Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Epatowanie cycem?. Strona: 2

Wysłany: 2011-06-24 00:32 Zmieniony: 2011-06-24 00:44

Hm, na maxmodels można znaleźć mnóstwo nieokazałych i mało atrakcyjnych cycków na fotografiach w sepii czy czerni i bieli, ale to już podobno sztuka, a taka panienka czuje się modelką. :P

Pokazywanie cycków w internecie raczej nie mieści się w dyskursie o intymności - w momencie bowiem, kiedy samiczki swoje cycky w sieci wywlekają, zdjęcia stają się niejako "dobrem publicznym" (sic! xD) i raczej powinno się mówić nie o zachwianiu intymności (bowiem odnośne samiczki dobrowolnie w większości biust eksponują), a o tym, czy a)niewłaściwe osoby mają dostęp do tych treści (dzieci) b)zdjęcia są dostatecznie wysmakowane estetycznie i nie wzbudzają torsji u oglądających je. :P

Ot, chodzi o kontekst ekspozycji cycka. Macierzyństwo można rozumieć jako coś intymnego, ex definitione mocno prywatnego, i wyciągnięcie piersi przez matkę to inna rzecz, niźli to ma się w kwestii aktów; nawet jeśli są one tanie i obliczane na "zgarnianie piąteczek na DP". To drugie ma niewiele wspólnego z intymnością i nie powinno być przez pryzmat intymności widziane - cycki kobieta ukazuje z własnej woli, a bynajmniej nie zamierzam odmawiać kobietom prawa do eksponowania biustu. :P

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Wysłany: 2011-06-24 01:15

Dlaczego nie? Czy jest to aż tak bardzo uwłaczające, zważając na popularne nadużywanie przez kobiety określenia "samiec"?

Przeczytaj proszę jeszcze raz mojego posta, hint: golizna goliźnie nierówna, to co charakteryzuje kontekst golizny przesądza o możliwości rozpatrywania jej jako niestosownej. Pokazanie piersi w tramwaju, celem nakarmienia dziecka właśnie nie tylko napędza oburzenie faktem elementu nagości w miejscu publicznym.

Wysłany: 2011-06-24 01:30 Zmieniony: 2011-06-24 01:31

Myślę, że powinnaś przestać ekstrapolować swoje doświadczenia, cóż zrobić, że przyciągasz najgorsze egzemplarze samców. :)

Wysłany: 2011-06-24 08:57

Ale ja nie rozumie czemu wy uwarzacie, ze ta matka powinna to dziecko karmic tak zeby jej cycki bylo widac. Przeciez moze to zrobic w taki sposob by nagim cialem nie swiecic.

"Czy chcesz aby zabrała Cię ze sobą do miejsca w tym mieście, gdzie spełniają się marzenia..."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło