Dodano: 2007-06-01 19:22
| Ev napisał(a): |
... ale pożegnałam się już z Paskieviczem i nie mam zamiaru prowadzić dalej z nim dyskusji ![]() |
no nareszcie hehe, już mi się nudziły durne zarzuty i progejowska paplanina
nara 8)
HANAHHH: a jakie ty masz prawo ocenianiania mojej oceny? hehe
Dodano: 2007-06-01 19:47
| Paskievicz napisał(a): |
[quote:d45ddedfab="Ev"]... ale pożegnałam się już z Paskieviczem i nie mam zamiaru prowadzić dalej z nim dyskusji ![]() |
no nareszcie hehe, już mi się nudziły durne zarzuty i progejowska paplanina
nara 8)
HANAHHH: a jakie ty masz prawo ocenianiania mojej oceny? hehe[/quote:d45ddedfab]
Paskievicz czy umiesz czytać tekst ze zrozumieniem?
To było pytanie do ciebie, nie stwierdzenie!
Dodano: 2007-06-04 17:10
To morze tak na zakonczenie i podsómowanie tego co raz nódniejszego tematu, w kturym to wypowieci niekturych wracajom jak bumerangi, co kilka postuf...Oturz: GEJONOCKA z cyklu GEJ-ZER POMYSŁUFF:
http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4192983.html
P.S. Kostuszku, Ty zdaje sie z okolic Cieszyna, jak nie z samego Cieszyna - tak wiec uwazaj na Bolka i Lolka
Pozdrawiam
dr Faust
Dodano: 2007-06-13 13:39
| podsumowując:
wiem że wielu poluje jakby mnie tu ***, żadna mi nowość, wystarczy myśleć poza waszym kręgiem wzajemnej adoracji poglądów sprawa druga - to nie była żadna prowokacja tylko moja standardowa opinia |
Dyskutowania na jakis temat...Chyba od tego jest forum, prawda? Tutaj trafilem nie przez przypadek, chcialem podywagowac na temat homoseksualizmu. Ale nieestety Paskievicz ma racje i nawet nie jestem w stanie zaczac kutni.
Homoseksualisci na wlasne zyczenie doczekali sie desaprobaty spoleczenstwa i SAMI stworzyli homofobie. Wiec po cholere jeszcze sie odzywaja ? Walcza o swoje, o rownosc ? Kiedys homoseksualizm byl wszechobecny, w filozofii, sztuce... caly antyk to homoseksualizm. I nikt sie temu nie dziwil, ale z czasem, gdy zaczeli walczyc o rownosc dostali tego czego chcieli.
Osobiscie geje i lesby mi nie przeszkadzaja bardziej niz pary hetero, co wiecej seks dwoch kobiet jest nawet atrakcyjny. Ale niech homoseksualizm pozostanie w sferach seksualnych a nie zyciowych!!
Wyobrazacie sobie BIEDNE dziecko dwojga ojcow ? Spaczone zycie do konca istnienia, slaba jednostka, wieksze prawdopodobienstwo bycia homoseksualista... Po co to wszystko?
Dodano: 2007-06-13 18:38
Homoseksualizm w czasach antycznych był wszechobecny i społecznie akceptowany (a nawet często wywyższany nad stosunki hetero) głównie ze względu na to, że były to czasy mężczyzn, w których kobiety nie miały żadnych praw. Często były nawet niżej w chierarchii społecznej niż mężczyzna-niewolnik. Poza tym w wierzeniach tamtych cywilizacji sex i czerpanie z niego przyjemności był wszechobecny. Chrześcijaństwo zmieniło całe podejście do sexu.
Jak wiemy w nauce chrześcijańskiej sex dla przyjemności jest niedozwolony. Na początku miał służyć wyłącznie do przedłużenia populacji i to tylko w ramach małżeństwa. O czerpaniu z sexu małżeńskiego przyjemności kościół katolicki zaczął głośno mówić dopiero w XX w (np: nauki JPII). Stąd w naszym kręgu kulturowym (choć nie tylko) homosexualiści są nieakceptowani (najczęściej przez wierzących) ponieważ jest to 'nienaturalne' (nieprowadzi do przedłużenia gatunku), nie odbywa się w ramach małżeństwa i służy wyłącznie przyjemności.
Możnaby więc rzec, że homosexualiści zostali swoich praw przez zmiany kultury i wierzeń pozbawieni. Oczywiście jest to spore uproszczenie lecz jeśli kiedyś byli akceptowani to czemu teraz nie mogą? :?: skoro istnieli od zawsze. Bo czasy się zmieniły? Nie :!: bo jest inna kultura wynikająca z innych wierzeń!!! :!:
Ktoś na tym forum przywołał kiedyś przykład walki z komuną. Wg. mnie to faktycznie nie trafiony przykład. Lepszym o wiele przykładem dla parad równości są parady o zrównanie praw kobiet. Tak naprawdę aż do końca XIXw. prawie nic nie mogły oprócz zajmowania się domem - przez co?? :?: Przez uwarunkowania kulturowe!!! :!: Pierwszym krokiem do zrównania był dopiero przeł XIX i XXw. kiedy dzięki sufrażystkom i ich paradom otrzymały np: prawo głosowania. W Szwajcarii np: otrzymały je dopiero w latach 70tych XXw. Parady sufrażystek też były rozganiane przez nienawidzących je mężczyzn, którzy nie chcięli utracić swej pozycji. Mimo prawa głosu kobiety często nadal nie mają równych praw co do dostępu do zawodów lub płacy. A i tak kto by kiedyś pomyślał, że kobieta może być np:kierownikiem wielkiej firmy. Jak widać czasy się zmieniły choć uwarunkowania kulturowe wynikające z wierzeń są przecież prawie takie same.
Homosexualiści (podobnymi metodami jak kiedyś kobiety) też walczą o to by mieć prawa zbliżone do heterosexualnej części społeczeństwa. Nie musieliby tego robić gdyby były inne uwarunkowania. Więc twierdzenie, że sami sobie są winni homofobii bo urządzają parady to spore przegięcie. Najlepiej żeby byli cicho to wtedy homofobii nie będzie hahahahaha :lol: . Jak w przypadku każdego ludzkiego zachowania akcja wywołuje reakcję. Jak od zawsze był homosexualizm była też i homofobia.
W starożytności homosexualiści nie musieli robić parad o równouprawnienie bo byli powszechnie akceptowani głównie dzięki tamtej kulturze. Ale ciekawe co by było gdyby wtedy kobiety próbowały zrobić paradę dla zrównania swoich praw z mężczyznami? :?:
Też uważam, że sex to sprawa prywatna i powinna pozostać w domu ale póki niektórzy będą mięli mniejszy zakres wolności niż reszta zawsze będą bardziej widoczni przez parady itp. bo będą się tego zrównania domagać. Gdy wszyscy się zrównają żadne parady niebędą już potrzebne i przeciwników nie będą drażnić.
PS. Choć jestem zwolennikiem pełnej równości jedna sprawa jest rzeczywiście dość kontrowersyjna czyli właśnie wspomniana przez przedmówcę adopcja dzieci. Trudno mi obecnie orzec czy w takim przypadku środowisko może mieć wpływ na psychikę dziecka. Cóż czas pokaże.
Keep Talking...
Dodano: 2007-06-14 01:00
To wy sie dalej nakrecacie w tym temacie? przecie tu nie ma nic wiecej do gadania :wink: Paskievicz jest anty, my za i tyle :wink:
| dr_Faustus napisał(a): |
P.S. Kostuszku, Ty zdaje sie z okolic Cieszyna, jak nie z samego Cieszyna - tak wiec uwazaj na Bolka i Lolka
Pozdrawiam dr Faust |
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-06-14 08:19
Zgadzam się z ty co napisał Szalony kapelusznik dwóch rodziców tej samej płci to trochę za dużo, ale znając naszych rządzących to pewnie i tak do takiego stanu nie dopuszczą i tylko za to im chwała !!!
Ej co jest... nudny jest temat bez głównego "anty homofoba"
Dodano: 2007-06-15 15:39
Homoseksuakizn byl, jest i bedzie.Wedlug mnie jest pomylkol natury, ktora niejednokrotnie powodoje osobista tragedje jednostki. Uwazam jednak ze zecza absolutnie zla jest ogolnoswiatowe zenieszanie dotyczace homoseksualizmu. Jeszcze troche a stanie sie on TRENDY!!!
Dodano: 2007-06-15 15:53
Niewatpliwie to jest kwestia uwarunkowan kulturowych. To prawda.
Jednak ja, pomimo, ze jestem zatwardzialym ateista, wciaz nie potrafie zaakceptowac homoseksualizmu na taka skale.
Kochaja sie ? Prosze bardzo...
Chca brac sluby? Prosze bardzo... dlaczego po smierci jednego z kochankow drugi nie mialby otrzymac spadku/domu i innych tylko dlatego ,ze nie mial prawa oficjalnego tworzenia zwiazku.
Dzieci ? Absolutnie nie! Trzeba by zmienic caly swiat, aby to dzialalo. Watpie, ze to jest mozliwe. Czasem jednak takie rzeczy wypalaja. Polecam obejrzec ten video!!
http://www.youtube.com/watch?v=FmJ34qPdGY4
Wczesniej pisalem tylko o tym, ze problem narasta, gdy mowi sie o nim zbyt duzo. W kazdym srodowisku sa mniejszosci, zle traktowane, szykanowane itd. W momecie gdy walcza o problem, to jest jeszcze gorzej. Znajduja co raz wiecej przeciwnikow. To nie jest dobre, ale tak jest. Zwroccie uwage na takie akcje, czym sie koncza ?
Dodano: 2007-06-15 16:34
Zgadzam sie z przedmowca. Jestem w stanie zrozumiec, ze istnieje homoseksualizm. Jestem w stanie zrozumiec, ze mezczyzna/kobieta moze obdazyc uczuciem drugiego/a mezczyzne/kobiete. Jednak kategorycznie sprzeciwiam sie posiadaniu dzieci przez osoby homoseksualne!!! Rozumiem, ze te osoby moga z calego serca pragnac dzieci ale nie mozna miec wszystkiego!!!To troche tak jak z pewnymi chorobami ktora nazucaja pewien styl zycia. Zakazeni hiv-em nie moga odbywac stosunkow bez zabezpieczen, chozy na cukrzyce nie moga obrzerac sie slodyczami i tak dalej...
Dodano: 2007-06-15 17:06
A jakies sensowne logiczne wytlumaczenie dlaczego nie moga? czy nie moga bo nie i juz :wink: (odpowiedz bo sobie sami nie zrobia nie wchodz w gre :wink: )
------------------
Walls Of Jericho-I Know Hollywood And You Ain't It
united we stand divided we fall
Dodano: 2007-06-15 17:13
| Alec-II-Pure napisał(a): |
| A jakies sensowne logiczne wytlumaczenie dlaczego nie moga? czy nie moga bo nie i juz :wink: (odpowiedz bo sobie sami nie zrobia nie wchodz w gre :wink: ) |
celna uwaga w nawiasie... :lol: :lol:
Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.
Dodano: 2007-06-15 17:39
| A jakies sensowne logiczne wytlumaczenie dlaczego nie moga? czy nie moga bo nie i juz :wink: (odpowiedz bo sobie sami nie zrobia nie wchodz w gre :wink: )
|
aaaa, chodzi o słodycze oczywiście :?: jak ktoś umie to myślę, że zrobi 8)
Dodano: 2007-06-16 09:47
Chodzi o to, ze homoseksualistom marzy sie miec prawo do adopcji lub zaplodnien in vitro.Myslalam, ze jest to na tyle logiczne, ze nie trzeba tego tlumaczyc :evil:
Dodano: 2007-06-16 11:08
No ale dlaczego homosie nie moga adoptowac dzieci albo zapladniac sie in vitro o to mi loto :wink: heteryk moze homos nie wiec pytam czy jest jakies logiczne uzasadnienie tego ze jednemu wolno drugiemu nie wolno :wink:
---------------
Lethargy-She Is In Paradise
united we stand divided we fall
Dodano: 2007-06-16 11:25
| No ale dlaczego homosie nie moga adoptowac dzieci albo zapladniac sie in vitro o to mi loto :wink: heteryk moze homos nie wiec pytam czy jest jakies logiczne uzasadnienie tego ze jednemu wolno drugiemu nie wolno :wink:
--------------- Lethargy-She Is In Paradise |
No to już lekka przesada!!!
Niech homoseksualiści współżyją z kim chcą, niech robią to na co mają ochotę itd... ale na litość, niech dzieciaki zostawią w spokoju
Uzasadnienie ---> prosze bardzo:
Chociazby z tego względu że rodziców się nie wybiera,a więc dziecko powinno mieć stworzone naturalne warunki czyli z matka i ojcem(mimo ze z tym różnie bywa i w normalnym układzie)
Dlatego że obawiałabym się że owe dziecko może niestety wartość rodziny postrzegać w innym wymiarze co może rzutować na jego przyszłość z tego wzg. ze zostało wychowane tak a nie inaczej
I to że żyją w takim a nie innym związku musi to mieć jakiekolwiek konsekwencje NIC NIE MA BEZ POŚWIĘCENIA
Ps. ale jak wyżej pisałam nic do nich nie mam,ale łapska powinny trzymac z daleka od tych którym wyboru w wieku niemowlęcym nie dają
Dodano: 2007-06-16 17:54
Czy jeśli głaszczę kocura współlokatorki i on czasem śpi w moim łóżku, to jestem gejem? Poproszę o opinię bo już naprawdę nie wiem co mam o tym myśleć...
Dodano: 2007-06-17 10:00
| CHMK napisał(a): |
| Czy jeśli głaszczę kocura współlokatorki i on czasem śpi w moim łóżku, to jestem gejem? Poproszę o opinię bo już naprawdę nie wiem co mam o tym myśleć... |
jak Ci zacznie przynosić o poranku śniadania do łóżka...to zacznij się chłopie martwić :lol: czy to nie miłość :lol:
Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.
Dodano: 2007-06-17 10:23
| CHMK napisał(a): |
| Czy jeśli głaszczę kocura współlokatorki i on czasem śpi w moim łóżku, to jestem gejem? Poproszę o opinię bo już naprawdę nie wiem co mam o tym myśleć... |
Odpowiem Ci na to pytanie najprościej jak potrafię:
Kurwa, Chomik! Nie dość, że jesteś gejem to jeszcze zoofilem! Czy raczej ZOPEDAŁEM

Dodano: 2007-06-17 14:26
Ciekawy wykopany artykuł pasujący do tematu. Obszerne fragmenty opublikowanego w 1987 roku artykułu opisującego, jakie działanie musi podjąć ruch gejowski w celu przekonania do siebie społeczeństwa amerykańskiego.
http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_070616/plus_minus_a_7.html
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2007-06-18 17:25
Jakis heretyk pisal ten artykul ? :) Nie jestem homofobem ale homoseksualizm nie jest naturalny to jest pewien rodzaj choroby psychicznej... nie nalezy z tym walczyc. Nalezy sie pelna akceptacja ale jak juz pisalem, nie mozna pozwolic na wszystko... ludzie z zespolem Downa nie beda normalni tylko dlatego, ze problem ich szykanowania zniknie, karly nie urosna tylko z powodu tego, ze na temat problemu bedzie glosno... Homoseksualisci NIGDY nie stworza normalnych rodzin, ale nie mozna im zakazac zycia w spoleczenstwie. Oczywiscie nie powinni wychowywac dzieci, nawet gdyby stworzyli porzadna rodzine.
Take care
Dodano: 2007-06-24 16:17
Dodano: 2007-06-26 11:01
Gratulacje dla Pani Marzenki za ten list, oby sie więcej takich znalazło.
A tymczasem pozostaje nam już tylko czekać kiedy obok znaku:
Pojawi sie jeszcze:
Życie bywa piękne...ale niestety tylko w niektórych miejscach i niestety tylko czasami...
Dodano: 2007-06-26 14:13
według mnie kobieta ta na własne życzenie powinna zostać zdjęta z funkcji jaką wykonuje - proste
niech zwolni miejsce dla przyszłych przykładnych nauczycieli :idea:
Dodano: 2007-06-26 14:23
| według mnie kobieta ta na własne życzenie powinna zostać zdjęta z funkcji jaką wykonuje - proste
niech zwolni miejsce dla przyszłych przykładnych nauczycieli :idea: |
W polsce nie brakuje miejsc pracy dla nauczycieli więc nie ma potrzeby by Pani Marzena oddawała komuś innemu miejsce :wink: Poza tym, po jej liscie widac jak bardzo oddanym jest nauczycielem i jak bardzo ceni swoją funkcje, a takich jest wielu i tu za przykład z całą pewnoscią moge podac kadre nauczycielską w szkole mojej mamy. :)