Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Jaume Balagueró - Rec. Strona: 1

Artykuł: Jaume Balagueró - Rec

Wysłany: 2010-03-11 21:27

LordLard (Matuzalem)
LordLard
Biała Podlaska\Lublin\Kuldahar

mam zamiar ściągnąc ten film i go obejrzeć w końcu bo podobno hiszpańskie horrory są podobno dobre. Jeszcze jest 2 częśc tego filmu. Oprócz tego to mam jeszce ponad 50 filmów do pobrania i m.ni. 20 horrorów

Życie jest wyjątkową grą RPG - żyjesz żeby się rozwijać i przetrwać!

Wysłany: 2010-04-08 18:45

Całkiem dobry film trzymający w napięciu, chociaż według mnie druga część straszniejsza...

+Non Omnis Moriar+

Wysłany: 2010-04-08 18:53

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

Z recenzją się nie zgadzam - dla mnie film niezły,
a co od drugiej części - gdyby ktoś mógł podesłać linka do strony z napisami, to będę dźwięczny.

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Wysłany: 2010-04-08 19:16

Blagam tylko nie druga czesc-bylam na niej w kinie i zaluje kasy wydanej na bilet

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Wysłany: 2010-04-08 19:19

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

[quote:1ef6dff49f="bastet666"]Blagam tylko nie druga czesc-bylam na niej w kinie i zaluje kasy wydanej na bilet [/quote:1ef6dff49f]

Na właśnie dlatego do kina nie poszliśmy - teraz szukam napisów.
Ja będzie dennie - wyłączę.

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Wysłany: 2010-04-18 06:34

Film całkiem niezły, ciekawie si,e oglądało i mpżna się było pośmiać, zwłaszcza na drugiej części;P Czekam na Rec 3 ;D

Wysłany: 2010-08-14 10:03

Gorg666 (Bicz)
Gorg666
Wakefield (UK)

Rec :) W porównaniu z tym co serwują nam od kilku lat reżyserzy horrorów, hiszpański Rec wypada naprawdę dobrze. Jest kilka naprawdę świetnych scen, idealnie są oddane nastroje ludzkie, zwłaszcza twarz redaktorki była niezwykle wymowna. Jeśli chodzi o tą wypowiedź o "xxx żywych trupów" to właśnie nie ma ich "xxx", co też powoduje klaustrofobiczną wręcz atmosferę, film nie jest przesycony brutalizmem, choć zdarzają się takie sceny. Ogólnie więc 7/10 nie będzie zbyt krzywdzącą oceną.

Co do części II niestety już nie jest tak kolorowo. Tutaj już mamy do czynienia z milionem truposzy, co znacznie wpływa na odbiór filmu. Po za tym zdecydowanie więcej razy kamera ląduje na ziemii. Niby ciekawy efekt realizmu, ale w efekcie człowiek denerwuje się takim a nie innym ujęciem. Tak więc nawet Rec II nie ocenię.

Aha i jeszcze jedna uwaga. Nie oglądajcie horrorów ze znajomymi, jeśli chcecie się ich przestraszyć. Najlepszy horror oglądany w towarzystwie staje się co najwyżej niewybredną komedią.

Aetas dulcissima adulescentia est

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło