Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

"Najbardziej wkurwia mnie u młodzieży to....". Strona: 1

"Najbardziej wkurwia mnie u młodzieży to...." Wysłany: 2009-04-23 19:16

TiaLi (Bicz)
TiaLi
Rzeszów/Jasło

Odwieczna prawda tzw „różnica pokoleń” Często nie możemy zrozumieć sposobu spojrzenia na świat osób od nas o wiele starszych tak samo jak oni bulwersują się sposobem bycia tych młodszych. Często z wiekiem porzucamy pewne ideały, zapominamy o tym co tak naprawdę sprawiało szczęście – takie w czystej postaci.
Właśnie jak to jest czy zmiana sposobu myślenia robi z nas dorosłych czy to, że będąc dorosłymi „wkurwiamy” się na to, że czas wymknął się z dłoni??

„Czy świat się wiele zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy wkurwieni.” Jonasz Koffta

„Najbardziej wkurwia mnie u młodzieży to, że już do niej więcej nie należę.” Kazik

Dość lakoniczny wstęp aczkolwiek interesują mnie wasze opinie.

Wysłany: 2009-04-23 19:25

Ciekawe. U młodzieży wkurwia mnie to, że... Hm. A może bardziej zazdroszczę im, że moga się urwać ze szkoły, pić pod pomnikiem, że nie muszą się o nic martwić. A nie qrwa siedzieć w pracy dzień w dzień :|
Tego im zazdroszcze.
A rok temu ja kończyłam szkołę :?
A czuję się jak emeryt.

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Wysłany: 2009-04-23 19:39

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Sama uważam się bardziej za młodzież, niż za osobę zupełnie dorosłą ( bo to do czegoś zobowiązuje ), choć jestem pełnoletnia.
U młodzieży wkurza mnie pozerowanie i małpowanie zachowań, udawanie kogoś innego, np. masowe palenie grupki koleżanek. Bo wszystkie muszą. W ogóle "kurzenie" małolat mnie irytuje. Także ich wulgarny język, to że robią za dużo hałasu wokół swojej osoby, oraz myślą że jak rozmawiają cały czas wulgarnie o seksie, to tak jakby byli dawno rozprawiczeni/rozdziewiczeni. Myślę też, że za bardzo śmiecą i nie widzę w tego typu ludziach pokolenia, które miałoby budować przyszłość.
Ale to tak ogólnikowo, nie można przecież generalizować. KAżdy jest inny, ale w/w cechy wydają mi się dość powszechne wśród ludzi młodych.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2009-04-24 05:07

[quote:4a24c909b3="Wampgirl"]Sama uważam się bardziej za młodzież, niż za osobę zupełnie dorosłą[/quote:4a24c909b3]

Ja też, ale to chyba właśnie znaczy, że jesteśmy stare już... Chociaż prawo określa młodzież jako osoby do lat 30.

[quote:4a24c909b3="Wampgirl"]nie widzę w tego typu ludziach pokolenia, które miałoby budować przyszłość.[/quote:4a24c909b3]

Każde starsze pokolenie mówi tak o młodszym. My też nie mamy najlepszej opinii u dzisiejszych 30-40-latków. Uważają, że jesteśmy generacją bez ideałów.

Mnie wkurzają chamskie i bezczelne dzieci neostrady, za moich czasów dzieciaki aż takiego gówna w głowie jednak nie miały.

Wysłany: 2009-04-24 07:47

U moich równolatków i młodszych, szczególnie samic, choć i samcom się zdarza, niemiłosiernie doprowadzają mnie do szału rowy. Tak, tak o dupę chodzi. Jak widzę siedzącą laskę w biordówkach/mini na biodrach i jej rów czuję się tak jakby zabiła mi ona całą rodzinę starym rodzynkiem. Nie ma dla mnie nic bardziej okrutnego niż rów na wolności.
I jak tu człowiek ma normalnie iść do szkoły narażając się na takie zgrozy xD

:)

Wysłany: 2009-04-24 15:12

Pod punktem 3 ja uważam, że częściej dotyka to samic, bo kobieta to słowo na wyrost :P

:)

Wysłany: 2009-04-24 15:28

3.1 Stoją na fajce przed szkołą i w trakcie palenia wypuszczają z ust ciągnące się porcje flegmy - gdy ta sięgnie już asfaltu metodycznie rozcierają podeszwą adidaska.

Wysłany: 2009-04-24 17:02

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

Hmmm...Na przykład to że stoją pod szkołą z papierosami i udają dorosłych, są wulgarni, picie (albo odpowiedniejsze będzie chlanie) w wieku 15 lat i mniej, tzw. "mroczne blogi" (gdzie 13-latki pokazują światu jak to im jest źle i niedobrze), totalna pustka emocjonalna wyrażająca się marką ciuchów a nie wiedzą na jakikolwiek inny temat... Generalnie rzeczy oczywiste

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2009-04-24 17:41

brak kultury, myślenie typu- jestem w gimnazjum- mogę wszystko. Ale oczywiście, bez obrazy dla nielicznych porządnych:)

"A ja myślę że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji." A. Sapkowski -Narrenturm-

Wysłany: 2009-04-24 17:44

Mnie wnerwia ich poczucie "że wszystko można", bez pomyślunku i brak odpowiedzialności za swoje czyny.

Nie mogę i nikt inny nie może nauczyć Cię życia. Ale wiem jedno, życie każdego jest jak walka dwóch wilków. Jeden wilk jest dobry i szlachetny, a drugi zły... Zwycięży ten, którego będziesz karmić.

Wysłany: 2009-04-24 21:06

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

"Nadejdzie czas, że młodzi gniewni zamienią się w starych wk*rwionych"

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2009-04-25 17:28

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

Ledwo skończą 18 lat, a masowo robią prawko i co niektórzy jeżdżą jak debile.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2009-04-25 19:05

Mnie w nich nic nie wkurza. Może trochę żal mi ich, że tak masowo "wirtualnieją", ale myślę że w pewnym momencie z tego się wyrasta.

[quote:b6c3055a20="Wampgirl"]masowe palenie grupki koleżanek.[/quote:b6c3055a20]
reinkwizycja jakaś?

Wszystkim, którzy nie mogą myśleć nie myśląc zarazem, czym jest człowiek, który myśli, tym wszystkim lewicowym i lewackim formom refleksji można przeciwstawić tylko filozoficzny śmiech - to znaczy, po części przynajmniej, milczący. (Foucault)

Wysłany: 2009-04-27 16:04

Viljar (Bicz)
Viljar
Gdańsk Oliwa

- Puszczanie się na prawo i lewo.
- Szczycenie się faktem puszczania się na prawo i lewo.
- Zamiłowanie do wyszydzania osób, które nie robią powyższych dwóch rzeczy.
- Akceptacja dla narkotyków i pijaństwa.
- Brawurowe rozbijanie się po drogach mimo wyraźnego braku umiejętności prowadzenia samochodu.
- Akceptacja dla jeżdżenia na gapę i jeszcze robienie burd w wypadku przyłapania.

Wysłany: 2009-04-27 17:26

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

Wtrącę swoje 3 grosze: pomiędzy seksem z osobą którą się szanuje i darzy uczuciem, a zaspokajaniem swoich potrzeb w często dość zwierzęcy sposób (okoliczności, miejsce, stosunek do odbytego seksu) i czasem kosztem uczuć innych ( i to drugie chyba przedmówca nazwał "puszczaniem się"), jest różnica".
Tolerancja tolerancją, ale kiedyś zeżre nas własny relatywizm. Do seksu podobnie jak i do innych rzeczy trzeba dojrzeć i liczyć się z ewentualnymi konsekwencjami, czego zazwyczaj nie można powiedzieć o wspomnianych małolatach.

Wysłany: 2009-04-27 18:12

Viljar (Bicz)
Viljar
Gdańsk Oliwa

[quote:e5d15eac94="Wampgirl"]Wtrącę swoje 3 grosze: pomiędzy seksem z osobą którą się szanuje i darzy uczuciem, a zaspokajaniem swoich potrzeb w często dość zwierzęcy sposób (okoliczności, miejsce, stosunek do odbytego seksu) i czasem kosztem uczuć innych ( i to drugie chyba przedmówca nazwał "puszczaniem się"), jest różnica".
Tolerancja tolerancją, ale kiedyś zeżre nas własny relatywizm. Do seksu podobnie jak i do innych rzeczy trzeba dojrzeć i liczyć się z ewentualnymi konsekwencjami, czego zazwyczaj nie można powiedzieć o wspomnianych małolatach.[/quote:e5d15eac94]
Wampgirl, dokładnie o to mi chodziło. Niedawno jeden kolega powiedział, że seks nie prawem tylko przywilejem. Przywilejem dla ludzi dojrzałych. Podpisuję się pod tym.

Wysłany: 2009-04-27 19:24

Viljar (Bicz)
Viljar
Gdańsk Oliwa

A skąd takie dane o mnie, tej :D
Wydaje mi się, że lepiej jest dać sobie czasowo na wstrzymanie niż wskakiwać do łóżka byle komu w zamian za piwo... ale w końcu jestem konserwą, więc może się nie znam

Wysłany: 2009-04-28 15:23

Ja myślę, że przypisywanie własnej wizji seksualności statusu "tak być powinno" czy choćby "jest lepiej" wychodzi dużo bardziej dziecinnie niż jakiekolwiek zachowania seksualne.

Budowanie przekonania o własnej dorosłości na bazie "jedynego słusznego podejścia do seksu" jest żenujące.

[color=darkred:38b09a2b7d]Żuczki wy moje forumowe Kochane, im bardziej będziecie się zgłębiać w problem rozumienia sexu przez młodzież tym bardziej oddalacie się od tematu przewodniego :wink:

Zatem, jako mod mam dla was propozycję :) Niech ktoś z was założy w dziale SEX, wątek np. o tytule: "Sex a Młodzież" i tam też śmiało dyskutujcie :) Pomysł ten nie byłby raczej kiepskim z tego względu, iż w dziale SEX z pewnością znalazłoby się jeszcze więcej chętnych do dyskusji :)

Upewnijcie się jednak Kochani wcześniej czy wątek Odpowiedni wiek? nie byłby właśnie tym odpowiednim do głębszego rozważania nad poruszonym przez was problemem sexu wśród tzw młodzieży :)

Dziękuję za uwagę,

Z poważniem

MOD :) [/color:38b09a2b7d]

Wszystkim, którzy nie mogą myśleć nie myśląc zarazem, czym jest człowiek, który myśli, tym wszystkim lewicowym i lewackim formom refleksji można przeciwstawić tylko filozoficzny śmiech - to znaczy, po części przynajmniej, milczący. (Foucault)

Wysłany: 2009-04-28 17:00

Viljar (Bicz)
Viljar
Gdańsk Oliwa

Wkurza mnie jeszcze jedna rzecz: stado wesołej młodzieży na plaży nadającej z komórek muzykę na cały regulator. I młodzi ludzie gadający głośno w kinie przez telefon. Na szczęście to drugie zjawisko powoli, ale zauważalnie odchodzi w niebyt ostatnio

Wysłany: 2009-05-03 20:21

Takich zachowan jest naprawde od groma..ale może to dlatego iż ja ogolnie jestem dość nerwowa osobą.
Z takich zachowan ktore mi teraz do glowy przychodza :
-puszczanie muzy najczesciej gównianej z komorek w tramwaju
-wyrażen typu zal pl itp.. :evil:
-gówniary noszace sie jak kobiety(mam na mysli stopien rozebrania sie)a potem jest krzyk i zgrzytanie zębow ze jakis facet potraktowal je przedmiotowo(jakos za moich czasow dzieciaki nie byly takie )
-kiedy dzieciaki w wieku 14-16lat uwazaja sie za strasznie dorosle i przy kazdej okazji musza zaszpanowac tym jak to sie ostatnio najebaly na imprezie itp..

Dlugo by tak wymieniac..

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło