Projekt muzyczny. Strona: 1

Projekt muzyczny Dodano: 2014-04-29 12:25

Interesują mnie ludzie którzy w domowych warunkach tworzą muzykę gitarową lub ambient.

Chciałbym nawiązać współpracę :)
Pisze muzykę ale nie mam możliwości aby ją nagrywać.
Na studio mnie nie stać,tak więc gdyby ktoś chciał spróbować
jestem otwarty na współpracę.

Gatunek nie ma znaczenia,to może być black metal
awangardowy thrash,country-gore-blues-noise,gotycki death-punk-polka :D itd itp,ważne żeby miało ręce i nogi :)
i żeby brzmiało przyzwoicie.

Dodano: 2014-04-30 18:41

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Czuczu - pozwolisz, że podczepię się pod temat :-)

VKU czy coś w tym stylu

W zasadzie niewiele się zmieniło od kilku lat. Składu jak nie było tak nie ma.

Co do lasek kumatych technicznie :-) - Minawi, jak forma? klawisze (?), wokal (?), teksty (?) za ok. 5-10 lat?

Instrumenty, studio, koncerty itp. do załatwienia, ważniejsze są chęci i umiejętności, na początek wystarczy kartka papieru i długopis. Mało takiej muzy w PL, ale akurat w Czewie i Poznaniu są największe szanse na rozwój. Długo by pisać dlaczego. Jak coś to póki co ja robię swoje.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2014-05-04 00:11

Ja mam cały sprzęt potrzebny do nagrywania z tym że raczej za cięższą muzyką nie przepadam

"Żyj szybko, umieraj młodo i zostaw po sobie zajebiste zwłoki"

Dodano: 2014-05-07 19:59

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Czuczu - mam pytanie, w jaki sposób komponujesz? Bo ja się dzisiaj zabrałem za to wreszcie. Nuty piszę w Tux Guitar (darmowy odpowiednik Guitar Pro), potem będę eksportował pliki MIDI do LMMSa (darmowy odpowiednik FL Studio) i wstępnie dobierał brzmienie instrumentów.

W zasadzie to wszystko mógłbym zrobić sam a koncepcja projektu dość sprecyzowana, ale może fajniej by było powymieniać poglądy.

Dodano: 2015-05-21 10:41

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Perrectus napisał(a):
Ja mam cały sprzęt potrzebny do nagrywania z tym że raczej za cięższą muzyką nie przepadam

U mnie ze sprzętem coraz słabiej, technika idzie do przodu, ale ja nie nadążam :-/, choć coś tam jeszcze próbuję...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło