Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Wrocławskie knajpy :) plusy i minusy. Strona: 1

Wrocławskie knajpy :) plusy i minusy Wysłany: 2010-04-08 15:02 Zmieniony: 2010-04-08 15:04

Jako ze nie zauwazylam zbiorczego tematu postaonowilam go zapoczatkowac:P

ZMierzch-jak dla mnie za bardzo przereklamowany,moze pare lat wstecz by jeszcze,jeszcze ale od dluzeszgo czasu....blehh

Za to moge polecic :
Rejs-mimo iz malutki maja dobre piwko i calkiem mila atmosfere

Dymek z papierosa(w bramie tam gdzie Strefa zero) przyjmny wystroj i muza

Strefa Zero-dla wielbicieli "spelunek" do zamowionego piwka zawsze slysze "smaczego"co nie zdarzylo mi sie w zadnej innej knajpie

CZeski Raj- wystroj i generalnie ustawienie stolikow malo komfortowe ale generlanie fajna knajpka czynna bodajze od 12(pod nasypem prawie na samym koncu)muza konkretna

Liverpool do tej knajpy mam spory sentyment z powodu roznych imprez ktore zwykle konczyly sie ciekawie(czasem mniej -jak np rzyganie na przystanku-sorrki Ravenheart nie moglam sie powstrzymac)

Wagon- jak dotad odwiedzalam go tylko na FAPy ale poza paroma sytuacjami milo go wspominam i lubie tam sie wybrac na impreze:)

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Wrocławskie knajpy :) plusy i minusy Wysłany: 2010-04-08 15:05

[quote:aab213d711="bastet666"]sorrki Ravenheart nie moglam sie powstrzymac)[/quote:aab213d711]

Hmmm, ciekawe czy ktoś sie domyśli o czyim rzyganku pisałas

.

Wrocławskie knajpy :) plusy i minusy Wysłany: 2010-04-08 15:06

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

[quote:1096cf9aae="bastet666"]
Liverpool do tej knajpy mam spory sentyment z powodu roznych imprez ktore zwykle konczyly sie ciekawie(czasem mniej -jak np rzyganie na przystanku-sorrki Ravenheart nie moglam sie powstrzymac)

[/quote:1096cf9aae]

Wieeeeedziałam

Jak dla mnie Zmierzch może być:)
Liverpool też całkiem przyjemny
Strefa Zero: dobra muza i tani Żubrzyk ;d
A od siebie dorzuciłabym jeszcze Madness, jako że większość etnoimprez tam się odbywa, i jest bilardzik, i piłkarzyki, i czeskie piwo za 3 zeta :)

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wrocławskie knajpy :) plusy i minusy Wysłany: 2010-04-08 16:05

[quote:78c9feed01="ravenheart99"][quote:78c9feed01="bastet666"]

[/quote:78c9feed01]

Wieeeeedziałam

A od siebie dorzuciłabym jeszcze Madness, jako że większość etnoimprez tam się odbywa, i jest bilardzik, i piłkarzyki, i czeskie piwo za 3 zeta :) [/quote:78c9feed01]

Heheh :) Ta masz"bartka"na mysli po ktorym sie ma akca jak cholera?

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Wrocławskie knajpy :) plusy i minusy Wysłany: 2010-04-08 16:25

ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

[quote:ed9da3918c="bastet666"][quote:ed9da3918c="ravenheart99"][quote:ed9da3918c="bastet666"]

[/quote:ed9da3918c]

Wieeeeedziałam

A od siebie dorzuciłabym jeszcze Madness, jako że większość etnoimprez tam się odbywa, i jest bilardzik, i piłkarzyki, i czeskie piwo za 3 zeta :) [/quote:ed9da3918c]

Heheh :) Ta masz"bartka"na mysli po ktorym sie ma akca jak cholera?[/quote:ed9da3918c]

Nom :D:)

Wysłany: 2010-04-08 16:48

Fuuuuuj jak mozesz to pic?

Ja polecam NAmyslow lany w Rejsie-nie ksoztuje 3 zeta ale przynajmniej smakuje jak piwo a nie szczochy :P

Wysłany: 2010-04-08 17:15

Trochę wypadłem z obiegu, ale kilka lat temu codziennie gdzieś była impreza
Oto moje propozycje:
Kalambur - za wystrój
Wagon - za imprezy
Liverpool - jak wyżej
Niebo - za godziny otwarcia
Fuzon - za muzykę

'life is short and love is always over in the morning'

Wysłany: 2010-04-08 17:27

O prosze ktos zna Fuzona jak milo.kiedys bywalam tam czesto w czasach kiedy jeszcze stra ekipa bywala za barem,teraz bywam rzadko jakos w momencie kiedy zatrudnili nowe osoby to juz nie ten sam Fuzon( z calym szacunkiem dla nowej obslugi)

Wysłany: 2010-04-08 17:34

ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

[quote:f9605b0acc="bastet666"]Fuuuuuj jak mozesz to pic?

Ja polecam NAmyslow lany w Rejsie-nie ksoztuje 3 zeta ale przynajmniej smakuje jak piwo a nie szczochy :P[/quote:f9605b0acc]

Jak się jest na imprezie z etnologią to wierz mi że pije się tylko TANIE piwo

Wysłany: 2010-04-08 19:01

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

[quote:88c664d4f5="ravenheart99"][quote:88c664d4f5="bastet666"]Fuuuuuj jak mozesz to pic?

Ja polecam NAmyslow lany w Rejsie-nie ksoztuje 3 zeta ale przynajmniej smakuje jak piwo a nie szczochy :P[/quote:88c664d4f5]

Jak się jest na imprezie z etnologią to wierz mi że pije się tylko TANIE piwo [/quote:88c664d4f5]

Z Etnopatologią to się do Kalogródka chodziło na okienkach :-), później nigdy się już na zajęcia nie wracało...

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Wysłany: 2010-04-08 19:13

W kalogrodku bylam tylko raz ze 2-3 lata temu abrdziej z przypadku niz checi,znajomi owczesnego wspolokatora mnie tam wyciagneli..naokolo samo dicho,panowie w dresach itp klimaty.(poza tym syfiasty kibel)Wiecej nie wroce:)
Z przyjemnych knajp lubie wracac do Gumowej Róży czy Alive-tam jest zawsze spokoj

Wysłany: 2010-04-08 19:18

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

[quote:feb4ffa4d1="bastet666"]W kalogrodku bylam tylko raz ze 2-3 lata temu abrdziej z przypadku niz checi,znajomi owczesnego wspolokatora mnie tam wyciagneli..naokolo samo dicho,panowie w dresach itp klimaty.(poza tym syfiasty kibel)Wiecej nie wroce:)
Z przyjemnych knajp lubie wracac do Gumowej Róży czy Alive-tam jest zawsze spokoj[/quote:feb4ffa4d1]

eee tam, z Szewskiej to tam najbliżej było,
ja się szło w 15 osób to nawet muzyki nie słyszałem:-)

Alive? Na jakiej ulicy to jest?

Wysłany: 2010-04-08 19:19 Zmieniony: 2010-04-08 19:20

Pod nasypem na samym koncu obok pl.Zielinskiego

http://www.alive.wroclaw.pl/

Wysłany: 2010-04-08 19:25

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

[quote:c99fd08ecd="bastet666"]Pod nasypem na samym koncu obok pl.Zielinskiego

http://www.alive.wroclaw.pl/[/quote:c99fd08ecd]

Dzięki, dzięki. Jak przyjadę w maju to wyciągnę tam KostucHa.
Za każdym razem jak jestem we Wro to obiecuję sobie jakieś nowe knajpy, a i tak zawsze trafiamy do Zmierzchu, choć tam już klimatu ni w chuj.

Wysłany: 2010-04-09 12:02

ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

[quote:40144a9864="Eye_of_the_storm"][quote:40144a9864="ravenheart99"][quote:40144a9864="bastet666"]Fuuuuuj jak mozesz to pic?

Ja polecam NAmyslow lany w Rejsie-nie ksoztuje 3 zeta ale przynajmniej smakuje jak piwo a nie szczochy :P[/quote:40144a9864]

Jak się jest na imprezie z etnologią to wierz mi że pije się tylko TANIE piwo [/quote:40144a9864]

Z Etnopatologią to się do Kalogródka chodziło na okienkach :-), później nigdy się już na zajęcia nie wracało...
[/quote:40144a9864]

O proszę:) Teraz między zajęciami chodzimy do Altany albo Kalaczakry:) W Kalo byłam ostatnio i żadnych drechów ani disco tam nie było

Wysłany: 2010-04-09 12:56

Ja tam do meskiego nie chodze..wiec nie wiem co z nim nie tak :)
A strefga ma to do siebie ze sie wychodzi troche zmeczonym hehe

Wysłany: 2010-04-09 13:33 Zmieniony: 2010-04-09 13:34

Hehe to tez :P choc troche inne zmeczenie miala na mysli:)
z co do tego kibla to moze rzygales obok zamiast do dlatego cos Ci nie pasowalo:)

Wysłany: 2010-04-09 14:44 Zmieniony: 2010-04-09 14:44

CZyli kultura byla knajpy nie zarzygales :)

Wysłany: 2010-04-09 18:11

Oprócz tych knajp, które wymieniliście - polecam jeszcze Literatkę w rynku. Można się kulturalnie napić i spokojnie pogadać.

"[...]prawdziwa droga do serca mężczyzny to sześć cali stali pomiędzy jego żebrami. Czasami cztery cale wykonają zadanie, ale żeby mieć całkowitą pewność, wolę mieć sześć. Zabawne, jak falliczne przedmioty są tym bardziej użyteczne, im są większe."

Wysłany: 2010-04-10 08:59

[quote:1f3dbac45e="Mandraghora"]Oprócz tych knajp, które wymieniliście - polecam jeszcze Literatkę w rynku. Można się kulturalnie napić i spokojnie pogadać.[/quote:1f3dbac45e]

A fakt Literatka tez mila calkiem,kiedys tam przypadkiem bylam i mi sie spodobalo-szkoda tylko ze ceny powalaja(w koncu rynek;/)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło