Włatcy Móch. Strona: 6

Dodano: 2008-01-09 19:27

moonpain napisał(a):
Pozwolę się nie zgodzić. Niemal w każdym odcinku, jeżeli nie w każdym, napotykamy wyraźną groteskę polskiej rzeczywistości.

jak najbardziej sie z Tym zgadzam.Jezeli kazdy zacznie wszystko tak krytykowac i barc wiele rzeczy na powaznie to zgłupiejecie predzej czy pozniej...na poczatku trzeba nauczyc sie smiac...a pozniej krytykowac- o ile dana sprawa wymaga jakiej kolwiek krytyki;/a Czy ktokolwiek zna człowiek ,ktory tak bardzo zapatrzony jest w ten serial i zaczyna zachowywac sie jak np. Czesio?? raczej nie... :twisted:

Dodano: 2008-01-09 19:52

na zarzuty związane z "South Park"

Donata Subbotko: Nie lubisz porównań z "South Park"?
Bartosz Kędzierski: Bo to tak, jakby mówić, że "Miś Puchatek" jest zerżniety z "Kubusia Puchatka"! Tez jest las, prosiaczek, królik. "South Park" był po prostu pierwszy.

zainteresowanych odsyłam do wywiadu "WO" nr 454, warto poczytać

Dodano: 2008-01-09 21:26

był pierwszy no i był nieporównanie lepszy i tyle.

Dodano: 2008-01-09 23:13

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

krecona napisał(a):
po pewnym czasie stwierdzam Czesio jest coraz nudniejszy....

Jak i każdy film/kreskówka, która odniosła sukces, przez co montują nowe sezony odcinków i ciągną w nieskończoność jedne i te same wątki, bo pomysły też się kiedyś kończą.
Paskievicz napisał(a):
mnie to się tam od samego początku nie podobało, jak dla mnie kiepska kreskówa i tyle, kilkukrotnie bardziej wolę southpark :idea:

Przyznawaj się publicznie, to Cię zlinczują.

Jak już pisałam - żadnego fenomenu się w tej bajusi nie dopatruję.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-01-09 23:21

moonpain (Bicz)
moonpain
Siemianowice Śląskie

Chodźmy pod siedzibę TV4 zbojkotować tę parszywą kreskówkę :D <wyciąga z szafy swojego kałasznikowa>

Z palcami zabarwionymi szkarłatnie...

Dodano: 2008-01-10 21:48

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

moonpain napisał(a):
Chodźmy pod siedzibę TV4 zbojkotować tę parszywą kreskówkę :D <wyciąga z szafy swojego kałasznikowa>

Jak ktoś ma ochotę, to niech sobie ogląda. Osobiście nie mam na to większej ochoty.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-01-13 15:19

Ta rozmowa staje sie nudna... Szukacie jakiejs glebi w tym wszytkim tu jest tak jak z muzyka jeden slucha dajmy na to frontu a drugi mowi ze to scierwo. Kazdy ma swoj gust swoje upodobania i nigdy nie dojdziecie do porozumienia bo kazdy wie swoje... Wogole bez sensu.
Mi sie serial podoba

Dodano: 2008-01-13 15:38

Tematem dyskusji powinna byc ulubiona postac, badz odcinek

Ja najbardziej lubie Anusiaka, Czesio is boring as hell.

Odcinek "Pozytywna wibracja"

. Dodano: 2008-01-13 16:43

Nie rozumie ludzi zupełnie;/ jesli komus sie niepodoba ten serial to po jakiego daibła go oglada??? no po co pytam sie????żeby sobie humor popsuc czy co??nienormalne;/ :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

Dodano: 2008-02-11 14:47

Rozumiem cie CzarnaLilith.
A ty lubisz "Wlatcy Moch"?
Mnie ten serial sie podoba jest dosyc fajny.

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Dodano: 2008-02-11 15:51

Nenar (Primogen)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

http://pl.youtube.com/watch?v=8VdOpLK47qA
Włatcy wchodzą na dużo ekran

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Dodano: 2008-02-11 19:58

Dodano: 2008-03-10 17:15

Myślę, że są podobieństwa między "southpark" a "włatcami móch", ale nie sądze aby jedno od drugiego było ściągnięte.
"włatcy móch" to specyficzne polskie realia, dlatego ma tylu fanów. Do tego kontrowersyjne, bo co tam ośmiolatek może?
Ale jak się można pośmiać to czemu nie oglądać?

Dodano: 2008-03-10 17:27

Jak dla mnie jest to najglupsza kreskowka jaka w zyciu widzialam....
South Parkiem jednak nie pogardze :)

Dodano: 2008-03-10 19:01

podobienstwo miedzy SP a Wlatcami jest male,ale pomimo to lubie Wlatcow,taka totalnie glupia kreskowka na odstresowanie :)

Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P

Dodano: 2008-03-31 12:53

Beta666 napisał(a):
podobienstwo miedzy SP a Wlatcami jest male,ale pomimo to lubie Wlatcow,taka totalnie glupia kreskowka na odstresowanie :)

ja nigdy nie ogladalem SP.
czy moglby mnie ktos oswiecic co to takiego?
a wladcy mi sie podobaja.
fajnie mi sie ich oglada.

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Dodano: 2008-03-31 13:04

kamilus napisał(a):
[quote:1927c5e408="Beta666"]podobienstwo miedzy SP a Wlatcami jest male,ale pomimo to lubie Wlatcow,taka totalnie glupia kreskowka na odstresowanie :)

ja nigdy nie ogladalem SP.
czy moglby mnie ktos oswiecic co to takiego?
a wladcy mi sie podobaja.
fajnie mi sie ich oglada.[/quote:1927c5e408]

South Park :)

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2008-03-31 21:04

ja przyznaję, że też lubię WM :D jest się momentami z czego pośmiać (głównie z Czesława). może nie jest to zbyt inteligentna bajeczka... ale widocznie nie o to twórcom chodziło

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2008-03-31 21:12

no baaa :D w swoim gatunku bajek durnych tak że aż śmiesznych to faktycznie jedna z fajniejszych, lecz mi sie trochę "przejadły" więc już nie oglądam ... pewnie do czasu zobaczymy

jedyne co mi przychodzi do głowy to chyba "żyj i daj żyć innym" ;p takie najsensowniejsze jak dla mnie i co najbardziej do mnie trafia ;p

Dodano: 2008-03-31 21:16

Grizzdow napisał(a):
lecz mi sie trochę "przejadły" więc już nie oglądam ... pewnie do czasu zobaczymy

na pewno do nich wrócisz:) są takie "szlagiery" niektóre, że się nie da :D

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2008-03-31 21:23

No niektóre teksty są niesamowite, ale jednak odcinek za odcinkiem nie mogę, bo zaczyna się to robić nudne. Tak od czasu do czasu, żeby się zresetować, to jak najbardziej :D

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Naj Dodano: 2008-03-31 22:29

Zmasakrował mnie odcinek "Za Kólisami" czy jakoś tak:] jak dla mnie najlepszy chyba:] kreskówka na serio dobra ale tylko dla ludzi którzy nie odbierają jej jakoś "na serio". Mam kilku znajomych którzy z wielkim oburzeniem na nią patrzą - bo jest głupia i głupie teksty. Kurde o to w niej właśnie chodzi:D:DD świetne na relaxxx;]

Bez wniku...

Dodano: 2008-04-02 14:50

mnie WM sie podobaja. podobaja mi sie odcinek "motorynka i myszykiszka","pierwsza komunia" i "memeto mori".
najbardziej mi sie podoba jak czesio spiewa ale teksty tez sa fajne.

Dodano: 2008-04-02 15:17

nie czaje fenomenu tej kreskówki, jej poziom śmieszności jedst tragicznie niski w porównaniu do np SP

Dodano: 2008-04-02 16:07

A "Czarna msza" ? niezle sie wysmiewaja z subkultury "mroku" o ile dobrze pamietam wm leci w tygodniu na mtv, a w weekendy na tv4. niestety,a moze i stety, ja nie mam mozliwosci ogladania tej "kultowej kreskowki" poniewaz wieczorami, gdy trwa emisja bajki (hmmm do czego by ich zaliczyc? w programie pisze > film animowany dla dorosłych) moja rodzicielka zasiada przed ekranem, a Włatcy uwłaczją jej godności, wiec osentacynie przełącza kanal. Moze to i lepiej, mózgopralnia odroczona zostaje wówczas na dni powszednie, tj. na dni nauki. poziom inteligencji uczniow czasem nie jest zbyt wysoki. i wlasnie z nich twórcy kreskowki biorą natchnienie. Smiac się czy plakać? Czy rzeczywiscie tak wyglada obraz Polski w krzywym zwierciadle? Reszta jest milczeniem

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło