Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Światowa Konspiracja. Strona: 1

Światowa Konspiracja Wysłany: 2010-07-11 13:42 Zmieniony: 2010-07-11 13:44

Ostatnio coraz częściej słyszy się słowo - konspiracja. Mówi sie o światowym spisku a także o "Układzie". Coraz większego nabiera ono znaczenia i coraz większej ludzi podejrzwewa, że jesteśmy ofiarami światowej konspiracji. Czy istnieją jakieś konkretne dowody na ową konspirację?

O chęć zawładniecia nad światem oskarżana jest Korona Brytyjska (Black Nobility), Masoni, Żydzi i organizacje syjonistyczne, Iluminaci (Olympians, Committee of 500), New World Order (Globalizacja, Lucyferiański Nowy Porządek Świata), Amerykanie, Rosjanie, Arabowie oraz Obcy i Katolicy.

Czy wierzysz lub znasz dowody na istnienie swiatowej konspiracji, która dąży do: wyrżnięcia 80% populacji, panowania nad swiatem, odebrania nam miejsc pracy, posiadania potomstwa z naszymi kobietami itp?

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2010-07-11 22:12 Zmieniony: 2010-07-11 22:15

Spisek ? Konspiracja ? Bardzo prawdopodobne. Zależy jeszcze w jakich sferach. Jeżeli mamy mówić o USA to na pewno oni dążą do chociaż częściowego "zawładnięcia światem" ,że się tak wyrażę. Ropa , tarcza anty-rakietowa ,która budowana jest w Polsce nie daleko Kalingradu, po co ? Na wszelki wypadek wojny USA - Rosja. W Polsce niby ma być ropa i co nagle są Amerykanie. Jedenasty września? Potrzebowali pretekstu by zaatakować Afganistan i Irak, bo tam jest ROPA ,bardzo cenna dla Amerykańskich samochodzików o pojemności 6 L. Jak to stwierdzili specjaliści od wyburzania budynków wieże WTC uległy idealnemu zniszczeniu w wyniku eksplozji pirotechnicznej. Tak zwane "idealne wyburzenie". Wszystko było zaplanowane. Na całym świecie w emitowali nagranie , na którym arabowie się cieszyli , a owo nagranie było nagrane wcześniej ,gdyż arabowie mieli tam jakieś swoje święto. Idealna manipulacja. Doskonały plan...Druga sprawa Unia Europejska. Wspólne rządy, wspólna waluta, zero granic. Też coś jest tutaj nie tak...Przez takie działanie zanika bardzo piękna kultura i tradycja wielu krajów europejskich. Mamy poddać się globalizacji i dzielić się wspólnym dobrem...UE dała nam dużo pieniążków na rozbudowę infrastruktury , chwała jej za to , ale pieniądze to nie wszystko. Pieniądze mogą nam odebrać dziedzictwo, ,którę wydaje się być najstraszniejsze.
Kufel Żubra i jakie ciekawe kazania można wygłaszać :)

Polecam zobaczyć te filmy.

Trzy są rycerza przymioty święte: czystość w miłości i prawdzie; cześć rycerska moc uczynku rodząca; sprawność oręża, ku obronie słabych i przestrodze niesprawiedliwych

Wysłany: 2010-07-11 22:31

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

Kraje arabskie pilnują swojego dziedzictwa i kultury pasterskiej.
Ja nie chciałabym żyć według reguł z lat np 20 minionego wieku.Niech historia będzie zapisana w księgach i niech tam pozostanie.
Co do teorii spiskowych,mam wrażenie , że jestem okłamywana i manipulowana przez podajacych wiadomości i trzeba być debilem żeby tego nie odczuć, ...te wypowiedzi niby specjalistów, posłów, polityków , co to wiedzą ,kto o czym myśli.
To wciskanie na siłe swoich racji np dot. żywności genetycznie modyfikowanej.
Zakłamywanie historii , którą znam bo w niej uczestniczyłam.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Wysłany: 2010-07-12 00:31

[quote:c5ba9b660b="Blood_Cherry"]Spisek ? Konspiracja ? Bardzo prawdopodobne. Zależy jeszcze w jakich sferach. Jeżeli mamy mówić o USA to na pewno oni dążą do chociaż częściowego "zawładnięcia światem" ,że się tak wyrażę.
[/quote:c5ba9b660b]
Ja - żeby potem nie było - uczciwie mówie, że też chce zawładnąc światem. Mam troch mniejsze szanse niż USA co prawda...

[quote:c5ba9b660b="Blood_Cherry"]
tarcza anty-rakietowa ,która budowana jest w Polsce nie daleko Kalingradu
[/quote:c5ba9b660b]
No nie jest. Bo tego gazu łupkowego sie okazało, że może nie być...

Ale do rzeczy. Do listy dodaje: Unię Europejska, ktora przez dawanie pieniedzy chce nam odebrać dziedzictwo. Spisek dziennikarzy i spisek polityków.

Pozostają otwarte pytania: kto wysadził WTC i kto zabil Laure Palmer?

Wysłany: 2010-07-12 11:36

[quote:d061b73505]Pozostają otwarte pytania: kto wysadził WTC i kto zabil Laure Palmer?[/quote:d061b73505]

Kto wysadził WTC? Profesjonalni amerykańscy pirotechnicy, na zlecenie rządu USA. Dlaczego akcje Boeinga przed 11 września tak nisko spadły? Dlaczego wywieziono wszystkie pieniądze z banków ,które znajdowały się w piwnicach WTC kilka dni przed atakiem ? Dlaczego kilka dni przed atakiem na WTC ich właściciel ubezpieczył je od "ataków terrorystycznych" ? To są pytania ,które wymagają odpowiedzi.

Co do Laure Palmer - nie mam zielonego pojęcia

Trzy są rycerza przymioty święte: czystość w miłości i prawdzie; cześć rycerska moc uczynku rodząca; sprawność oręża, ku obronie słabych i przestrodze niesprawiedliwych

Wysłany: 2010-07-12 11:55

Shagi powiedz , skąd to wszystko wiesz ? ^^

Wysłany: 2010-07-12 15:45

Ja dodam:

"Capitalism the love story"
"Peak Oil"

Wysłany: 2010-07-12 18:05

http://www.newworldorder.com.pl/

[quote:954ea85fcd="humanity_failed"]i gdzie jest Elvis!?[/quote:954ea85fcd]
tam, gdzie Tupac Shakur i Michael Jackson

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Wysłany: 2010-07-12 22:09 Zmieniony: 2010-07-12 22:28

myślę,że (konspiracyjnie) wszyscy zwariowaliście, kosmici siedzą w szafie, bóg istnieje, Hitler zbiegł do Argentyny, (tamten) Elvis pośpiewuje u Bazyla/tudzież w Fort Colomb podszywa się za Tomasza,wokalistę zacnej,acz zdobywającej dopiero poznańskie deski grupy Perforate, a 'układu' zaciekle doszukiwali się ci, którzy księżyc ukradli (i spadło się co poniektórym z księżyca). 'układ' jest zwyczajnym szukaniem wroga zewnętrznego, jak za totalitaryzmów. światem rządzą pieniążki/oraz interesy. wszystko na ten temat.
shagi666 - heh,wiesz,że nie widziałam Twin Peaks do końca?

sXe piją Inkę /www.peta.org/whoseskin/index.asp

Wysłany: 2010-07-13 13:40

Kocham teorie spiskowe. Są takim fantastycznym wytłumaczeniem dlaczego rzeczy się po prostu wydarzyły. Nie jest istotne czy trzymaja sie qpy, ważne że można zadać zestaw kilku/kilkunastu "niewygodnych" pytań na które nie ma odpowiedzi, ale które świetnie przyklejają błoto do danego delikwenta.
Paranoję układów, mafii, koterii, do niedawna obserwowaliśmy w naszym kraju, na szczęście ta epoka powoli dobiega końca. Co ciekawe, teorie spiskowe snują zawsze przegrywający (w polityce, biznesie, konflikcie) upatrując źródeł własnej klęski w światowym spisku gejów/masonów/cyklistów.
W Polsce specem od takiej ahistorii jest Wołoszański, aczkolwiek robi to z prawdziwym wdziękiem, az przyjemnie się go słucha. Zasada teorii spiskowej jest zawsze taka sama, to w istocie prosty mechanizm. Zakładamy - że wygłaszający ją ma jakąś wiedzę której nie posiadamy my. Zakładamy także, że skoro występuje wobec opinii ugruntowanej, to na pewno jest to romantyczny bojownik o tróprawdę. Skoro tak - w dobrym tonie jest mu uwierzyć, albo, chociaż zastanowić się nad jego słowami. Inaczej: druga prawda zawsze jest bardziej prawdziwa niż pierwsza :)
Pierwszą przecież oświadczał rząd/parlament/reżymowa gazeta lub inny przydupas władzy.

Kuba - nie masz szans na panowanie nad światem. Jako starszy człowiek przygotowania do jej przejęcia czynie już od wielu lat, jestem na pewno bardziej zaawansowany w tym bezbożnym dziele :)

www.altergothic.pl

Wysłany: 2010-07-13 17:35 Zmieniony: 2010-07-13 17:39

Hehe - powalczymy - zobaczymy Co do Wołoszańskiego to nie poznałem go dotychczas, od strony szerzenia spisków. Słuchałem troche sensacji XXw cos ogladalem w telewizji i czytałem jakąś jedna książke o oddziałach specjalnych - tytułu nie pamietam. Uczciwie mówie, że to dzieki Wołoszańskiemu wogóle się zainteresowałem historia. Kiedyś wszystko co nie było naukami ścisłymi uważałem za szkodliwe hobby (teraz uważam za nieszkodliwe hobby ). Myśle, że wiecej ludzi by sie to tego przyznało. Słyszałem, że Wołoszańskiego nie lubią historycy (bo mu zazdroszczą) i, że czasem miał problem z naginaniem faktów. Ale jak to mawiał Kapuściński "licentia poetica"

U nas najbardziej chyba rozpowszechniona teoria, jest ta, że Pan Jezus nie był Żydem tylko Polakiem zamordowanym przez Żydów bo chciał rozdac ich majątki. Dlatego Żydzi mszczą sie teraz na Polakach. Wykupują nasze ziemie bo jak arabowie ich wyrzucą z Izraela to się u nas osiedlą.
Ludzi ci chcą na kresach wschodnich założyć nowy kraj który będzie nazywał sie "Kolska" albo "IV" RP" - bedzie to państwo wyznaniowe, Monarchia rządzona przez układ Rydzyków, które nawróci na katolicyzm cały świat.

Wysłany: 2010-07-13 20:23

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

W takim razie , ja na Kresach Wschodnich , serdecznie protestuje.Zostanę antysemitką,rasistką, pogonię mocherowe berety i dołączę do Iluminatów.

Wysłany: 2010-07-14 10:27

Do spiskowców dokładam nasza rodzimą PKW.
Jak doniosła szefowa poznańskiego PiS, Małgorzata Stryjska, szczegółowe pomiary kratek przy nazwiskach kandydatów w II turze wyborów prezydenckich wykazały że:
1. Kratka Kaczyńskiego ma o 2mm mniejszą przekątną
2. Jest narysowana bardziej cienką linią

Efekt ? pomyłki na korzyść PO
To jest dopiero spisek. Ja jeszcze uważam że we wszystkich loalach wyborczych komisje emitowały dźwięk podprogowy z wkodowanym poleceniem głosowania na Komorowskiego. Na szczęście wyborcy PiS maja żelazne mózgi, nie zareagowali, ale lewicowa magma i POwskie zastępy dały sobie wdrukować :)

www.altergothic.pl

Wysłany: 2010-07-14 21:08

Horsea (Primogen)
Horsea
Kościan/Poznań

Do winowajców wszelkiej maści (oprócz Żydów, Masonów, Komunistów, Arabów i McDonalda) należy dołączyć również cyklistów i szczypiorek.
Ot i wnioski nasuwające się pod wpływem upałów. :)

Gdy oglądam filmiki typu "to my Wam teraz powiemy o co chodzi" to zastanawiam się co jest większym przegięciem: naginanie faktów, czy sama produkcja "paradokumentu".

Poza tym wolę lokalne teorie spiskowe: ile to się można dowiedzieć o sąsiadach podczas krótkiej rozmowy np.: z szefem wspólnoty mieszkaniowej... :}

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Wysłany: 2010-07-17 08:29

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

Shaggi ...to ty wierzący ? Ja jestem ateistką ,rzuciłam palenie.

Wysłany: 2010-07-18 09:42

[quote:bb36d7bfa3="black_gothic"]Shaggi ...to ty wierzący ? Ja jestem ateistką ,rzuciłam palenie.[/quote:bb36d7bfa3]
no ba,ateizm służy na cerę. i nie tylko,hi.

sXe piją Inkę /www.peta.org/whoseskin/index.asp

Wysłany: 2010-07-18 13:35

USA ze swymi kolejnymi rządami to jedna wielka konspiracyjna zagadka. Od lat wmawia się tam ubogim emigrantom i przygłupawym farmerom, że dane im było mieszkać w prawdziwie wolnym kraju, który tak jak żaden inny troszczy się o nich byleby tylko byli posłuszni prezydentowi. A prawda jest taka, że to kraj rządzony przez bogate rodziny bankowców i Żydów, szerzący propagandę w takim stopniu, że nawet komuniści tak nie potrafili. Poświęcili dla własnych celów nie tylko WTC i ludzi tam się znajdujących ale i żołnierzy w Wietnamie, Korei i teraz na bliskim wschodzie. Gdzieś przecież trzeba upłynnić ogromne ilości broni produkowanej przez wpływowe amerykańskie firmy. Tamtejsze wielkie korporacje i banki reprezentowane przez wspomniane wcześniej rodziny ( należące prawdopodobnie do Masonerii )mają już pieniądze, teraz chcą zapewne sięgnąć po władze, dlatego wcale bym się nie zdziwił, gdyby owe "teorie spiskowe" okazały się wkrótce rzeczywistością.

I am me, and that's what I will be...........

Wysłany: 2010-07-18 13:47

A są znane jakieś nazwiska?

Wysłany: 2010-07-18 14:36

Najbardziej znane nazwiska to Rothschild i Rockefeller. Trzeba jednakże pamiętać, że protoplaści tych rodów ( pierwszy był zydowskim emigrantem z Niemiec ) byli przede wszystkim założycielami ogromnych fortun i dzisiaj powiedzielibyśmy o nich "biznesmeni". Jeśli mowa o konspiratorach, to mam tu na myśli ich potomków z czasów obecnych. To ci właśnie przejęli ogromne fortuny i teraz wg niektórych - będąc znudzonymi bogaczami bawią się w "Nowy Porządek Świata". W filmie o tym samym tytule również jest mowa o tych rodzinach.......polecam.

I am me, and that's what I will be...........

Wysłany: 2010-07-18 19:56

[quote:735fdd836f="Gorgoth74"] Poświęcili dla własnych celów nie tylko WTC i ludzi tam się znajdujących ale i żołnierzy w Wietnamie, Korei i teraz na bliskim wschodzie. [/quote:735fdd836f]

Hmm. Śmiała teza. Możesz wskazać jakieś konkrety powiązujące np arabskich terrorystów z samolotów 11 września z tymi rodzinami? Wydaje mi się skoro piszesz z taka pewnością - na pewno masz jakieś źródła?

www.altergothic.pl

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło