Dodano: 2016-09-01 10:45
W takim razie proszę o wybaczenie za brak odpowiedzi, ale po prostu uważam, że dalsza wymiana złośliwości nie ma sensu... Pomijając fakt, że znów byłoby to w ramach off-topu. Jak chcecie, załóżcie nowy wątek, to sobie tam trochę poplujemy jadem, tak dla hecy :)
Choose your future, choose life...
Dodano: 2016-09-01 10:48
OK, czyli pani nieprofesjonalna dziennikarka zwinęła żagle, rozumiem:) Yngwie, nie wiem, po prostu remont się robi, jak trzeba, i już - nie robiłabym z tego filozofii :) co najwyżej można uprzedzić, że będzie głośno :)
Nie marudź, bo cyckiem walnę.
Dodano: 2016-09-01 10:53
W czym się przejawia ten nieprofesjonalizm? W tym, że nie lubię nu metalu i metal core'u? Jeśli tak, to masz całkowitą rację :)
Dodano: 2016-09-01 10:54
| Uriella napisał(a): |
| po prostu uważam, że dalsza wymiana złośliwości nie ma sensu... |
Ja też
| Jak chcecie, załóżcie nowy wątek, to sobie tam trochę poplujemy jadem, tak dla hecy :) |
No raczej "plucie jadem" nawet dla hecy prawdopodobnie zakończy się wymianą złośliwości :-/
| Pomijając fakt, że znów byłoby to w ramach off-topu. |
Jeszcze można wrócić do tematu. Ja też jeszcze nie napisałem nigdzie dlaczego sam (bardzo rzadko) słucham metalcore'u.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2016-09-01 10:57
| Devon napisał(a): |
| Yngwie, nie wiem, po prostu remont się robi, jak trzeba, i już - nie robiłabym z tego filozofii :) co najwyżej można uprzedzić, że będzie głośno :) |
No i git, o to mi chodziło, a z punktu widzenia mieszkańca - można trochę pozmieniać plany: przejść się do parku, na rower, zrobić akurat zakupy i spoko
Dodano: 2016-09-01 11:03
Byleby remont nie był w godz. 22:00-6:00 rano, bo wtedy jest cisza nocna. Uriella. chodziło mi przede wszystkim o ten krzywy dowcip, że nu metal i metalcore powinno się zdelegalizować, to było NIEPROFESJONALNE. Nie można żądać, żeby JAKAKOLWIEK muzyka została zdelegalizować, nawet taką, której się nie lubi.
Dodano: 2016-09-01 11:13
Ale Devon - sama sobie odpowiedziałaś! To był dowcip - o tym dystansie mówię... Problemy ludzi pierwszego świata... To forum, tak jak każde, jest po to, żeby wyrażać swoje opinie na jakieś tematy. Ja nie lubię tych gatunków muzycznych, uważam że nie powinny powstać, więc w przerysowany sposób zadrwiłam sobie, że należy je zdelegalizować. Mam prawo do takiego zdania i nie ma to nic wspólnego z profesjonalizmem lub jego brakiem. Bo wyobraź sobie, że NIE ISTNIEJE takie coś jak obiektywne dziennikarstwo. Moja opinia była w 300% subiektywnym punktem widzenia na temat muzyki - i na tym między innymi polega dziennikarstwo sensu stricte... I to było naprawdę słabe, że mnie obrażasz, ale ponieważ to był pierwszy raz - udam, że tego nie widziałam :)
Dodano: 2016-09-01 11:19
Raczej to obraziłaś fanów pewnego gatunku muzyki i to jest SŁABE, ja Ci w żaden wulgarny sposób nie ubliżyłam. A ja nie mówiłam o obiektywizmie, tylko o profesjonalnym wyrażaniu się. Jeśli ktoś mieni się dziennikarzem, to powinien na to uważać, sama siebie wkopałaś, umieszczając takie info o sobie w profilu.
Dodano: 2016-09-01 11:23
| Nie można żądać, żeby JAKAKOLWIEK muzyka została zdelegalizować, nawet taką, której się nie lubi. |
| Ale Devon - sama sobie odpowiedziałaś! To był dowcip - o tym dystansie mówię... Problemy ludzi pierwszego świata... |
Potwierdzam z mojego punktu widzenia - ja to od razu odebrałem jako żart i to jako osoba słuchająca od czasu do czasu metalcore'u.
Dodano: 2016-09-01 11:32
| Bo wyobraź sobie, że NIE ISTNIEJE takie coś jak obiektywne dziennikarstwo. Moja opinia była w 300% subiektywnym punktem widzenia na temat muzyki - i na tym między innymi polega dziennikarstwo sensu stricte... |
W miarę obiektywne dziennikarstwo istnieje, jeśli zbierzesz opinie co najmniej kilku osób o różnych punktach widzenia (najlepiej ponad 100-kilkudziesięciu osób) i wyciągniesz z tego średnią.
Co do prawa do subiektywnych odczuć, to oczywiście się zgadzam, ale lepiej wyraźnie to rozdzielić. Ja też byłem dziennikarzem muzycznym.
Dodano: 2016-09-01 11:32
| Yngwie napisał(a): |
| [quote="Devon"]Nie można żądać, żeby JAKAKOLWIEK muzyka została zdelegalizować, nawet taką, której się nie lubi. |
| Ale Devon - sama sobie odpowiedziałaś! To był dowcip - o tym dystansie mówię... Problemy ludzi pierwszego świata... |
Potwierdzam z mojego punktu widzenia - ja to od razu odebrałem jako żart i to jako osoba słuchająca od czasu do czasu metalcore'u.[/quote]
OK, ale żarty też mogą być krzywe i nie na miejscu, a ten taki właśnie jest, zwłaszcza, że to forum muzyczne.
Dodano: 2016-09-01 11:40
| OK, ale żarty też mogą być krzywe i nie na miejscu, a ten taki właśnie jest, zwłaszcza, że to forum muzyczne. |
I w to się właśnie nie chcę wtrącać dopóki same się nie przeprosicie jakoś, bo inaczej problem prawdopodobnie będzie się powtarzał.
(Za 20 minut zaczyna się 3-cia runda kwalifikacji do IO w hokeja, mogłem się spodziewać, że będzie ślisko, heh)
Dodano: 2016-09-01 11:58
Ja żadnego ruchu wykonać nie zamierzam, bo to nie ja pierwsza wyjechałam z krzywym żartem.
Dodano: 2016-09-01 12:08
| Ja żadnego ruchu wykonać nie zamierzam, bo to nie ja pierwsza wyjechałam z krzywym żartem. |
Ja się nie obraziłem.
A dlaczego bronisz metalcore'owców? (np. czy popierasz agresję w tekstach, brutalne teledyski, kolczyki w cyckach i tatuaże, bo uważasz, że to świadczy o tolerancji itp.?)
Dodano: 2016-09-01 12:21
Agresywne teledyski, kolczyki itp. zdarzają się w każdej subkulturze, zwłaszcza alternatywnej. Mnie po po prostu nie podoba się pierdolenie, nawet żartem, że coś takiego, jak jakiś konkretny gatunek muzyki, powinien zostać zdelegalizowany - chodzi mi o samo sformułowanie, abstrahując od tego nawet, o jaki gatunek chodzi.
Dodano: 2016-09-01 12:28
| Agresywne teledyski, kolczyki itp. zdarzają się w każdej subkulturze, zwłaszcza alternatywnej. |
Aha, czyli to według Ciebie jest jak najbardziej normalne (?)
| Mnie po po prostu nie podoba się pierdolenie, nawet żartem, że coś takiego, jak jakiś konkretny gatunek muzyki, powinien zostać zdelegalizowany - chodzi mi o samo sformułowanie, abstrahując od tego nawet, o jaki gatunek chodzi. |
A taka banalna prowokacja już wyprowadza Cię z równowagi?
Dodano: 2016-09-01 12:28
Jak sama mawiam (cytując Markowskiego): trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść niepokonanym... Dlatego kończę swój udział w tej dyskusji, która jak widać, ma na celu przekomarzanie się, że moja racja jest najmojsza, a twoja najtwojsza...
Przepraszam, ale ja w tym uczestniczyć nie będę. A Ty Devonie - jak tak lubisz łapać za słówka, to poczytaj inne wątki i wpisy różnych ludzi, to się przekonasz, co znaczy "obrażanie" innych, bo ja nie przypominam sobie, żebym w jakiegokolwiek fana metal core i nu metal, rzuciła inwektywą...
Dodano: 2016-09-01 12:33
Obraziłaś, bo powiedziałaś, że ich gatunek muzyki nie powinien istnieć. A mi zarzucasz, że ja Ciebie obraziłam, jak nic takiego nie miało miejsca.
Dodano: 2016-09-01 12:38
| [quote="Devon"]Agresywne teledyski, kolczyki itp. zdarzają się w każdej subkulturze, zwłaszcza alternatywnej. |
Aha, czyli to według Ciebie jest jak najbardziej normalne (?)
| Mnie po po prostu nie podoba się pierdolenie, nawet żartem, że coś takiego, jak jakiś konkretny gatunek muzyki, powinien zostać zdelegalizowany - chodzi mi o samo sformułowanie, abstrahując od tego nawet, o jaki gatunek chodzi. |
A taka banalna prowokacja już wyprowadza Cię z równowagi?[/quote]
Tak, TO JEST NORMALNE, bo to nie są piosenki o kwiatkach, tylko o życiu, co do kolczyków, sama ich nie mam, bo mi nie pasują, a poza tym jestem uczulona na nikiel, inna sprawa, że nie czułabym się dobrze w kolczykach ani tatuażach, bo uważam, że mi nie pasują, poza tym moja uroda nie potrzebuje takiej oprawy (w przypadkach wielu kobiet i facetów to nieraz własnie kolor włosów, także ten farbowany, makijaż, kolczyki i/lub tatuaże "robią" urodę"). Jednak nie przeszkadzają mi tatuaże czy piercing u innych, fajnie zwłaszcza, jeśli są dobrze i profesjonalnie zrobione, bo jesli nie, to już tak dobrze to nie wygląda.
Dodano: 2016-09-01 12:49
| co do kolczyków, sama ich nie mam, bo mi nie pasują, a poza tym jestem uczulona na nikiel, inna sprawa, że nie czułabym się dobrze w kolczykach ani tatuażach, bo uważam, że mi nie pasują, poza tym moja uroda nie potrzebuje takiej oprawy (w przypadkach wielu kobiet i facetów to nieraz własnie kolor włosów, także ten farbowany, makijaż, kolczyki i/lub tatuaże "robią" urodę"). Jednak nie przeszkadzają mi tatuaże czy piercing u innych, fajnie zwłaszcza, jeśli są dobrze i profesjonalnie zrobione, bo jesli nie, to już tak dobrze to nie wygląda. |
Z tym się jeszcze mogę zgodzić lub przynajmniej nie wtrącać.
| Tak, TO JEST NORMALNE, bo to nie są piosenki o kwiatkach, tylko o życiu |
To akurat jeszcze o niczym nie świadczy. Norma to (powinien być) rozwój w granicach optimum, a tolerancja to akceptowalne granice odchyłek od normy, ale tego to już nie mnie samemu oceniać.
Dodano: 2016-09-01 18:24
optimum to każdy ma swoje hyhy, no, ale Ty przynajmniej nikogo nie obrażasz
Dodano: 2016-09-02 05:31
| optimum to każdy ma swoje hyhy |
no tak, ale istnieje też optimum rozwoju społecznego i jeśli osobiste optimum mieści się w jego granicach, to konflikty są niewielkie. Aha, i optimum, to nie jest to samo co średnia społeczna, bo ludzie tzw. "pierwszego świata" np. prowadzą zdecydowanie konsumpcyjny tryb życia, co odbiega od optimum (wiele tekstów metalcore'owych o tym jest - jak zresztą wiesz
| no, ale Ty przynajmniej nikogo nie obrażasz |
no na pewno nie mam takich zamiarów, zależy jak to zinterpretuje odbiorca - kiedyś taaaak się pożarłem z siostrą, że do dziś się do mnie normalnie nie odzywa i stąd metalcore'owy:
This Calling... still you don't seem so far at all... All that Remains, ale wolę w takiej wersji
Dodano: 2016-09-03 06:02
Przyznam, że trochę się zmęczyłem dyskusją w tym temacie, heh...
ale jest jeszcze chyba nierozwiązany problem obrażania się na siebie nawzajem i innych :-/
Chyba lepiej spróbować, bo Devon jest tu od dawna i wraca nawet pod nowymi profilami, a Uriella też się chyba dość solidnie zadomowiła na forum.
Heh. Poza tym bardziej sprzyjającego momentu może nie być (trochę ponad miesiąc po CP 2016, a dla mnie obecny czwartek-niedziela, to akurat turniej hokejowy), może ktoś z tego wyciągnie jakieś sensowne wnioski.
Dodano: 2016-09-03 08:40
Yngwie - ale czym się przejmujesz? Dla mnie temat DAWNO jest zakończony :) Poza tym, to normalne, że ludzie ścinają się, i to na rozmaitych forach - na mnie to nie robi wrażenia... Po co do tego wracać i roztrząsać? To byłoby infantylne i niepoważne :)
Dodano: 2016-09-03 10:27
| Przyznam, że trochę się zmęczyłem dyskusją w tym temacie, heh...
ale jest jeszcze chyba nierozwiązany problem obrażania się na siebie nawzajem i innych :-/ Chyba lepiej spróbować, bo Devon jest tu od dawna i wraca nawet pod nowymi profilami, a Uriella też się chyba dość solidnie zadomowiła na forum. Heh. Poza tym bardziej sprzyjającego momentu może nie być (trochę ponad miesiąc po CP 2016, a dla mnie obecny czwartek-niedziela, to akurat turniej hokejowy), może ktoś z tego wyciągnie jakieś sensowne wnioski. |
To miłego oglądania hokeja. A wracałam pod innymi profilami, bo tamte mi się psuły, ten działa od jakiegoś czasu i jeszcze się nie zjebał pt. "nie mogę się zalogować" :) na szczęście :) bo nie zamierzam odpuszczać :) a poza tym to tu właśnie poznałam Mojego Ukochanego :)