Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Rankicz kiczu na DP. Strona: 1

Rankicz kiczu na DP Wysłany: 2011-12-12 20:54 Zmieniony: 2011-12-12 21:35

Wpadłem na pomysł, żeby stworzyć wątek, gdzie będziemy typować kicz, który trafia na ten portal. Wrzucajcie linki do zdjęć, blogów, postów, komentarzy... Pośmiejmy się z ludzi. Jeśli chcecie umieście pod tym swój komentarz.

Mój typ w kategorii mroczne kafelki:
link

Galeria najbardziej bez ładu i składu - CP odbywa się w Indiach zapewne:
link

Gdzie jest krzyż ?! :
link

Znowu dupa mi urosła:
link

Kupiłam gorset, to na lampę już nie starczyło:
link

Suchy basen w warunkach domowych:
link

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Wysłany: 2011-12-12 23:22

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Jeśli użyszkodnicy mają do tego trochę dystansu, to się nie obrażą i może wejdą w jakąś polemikę

Akurat podałeś przykłady, które są "takie se" do śmiania, znalazłabym wiele lepszych, tylko problem w tym, że wpadam na nie zupełnie przypadkiem, ale jak coś to zamieszczę

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2011-12-13 10:01

To co opatrzyłem komentarzem "gdzie jest krzyż" chyba pasuje do kategorii mrocznych nastolatek na grobach :)

Wysłany: 2011-12-13 11:31 Zmieniony: 2011-12-13 11:39

E, chyba trochę przesada z tymi zdjęciami. Fakt, niektóre zdjęcia na jakie zdarzało mi się trafiać na DP powalają, ale czy to jest miejsce na piętnowanie czyichś zdjęć?

To jest portal taki a nie inny, więc ludzie się bawią w zdjęcia w trumnach. Poza tym to nie jest jednak portal fotograficzny i ludzie wrzucają, co mają lub stworzą, nie każdy z nich jest profesjonalistą. Lepsza byłaby konstruktywna krytyka, niż puste nabijanie się.

Kolejną kwestą jest, że "galeria bez ładu i składu" akurat nie zasługuje na krytykę jako kicz, zwłaszcza że zdjęcia są ciekawe i dobre, więc chyba się ździebko zagalopowałeś, Cromm. Kiepskie to są galerie, gdzie ktoś ma 10 prawie-takich-samych ujęć swojej facjaty zrobionych kamerką internetową. Takie też są tutaj, i to sporo.

A teraz będzie z cyklu:
"Emanujący mrocznym seksapilem kaloryfer" lub też: "Ups, przepraszam, chyba popuściłam i coś mi wypłynęło":
LINK

Wysłany: 2011-12-13 11:38

Celny strzał Alpcha :) Ale przynajmniej nie pozuję na mrocznego artystę.

Wysłany: 2011-12-13 11:51 Zmieniony: 2011-12-13 11:53

Ale na obeznanego i wszystkowiedzącego fotografa-profesjonalistę - może troszkę?

Wysłany: 2011-12-13 11:53

Raczej na kogoś, kto próbuje się czymś zająć w weekend bez zbędnego nadymania się. Jestem początkującym amatorem i nic więcej.

Wysłany: 2011-12-13 12:00

A jednak stawiasz się w roli sędziego oceniającego, co jest kiczem... :)

Wysłany: 2011-12-13 12:03

Patrzę na to z pozycji odbiorcy, a nie twórcy. Tak samo jak widz w teatrze ocenia nie będąc samemu aktorem :)

Wysłany: 2011-12-13 12:10 Zmieniony: 2011-12-13 12:13

Ale widz też może powiedzieć coś mądrego lub konstruktywnego albo paplać głupio i bez sensu :) Jego wypowiedź i ocena też może być "kiczem".

Wysłany: 2011-12-13 12:13 Zmieniony: 2011-12-13 12:14

Oczywiście, że może :) Ale możemy o tym podysktuwać co jest kiczem, a co nie.

Wysłany: 2011-12-13 12:16 Zmieniony: 2011-12-13 12:19

Poza tym uważam, że to jest nie w porządku wobec innych użytkowników.

Co innego napisać komuś bezpośrednio w rozmowie, że plecie bzdury (w naszej skromnej opinii ) albo w komentarzach napisać, że ma kuchenny bałagan w tle swojej mrocznej osoby na zdjęciu. Ma możliwość odpowiedzi, odniesienia się do krytyki.

Jednak wytykanie palcami i urządzanie pośmiewiska "za plecami" samego zainteresowanego - to nie jest w porządku.

[i:6b80b5c179]Edit[/i:6b80b5c179]
[quote:6b80b5c179="CrommCruaich"] Ale możemy o tym podysktuwać co jest kiczem, a co nie.[/quote:6b80b5c179]
Po co dyskutować? Ty już to osądziłeś :)

Wysłany: 2011-12-13 12:22

Opinia jest jak dupa - każdy ma swoją :) A forum jest po to, że można powiedzieć, że się z czymś nie zgadzam.

Wysłany: 2011-12-13 12:27 Zmieniony: 2011-12-13 12:29

Odwalać chamówę i wyładowywac frustracje można śmiając sie za placami innych z kolegami przy piwie, po co publicznie?

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2011-12-13 12:30

Bo tak jest ciekawiej :) I ktoś może się bronić.

Wysłany: 2011-12-13 13:21 Zmieniony: 2011-12-13 13:22

[quote:32beabdd6e="CrommCruaich"]I ktoś może się bronić.[/quote:32beabdd6e]

Odwracasz kota ogonem. Właśnie NIE może się bronić. Jaka jest szansa, że rzeczone osoby trafią na temat i rozmowę? Chyba, że do każdej będziesz wysyłał uprzejme pw: "Właśnie jesteś obiektem drwin w temacie takim a takim. Może zechcesz się do tej kwestii odnieść?".

Bzdura.

Odnieść to się mogą do komentarza umieszczonego bezpośrednio w galerii lub pod wpisem.

Wobec takich praktyk jak w tym topiku pozostają bezbronne.

Wysłany: 2011-12-13 13:41

A ja głupi myślałem, że jest się tutaj, żeby zaglądać na forum, a nie się lansować w galeriach :)

Wysłany: 2011-12-13 14:01

W pierwszej kolejności miało być czerpanie wiadomości o muzyce, dzieleniu się nimi, jak i wrażeniami związanymi z muzyką - forum opcjonalnie, podobnie jak z darkfotką.pl. Proporcje są jednak inaczej rozłożone.

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Wysłany: 2011-12-13 14:20 Zmieniony: 2011-12-13 14:23

[quote:c0f0e349bb="CrommCruaich"]A ja głupi myślałem, że jest się tutaj, żeby zaglądać na forum, a nie się lansować w galeriach :)[/quote:c0f0e349bb]

Każdy ma jakiś swój powód, by tu być a Tobie czy innym nic do tego.

Wywal swoje galerie - to pogadamy o nie-lansowaniu się w galeriach. :>

Poza tym w pierwszym Twoim poście mowa jest nie tylko o zdjęciach, chociaż temat się do nich zawęził. Na forum i bez zdjęć można się polansować

[quote:c0f0e349bb="Durante"]W pierwszej kolejności miało być czerpanie wiadomości o muzyce, dzieleniu się nimi, jak i wrażeniami związanymi z muzyką - forum opcjonalnie, podobnie jak z darkfotką.pl. Proporcje są jednak inaczej rozłożone. [/quote:c0f0e349bb]

Tak, proporcje są inaczej rozłożone, ale też nie każdy słuchający cięższego czy mroczniejszego brzmienia musi być znawcą muzyki czy chcieć rozmawiać tylko o niej.

Każdy tu poszukuje czegoś innego dla siebie a i też nie ma zakazu wjazdu dla ludzi nie znających się na muzyce

Wysłany: 2011-12-13 14:23

[quote:48a9252c4d="Alpha-Sco"]

Wywal swoje galerie - to pogadamy o nie-lansowaniu się w galeriach. :>

[/quote:48a9252c4d]
Nie wiem jakim cudem doszukałaś się w tych fotkach lansu :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło