Punk a Emo... Wysłany: 2010-07-03 21:58
Powiedzcie(napiszcie) mi dlaczego tych śmiesznych emo porównują do punków???
nie podoba mi się to...Punk powstał w latach 70, a ci smieszni emo??? z kąd oni się w ogóle wzięli??? jaką ideologię mają emo??? jest to żałosna i komercyjna subkultura...
"Emo to rodzaj naszych odczuć i rozważań na temat świata otoczenia itp " a może jest to nowy rodzaj smutku?!...putos emos
Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych
hmmm Wysłany: 2010-07-04 10:40
moim zdaniem to całe emo to jakaś paranoja punk a emo to 2 różne sprawy ale ok każdy lubi to co lubi pozdrawiam :)
Nie masz po co żyć żyj innym na złość
Wysłany: 2010-07-04 18:47
moja ulubiona definicja EMO http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_%28ludzie%29
a jeśli chodzi o domniemane powiązanie z punk rockiem, to tu kolejna "sensowna" definicja http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_%28muzyka%29
Moim zdaniem Emo to nawet nie subkultura tylko jakaś chora hybryda różnych gatunków. Ma tyle z punk'u co i z innych...
"Music is my power, Music is my life"
Wysłany: 2010-07-05 07:59
Ponieważ w stylistyce korzystają źródeł zaczerpniętych z punk-rocka ?!
Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście. -Frederyk Nietazsche
Wysłany: 2010-07-05 18:31
To całe "emo" na dużą skalę wydobywa się z takich czasopism jak bravo, czy popcorn. Przypomnijmy sobie Blog 27 ;] Zaczyna się od śmieci dodawanych do tych popularnych gazet i naciskania na konkretny styl ubioru (powiedzmy, że zerżnięty od gwiazdy telewizyjnej sceny punk - Avril Lavigne). Ludzie zrywają z tą zabawą zazwyczaj jak kończą gimnazjum. Mnie osobiście cholernie śmieszy porównywanie tego czegoś do punka, a o gotyku już nie wspomnę. W zasadzie nawet nie wiadomo co to - moda, może muzyka? Wytłumaczy mi ktoś jakie są źródła tego mrocznego ruchu?
Noc jest ciemna i pełna strachów.
Wysłany: 2010-07-06 14:50 Zmieniony: 2010-07-06 14:50
Hmm , Może Emo płacze przy punkowej muzyce... :-P
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
:) Wysłany: 2010-07-06 14:58
Emo - Emocjonalna Miazga Osobowości ? :D
A robię co chcę ! No, prawie co chce :)
Wysłany: 2010-07-18 21:07
[quote:bf9c175b0d="Giftmascherin"]Ja słyszałam tylko o porównaniach Emo do Gotów :/ to takie niesmaczne...[/quote:bf9c175b0d]
Bo to taki sam typ ludzi. Gotyk wsrod mlodziezy jest juz po prostu nie modny - kojarzy sie z firanami i niewygodnym obuwiem
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2010-07-19 15:23
[quote:c422cfe8d0="amorphous"]
Bo to taki sam typ ludzi. Gotyk wsrod mlodziezy jest juz po prostu nie modny - kojarzy sie z firanami i niewygodnym obuwiem [/quote:c422cfe8d0]
..albo że to cygany ;-]
Wysłany: 2010-07-19 16:03
[quote:8269763e9a="Anakim"] no ale nie przesadzajmy, dajmy im żyletki. [/quote:8269763e9a]
tak ! tylko nauczmy jak się ciąć, bo biedne EMO nadal tną się w poprzek :P
(nie żebym była złośliwa..)
"Music is my power, Music is my life"
Wysłany: 2010-07-19 19:49
Ja ostatnio poznałem punka który przyznał się do tego że chciał zostać emo...ale co z tego że chciał zostac emo jak wygląda jak emo ale mówi że jest punkiem
Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych
Wysłany: 2010-07-19 21:03
Punkowy emo(t)
Wysłany: 2010-07-28 08:34
Sam jestem emo i nie tne się z tego powodu bo należę do tego, nie użalam się nad sobą wiecznie choc jak każdy miewam doły. Hmmm ja w tym nie widzę żadnego poobieństwa do gotów czy punków. Jesteśmy po prostu bardziej wrażliwi, jak każda subkultura wyróżniamy się innym ubiorem, mamy swój rodzaj muzyki (screamo) ale nie ograniczam się tylko do tego a ostatnio nawet wzieło mnie na metal. Tylko no ludzie dajcie spokój z tą nonsensopedią, stereotypami. Bo jakbyśmy żyli tylko tym to wszyscy wzajemnie byśmy sie gryźli.
"Lepiej spłonąć odrazu niż wypalać się powoli" Kurt Cobain
Wysłany: 2010-08-03 01:31
[quote:19314569b3="GAD"]Nie chodzi tu tylko o emo , ale i o niektóre mendy świadomie hańbiące nasze święte godło, żołnierzy i przodków dzięki , którym mówimy po polsku i znamy historię.
[/quote:19314569b3]
No, to Ty się chyba nie zaliczasz. Naucz się najpierw pisać po polsku, to może ktoś pogada z Tobą na forum, bo póki co - tylko sam sobie przeczysz. Albo wklepuj najpierw tekst do Worda. Albo jeszcze lepiej - zacznij MYŚLEĆ.
"[...]prawdziwa droga do serca mężczyzny to sześć cali stali pomiędzy jego żebrami. Czasami cztery cale wykonają zadanie, ale żeby mieć całkowitą pewność, wolę mieć sześć. Zabawne, jak falliczne przedmioty są tym bardziej użyteczne, im są większe."
Wysłany: 2010-08-03 10:36
[quote:05f593f2b1="GAD"]
Ludzie bez honoru a człowiek nie posiadający honoru nie jest człowiekiem powinien być selekcjonowany ze społeczeństwa
Ped..skie fryzury i zero zainteresowania problemami własnego narodu i brak honoru, aż szkoda.
Coś podobnego do subkultury JP tyle ,zę Jp szkodzą czynnie dla narodu a Emo nie , ale Jp i Emo nie posiada czegoś takiego jak Honor bo dla polaka nie powinno być większych wartości jak Honor i Ojczyzna !
Orzeł biały nie chce na tej świętej ziemi kolaborantów i dla żartu niszczących tą ziemię podludzi.
Nadszedł czas by wziąć do ręki miecz i wytępić z tej ziemi ścierwo.
[/quote:05f593f2b1]
Raczej w tym przemawia nacjonalizm. A może masz zapatrywania na nazistę?
Nie porównujcie punka do Emo. Nawet w stylu ubierania się nie jest podobny. Jak jakiś Emo mówi że był punkiem, to tak jakby kruszka że była jabłkiem. No sorki ktoś kto się nie zna a wy go słuchacie.
Emo też rozwinęło się poniekąd w kręgach skate-owskich. Poza tym to Egoistyczna subkultura, zwraca, uwagę na siebie i swoje problemy. Nie wyznają poglądów politycznych, patriotycznych. Lubią raczej rockowe, metalowe granie. dokładnie ciężko to określić.
Ale czy Emo to Punk nie. Sam styl ubioru jest inny. A nie mówiąc o poglądach.
Wysłany: 2010-08-03 15:29
Na mnie często wołają emo.
Wielcy znawcy subkultur.
Słyszałam że gotyk też często jest do Emo porównywany.
Zabawne.
Tak to jest, jak się naczytają wikipedii czy czegoś (o nonsensopedii już nie wspomnę )a w praktyce wszystko w jeden worek, jak ktoś już słusznie zauważył.
Nie załamuj się. Załam innych.
Wysłany: 2010-08-03 15:42 Zmieniony: 2010-08-03 15:44
Tylko, kto by nazywał Metala, Gotha, Punka, że to Emo. Zazwyczaj jest to plebs, niepokształcony i niedoinformowany. Dzieci JP, dresiarze, słodkie idiotki i tym podobna rasa. Tak ja kto powiedział Wojciech Cejrowski. "Z głupota trzeba walczyć, stawiać jej opór". W sumie nic na to nie poradzisz, bo to i tak ludzie na pograniczu patologi się tak wyrażają. Nie słuchajcie ludzi głośniejszych tylko mądrzejszych :)
Wysłany: 2010-08-03 16:23
[quote:dd8a805376="GAD"]Raczej w tym przemawia nacjonalizm. A może masz zapatrywania na nazistę?
No nie obrażaj mnie , że jestem nazistą, bardziej nacjonalistą.
jak bym był nazistą to też bym był rasistą prawda?
Dotarło do mnie , że nasz kraj jest zagrożony, grozi mu zatracenie kultury, większość obywateli wstydzi się polskości swojej co jest dla mnie niezrozumiałe i nie mam zamiaru czegoś takiego tolerować.
[/quote:dd8a805376]
Przez co jest zagrożony? Czym jest polska kultura? Jak się zatraca? Podaj przykłady, bo na razie są to same ogólniki
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Wysłany: 2010-08-03 16:25
Nacjonalizm = faszyzm PRECZ Z NAZOLAMI NA FORUM Gotyckim
Chwytac chwile ?
Wysłany: 2010-08-03 16:35
[quote:bc62d0725d="GAD"]Tak już u nas jest ,że patriotów nazywa się naziolami.
Tak jak mówiłem większość społeczeństwa się wstydzi swego pochodzenia.[/quote:bc62d0725d]
Ty swoją odpowiedzią, raczej nie jesteś patriotą. Patriota? Idź i pozmawiaj z ludźmi którzy walczyli za ten kraj, a nie przeciwko lodżią żyjącym w tym kraju.