Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Poszukuje osoby co doradzi przy zakupie gitarki. Strona: 1

Poszukuje osoby co doradzi przy zakupie gitarki Wysłany: 2008-12-14 19:15

Witam serdecznie.

Dawno sie nie odzywalem, a dzis mam problem. Nosze się z zamiarem wymiany gitarki na coś nowego. Aktualnie gram na jakimś rzęchu przypominającym stratocastera. Skladak, naprawde kicz. Ale kupilem go tanio 4 lata temu i sie cos niecos na nim nauczylem.

Teraz noszę się z zamiarem kupna czegos w stylu les paula. I tu pytanie do was:
Kto zna sie w temacie i moze powiedziec co nieco o tych gitarkach np z allegro. Albo może ktoś z was już takową posiada, chetnie sie spotkam osobiscie, zaplace w gotowce, lub browarkach <jestem z Poznania>
Planuje wydac max 800zl.

Pozdrawiam i do uslyszenia

Chcę nieświszczuka!!

Wysłany: 2008-12-15 11:55

A moglbym po prosic o jakis komentarz odnoszący się do gitar w nizszym przedziale cenowym?
Gram na takim szmelcu, ze podejrzewam, ze co nie wezme w reke to bedzie lepsze. A Gitara raczej do grania samemu w domku

Chcę nieświszczuka!!

Gitary Wysłany: 2009-01-17 11:34

Lupp (Bicz)
Lupp
Restinpeace

W tym przedziale możesz kupić porządną gitarę, ale ... w USA(ew. sprowadzić przez kogoś kto tam jedzie).
Fenderopodobne - najlepszy jest Squier
Gibsonopodobne - Epiphone
W Stanach możesz za nawet 200 USD kupić używanego, b. fajnego Gibsona z rodziny Les Paul - Melody Maker. To jest najlepiej sprzedająca się gitara tej firmy - prosta i dobrze brzmiąca.
W Polsce za te 800 szukaj raczej używanego instrumentu - na allegro, lub na prowincji(np. wśród muzyków knajpianych i weselnych).

Do not quote - think for yourself

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło