Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Czas i miejsce.... Strona: 1

Czas i miejsce... Wysłany: 2006-11-15 00:50

Załóżmy, że miał(a)byś szansę wybrania epoki, jakis konkretnych czasów i miejsca gdzie być żył(a)? Oczywiście mogł(a)byś kontynuwac życie w IV RP ale w innym przypadku co to by były za czasy i jakie miejsce? Uzasadnij.

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2006-11-16 12:16

napewno nie polska..anglia.. holandia.. jesli chodzi o miejcse.. Bez wzgledu na czasy.. chocby terazniejszosc :)

Wysłany: 2006-11-16 15:30

Hmmmm Polska coś koło IX - X wieku

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Wysłany: 2006-11-18 16:54

Cały czas jak atrzę na ten temat to wkurza mnie, że nie zauwazyłem braku spacji.

[quote:1005318515="Nightcreature"]Hmmmm Polska coś koło IX - X wieku[/quote:1005318515]

Ten sam okres z tym ,że najchetniej w Norwegii.

Wysłany: 2006-11-18 17:12

[quote:d91730ed62]Hmmmm Polska coś koło IX - X wieku[/quote:d91730ed62]
Myslisz, ze tam wtedy bylo tak fajnie i rozowo ? pewnie po tygodniu chcialbys wrocic w dzisiejsze czasy :wink:

ja tam nie chcialbym zmieniac ani czasu ani miejsca 8)

-----------------
Odra vs KKS Lech :wink:

united we stand divided we fall

Wysłany: 2006-11-18 17:22

Nie czas.. ale miejsce z pewnoscią .. gdziekolwiek byle nie tu..

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Wysłany: 2006-12-01 21:06

Tak jak Narea... Mroki śreniowiecza, gotycki zamek, lasy, tysiące jezior i... Finalndia...

"Kuka voi itsensa voitaa, ei koskaan havia..."

Wysłany: 2006-12-14 15:53

[quote:df4bcf268f="Kiira"]Tak jak Narea... Mroki śreniowiecza, gotycki zamek, lasy, tysiące jezior i... Finalndia...[/quote:df4bcf268f]

Kiira, Narea przenosze sie razem z Wami ! :twisted:
Tak szczerze to chcialabym miec chociaz sesyjke na jakims zamczysku :D
Takie marzenie mam... Szkoda, ze nie mozna sie przeniesc do sredniowiecza ale z aparatem ^^

Wysłany: 2007-01-02 15:26

Polska za jakieś 100 lat ..
Może dożyję :lol:

"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno gdu umrzesz"

Wysłany: 2007-01-03 19:50

trudno mi zrezygnowac z tu i teraz. Tak naprawde chcialabym miec gwarancje ze nie zgine. Ze jedyna smiercia codzien bedzie sen. Ze zgine i skoncze dopiero gdy powiem dosc. Byc wszedzie, obejrzec wszystko... Nie miec nigdy za malo czasu. Byc wiecznie mloda, ciekawa, ba, naiwna... Radosnie poznawac wszystko dokola.

Wysłany: 2007-01-06 19:01

Ja odnalazłbym siebie pod koniec ery wiktoriańskiej podróżując po świecie i w pomiędzy dwiema wojnami mógłbym mieszkać w Polsce.Marzenia :)

Wysłany: 2007-01-07 23:06

Japonia w okresie Edo. Zawsze chciałem byc roninem ^_^
lub
Polska około 1410 xD Wojna z Krzyżakami i wojny husyckie na horyzoncie, YEACH!

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2007-01-08 17:38

Samurai (Anciliae)
Samurai
Dąbrowa Górnicza

Chciałbym sie cofnąć w czasie do 10 czerwca 2003... i zmieniłbym pare rzeczy...

"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"

Wysłany: 2007-01-10 04:14

eIcILipse (Bicz)
eIcILipse
miasto magiczne

skoro już takimi kategoriami piszecie..... to ja bym chciała całe swoje życie od początku, raz jeszcze......... powiedzmy, że prócz 2005 roku bo od tego czasu jakiś taki zastój

Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D

Wysłany: 2007-01-12 17:05

Judge (Bicz)
Judge
Nowa Sól/Wrocław

Generalnie to w Polsce jakos niezbyt bym chcial zyc... Szwajcaria... kiedykolwiek.... no powiedzmy XIX wiek... spokoj.... brak wojen... , inna wersja to Nowa Zelandia albo Australia... tak samo wiek XIX... no a przyszlosc to powiedzmy za 100 lat... tylko obawiam sie ze za 100 lat cala europa bedzie juz pod woda a efekt cieplarniany sprawi ze nastanie kolejna epoka lodowcowa :D

o mnie?... sprawiam czasem wrazenie zamknietego w sobie jednak to jest pozor:D choc tez dusza towarzystwa to ja nie jestem... Wole miec kilku przyjacioł w prawdziwym tego slowa znaczeniu niz tlumy falszywych...

Wysłany: 2007-01-12 18:09

[quote:c6c62625c6="Judge"]tylko obawiam sie ze za 100 lat cala europa bedzie juz pod woda a efekt cieplarniany sprawi ze nastanie kolejna epoka lodowcowa :D[/quote:c6c62625c6]

Zmieniłam zdanie :P bo jak tak sobie właśnie o tych wszystkich efektach cieplarnianych itp. myślałam i stwierdziłam, że nie chce mieszkać ani w przyszłości ani w przeszłości tylko teraźniejszości. Bóg sam wie co będzie za 100 lat ;/ Starożytność, średniowiecze.... Jak dla mnie zbyt brutalne czasy.

"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno gdu umrzesz"

Wysłany: 2007-01-12 20:58

[quote:98d7763cc3="Eris"]Jak dla mnie zbyt brutalne czasy.[/quote:98d7763cc3]

Zawsze sa dobre i złe strony. Ah ten romantyzm, ten honor i odwaga. Wtedy człowiek za swe ideały skłądał swe życie w ofierze. Dziś nazywają to głupota lub skrajnie terroryzmem.

A co do brutalności - teraz jest po prostu lepiej skrywana.

Wysłany: 2007-02-10 20:56

ja zawsze chciałem urodzić się koło 2560 r. p.n.e. w mieście Giza w Egipcie
bo mnie cholernie ciekawi, jak to naprawdę było z tą piramidą :)

"Nie daj się! Siłę masz by wstać!"

Wysłany: 2007-02-14 11:27

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

a ja bym sie chciał cofnąc do 1979 roku i własnie w tym roku miec ze 20 lat Yeahhhhhhh to by był czad. Kurde mój kuzyn własnie miał dwie dyszki jak był 79r. Zawsze był dla mnie przykładem i wiele mi w życiu pomógł. Chodź nieustrzegł mnie przed wieloma rzeczam no ale co zrobic człowiek na błędach sie uczy :P

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Wysłany: 2007-02-22 17:00

A ja bym chcial trafic w okolice roku 40k pod komende niejakiego Angelusa. Kto gral w Dawn of War ten wie o kogo biega.

Nigdy nie jest tak zle zeby nie moglo byc gorzej... duzo gorzej

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło