Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Ludzkość w... czipie. Strona: 1

Ludzkość w... czipie Wysłany: 2009-06-28 10:44

Ostatnio coraz częściej mówi się o powszechnym wprowadzeniu chipowania ludzi, co dawało by możliwość identyfikacji i lokalizacji ludzi, ale też np. robienia zakupów bezgotówkowo czy sprawdzania aktualnego ubezpieczenia delikwenta.

TUTAJ jest artykuł akurat bardzo na anty, (jedzie Globalną Teorią Spiskową), ale może doszukacie się więcej ciekawych artykułów, może jakichś popierających chipy?

Jak widzicie to globalne chipowanie? Nie chodzi mi tutaj akurat o dywagacje na temat Światowego Spisku, ale o same chipy i ich stosowanie, które, myślę, w końcu stanie się powszechne.

[i:015b43c0ba]Edit:[/i:015b43c0ba]
TUTAJ
i
TUTAJ
jeszcze trochę.

Aha. I jeszcze ciekawostka, którą lubią przytaczać przeciwnicy chipów (dotyczy tego, że czipy mają być umieszczane na głowie lub na ręce z jakichś-tam, energetyczno - fizycznych, przyczyn), :) :

Z Apokalipsy św. Jana:

"Bestia druga, czyli Fałszywy Prorok, na usługach pierwszej

11 Potem ujrzałem inną Bestię, wychodzącą z ziemi: miała dwa rogi podobne do rogów Baranka, a mówiła jak Smok. 12 I całą władzę pierwszej Bestii przed nią wykonuje, i sprawia, że ziemia i jej mieszkańcy oddają pokłon pierwszej Bestii, której rana śmiertelna została uleczona. 13 I czyni wielkie znaki, tak iż nawet każe ogniowi zstępować z nieba na ziemię na oczach ludzi. 14 I zwodzi mieszkańców ziemi znakami, które jej dano uczynić przed Bestią, mówiąc mieszkańcom ziemi, by wykonali obraz Bestii, która otrzymała cios mieczem, a ożyła. 15 I dano jej, by duchem obdarzyła obraz Bestii, tak iż nawet przemówił obraz Bestii i by sprawił, że wszyscy zostaną zabici, którzy nie oddadzą pokłonu obrazowi Bestii. 16 [color=purple:015b43c0ba]I sprawia, że wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymują znamię na prawą rękę lub na czoło 17 i że nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia.[/color:015b43c0ba] 18 Tu jest potrzebna mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć. "

Wysłany: 2009-06-28 10:59

Możliwość lokalizacji za pomocą chipu jest ewidentnym naruszeniem praw człowieka. Umożliwiałoby to ciągłą kontrolę ludzi(lokalizacja)
Pod pretekstem wojny z terroryzmem i dla "naszego dobra"
można ograniczać prawa ludzi w nieskończoność...
Wszystko oczywiście w imię "naszego dobra i wygody"
Argument zwolenników o wygodzie robienia zakupów jest delikatnie mówiąc żałosny...
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale samo czipowanie ludzi bardzo mi się nie podoba i nikt mnie nie zmusi abym się temu poddał.
Państwo ma ochotę kontrolować totalnie wszystko(lokalizacja,zakupy bezgotówkowe poprzez chip itp.)
Ludzie są jak tępe owieczki, mainstremowe media wmówią im wszystko że to dla ich "dobra"...

"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."

Wysłany: 2009-06-28 11:08

Ten artykuł Alpho ,to ktoś nawiedzony pisał...końcówka o tym świadczy.
Myślę że trzeba poszukać obiektywniejszych opracowań i aktualniejszych a nie artykulików podbudowanych np. chrześcijańską ideologią...

"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."

Wysłany: 2009-06-28 11:21

Ten pierwszy - tak, jest nawiedzony, ale to tylko jeden punkt widzenia, wrzuciłam więcej artykułów.

Obawiam się, że deklaracje "nikt mnie nie zmusi"... różnie z tym może być :)

Artykuł,1 choć nawiedzony, ładnie obrazuje możliwy mechanizm oddziaływania na ludzi, by coraz więcej ich chciało się zachipować.

To mi przypomina "Rok 1984" i "podludzi" - proli, żyjących poza marginesem, poza "dobrobytem" systemu. Albo film, który bardzo polecam, bo się przyjemnie ogląda, francuski film "13 Dzielnica" - "(Banlieue 13)"

Wysłany: 2009-06-28 12:22

[quote:f45ec1e3c8="Pan"]Argument jest szerszy. Czyjas reke trudniej ukrasc. [/quote:f45ec1e3c8]

8O
O rrrany... wyobrażacie sobie te fale bestialskich kradzieży, gdzie złodziej odchodzi z odrąbaną ręką?

Jutro już scyzoryk czy kastet nie wystarczy, by ukraść komuś portfel, potrzebna siekiera :P

Wysłany: 2009-06-28 12:35

Ech...

tak jakby Ci "na górze" przejmowali się tym, że "tak nie można" czy takim dowcipnym sloganem jak "prawa człowieka" :P

O tyle nie podoba mi się pomysł z czipami, że tworzy ogromne i nowe, może niewyobrażalne (niewymyślone ) jeszcze dzisiaj możliwości dla nadużyć.

Wysłany: 2009-06-28 13:23

Jest to kwestia rozpatrzenia zysków i strat przy wprowadzeniu takiego pomysłu. Oczywiście jest to teoretyzowanie, bo w pełni można by to zrobić dopiero po wprowadzeniu takiego systemu, chociażby na małą skalę. Sądzę jednak, że korzyści dla człowieka chcącego żyć zgodnie z prawem, na które przecież sam ma wpływ, byłyby większe niż starty.

Rzeczywiście, łatwo byłoby sprawdzić, czy tego i tego dnia byłem w pracy, czy u kochanki albo czy bywam w knajpie ze striptizem czy w klubie dla homoseksualistów, ale co z tego? Czy to ważne, czy ktoś wie, albo nie wie, co robię? Rzeczywiście, gdybym miał romans, to pewnie szybciej by się wydał, ale to pewnie i tak wyszłoby tylko na plus :) Jeśli robię coś, co zagraża społeczeństwu, to ono samo mnie ukarze, jeśli nie, to zostawi mnie w spokoju :)

On and on we keep growing inside, hopefully for a long, long time...

Wysłany: 2009-06-28 13:54

[quote:c663fbd8c7="Arantasar"]Czy to ważne, czy ktoś wie, albo nie wie, co robię? [/quote:c663fbd8c7]

Może i nieważne, ale każdy człowiek chce mieć trochę prywatności, kilku chwil w których jest świadomy bycia sam ze sobą. Sama możliwość stałej obserwacji mnie przeraża. To jest kwestia emocji, ale już to wystarczy, żeby plan się w pełni nie udał.

Wysłany: 2009-06-28 14:22

[quote:b62ef6d243]Sądzę jednak, że korzyści dla człowieka chcącego żyć zgodnie z prawem, na które przecież sam ma wpływ, byłyby większe niż starty[/quote:b62ef6d243]
Wieksze korzysci z tego, ze ktos kontroluje co robisz? Nie ogarniam tego jakos. Jakie korzysci widzisz w tym, ze ktos bedzie wiedzial kiedy dlubiesz w nosie, kiedy siedzisz na sraczu, co jesz, z kim sie spotykasz, co czytasz, co ogladasz, co robisz itp. Zaczynam sie przyzwyczajac do tego, ze ludzie dadza sobie wcisnac najwieksze gowno bo to przeciez dla ich dobra. Swiat sie konczy. Apokalipsa.

united we stand divided we fall

Wysłany: 2009-06-28 15:43

A po co zatrudniać kogokolwiek? Już teraz Echelon czyta cały cyfrowy flow i nikt nie zarudnia do tego 4 miliardów ludzi. Co za problem zbudować kolejny system, który będzie czytał wszystkie transmisje z chipów? Obecnie głupi PC ma procesor dorównujący w GFLOPSach słynnemu Deep Blue a co tu gadać o jego następcach.
Implementuje się odpowiednią sieć neuronową i ona już sobie sprawdza wszystkie sygnały i w razie czego alarmuje o jakimś evencie.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Wysłany: 2009-06-28 16:15

[quote:928ef856ec="Pan"]Owszem. Ale w czym problem? :) Ze jestes ciagiem zer i jedynek NIEROZUMIANYM, jedynie przetwarzanym?

Wowczas nikt nie wie, co robisz, mimo iz istnieje o tym informacja.
(Przy tym w rzeczywistosci i tak kraza informacje o tym co robisz, ktorych nikt nie odbiera :P)[/quote:928ef856ec]
Coś mi się zdaje, że nie rozumiesz frazy "przetwarzanie informacji". Komputer nic nie rozumie, ale nie takie jest jego zadanie. Nikogo nie interesuje czy akurat dłubiesz w nosie, dlatego program odzuci tą informację jako nieistotną. Ale jeśli jesteś działaczem o nie lubianych przez władze poglądach, to będą mogli natychmiastowo stwierdzić, że kupując pewne leki chciałeś je przetworzyć na narkotyki i zamknąć cię za terroryzm, bo teraz każdy jest terrorystą. Analogicznie w przemyśle systemy wizyjne oparte na sieciach neuronowych (OSD) szukają krawedzi obiektów np. do spawania przez manipulator i komputer tego też nie rozumie, a i operator ma spokój.
Ale tobie przemówić do rozumu to rzecz niemożliwa, więc bez odbioru.

PS: "Pesymistyczne przewidywanie" przewidziało, że Echelon jest systemem szpiegowskim, choć USA zapierało się przez ponad dekadę, że tak nie jest, mimo że nie mieli na to żadnej innej wymówki typu: system wspierający obserwację migracji ptaków.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Wysłany: 2009-06-28 19:03

O jak to dobrze, że mamy ciebie PAnie że istniejesz :D gdyby na ty, nadal żyli byśmy w otchłani niewiedzy i ciemności :lol:

Naprawdę wymyślono już noże...? 8O WOW

[img:bcfbdaace4]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:bcfbdaace4]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2009-06-28 19:45

[quote:55854fd2c3]Będąc składnikiem tłumu byłbym śledzony nieco ponad 4 sekundy na dobę, gdyby tak nowe służby były równie liczne. Bardzo to złe? [/quote:55854fd2c3]
Nie chodzi o to przez ile czasu by kazdy z nas byl sledzony tylko o sam fakt sledzenia. Takim pomyslom mowie zdecydowane [b:55854fd2c3]NIE[/b:55854fd2c3] i serdeczne [b:55854fd2c3]spierdalaj[/b:55854fd2c3] wszystkim pomyslodawcom tego rodzaju wynalazkow.

Wysłany: 2009-06-28 19:55

Myślicie że nasze głośne NIE coś zmieni :D buhahaha..... :wink:

[img:63f62f0f59]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:63f62f0f59]

Wysłany: 2009-06-28 20:15

buhahaha :P xD

[img:cd75f0d096]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:cd75f0d096]

Wysłany: 2009-06-28 20:24

@ Pan --> wydaje mi sie, ze mam wystarczajaco szerokie spojrzenie. Nie podoba mi sie sam fakt chipowania mnie, jak nie przymiezajac, krowy czy innego bydla. To czy to ktos wykorzysta, tego chipa w sensie, to inny problem, liczy sie fakt, ze ktos wpada na genialny pomysl pooznaczania ludzi. Nie wiem, moze jestem paranoikiem, ale nie podoba mi sie to i mi to bardzo nie ladnie smierdzi.

Wysłany: 2009-06-28 20:33

Myślę Panie że zabawiasz się tutaj typową retoryką oświeconego racjonalisty, który neguje uzasadnione obawy przed coraz to bardziej zaciskającą się pętlą wokół sfery prywatnej ludzi.
Obawa=paranoja wnioskując z Twoich wypowiedzi.
Władza też cierpi na paranoję-obsesja w ilości instalowanych kamer na Wyspach Brytyjskich +oprogramowanie analizujące obraz z tych kamer-szukające podejrzanych zachowań.
No i kto tutaj jest paranoikiem>?

Wysłany: 2009-06-28 20:38

Aha tak apropo głosów" ...a co my w ogóle możemy..?"
Takie szare myszki z nas.... Sądzę że jednak możemy, bo nie ma niczego gorszego od bierności i zachowywaniu się jak tępa owieczka poklepywana przez resztę stada że idzie"w dobrym kierunku"
Panie świetnie operujesz słowem oraz wiem jakiej użyjesz argumentacji która opiera się o pewne z góry określone założenia, ja mam inne założenia i myślę że taja dyskusja nie ma sensu....uciekam w mrok : "niewiedzy"
Szary ciemny żuczek...(paranoik )

Wysłany: 2009-06-29 05:43

Miło widzieć że są na tym forum osoby uświadomione. Kwestia chipowania to póki co problem prawdopodobnie odległy, choć jest to jeden z podstawowych priorytetów agendy NWO.
Obecnie istotne kwestie to:
Codex Alimantarius, GMO, Działania CIA i Mossadu w Iranie i Somali no i stały problem manipulacja ludzi na poziomie świadomym i podświadomym przez główne media, a także naturalnie sztucznie wywołany kryzys

Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl

Wysłany: 2009-06-29 11:47

[quote:4d0bc6f926="Dryp"]
Obecnie istotne kwestie to:
Codex Alimantarius, GMO, Działania CIA i Mossadu w Iranie i Somali no i stały problem manipulacja ludzi na poziomie świadomym i podświadomym przez główne media, a także naturalnie sztucznie wywołany kryzys[/quote:4d0bc6f926]

O Jessu...

No, potrafisz rozjaśnić człowiekowi dzień :)

:P

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło