Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Polskie kobity. Strona: 5

Wysłany: 2009-09-17 11:53

[quote:e145adae5e="Harlequin"]Freak, nie gadaj, plastic-fantastic czy też nie, jak zgrabna panna (niewazne ile ton make upu by miała, czy też doskwierał jej paraliż mięśnia twarzowego) to i tak byś zawiesił oko na dłuzej [/quote:e145adae5e]

Zgadzam się, zdarzy mi się popatrzeć. Ale uwzględniając to co napisałeś w nawiasie to najczęściej z uczuciem zniesmaczenia. Jednak doceniam czasem urodę, która znajduje się pod otynkowaniem.

[quote:e145adae5e="thistle89"]Racja, Harlequin.[/quote:e145adae5e]

Niekoniecznie, co napisałem wyżej.

[quote:e145adae5e="thistle89"]Freakstranger :arrow: jak ktoś na wózku to już gorszy? Niepełnosprawność ujmuje czegoś??[/quote:e145adae5e]

Kolejna osoba po Kimś-Z-Kim-Było-Na-DP-Dużo-Sporów, która próbuje mi nieudolnie czytać w myślach. :)

Jakbyś przeczytała wątek dokładnie, to byś wiedziała, że Twoje pytanie powinno być skierowane do innej osoby.

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Wysłany: 2009-09-17 14:06

[quote:d5893581d8="Wainamoinen"]
Wracając do cycków - duży cyc przykuwa uwagę. Dopiero potem można analizować dalej [/quote:d5893581d8]

Dobrze, że ja nie mam swoich zdjęć "w całości" :twisted:

Freak... - ale Ty to napisałeś, a nie ktos inny.
(to nie Harry Potter - pisz dokładnie o kogo Ci chodzi - prywatnie)

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Wysłany: 2009-09-17 15:55

[quote:6ade9ae8be="thistle89"]Freak... - ale Ty to napisałeś, a nie ktos inny.[/quote:6ade9ae8be]

Ale w żadnym stopniu to co napisałem nie miało wydźwięku pejoratywnego w stosunku do osób niepełnosprawnych. Ostatnio zbyt często ludzie chcą privy, a ja tu nic osobistego nie widzę. Wystarczy czytać to co jest napisane.

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Wysłany: 2009-09-17 17:10

[quote:bc05d33af0="Freakstranger"] Wystarczy czytać to co jest napisane. [/quote:bc05d33af0]

Starczy uważać na to co się pisze - tu nie można oddać emocji w głosie - każda wiadomość musi być przmyślana.

Czy uważacie, że Polki zaniedbują swoją tuszę i aktywność fizyczną?

Ja zauważyłam, że kobiety coraz częściej wybierają samochód zamiast roweru, spaceru. Przykre trochę.

Wysłany: 2009-09-17 17:14

[quote:da986d1c4d="thistle89"][quote:da986d1c4d="Freakstranger"] Wystarczy czytać to co jest napisane. [/quote:da986d1c4d]

Starczy uważać na to co się pisze - tu nie można oddać emocji w głosie - każda wiadomość musi być przmyślana.[/quote:da986d1c4d]

Kiedy tu nie było emocji.

Wysłany: 2009-09-17 17:45

[quote:422096bf42="thistle89"]Czy uważacie, że Polki zaniedbują swoją tuszę i aktywność fizyczną?

Ja zauważyłam, że kobiety coraz częściej wybierają samochód zamiast roweru, spaceru. Przykre trochę.[/quote:422096bf42]

Nie tylko kobiety.

[quote:422096bf42="Freakstranger"] Kiedy tu nie było emocji. [/quote:422096bf42]

Mowa pisana nie jest w stanie w pełni oddać tego, co człowiek ma na myśli. Dlatego błędne interpretacje są tu na porządku dziennym :wink:

Wysłany: 2009-09-17 18:08

[quote:1f2e33f2f2="Carmen"]Mowa pisana nie jest w stanie w pełni oddać tego, co człowiek ma na myśli. Dlatego błędne interpretacje są tu na porządku dziennym :wink:[/quote:1f2e33f2f2]

Wystarczyłby sam sens słowa pisanego - to że nie pisałem w kontekście umniejszającym wartość osób kalekich było oczywiste. Proszę przyjrzeć się wcześniejszym wypowiedziom. Odnosiłem się do konkretnego kryterium (nie mojego! to też podkreślałem!) oceny esencji kobiecości - po cyckach, nogach itp. I założyłem hipotetyczną sytuację, że kobiety na zdjęciu mogłyby być kalekie, czego na samym zdjęciu nie widać. I nie moją odpowiedzią było, że dlatego ocena odbyła się po cyckach. Po tym kolejny raz stwierdziłem, że to nie moje kategorie oceniania kobiet (po cyckach, nogach, tyłkach itp). Gdzie tu ktoś widzi coś umniejszającego dla osób niepełnosprawnych? Gdzie jakieś trudności w odbiorze?

A Ty, droga Carmen zbytnio zasugerowałaś się tym co napisała Thistle89

Wysłany: 2009-09-18 06:07

[quote:e9f17eedc7="Tchnienie_Nocy"][quote:e9f17eedc7="Harlequin"]Nooo, mega cyce :) a jak dla mnie reszta moze też być :) a co :) :lol:[/quote:e9f17eedc7]

Panowie, najpierw rozwodzicie się nad piękną, słowiańską i naturalną urodą, a kilka stron później podniecacie się na widok plastikowych, wytapetowanych i sztucznych lali?
No wiecie co :roll: :wink:[/quote:e9f17eedc7]

WIECIE CO WAM POWIEM KURWA PANOWIE ?!

GDYBY TE SAME PLASTIK LALE UBRAŁY SIĘ W SKÓRY I GLANY, TO PODEJRZEWAM, ŻE 90% Z WAS ZMIENIŁO BY ZDANIE O 180 STOPNI. SORRY, ALE JESLI DZIEWCZYNA NAWET JEST Z CYKLU RÓŻOWYCH PUDELKÓW I NOSI BIAŁE KOZACZKI I TONE TAPETY, TO WCALE NIE OZNACZA, ŻE NIE MOZE BYĆ ZGRABNA, CZY TEŻ JEST BRZYDKA Z TWARZY, A MOZE I PUSTA I GŁUPIA - TAKA PO PROSTU SUBKULTURA I TAKI JEST STYL.

DLA MNIE PLASTIKIEM MOZE BYC RÓWNIE DOBRZE DZIEWCZYNA UBRANA W CZARNA FIRANĘ, Z CZARNYM MAKE UPEM, PRĘŻĄCA SIE NA NAGROBKU CZY POD INNĄ STODOŁĄ ...

A to, że te panny porobiły durne miny na zdjeciach to juz inna kwestia :lol:

.

Wysłany: 2009-09-18 06:21

[quote:443fdba184="Harlequin"]WIECIE CO WAM POWIEM KURWA PANOWIE ?!

GDYBY TE SAME PLASTIK LALE UBRAŁY SIĘ W SKÓRY I GLANY,[/quote:443fdba184]

...i zdrapały tynk szpachelką...

[quote:443fdba184="Harlequin"]TO PODEJRZEWAM, ŻE 90% Z WAS ZMIENIŁO BY ZDANIE O 180 STOPNI.[/quote:443fdba184]

Ogólnie mówiąc byłyby ładne, ale i tak nie w moim typie.

[quote:443fdba184="Harlequin"]SORRY, ALE JESLI DZIEWCZYNA NAWET JEST Z CYKLU RÓŻOWYCH PUDELKÓW I NOSI BIAŁE KOZACZKI I TONE TAPETY, TO WCALE NIE OZNACZA, ŻE NIE MOZE BYĆ ZGRABNA, CZY TEŻ JEST BRZYDKA Z TWARZY, A MOZE I PUSTA I GŁUPIA - TAKA PO PROSTU SUBKULTURA I TAKI JEST STYL.

DLA MNIE PLASTIKIEM MOZE BYC RÓWNIE DOBRZE DZIEWCZYNA UBRANA W CZARNA FIRANĘ, Z CZARNYM MAKE UPEM, PRĘŻĄCA SIE NA NAGROBKU CZY POD INNĄ STODOŁĄ ...[/quote:443fdba184]

Nigdy tego nie negowałem.

Wysłany: 2009-09-18 06:23

[quote:973caefacc="Freakstranger"]A Ty, droga Carmen zbytnio zasugerowałaś się tym co napisała Thistle89 [/quote:973caefacc]

Eee, ale ja się niczym nie sugerowałam. Źle odebrałeś. Walnęłam stwierdzenie ogólne i tyle.

Wysłany: 2009-09-18 06:32

[quote:e25fe383fe="Freakstranger"][quote:e25fe383fe="Harlequin"]WIECIE CO WAM POWIEM KURWA PANOWIE ?!

GDYBY TE SAME PLASTIK LALE UBRAŁY SIĘ W SKÓRY I GLANY,[/quote:e25fe383fe]

...i zdrapały tynk szpachelką...

[quote:e25fe383fe="Harlequin"]TO PODEJRZEWAM, ŻE 90% Z WAS ZMIENIŁO BY ZDANIE O 180 STOPNI.[/quote:e25fe383fe]

Ogólnie mówiąc byłyby ładne, ale i tak nie w moim typie.

[quote:e25fe383fe="Harlequin"]SORRY, ALE JESLI DZIEWCZYNA NAWET JEST Z CYKLU RÓŻOWYCH PUDELKÓW I NOSI BIAŁE KOZACZKI I TONE TAPETY, TO WCALE NIE OZNACZA, ŻE NIE MOZE BYĆ ZGRABNA, CZY TEŻ JEST BRZYDKA Z TWARZY, A MOZE I PUSTA I GŁUPIA - TAKA PO PROSTU SUBKULTURA I TAKI JEST STYL.

DLA MNIE PLASTIKIEM MOZE BYC RÓWNIE DOBRZE DZIEWCZYNA UBRANA W CZARNA FIRANĘ, Z CZARNYM MAKE UPEM, PRĘŻĄCA SIE NA NAGROBKU CZY POD INNĄ STODOŁĄ ...[/quote:e25fe383fe]

Nigdy tego nie negowałem. [/quote:e25fe383fe]

Ok, załóżmy że nie lubisz kobiet o wyzywającym (czyt. zdzirowatym) typie urody :)

Ok, kończe temat 3 pań z NK :)

.

Wysłany: 2009-09-18 07:18

[quote:f144217173="Harlequin"]Ok, załóżmy że nie lubisz kobiet o wyzywającym (czyt. zdzirowatym) typie urody :)[/quote:f144217173]

Trafiłeś w sedno, wpadnij kiedyś do Krakowa to piwo postawię :D

Wysłany: 2009-09-18 07:33

Kuraków daleko raczej tam nie planuje gościć w najbliższym czasie

.

Wysłany: 2009-09-18 08:06

[quote:b485e432d6="Freakstranger"] ale i tak nie w moim typie.
[/quote:b485e432d6]

Fajnie, że mówimy to o Twoim guście :wink:

Wysłany: 2009-09-18 08:12

[quote:ebd5cef2af="thistle89"][quote:ebd5cef2af="Freakstranger"] ale i tak nie w moim typie.
[/quote:ebd5cef2af]

Fajnie, że mówimy to o Twoim guście :wink:[/quote:ebd5cef2af]

czepiasz sie ;P

Kolejna cecha polskich kobit - czego byś nie zrobił i nie powiedział, to zawsze doszukaja sie w tym jakiegoś 5 dna, o którym autor nawet nie pomyśli :lol:

.

Wysłany: 2009-09-18 08:21

[quote:9617d35082="Harlequin"]
Kolejna cecha polskich kobit - czego byś nie zrobił i nie powiedział, to zawsze doszukaja sie w tym jakiegoś 5 dna, o którym autor nawet nie pomyśli :lol:[/quote:9617d35082]

Tak! I jeszcze strzelają fochami po kątach :foch:

Ja bym prosiła o emotę foch :D
Co by uczucia babskie szło oddać w pełni :D

Wysłany: 2009-09-18 08:45

i jeszcze pazerne na emoty ...

.

Wysłany: 2009-09-18 13:16

[quote:467c582906="Harlequin"][quote:467c582906="thistle89"][quote:467c582906="Freakstranger"] ale i tak nie w moim typie.
[/quote:467c582906]

Fajnie, że mówimy to o Twoim guście :wink:[/quote:467c582906]

czepiasz sie ;P[/quote:467c582906]

Racja, temat był odnośnie kobiet, a krótki fragment rozmowy dot. mojego gustu również dotyczył kobiet oraz sposobu oceniania kobiecości, więc o co Ci kaman, Thistle89? Chyba nie poczułaś się urażona moją postawą, zgodnie z którą oceniam kobiety po czymś zdecydowanie więcej niż wygląd?

Wysłany: 2009-09-18 14:42

[quote:1acb3d60d2="Freakstranger"]Chyba nie poczułaś się urażona moją postawą, zgodnie z którą oceniam kobiety po czymś zdecydowanie więcej niż wygląd? [/quote:1acb3d60d2]

Chciałabym.

Gdyby kobiety nie bywały czasem nadwrażliwe - nie różniłyby się niczym od męskich postaci...

Wysłany: 2009-09-18 15:11

[quote:cd72c0f8df="thistle89"]Gdyby kobiety nie bywały czasem nadwrażliwe - nie różniłyby się niczym od męskich postaci...[/quote:cd72c0f8df]

A świat przestałby istnieć, bo chodziliby po nim sami faceci :) Poziom ich narzekania zniszczyłby planetę swoją siłą rażenia...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło