Wysłany: 2007-11-09 11:58
[quote:98b29d49a5="Nim"]Zgłodniało bidactwo? 8) [/quote:98b29d49a5]I ha 8)
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2008-07-31 09:46
Przybieranie na masie jest proste :) Wystarczy stosować się do 3 prostych zasad:
- trening
- dieta
- regeneracja
Trening - 3 razy w tygodniu siłka. Dla domatorów - albo inwestujemy w sprzęt, albo w książeczkę "Trening siłowy bez sprzętu" :)
Dieta - jemy co 2-3 godziny. Dużo białek, czyli mięsko, jaja, biały ser. Pamiętamy o warzywach.
Regeneracja - śpimy 8 godzin i odpuszczamy sobie biegi długodystansowe.
Efekt - w 3 miechy można przybrać 15 kilo :)
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2008-07-31 10:30
Hmm...to polecam jakieś ćwiczenia z wykorzystaniem masy swojego ciała. Pompki, brzuszki itp.
Wysłany: 2008-09-30 16:53
CrommCruaich -> wreszcie jakieś konkrety :)
Testowałam na sobie i działa na 100%
Nie mogę i nikt inny nie może nauczyć Cię życia. Ale wiem jedno, życie każdego jest jak walka dwóch wilków. Jeden wilk jest dobry i szlachetny, a drugi zły... Zwycięży ten, którego będziesz karmić.
Wysłany: 2008-10-01 15:06
[quote:55e6b43676="ado"]
Osobiście nie jestem zwolennikiem rezygnacji z ćwiczeń aerobowych. Dlaczego? Zobaczycie sami po miesiącu "robienia masy" gdy będziecie chcieli pobiegać mając dodatkowe parę kilo na nogach. Poza tym trening aerobowy bardzo ładnie pobudza naczynia włoskowate dzięki którym energia, tlen i składniki odżywcze dostają do komórek mięśniowych, no i wpływa pozytywnie na serce oraz obniżenie cholesterolu zwanego "złym" (a w pewnym wieku to niestety bardzo ważne już 8) )
[/quote:55e6b43676]
Nie mówiłem o całkowitej rezygnacji z aerobów. Chodziło mi raczej o nie katowanie mięśni do granic wytrzymałości. Maratończyk przecież nie zrobi sporej masy :)
Wysłany: 2009-04-07 11:48
Od piwa się tyje. I od nieregularnego żarcia. I od nieruszania dupska. Ale od tego się ponoć szybciej umiera.
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Wysłany: 2009-05-01 21:20
wystarczy jesc wiecej weglowodanow - wiem z wlasnego doswiadczenia
niestety tyje sie, tak samo jak i chudnie 'z rozpedu' , czyli wiecej niz zakladamy
tez wiem z wlasnego doswiadczenia XD