Ludzie gapią się na mnie :-) Wysłany: 2010-10-19 14:05
Witam.
Kiedyś miałem krótkie włosy, chodziłem ubrany na czarno we "fleku".
Gapili się :) W przedziale pociągu często dosiadali się do mnie dopiero jak już nie było miejsc stojących :) Parę lat temu zmieniłem "image". Zapuściłem włosy, dalej zakładam czarne ciuchy ale w skórach chodzę. Gapią się więcej :) , gówniarstwo nawet zaczepia (buraki łyse). Ale już ludzie nie mają oporów z dosiadaniem w pociągu.
Ciekawe czy to kwestia sposobu "odziewania" oraz długości włosów, czy tylko moja "dziwna" gęba tak działa na innych?
Śmieszy mnie takie zachowanie u ludzi i "gapienie się jak sroka w gnat". Nie wiem czy to brak tolerancji(?) czy tylko polska "świńsko pszenno buraczana" mentalność i strach przed "nieustawową" innością? Czy każdy młody facet musi nosić dresik albo inne "sportowe" ciuszki, mieć łysy łeb aby społeczeństwo nie uznało go za "margines"?
A robię co chcę ! No, prawie co chce :)
Wysłany: 2010-10-22 09:08
Przejmujesz sie?
Wysłany: 2010-10-22 09:11
To śmieszne, gdy 33-letni facet ma dylematy jak, nie przymierzając, "emu" nastolatek.
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...
Wysłany: 2010-10-22 09:34
Kurka... jestem łysy... wchodze do bazyla w koszuli hawajskiej, lub innej jasnej koszulinie, ubieram sandałki... czasem się gapią, czasem nie... mam wyjebane :)
.
Wysłany: 2010-10-22 11:36
[quote:95c406b8f8="Harlequin"]Kurka... jestem łysy... wchodze do bazyla w koszuli hawajskiej, lub innej jasnej koszulinie, ubieram sandałki... czasem się gapią, czasem nie... mam wyjebane :)[/quote:95c406b8f8]
Dokładnie, ale nie przyłaź na golasa do klubów ;-]
A..poza tym- niech się patrzą.. po to mają ludzie oczy, mnie to mało interesuje, chyba.... że jakiś przystojny mężczyzna zwróci na mnie uwagę to mam powody do dumy ;-] hehe.A tak poważnie to... będąc w Pradze , jechałam metrem. Zauważyłam tam sobowtóra pana J. Deppa !Facet łudząco podobny do niego, taki sam zarost, włosy tej samej długości, jeszcze na dodatek miał na głowie jasny kapelusz co czasami można zauważyć na jego zdjęciach. Bawił się z dziećmi maskotkami.Sympatyczny widok, pocieszny ;-] Nie mogłam oderwać od niego oczu ;-]
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Wysłany: 2010-10-22 13:44
To więc tak:
-w Empiku w moim mieście gapiłam się przez długie minuty na gościa,który łudząco przypominał mi mojego ex
-latem w rynku śledziłam wzrokiem babkę lat 50,w białej koszulce przezroczystej,przez którą można dojrzeć jej białą bieliznę[tudzież stanik]
-jesienią koło parku przechodziłam obok chłopaka typu emo[perfidnie skoszona grzywka na bok,na pół japy]
-latem przechodziłam obok babki lat 20,biała sukienka przezroczysta-aż się odwróciłam,bo jej stringi przyciągały wzrok
-w Opolu[jak byłam jeszcze z facetem] widziałam parkę pedziów odzianych w skóry trzymających się za dupę
-na metalów ciągle się gapię i się cieszę,że jest ich coraz więcej w mej zapyziałej mieścinie
Więcej grzechów nie pamiętam :]
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.
Wysłany: 2010-10-22 17:18
Kolego Tom1977 - żalisz się czy chwalisz?
Odnoszę wrażenie, że jedno, ale przede wszystkim drugie.
Jeśli ludzie nie gapią się z agresją w oczach - nie ma w tym nic złego. O ile pozwalają przejść po chodniku
Nie przysiadają się w pociągu? No i świetnie. Więcej miejsca dla siebie.
Najgorsze co może być, to jeśli ktoś zwraca komuś uwagę dot. kogoś wizerunku. Wizerunek, nawet jeśli to anty-wizerunek, jest atrybutem osoby, jej przynależnością, zatem nie powinien wpływać na innych, o ile nie niesie jednoznacznych treści (przykładowo, jeśli by ktoś nosił np. nazistowskie symbole itp.). Ale nawet wtedy istnieje duże pole do interpretacji, nawet ta 'jednoznaczność'.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2010-10-23 10:13
A ja odnoszę wrażenie, że wszystkie kobiety się na mnie gapią jakby chciały się na mnie rzucić, zerwać ze mnie ubranie i na końcu zgwałcić ;>
forever alone immortal
Wysłany: 2010-10-23 11:31 Zmieniony: 2010-10-24 17:36
[quote:dd47bb393f="Vika"] Ludzie nieraz faktycznie gapią się na mnie, myślę, że także dlatego, iż mam włosy aż po pas i ich nie farbuję [/quote:dd47bb393f]
Moja kumpela też ma długie włosy po pas,no i 'cygańską' urodę mimo że nie jest Cyganką.I ludzie (a zwłaszcza faceci) się na nią gapią
... Wysłany: 2010-10-23 15:18
Minawi.
Nie żalę się i nie chwalę (i nie pisz proszę mi takich textów bo od razu widzę w umyśle tępe twarze buraczanych, plastikowych lasek ciamkających w pysku gumą) . I już słyszałem złośliwe uwagi pod moim adresem od łysego gnojstwa. Tutaj pisząc chciałem poznać punkt widzenia innych ludzików. Dlatego ten temat wylądował w "Śmietniku" bo jest mało istotny.
A robię co chcę ! No, prawie co chce :)
Wysłany: 2010-10-23 22:48
[quote:2648c503b3="rozbit"]A ja odnoszę wrażenie, że wszystkie kobiety się na mnie gapią jakby chciały się na mnie rzucić, zerwać ze mnie ubranie i na końcu zgwałcić ;>[/quote:2648c503b3]
Ta.. hehe, żeby każdy facet podobne odnosił wrażenie ;-]
Wysłany: 2010-10-24 17:35
Tom1977, skoro chciałeś poznać inny punkt widzenia, to może tak wszystkich a nie wybiórczo? Nie denerwuj się chłopie
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2010-10-28 02:25
Jak ktoś zaczyna się gapić na mnie to ja na niego. To najprostszy sposób by odgonić tę wzrokową "muchę" :)
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2010-10-31 11:17
[quote:25fe82cd06="sphinxia"]
... w kurtkę czarną z futerkiem na kapturze (co to za moda teraz wśród facetów?),[/quote:25fe82cd06]
N2B lub N3B z kolekcji U.S. Air Force
forever alone immortal
Wysłany: 2010-11-01 11:17
CO do gapienia to też ludzie często to robią, może to przez długie włosy i brode (skutkiem czego mam ksywkę nawet Jezus, co wynika z jakiegoś tam rzekomego podobieństwa) ale jakoś tym się nie przejmuje
"...wilk wolny wyje a na smyczy pies skowycze i swoich braci musi straszyć..." "per aspera ad astra"
Wysłany: 2010-11-01 21:24
A na mnie się ludziska gapią,gdy chodzę w gorsecie lub spódniczce po mieście.A 'najgorzej' jak się odpicować całkiem klimatycznie na imprezę i przejść przez miasto-wtedy się od wzroku ludzi odganiam :D
Wysłany: 2010-11-02 11:32
Gapic sie lubia niestety wszyscy.
Ja jako ze nie czuje przymusu chodzenia caly czas na czarno i w glanach kilkukrotnie spotykalam sie z sytuacja gdzie bedac w knajpie czy miejscu gdzie wiekszosc klinteli/uczestnikow bylo ubrane w wyzej wymienione bylam postrzegana jako ta "inna"
Kiedys pamietam nawet sytuacje gdzie jechalam wroclawskim mpk i kolo mnie staly dziewoje w wieku na oko max 18lat,toczyla sie dyskusja a propo muzyki,koncertow itp.jako ze panny plotly wyjatkowe dyrdymaly postanowlam sie wtracic jednym zdaniem
Nie msuze chyba opowiadac jaka byla rekacja..od "a co Ty tam wiesz" po oblukanie tego w co bylam ubrana...o zgrozo to nie byly glany anie setki naszywek na plecaku :)
"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "
Wysłany: 2010-11-07 19:21
[quote:de3b8fdf39="Vika"][quote:de3b8fdf39="bastet666"]Gapic sie lubia niestety wszyscy.
Ja jako ze nie czuje przymusu chodzenia caly czas na czarno i w glanach kilkukrotnie spotykalam sie z sytuacja gdzie bedac w knajpie czy miejscu gdzie wiekszosc klinteli/uczestnikow bylo ubrane w wyzej wymienione bylam postrzegana jako ta "inna"
Kiedys pamietam nawet sytuacje gdzie jechalam wroclawskim mpk i kolo mnie staly dziewoje w wieku na oko max 18lat,toczyla sie dyskusja a propo muzyki,koncertow itp.jako ze panny plotly wyjatkowe dyrdymaly postanowlam sie wtracic jednym zdaniem
Nie msuze chyba opowiadac jaka byla rekacja..od "a co Ty tam wiesz" po oblukanie tego w co bylam ubrana...o zgrozo to nie byly glany anie setki naszywek na plecaku :)[/quote:de3b8fdf39]
Tez miałam takie sytuacje w życiu. Te pseudo-tró-księżniczki sa straszne, wyniosłe, jakby już zjadły wszystkie rozumy, to chyba tzw. "gorliwość konwertyty".:P[/quote:de3b8fdf39]
One mi podjeżdżają dewocją
Najgorsze są te 15-letnie 'TrÓ'-jak się odezwiesz to już stado bydła się na ciebie rzuci z 'TrÓ' pazurami :P
Wysłany: 2010-11-09 16:49 Zmieniony: 2010-11-09 16:53
Kinder metale ,obładowane łańcuchami, przyszytymi szmatkami kapel i zbędnym żelastwem, dzieci Emo , nie mylić Neo ;-] zawsze zwrócą na siebie uwagę.
Z całym szacunkiem dla ludzi z wyżej wymienionych subkultur !
Wysłany: 2010-11-09 17:15
A propos zwrócenia na siebie uwagi to znam kilka osób,które chcą pokazać jacy to oni nie są zajefajni.Nieciekawie to wygląda.
Koleżanka moja raz pocięła się[a znaczy się bardziej,że 'napisała'],pochwaliła mi się tym samym,że wypisała inicjały swojej miłości.Jak dostała ode mnie porządnie po łapach,tak jej przeszło.