Dodano: 2008-05-20 10:52
| Nenar napisał(a): |
| Właśnie dorwałam w swoje łapy Rudą Sforę Kossakowskiej ... zobaczymy co z tego wyjdzie |
mnie się ta powiesc bardzo podobala. swiat przedstawiony, jest bardzo ciekawy i inny niz zwykle...:) mysle, ze sie nie zawiedziesz :D
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dodano: 2008-05-20 11:06
Jeśli chodzi o twórczość Kossakowskiej bardzo do gustu przypadły mi opowiadania o Cruxie, czyli Zwierciadło ze zbioru Więzy krwi i Requiem dla niewinnych z szóstych Wizji Alternatywnych :)
Ruda Sfora jest świetna, niepowtarzalny klimat, ale z dłuższych form na razie jednak najbardziej podoba mi się Siewca wiatru.
Dodano: 2008-05-20 21:25
Po przeczytaniu "Wallhali" myślałam, że Gtaham Masterton jest geniuszem. Później przeczytałam "Ciemnię" i nieco skurczyło się moje wyobrażenie o nim. Ponadto w książce doszukałam się kilku błędów ( nie mówię oczywiście o literówkach, tylko np. bohater nie miał prawa znać pewnych faktów, a jednak posiadał ową wiedzę).
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2008-08-14 22:40
Polecam dzieło Tadeusza Micińskiego " W mrokach Złotego Pałacu, czyli Bazilissa Teofanu"
pozdrawiam
"lepiej w knajpie pobalować, niż w chałupie wykorkować"
Dodano: 2008-08-15 11:04
| Nightcreature napisał(a): |
| Hmmm Kossakowskiej czytałem tylko "Siewcę wiatru". Z tego co wiem nie tylko mnie się bardzo podoba :D W sumie "Siewcę..." IMHO mogę polecić jako "dobrą" książkę :D |
Ino świetna jest^^ A teraz jeszcze ukazały się "Żarna Niebios", czyli zbiorek opowiadań z anielsko-diabelskiego uniwersum Kossakowskiej, który też warto przeczytać :D
Re: książki Dodano: 2008-11-03 20:53
| Lilijka napisał(a): |
a ja ostatnio czytam książkę autorstwa Jo¾o Ni¾nánsky`ego pt. "Pani na Czachticach" tylko czasu trochę brak i strasznie dłuży mi się to czytanie ![]() |
dla mnie było stanowczo za mało krwawe :?
"wybrednie w różach wymarzając kolor czarny"