Wysłany: 2006-11-28 18:47
Amorphis - Black Winter Day
Sentenced - Nepenthe
Gaate - Sjaa Atende [za klimat]
TON - My Girlfriend`s Girlfriend
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Wysłany: 2006-11-29 09:22
O, cześć Diabolek o/ :D
Ja lubię animowane teledyski w klimacie takim jak np. Luna Moonspella
Nie podoba mi się natomiast, kiedy do "albumowej" ścieżki dźwiękowej dodaje się po prostu video z jakiegoś koncertu. Tak jakoś przypomniały mi się niektóre klipy Dimmu Borgir - słabe zgranie obrazu i dźwięku i ogólnie kiła
Wysłany: 2006-12-03 08:02
[quote:ea583638d7="Diabolek"]Amorphis - Black Winter Day
[/quote:ea583638d7]
tak Black Winter jest ok!! innych nie widziałam, właściwie to bardzo mało teledysków oglądałam ale dla mnie ciekawe są:
"God of Emptines" -Morbidów
stary!!! teldysk "Du riechst so gut" -Rammsteina
i" Christian Woman) - Typeów
dobrze kojarzy mi się także Dragula -Rob Zombie, ale chyba nie ze względu na teledysk bo mógłby byc lepszy,
i :) naprawde polecam !!! taki polski teledysk, który ZAWSZE potrafi mnie rozbawić!! (chłopcy tak się starają..te kocie ruchy na dachu achhhhhh poprostu chłopaki czują tą muzykę, to zaangażowanie.., idealnie ze swoim teledyskiem potrafia zaakcentować imprezę.. )
GORąCO POLECAM
http://www.youtube.com/watch?v=eRZ5NcEJNLY
:D
Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D
Wysłany: 2006-12-11 12:18
Machine Head - IMPERIUM
Guns n Roses - Estranged
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2006-12-19 19:39
Teledyski Sigur Rós i Tool'a mi się bardzo podobają. Mają w sobie cos co nie pozwala mi oderwać od nich oczu... i do tgo muzyka. Wprost istna sielanka.
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Wysłany: 2006-12-19 19:43
saint rzadzi!!! Marilyn Manson.. Uwielbiam ten teledysk.. 8)
Wysłany: 2006-12-21 17:52
Polecam teledysk "MuschromHead - Solitaire Unraveking" :D
"Jeżeli nie chcesz doznać zawodu to nie ufaj NIKOMU!!!"
Wysłany: 2006-12-27 12:50
Oomph! - Augen aur
Adema - Giving in
:roll: Nie wiem co jeszcze...
Wysłany: 2007-01-01 23:29
Cradle Of Filth - Nymphetamine
Eths - Crucifere
Amorphis - Black Winter Day
Within Temptation - Ice Queen
Arch Enemy - Nemesis
Castle Party 2003 & 2004.
Przychodzi zawsze nocą Porywa mnie przez sen To postać jest złych mocy Przerywa piękny sen Bezbronna jestem gdy Próbuje opętać mnie Więc nawet juz nie krzyczę Oddając mocy ciało swe.
Wysłany: 2007-01-03 15:27
Był kiedyś taki program na TVP2 o nazwie Clipol i tam bardzo czesto leciał taki teledysk Przemijanie zespołu Proletaryat . Niby zwykły teledysk ale ma w sobie coś takiego pieknego że aż dreszcz przechodzi. Przypadkeim natrafiłem wczoraj na niego wiec dziele sie swoim odczuciem po ponownym obejżeniu tego klipu.
Wysłany: 2007-01-03 15:33
heh, ach ten stary Clipol :twisted: Z Clipola pamiętam najbardziej lansowany wówczas teledysk Illusion do "Cierń" 8)
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-01-03 15:37
[quote:bf6e9b8a87="minawi"]heh, ach ten stary Clipol :twisted: Z Clipola pamiętam najbardziej lansowany wówczas teledysk Illusion do "Cierń" 8)[/quote:bf6e9b8a87]
Jak to dobrze że ktoś pamieta ten program achhhhh Pamietam że uciekałem ze szkoły by zdążyć na niego bo był o takiej pogańskiej godzinie 14 00 czy cos takiego
Wysłany: 2007-01-03 15:52
[quote:27f09931af="FAFAL"][quote:27f09931af="minawi"]heh, ach ten stary Clipol :twisted: Z Clipola pamiętam najbardziej lansowany wówczas teledysk Illusion do "Cierń" 8)[/quote:27f09931af]
Jak to dobrze że ktoś pamieta ten program achhhhh Pamietam że uciekałem ze szkoły by zdążyć na niego bo był o takiej pogańskiej godzinie 14 00 czy cos takiego[/quote:27f09931af]
hehehe, wiesz, stary, że chciałam o tym też wspomnieć? :) Wydaje mi się nawet, że ten Clipol był jakoś po 13-tej - co niezmiernie wkurzało, bo chciałam sobie ponagrywać teledyski na VHS-ie a tu zawsze szkoła przeszkadzała :/
Ateraz człek sobie może ściągnąć obojętnie jaki teledysk z sieci... Nie ma tego czaru zdobywania muzy co kiedyś :roll:
Wysłany: 2007-01-03 23:13
A propos czaru zdobywania muzy. Pamietam jak kiedys w mrocznych latach 90tych ubieglego wieku :D TVP puscila zbior koncertow roznych metalowych zespolow. Byly tam Moonspell, Tiamat i jeszcze z dwa inne. Calosc miala tytul "Metalowa inwazja" i leciala cos kolo 2ej w nocy. Na koncu programu pojawil sie napis CDN ale jak dotad nic takiego sie nie zdarzylo. Oczywiscie kaseta z tym nagraniem byla bardzo holubiona, szkoda ze zaginela juz w pomroce dziejow. Zdobywanie nowych teledyskow wtedy to bylo cos. Pamietacie taki pogram Metalla na VIVIe?
Wredne, złośliwe i uparte bydlę. ;-)
Wysłany: 2007-01-03 23:36
Metalla? hmm, nie kojarzę... Oglądałam najpierw brytyjskie MTV, potem zakodowali, to Vivę II, która swojego wczesnego czasu była rockowa, dopiero jak zmienili znaczek to zrobiła się choolera komercyjna i tylko w późnych godzinach można było co upolować :/
Wysłany: 2007-01-03 23:40
Metalla, lecialo to bodaj ze w czwartki, cos kolo 23ej. Wywiady, teledyski- trzeba bylo nagrywac caly, godzinny program, a potem przegrywac co lepsze kawalki na osobna kasete. Gdzies tam w swiecie poniewieraja sie chyba ze dwie kasety z tak nagranymi teledyskami. :)
Wredne, złośliwe i uparte bydlę. ;-)
Wysłany: 2007-01-13 18:51
Within Temptation - Mother Earth
Cradle of Filth - Nymphetamine
Nightwish - Bless The Child
jak dla mnie.
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno gdu umrzesz"
Wysłany: 2007-01-15 12:07
No byl taki program kiedys jak metalla, niestety w koncowej fazie swojego istnienia zdziadział.
Co mi sie jeszcze z teledyskow przypomnialo
Satyricon - Mother North, bo jest kultowy i juz;]
Swojego czasu ciekawy byl:
Sweet Noise - Godnosc
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Wysłany: 2007-01-15 23:53
Pearl Jam - Do The Evolution
Disturbed - Land Of Confusion
O mnie? Co o mnie? Ogłaszam konkurs... prosze się tu wpisywać ;]
Wysłany: 2007-01-16 13:12
[quote:5dc26c70a8="Silmeor"]Metalla, lecialo to bodaj ze w czwartki, cos kolo 23ej. Wywiady, teledyski- trzeba bylo nagrywac caly, godzinny program, a potem przegrywac co lepsze kawalki na osobna kasete. Gdzies tam w swiecie poniewieraja sie chyba ze dwie kasety z tak nagranymi teledyskami. :)[/quote:5dc26c70a8]
Pamietam metalle :D i jeszcze był bunkier na tv wisła ktore przemianowano pozniej na tvn. Pamietam jak odbierałem to na małym telewizorku z pokojową anteną i był klimat jak to ustawić aby był ładny obraz bo leci nowy teledysk Metalliki i of course trzeba go nagrać w dobrej jakości na video. Pamietam tez jak puścili kiedyś pozno w nocy koncert Metalliki z woodstocku 94. Co najlepsze to ten koncert nagrałem na 3 róznych kasetach heh :D
Wtedy to po raz ostatni widziałem porządną Metallice.
A z teledysków ostatnio podoba mi sie Soilwork - light the torch :D
"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"