mi się. Przecież normalną rzeczą jest że muzyka jest dla każdego "tym" czymś.
W końcu muzyka to nie tylko gitara, perkusja i reszta garów do grania, ale to śpiew ptaszków, szelest liści, powiew wiatru- choć tu chyba chodziło o bardziej przyziemnego coś... |
dziwny jest nie temat, ale sposób myślenia odpowiadających [tu odpowiadającej] :)
: arrow : "perkusja i reszta garów do grania" to tylko instrumenty.
jeśli chodzi o muzykę, przyziemność jest tutaj sposobem jej odbierania, widząc "stado goryli" trzęsących pod sceną łbami, rozpychających się w młynku po 2 mózgojebach nie ma o czym mówić. Dla jednych ważny jest klimat, dla innych jeszcze teksty, a są tacy co chcą "napierdalać dla Szatana" :?
więc odpowiedz w temacie wynika z poziomu odbierania muzyki, a jesli uznajesz pytanie za mało ambitne to rusz paluchy i zadaj lepsze. Polska rzeczywistość... tylko marudzić a samemu nic nie robić :)
Finito.
Dodano: 2007-06-08 18:38
To moze odrazu zalozmy taki cykl "czym dla Ciebie jest ............(w miejsce kropek wpisz slowo) " :lol:
Muzyka to milosc mojego zycia.... pociesza mnie kiedy jest mi zle, potrafi wywolac agresje, potrafii utulac do snu, potrafi rozbawic, potrafi sprawic ze dobrze sie bawie, zawsze byla jest i bedzie.....ahhh czegoz chciec wiecej? 8)
A co do tych bledow ort. badzmy wyrozumiali, bo moze ktos ma z tym problemy ? xD No i darujmy tym mlodszym, mozna poprawiac ale nie tak ostro odrazu ludzie no
Tyle :lol: