Wysłany: 2008-12-28 10:54
Paskieviczu - dla jasności; moja uwaga nie była skierowana centralnie tylko i wyłącznie pod twoim adresem
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-12-28 17:44
Pasieka, co dla Ciebie może być żenada.pl innym może być kompletnie lotto i olewają różne bajeranckie komentarze. Nie ukrywam, że czasami wystawiam komplementujący (w moim uznaniu) komentarz - może nawet słodko całujący dupcie jak to raz gdzieś ktoś rzekł - ale nie oczekuje na cokolwiek z tego powodu. Oglądam zdjęcia w galerii, jak mi wyjątkowo foto przypadnie do gustu to zostawiam do niego ocenę, komentarz i tyle z mojej strony. A jeśli właścicielka zdjęcia zwróci na niego uwagę i odwzajemni się bądź napisze na priv to nie świadczy o jakimś bajerze tylko o czystej uprzejmości i kulturze w tym momencie. Odróżniasz jeszcze kolego grzeczność od wazeliniarstwa w tym kontekście czy Ci wszystko jedno?
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2008-12-29 16:38
[quote:afb7259b2b="Paskievicz"]a oczywiście, że odróżniam 8) , w tym temacie właśnie staram się odgrodzić grzeczność od wazeliniarstwa, bajeru i krzywego bajeru, czyli najgorszej możliwej postaci :wink:[/quote:afb7259b2b]
Rozumiem :) No ale to czy jest bajer, a nawet krzywy to ocenia potencjalny podglądacz bo nie sposób stwierdzić czy odbiorca/zyni* danego komentarza poczuł/a* się urażony/a* czy też zachwycony/na* :)
Temat o suchych majtkach na dnie morza Panie Kolego :wink:
[size=9:afb7259b2b]* - niepotrzebne skreślić[/size:afb7259b2b]
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2008-12-29 17:16
Przekonanie o rozróżnianiu różnych typów/kwestii/rzeczy/itp. przez daną osobę jest subiektywne i względne - to tak gwoli przypomnienia. :lol:
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-12-30 09:34
W przeciwieństwie do wielu , tak jak zazwyczaj, zgodze sie z Paskiem :0 Skoro jest skala ocen od 1-5 to dlaczego mamy z niej nie korzystac i nie dawać stosownych ocen. Przeciez niektóre zdjecia, niektóre pomysły na zdjęcia, wołają o pomstę do nieba :/
owszem - z męskiego punktu widzenia fajnie jest zobaczyć zgrabne nocy i zapierdający dech cyc, ale szkoda, że 90% zdjęć jest podobna do siebie - pseudomroczna bądź lateksofetyszowa. Co wiecej - zabawy z photoshopem - mam nieodparte wrazenie, że wiele osób lubi uzywac tych samych funkcji np. "zostawimy tylko czerwony kolor, reszta w czarno białym".
Jesli juz mowa o portretach - lubie jak jest pomysł. A jeśli zdjęcie ma być wzywające, to lubie jak na mnie działa i jest w nim sex, a nie tylko pokazane prawie wylewające się cycki spod latexu, bądź łańcuchy i dziurawe rajstopy ... kogoś nie stać, to mogę zafundowac jedną parę.
Fetish - ze zdjecia ma kipiec sex, a nie pokaz latexowych gadzetów , fryzur itp.
Krajobrazy i natura - do tego trzeba miec dobry sprzęt i pomysł na zdjecie. Ale zdjęcie nieba, czy trawnika z psimi kupami pod domem też moge zrobić.
Imprezy - chyba tylko liczy się dawka humoru i ewentualnie jakosć zdjęcia, tzn. takie co nie chorują na pixeliozę.
Oceny na wyrost ? Tak, czasem daje ocenę na wyrost, bo gdybym miał dawać rzeczywiscie "5" za fotki, które zrobiły na mnie naprawde wrażenie, to ze 30 bym tutaj zebrał może.
Galerie - lubię jak galeria jest tematyczna/ konceptualna. Fajnie jesli zawiera zdjęcia TYLKO czarno-niałe albo TYLKO kolorowe. przypadkowe fotki to sobie moge wrzucic do takiego oldschoolowego albumu.
czasem mam wrazenie, ze niektórzy wrzucają tu fotki tylko po to zeby wrzucić.
Absolutny hit: ktos w profilu ma zdjęcie, jak wampirzyca zabija wampirzyce w pokoju, na tle szafek, półek i innych klamotów ... no kurcze ... litości ...
.
Wysłany: 2008-12-30 10:29
Za dużo tych tematów o zdjęciach i ocenianiu i bajerowaniu - pogubiłem się :)) ide pobajerowac jaką laskę na fotkach
.
Wysłany: 2008-12-31 19:21
[quote:9fb07365d4="Harlequin"]W przeciwieństwie do wielu , tak jak zazwyczaj, zgodze sie z Paskiem :0 Skoro jest skala ocen od 1-5 to dlaczego mamy z niej nie korzystac i nie dawać stosownych ocen. Przeciez niektóre zdjecia, niektóre pomysły na zdjęcia, wołają o pomstę do nieba :/
owszem - z męskiego punktu widzenia fajnie jest zobaczyć zgrabne nocy i zapierdający dech cyc, ale szkoda, że 90% zdjęć jest podobna do siebie - pseudomroczna bądź lateksofetyszowa. Co wiecej - zabawy z photoshopem - mam nieodparte wrazenie, że wiele osób lubi uzywac tych samych funkcji np. "zostawimy tylko czerwony kolor, reszta w czarno białym".
Jesli juz mowa o portretach - lubie jak jest pomysł. A jeśli zdjęcie ma być wzywające, to lubie jak na mnie działa i jest w nim sex, a nie tylko pokazane prawie wylewające się cycki spod latexu, bądź łańcuchy i dziurawe rajstopy ... kogoś nie stać, to mogę zafundowac jedną parę.
Fetish - ze zdjecia ma kipiec sex, a nie pokaz latexowych gadzetów , fryzur itp.
Krajobrazy i natura - do tego trzeba miec dobry sprzęt i pomysł na zdjecie. Ale zdjęcie nieba, czy trawnika z psimi kupami pod domem też moge zrobić.
Imprezy - chyba tylko liczy się dawka humoru i ewentualnie jakosć zdjęcia, tzn. takie co nie chorują na pixeliozę.
Oceny na wyrost ? Tak, czasem daje ocenę na wyrost, bo gdybym miał dawać rzeczywiscie "5" za fotki, które zrobiły na mnie naprawde wrażenie, to ze 30 bym tutaj zebrał może.
Galerie - lubię jak galeria jest tematyczna/ konceptualna. Fajnie jesli zawiera zdjęcia TYLKO czarno-niałe albo TYLKO kolorowe. przypadkowe fotki to sobie moge wrzucic do takiego oldschoolowego albumu.
czasem mam wrazenie, ze niektórzy wrzucają tu fotki tylko po to zeby wrzucić.
Absolutny hit: ktos w profilu ma zdjęcie, jak wampirzyca zabija wampirzyce w pokoju, na tle szafek, półek i innych klamotów ... no kurcze ... litości ...[/quote:9fb07365d4]
Pod tą wypowiedzią mogę się podpisać wszystkimi kończynami. Co prawda nie należę do osób, które codziennie buszują po galeriach, ale to, co widzę z reguły nie wywiera na mnie najlepszego wrażenia. Mnóstwo jest zdjęć nieostrych, z zerową kompozycją rzucającą się w oczy nawet mi, osobie nie parającej się przecież fotografią. A już rzeczywiście rządzą mroczne zdjęcia robione na tle ultragotyckich meblościanek czy innych szafek :> Fakt, niby każdy może wrzucać do swojej galerii to, co chce... Tyle że musi się liczyć z ocenami.
Ja zwykle powstrzymuję się od ocen, gdyż z ww. powodów byłyby one dość jednostajne
Swoją drogą, czy to tylko ja mam wrażenie że Darkplanet.pl przeistacza się powoli w darkfotke.pl?
I prefer to remain silent