Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

kto chciałby żyć wiecznie ?. Strona: 2

Wysłany: 2014-09-16 11:19 Zmieniony: 2014-09-16 11:32

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Nie mogę już edytować posta, ale przed chwilą przejrzałem daty koncertów ze zgromadzonych biletów i przypomniałem sobie, że 21 października 2005 byłem na darmowym koncercie Yamaha Day - Tommy Aldrigde (perkusista Whitesnake, Gary Moore), nazajutrz wyjazd w góry, a po powrocie 23 października 2005 wieczorem za 20 PLN załapałem się na Mike 'a Manginiego (Dream Theater).

edit:
A przed Dream Theater m.in. jedna płyta z Annihilator. Akurat ta z "Sounds Good to Me"

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Wysłany: 2014-09-16 20:23 Zmieniony: 2014-09-16 20:27

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Jeszcze dodam, że zauważyłem u siebie jak dotychczas cykl 4-letni, wcześniej nie dostrzegłem. Coś jak Olimpiada.

edit: I w dodatku rok 2057 też pokrywa się z tym cyklem.

[quote:7e6e44e639="Czuczu"]kto chciałby żyć wiecznie ?
Wolę istnieć niż żyć[/quote:7e6e44e639]
Sam się dziwię, że Cię rozumiem, ale jednak chyba rozumiem.
[quote:7e6e44e639="Wikipedia"]Istota, esencja, eidos (gr. είδος, łac. essentia) – w filozofii istota ma być samym sednem rzeczy, ich prawdziwą naturą, wiedzą, która wydaje się osiągalna, jeśli tylko jeszcze trochę wgłębimy się w poznanie świata.
(...)
Niektórzy mistycy, tak Wschodu, jak Zachodu twierdzą, że istotę bytu można poznać poprzez medytację.
[/quote:7e6e44e639]

Wysłany: 2015-01-23 10:56 Zmieniony: 2015-01-23 10:58

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

[quote:22f5ec6da9="Czuczu"]kto chciałby żyć wiecznie ?

Życie wieczne,rzucie wieczne
Żyć wiecznie to żreć wiecznie
Życie to metabolizm bieganie za jedzeniem
i różne niefajne dolegliwości związane z funkcjonowaniem organizmu
[/quote:22f5ec6da9]
A z tym radzę sobie tak: Medycyna ogólna
Z większości dziedzin byłem już kilka razy u lekarzy, raczej dla kontroli niż z przymusu. Mam nadzieję, że profilaktyka spełni swoje zadanie do końca życia.

[quote:22f5ec6da9="Yngwie"]
Jeszcze dodam, że zauważyłem u siebie jak dotychczas cykl 4-letni, wcześniej nie dostrzegłem. Coś jak Olimpiada.

edit: I w dodatku rok 2057 też pokrywa się z tym cyklem. [/quote:22f5ec6da9]
Cykl corocznych Misiostw Świata też działa. Robiłem porządki w zdjęciach i biletach znów i znalazłem zdjęcie z najlepszym kumplem z drugiej połowy drugich studiów, z którym w dodatku mam cały czas dobry kontakt
koncert Planet X

A poza tym rozmawiałem z tatą na ten temat i on też nie chce żyć wiecznie fizycznie, ustawiliśmy się wstępnie na nieco ponad 70 lat.

Wysłany: 2015-01-23 23:00 Zmieniony: 2015-01-23 23:04

vonGrab (Bicz)
vonGrab
Niedaleko Nowego Sącza

Zdecydowanie nie - zwłaszcza ze względu na przyszłość, jaka może czekać ludzkość.

Wolność.

Wysłany: 2015-01-28 17:52

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

[quote:bb64ecebcc="vonGrab"]Zdecydowanie nie - zwłaszcza ze względu na przyszłość, jaka może czekać ludzkość.[/quote:bb64ecebcc]
Fakt, czasami człowiek coś sobie zaplanuje, a wychodzi odwrotnie :-/
[quote:bb64ecebcc="Yngwie"]
(...) może fajnie byłoby się zapisać do tej samej grupy śmierci i odpaść w śmierćfinale. [/quote:bb64ecebcc]
Hmmm

Wysłany: 2015-05-18 23:21

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Co prawda temat w archiwum, ale szkoda mi marnować czyjejś wiedzy i w sumie rzadko spotykanych dobrych doświadczeń:

[quote:9d9926ae3e="sota36 z forum Dogomania (7851 postów)"]22 pazdziernika 2004 roku musielismy uspac naszego przyjaciela., Atosa. Odchodzil spokojnie i cudownie - do konca nie byl sam wiedzial ze Go bardzo kochamy. Bylo to u nas w domku, otrzymal 2 zastrzyki i zasypial 5 minut w naszych ramionach .
(...)
Do dzis pamietam przesuwajace sie wskazowki zegarka recznego naszego weterynarza., podajacego zastrzyk a ja Tonia glowe tulilam mocno do siebie. Potem poczulam ogromna ulge, ze nie dopuscilam do tego, by On sie meczyl.
(...)
Choc to bardzo smutne doswiadczenie, ale jestem rowniez dumna z tego, ze nie pozwolilam, aby moje Szczescie cierpiala, kiedy nie bylo juz dla Niego ratunku. Mysle, ze na tym polega swiadoma opieka nad zwierzakiem., Jestesmy z nini na dobre i zle.
(...)
Kiedy usypialismy Atosa tez myslalam, ze nie dam rady, ale to nie jest prawda - jest taki moment, kiedy zbiera sie wszystkie sily i wie sie, ze RAZEM trzeba te ostatnia droge pokonac.
(...)
Watek jest dosc stary juz...ale problem zawsze ten sam.
JESTEM PEWNA, MOJ PIES - ATOS - NIE CIERPIAL!!!!!! WIEM TO PO JEGO ZACHOWANIU.
(...)
Uspienie psa, bo nie ma juz zadnych szans medycznych, by pies mogl godnie zyc. By nie cierpial przy kazdym ruchu. Dlatego jestem za eutanazja, nie tylko zwierzat...
(...)
NIGDY nie bedziesz wiedziala, czy zrobilas dobrze, bo to logika!!! NIGDY! I na tym polega dramat! Ale serce Ci podpowie... uwierz mi...SERCE!!!!! I tylko ono!
[/quote:9d9926ae3e]

W sumie dobrze technicznie, etycznie, może trochę za bardzo emocjonalnie, ale ja akurat czuję się z tym dobrze.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło