Wysłany: 2012-01-24 15:53 Zmieniony: 2012-01-24 16:01
To ciekawe że przeczytałaś, a nie przeszkadza Ci to pisać, pardon bzdury o ograniczaniu wolności słowa (?), karaniu więzieniem (??) za skopiowanie obrazka (???).
Nie wiem czy jestem za, ale cała ta afera jest dla mnie tylko kolejną samonakręcającą się paranoją społeczną.
Ile już ich było?: dopalacze, świńskie grypy, ptasie grypy, szalone krowy, wojny o krzyż...
Starsi ode mnie mogliby wymienić ich jeszcze więcej.
Nagle się wszyscy przebudzili, a sprawa jest jawna od 2008 r.
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Wysłany: 2012-01-24 16:03
[quote:7dff254202="szarl"]To ciekawe że przeczytałaś, a nie przeszkadza Ci to pisać, pardon bzdur o ograniczaniu wolności słowa (?), karaniu więzieniem (??) za skopiowanie obrazka (???).
Nie wiem czy jestem za, ale cała ta afera jest dla mnie tylko kolejną samonakręcającą się paranoją społeczną.
Ile już ich było?: dopalacze, świńskie grypy, ptasie grypy, szalone krowy, wojny o krzyż...
Starsi ode mnie mogliby wymienić ich jeszcze więcej.
Nagle się wszyscy przebudzili, a sprawa jest jawna od 2008 r.[/quote:7dff254202]
Błąd-widać kto nie czytał Do Końca o co chodzi w ACTA.Rykoszet jak nic.
ACTA było ustalane w tajny sposób,bez wiedzy i opinii społecznej,i jest teraz gotowa do podpisu.Tylko że 'ktoś' postarał się o to,by ludzie wiedzieli z czym będą mieli do czynienia jak dojdzie do podpisania tejże umowy.
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.
Wysłany: 2012-01-24 17:27
[quote:0048fb6362="Nuta"] Błąd-widać kto nie czytał Do Końca o co chodzi w ACTA.Rykoszet jak nic.
ACTA było ustalane w tajny sposób,bez wiedzy i opinii społecznej,i jest teraz gotowa do podpisu.Tylko że 'ktoś' postarał się o to,by ludzie wiedzieli z czym będą mieli do czynienia jak dojdzie do podpisania tejże umowy.[/quote:0048fb6362]
[quote:0048fb6362="Wikipedia"]Szczegóły dyskutowanych zmian miały pozostać tajne, co nie zapobiegło jednak serii przecieków w 2008, 2009 i 2010 r. Duży niepokój wśród mediów wzbudziła już pierwotna wersja robocza, opublikowana 22 maja 2008 r. przez serwis WikiLeaks. [/quote:0048fb6362]
Wysłany: 2012-01-24 17:28
[img:9e72f26ef4]http://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/405418_332735686758158_147096448655417_1047949_2114795516_n.jpg[/img:9e72f26ef4]
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2012-01-24 19:01
Wysłany: 2012-01-24 20:25 Zmieniony: 2012-01-24 21:00
[color=RED:e8d91f5554]>>>[/color:e8d91f5554]
ACTA w Polsce – co to naprawdę oznacza?
[color=RED:e8d91f5554]>>>[/color:e8d91f5554]
A o co jest ten cały szum,a no o to "byśmy mogli" tak jak do tej pory "ściągać" z netu za darmo,bez obawy o ewentualne konsekwencje karne,o to jest cały tak na prawdę szum.Powiedzmy sobie to szczerze :) W Niemczech już od paru dobrych lat,ściąganie z netu nielegalnie plików jest karalne,po podpisaniu ACTA w Polsce będzie tak samo,jak właśnie w Niemczech i tu nie można mieć złudzeń,że u nas będzie inaczej.
[img:e8d91f5554]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:e8d91f5554]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2012-01-24 20:29
Dokładnie, na zachodzie nikt nie kupuje również podróbek, gdyż każdy może ponieść konsekwencje takiego zakupu, jest to zwykła kradzież... a u nas????
"I will sing my worst southamerican song at your funeral"
Wysłany: 2012-01-24 21:07 Zmieniony: 2012-01-24 21:52
W USA za nielegalne pobranie z sieci kilku nagrań mp3,w zależności od stanu w którym go pobrano,płaci się kary w tysiącach dolarów.U nas nazywamy to ograniczeniem wolności w internecie.Pewnie że wolałbym,aby u nas zostało po staremu.I żeby nie było,nie jestem tym wszystkim "ACTA" zachwycony.ACTA powstawało jak wiadomo w tajemnicy,przed opinią publiczną,i co jest bardzo istotne,we współpracy z amerykańską branżą rozrywkową.I tu pies pogrzebany,o czyje tak naprawdę interesy w dobie kryzysu chodzi.
[img:cfb12af549]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:cfb12af549]
Wysłany: 2012-01-24 22:36
jest jeszcze jedna rzecz, chyba wszyscy o niej zapomnieliśmy. Mianowicie, pracuję w branży telekomunikacyjnej i z tego co na chwilę obecna się orientuję to dzięki wprowadzeniu ACTA bezpośredni dostawca internetu będzie musiał monitorować i archiwizować ruch w sieci danego użytkownika. W związku z tym, aby było to sprawnie wykonywane potrzeba m.in. wyszkolonych pracowników do obsługi monitoringu. A na to dany usługodawca musi mieć kasiorkę. Pewnie dojdą jeszcze kwestie związane ze sprzętem, archiwizacją, stosem nowych regulaminów i powiadomień. Więc wielce prawdopodobne, że aby zdobyć na to pieniązki operatorzy będą musieli uderzyć po kieszeni klientów końcowych (Będą nie będą musieli, ale jak to było w przypadku podwyżki VATu to tylko chyba pomarańczowy przyjął na klatę i nie podwyższył stawek MTR). Najprawdopodobniej abonament za internet wzrośnie, może nie drastycznie, ale zawsze to coś, no bo z czegoś musi opłacić wymogi ACTA.
Nie musicie mi dziękować. Wystarczy, że będziecie wielbić mnie na klęczkach.
Wysłany: 2012-01-25 10:57 Zmieniony: 2012-01-25 10:58
[quote:86b728b2e4="HardKill"]W USA za nielegalne pobranie z sieci kilku nagrań mp3,w zależności od stanu w którym go pobrano,płaci się kary w tysiącach dolarów.U nas nazywamy to ograniczeniem wolności w internecie.Pewnie że wolałbym,aby u nas zostało po staremu.I żeby nie było,nie jestem tym wszystkim "ACTA" zachwycony.ACTA powstawało jak wiadomo w tajemnicy,przed opinią publiczną,i co jest bardzo istotne,we współpracy z amerykańską branżą rozrywkową.I tu pies pogrzebany,o czyje tak naprawdę interesy w dobie kryzysu chodzi.
[img:86b728b2e4]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:86b728b2e4][/quote:86b728b2e4]
W dobie kryzysu oczywiście,że politycy się liczy i większe korporacje.Bez nich oczywiście nie byłyby budowane nowe drogi,nie powstałyby nowe przedsiębiorstwa[a przedsiębiorstwa=nowe miejsce pracy dla ludzi] itd.A my,szare ludki,nie liczymy się.Oczywiście jesteśmy tylko szarą masą,która zgodzi się na wszystko,co z góry przez bogów będzie ustalone.:ironizując:
Bardzo ciekawy artykuł,czyli co politycy myślą o protestach.Powiem jedno,ci ludzie powinni się leczyć. o_O --> http://antyweb.pl/ignorancja-goni-hipokryzje-i-polityka-sie-podpiera-czyli-acta-na-jezykach/
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.
Ciekawy głos basisty TLove Jacka "Konia"Śliwczyńskiego Wysłany: 2012-01-25 11:06
Dziś dostałem na FB - polecam, gorzkie ale prawdziwe...
BIG BRADER i tak już tu jest. Nikt nie protestuje na monitoringi, radary, skanery, „zabezpieczenia”, przeszukiwaniom na lotniskach, piny, odciski palców.... na laptokach, monitorowanie komórek....smsów
KAŻDY rząd robi wodę z mózgu ludzi, którymi rządzi.
Ja, po „okrągłym stole” też byłem w euforii, a moja głupota to wspierała. WOLNOŚĆ SŁOWA!!! gówno, a nie wolność. Esbecja do dzisiaj jest górą. Okazuje się, że absolutnie każda osoba, uczciwa/dobra, dochodząc do władzy - po głosowaniu wyborców, stacza się i staje się kanalią.
Jaki to jest przedziwny i stały mechanizm ludzkiej psychiki? Z „godnego” zmienić się w „fjuta”, nepotyka i kombinatora? Ano – mamy jedno życie. Włącza się myślenie: „UKRADNĘ – POSIEDZĘ 2 LATA – ALE USTAWIĘ SIEBIE I RODZINĘ NA NASTĘPNE 25 LAT”.
Trzeba: "Popchnąć władzę – to się przewróci".....(cyt. W. Cejrowski)
a kto kurwa, po nich przyjdzie?!!!! następni godni/nieprzekupni.......? a gówno prawda!
Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej namawia do blokowania hakerskiego - stron internetowych. Namawia do przestępstwa. Media to propagują. Media robią cyrk z namawiania do przestępstwa.
Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej namawia do łamania prawa i palenia maryśki. Namawia do przestępstwa. Media to propagują. Media robią cyrk z namawiania do przestępstwa. Posłowie robią chlew z Sejmu i z prawa karnego obowiązującego Nas - obywateli (w domyśle - idiotów - fanów). Media się cieszą.
Nikt nie beknie. Do pierdla idą tamci za....... - za alimenty - np.
Internauci to oglądają, cieszą się też, że: ten - dowalił - tamtemu, a w szkle jeszcze można poszydzić z kaczora i jest super. Jedziesz metrem - 100razy za drogim - w kierunku stadionu - 20 razy za drogim - ..... hehe..... szkło pokazuje autostrady do-nikąd, a ktoś tam jeszcze kombinuje jak tu zrobić kolejkę górską nad stolicą?.........internauci wstawiają czyjeś tam filmiki i się cieszą!!......... i buźki wstawiają z klipami kopiowanymi z jutjuba :))) no bo je szczerze lubią.
Internauci z tego się śmieją, z tamtego się śmieją........leją z tego i tamtego. Wpuszczają filmiki i zdjątka na fejsie.
Wszystko jest na: PEBIE, Wrzucie i tym tam.... - no to wszystko jest OK. Za free. Pierdolić SYSTEM. MAMY W DUPIE SYSTEM.
Wstawiam! --- bo protestuję przeciwko rządom!!! Wolność słowa!!!!demokracja jest!!!
Wkurwia mnie ten protest internautów – pt. „bo nam zabiorą wolność słowa”. JAK PRZYCHODZI DO WYBORÓW TO: 50% IDZIE. Wtedy jakoś nikt nie protestuje, w modzie jest aby być "na przekór" w taki sposób aby dojebać kaczorowi/oszołomowi - bezmyślnie byle przeciwko.
Większość jest przeciwko. Tylko przeciwko czemu?
Hehe – na Fejsie jest strona pt.: „ACTA- Nie pozwólmy ocenzurować naszego internetu!!! ” - a od kiedy to internet jest „nasz”? Jak se nie zapłacisz to już nie jest Twój.
GUS zapowiedział kary do 3000zł za nie-spisanie-się w powszechnym spisie. Rząd zatwierdził możliwość spisu do GUSu przez internet. Tylko czy rząd dał Obywatelowi Polskiemu: powszechny i darmowy dostęp do internetu? Moja mama nic na ten temat nie wie.
Moja Mama nie wie też o co chodzi z tym AKTEM. Mama chodzi po szpitalach - tam jest kompetentna:..... w czekaniu na wszystko.
Czy ktoś Ją, raczył poinformować? - może - kurwa - rząd na który głosowała - wysłał do Niej list objaśniający? - bo w TVenie tego nie tłumaczą, a w szkle 24h to się z tego śmieją - a moja Mama nie wie z czego w szkle się śmieją - z tego AKTA.........
Wracając do praw autorskich: jestem za zaostrzeniem/zawężeniem możliwości kopiowania, udostępniania „co internautom się rzewnie podoba” - aby uwypuklić swoje nastroje i gusta - „bo internauta ma taką ochotę”.
Ja na swoim fejsie kilka razy pisałem: „kochani, róbta swoje – ja Wam udostępniam swoje pomysły za free - czekam na wasze pomysły i komentarze moich wypocin” - i gówno usłyszałem!
Zero kreatywności. Wg. mnie, internet powinien wyzwalać parcie do pokazywania własnych osiągnięć, jest wspaniałym forum dzielenia się swoimi przemyśleniami i dorobkiem – docierania do „świata”, ale jeżeli jest traktowany jako: „Wojtek, nie skopuję ci płyty CD bo mi się skończyły, ale wrzucę ci na „wrzutę” i se ściągniesz / albo: „wejdź na PEBA tam już wszystko jest” to kurwa mać - krew mnie zalewa.
To nie jest ograniczanie wolności słowa, to test ograniczanie mózgów internetowych idiotów.
O istnieniu ZaiKSU dowiedziałem się w 1985r. Odebrałem pierwsze pieniądze. Wróciłem do Częstochowy i poszedłem na bazar. Stali gostkowie i sprzedawali domowo kopiowane kasety ze skserowanymi okładkami mojej muzyki. Zapytałem po ile to?: ….xxxxx..zł - odszedłem i byłem dumny - handlują moją muzyką - bo wiedziałem, że w sklepach tego nie ma i taka forma docierania do ludzi jest JEDYNĄ MOŻLIWĄ, trochę byłem wkurwiony – na Polskie Nagrania, na system, na tą beznadzieję, w której mieszkałem i urodziłem się. Ale teraz poziom kopiowania to nie jest już taki jak: „bazarek Na Zawodziu”, teraz, to piractwo - to już jest biznes. Reklamy - ect. Esbecja dalej działa - ale na olbrzymią skalę. Kraj mój/nasz jest rozkradany. Aż dziw, że jeszcze jest coś do zajebania....
A co robią internauci? Internauci wkurwiają się na ACTA. Nie na: przekręty stadionowe, na recepty, ofe, akcyzy, vat, benzynę, zamykanie domów kultury........ Wkurw internautów jest na ACTA – ograniczanie wolności słowa. Bzdura kompletna. ja już nie wiem co Polska znaczy.......protestujmy przeciwko złodziejstwu i skurwysyństwu pod każdym względem!!!!
Do not quote - think for yourself
Wysłany: 2012-01-25 18:24
A ja jestem za ograniczaniem praw autorskich. Było 30 lat , póżniej myszka miki zarządała 50 lat a jak się kończyło 50 to zrobili 70 lat.W Usa nie ma piractwa, piractwo jest tylko w krajach ubogich.Ktoś coś wymyśla -jest jego , ale dzidziczenie myśli, może bedziemy dziedziczyć i czyny.Ojciec zabił - niech syn idzie jeszcze po jego śmierci do więzienia jak tamten nie sdązył odbyć kary.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Wysłany: 2012-01-25 18:49
Internet to rządy umysłowego motłochu - Fryderyk Nietzsche.
Wysłany: 2012-01-25 18:56 Zmieniony: 2012-01-25 19:00
Jak to nie ma innej opcji,nie prawda jest :) w następnych wyborach zagłosuję na PiS lub na partie Palikota,na pewno nie zagłosuję na nikogo z obecnej koalicji rządzącej,ci mają u mnie dożywotni szlaban za ACTA
[img:ed6e6f762e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:ed6e6f762e]
Wysłany: 2012-01-25 19:01
Jak widać ten motłoch potrafi się zorganizować i wlaczyć o swoje. U mnie w pracy są sami inżynierowie, oczytani ludzie,a też są przeciwko podpisywaniu ACTA.
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2012-01-25 19:08 Zmieniony: 2012-01-25 19:18
Oczywiście żartowałem droga bibunio z tym PiS'em,natomiast jak napisałem po wyżej na pewno nie zagłosuję już nigdy na nikogo z obecnej koalicji rządzącej,nie daruję im podpisania ACTA i uj,tym razem już przegięli pałę.A partia Palikota czemu nie,Palikot na premiera
[img:a6d3fe1e76]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:a6d3fe1e76]
Wysłany: 2012-01-25 19:23
[quote:a6668f66c4="CrommCruaich"]Jak widać ten motłoch potrafi się zorganizować i wlaczyć o swoje. U mnie w pracy są sami inżynierowie, oczytani ludzie,a też są przeciwko podpisywaniu ACTA.[/quote:a6668f66c4]
O swoje? Hardkill otwarcie powiedział to co wiedzą wszyscy, a głośno nikt nie odważy się przyznać: w tej całej chryi chodzi tylko o prawo do swobodnego ściągania pirackich plików - tak jak to było dotychczas. O swoje, tak? Zasłaniamy się wolnością słowa, tak? Wielkie ideały, a za nimi jak zawsze prozaiczne pobudki. Obłuda.
O swoje? Paradne .
Wysłany: 2012-01-25 19:28 Zmieniony: 2012-01-25 19:29
Zgadza się,bo taka jest prawda.Nikt nie miał by nic przeciwko podpisaniu ACTA,gdyby można było tak jak do tej pory swobodnie piratować w sieci :)
[img:013f7d822d]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:013f7d822d]
Wysłany: 2012-01-25 19:30 Zmieniony: 2012-01-25 19:55
No właśnie .
@Cromm: Trzeba mieć niezły tupet by swoim nazywać to co się kradnie. I jeszcze sarkać że właściciel nie przygląda się kradzieży bezczynnie. Zaapelujmy do sumienia właściciela; złodziej ma przecież żonę i dzieci, kocha zwierzęta, jest przykładnym synem.
Tego już nawet relatywizmem nie można nazwać.
Wysłany: 2012-01-25 19:36
Dla mnie bez róznicy, i tak kupuję płyty :)
"I will sing my worst southamerican song at your funeral"